از «تاسیس شرکت نفت ایران و انگلیس» تا «اعلام نرخ بیکاری در استان های کشور در سال 97»
موضوع "اقتصاد ایران و جهان در گذر زمان" در این نوشتار به وقایع تاریخی بیست و پنجمین روز فروردین ماه اختصاص دارد که به طور مستقیم و غیر مستقیم اقتصاد ایران و جهان را متاثر کرده است.
به گزارش تابناک اقتصادی، تاریخ اقتصاد ایران و جهان آینه ای است تمام نما از رویدادهای اقتصادی که در گذشته رخ داده است و بیانگر ریشه های تاریخی بسیاری از واقعیت های امروز ایران و جهان است. موضوع "اقتصاد ایران و جهان در گذر زمان" در این نوشتار به وقایع تاریخی بیست و پنجمین روز فروردین ماه اختصاص دارد که به طور مستقیم و غیر مستقیم اقتصاد ایران و جهان را متاثر کرده است.
25 فروردین 1288، شرکت نفت ایران و انگلیس تأسیس شد. تأسیس شرکت کمتر از یک سال پس از آن که شرکت دارسی انگلیسی موفق به کشف نفت در مسجد سلیمان گردید، به وقوع پیوست.
25 فروردین 1306، رضاخان در دیدار با وزیر مختار امریکا در تهران گفت: دولت ایران از شیوه عمل دکتر میلسپو رضایت ندارد و در صورتی که در عملکرد میلسپو تغییری حاصل نشود، دولت ایران مجبور به تعیین فرد دیگری به جای وی خواهد بود.
25 فروردین 1307، خط کشتیرانی در دریای خزر میان بنادر ایران و شوروی آغاز به کار کرد.
25 فروردین 1309، برقراری مالیات بر وسایط نقلیه در ایران به اقتباس از آمریکا و اروپا که 12 فروردین به تصویب رسیده بود 25 فروردین جهت اجرا به ادارات مربوط ابلاغ شد. طبق این ضوابط، مالیات سالانه یک اتومبیل 120 تومان بود که در آن زمان پولی چشمگیر بود. به علاوه، هنگام شماره گذاری و دریافت کارت مشخصات اتومبیل باید مبلغی (به نام اجرت کارمندان) پرداخت می شد.
25 فروردین 1327، موافقتنامه هواپیمایی میان ایران و بلژیک امضا و مبادله شد.
25 فروردین 1333، اولین جلسه مذاکرات مربوط به مسئله نفت میان نمایندگان کنسرسیوم بین المللی نفت و نمایندگان دولت ایران درکاخ «ابیض» تشکیل شد.
25 فروردین 1341، به دستور نخست وزیر از این پس از هر فرد که عازم زیارت اماکن متبرکه در خارج از کشور 200 ریال و از هر مسافر خارجه 300 ریال به عنوان کمک به زندانیان اخذ خواهد شد.
25 فروردین 1344، موافقتنامه عمده ایران و شوروی در امور اقتصادی و فنی به تصویب نهایی هیأتهای نمایندگی دو کشور رسید.
25 فروردین 1346، قرارداد خرید 20 هزار تن شکر سفید بین ایران و شوروی امضا شد.
25 فروردین 1389، لطف الله فروزنده معاون توسعه مدیریت و سرمایه انسانی رییسجمهور اعلام کرد که آن دسته از کارمندانی که از پایتخت خارج شوند از اضافه حقوق بین 25 تا 50 درصد برخوردار خواهند شد.
25 فروردین 1393، سید عباس عراقچی از واریز قسط چهارم دارایی های بلوکه شده به حساب بانک مرکزی خبر داد. معاون حقوقی و بینالملل وزیر امورخارجه و عضو ارشد تیم مذاکرهکننده هستهای ایران با 1+5 گفت: «مبالغ مربوط به اقساط 2.4 میلیارد دلاری به حساب بانک مرکزی واریز شده است.» او افزود: «تاکنون همه اقساط طبق توافق ژنو پرداخت شده و در حساب بانک مرکزی قرار دارد.» در پی توافق هسته ای میان ایران و گروه 1+5 مقرر شد 2.4 میلیارد دلار از پول های بلوکه شده حاصل از فروش نفت ایران آزاد و طی هشت قسط به حساب بانک مرکزی واریز شود.
25 فروردین 1398، گزارش نتایج طرح آمارگیری نیروی کار در سال 1397 منتشر شد. کمترین نرخ بیکاری در سال 97 مربوط به استان سمنان با نرخ بیکاری 7.2 درصد بوده است. بعد از استان سمنان، در رتبه دوم کمترین نرخ بیکاری استان ها، استان همدان با نرخ بیکاری 8.3 درصد ایستاده است. جایگاه سوم بدین لحاظ نیز به استان مرکزی با نرخ بیکاری 8.4 درصد تعلق دارد. بیشترین نرخ بیکاری در سال 97 هم به استان کرمانشاه با نرخ بیکاری 18.7 درصد تعلق گرفته است. بعد از این استان، دو استان چهارمحال و بختیاری و سیستان و بلوچستان به ترتیب با نرخهای بیکاری 17.4 درصد و 16 درصد قرار دارند.
منابع: موسسه مطالعات و پژوهش های سیاسی و روزنامه دنیای اقتصاد