چهارشنبه 3 بهمن 1403

از «تقدیم لایحه پشتوانه اسکناس به مجلس» تا «رسیدن ریاست به عربستان در جی 20»

وب‌گاه تابناک مشاهده در مرجع

موضوع "اقتصاد ایران و جهان در گذر زمان" در این نوشتار به وقایع تاریخی هشتمین روز تیر ماه اختصاص دارد که به طور مستقیم و غیر مستقیم اقتصاد ایران و جهان را متاثر کرده است.

به گزارش تابناک اقتصادی، تاریخ اقتصاد ایران و جهان آینه ای است تمام نما از رویدادهای اقتصادی که در گذشته رخ داده است و بیانگر ریشه های تاریخی بسیاری از واقعیت های امروز ایران و جهان است. موضوع "اقتصاد ایران و جهان در گذر زمان" در این نوشتار به وقایع تاریخی هشتمین روز تیر ماه اختصاص دارد که به طور مستقیم و غیر مستقیم اقتصاد ایران و جهان را متاثر کرده است.

8 تیر 1288، محمدعلی شاه در سلطنت آباد به استحکام مواضع خود پرداخت و تعداد زیادی توپ و مهمات به آنجا ارسال کرد. وی همچنین جواهرات خود را در بانک استقراضی به گرو گذاشت و پنجاه هزار تومان وام گرفت تا با آن حقوق سربازان را بپردازد.

همچنین در این روز در بازار تهران بیانیه ای به نام «کمیته فدائیان ستارخان تهران» انتشار یافت. در این بیانیه توصیه شده بود که مردم دکان ها و بازار را برای یک هفته تعطیل کنند.

8 تیر 1308، قانون استخدام 12 نفر معلم از فرانسه برای دوره متوسطه تصویب شد.

8 تیر 1328، "ویلیام دوگلاس" کاندیدای ریاست جمهوری آمریکا برای بررسی اوضاع اجتماعی و اقتصادی ایران وارد تهران شد.

8 تیر 1330، اوراق و اسنادی که توسط «ریچارد سدان» نماینده شرکت نفت انگلیس و ایران به منزل وی منتقل شده بود توسط نیروی انتظامی کشف و مهر و موم شد.

8 تیر 1332، کارگران کوره پزخانه به علت پایین بودن دستمزد اعتصاب کردند.

8 تیر 1333، لایحه پشتوانه اسکناس با قید دو فوریت تقدیم مجلس شد.

8 تیر 1336، آمریکا یک ناوچه 85 تنی به ایران اهدا کرد.

8 تیر 1337، قرارداد شرکت ملی نفت و کمپانی کانادایی «سپفایر پترولیوم لیمیتید» به تصویب مجلس شورای ملی رسید. به موجب این قرارداد کمپانی مذکور حق بهره برداری از نفت در دو منطقه خلیج فارس در مساحت یک هزار کیلومتر مربع را به دست آورد.

8 تیر 1345، قرارداد دولتین ایران و شوروی در مورد ایجاد تاسیسات ذوب آهن و تاسیسات لوله کشی گاز در ایران در تهران امضا و مبادله شد. همچنین در این روز قانون تشکیل شورای داوری به تصویب نهایی رسید.

8 تیر 1349، ایران مقادیری وسایل کشاورزی از رومانی خرید.

8 تیر 1353، ایران بهای نفت را افزایش داد و اعلام شد که بهای نفت خام سبک ایران 7/10 سنت و نفت سنگین 5/10 سنت در هر بشکه افزایش یافت.

8 تیر 1354، دولت سهم خود را برای صندوق بازنشستگی دو برابر کرد.

8 تیر 1356، شرکت نفت اعلام کرد که تولید نفت خام ایران در سه ماه سال 1977 مجموعا به 5 میلیون و 741 هزار بشکه رسید.

8 تیر 1365، ترمینال بزرگ صادرات نفت جزیره لارک با عنوان ترمینال والفجر 2 در یک مراسم رسمی افتتاح و مورد بهره برداری قرار گرفت. از این ترمینال چند نفتکش به طور همزمان می توانند بارگیری کنند.

8 تیر 1370، برای اولین بار کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و آلمان تشکیل شد.

8 تیر 1389، طی خبری در این روز اعلام شد که از هفته آینده معاملات «آنلاین» سهام به صورت آزمایشی راه‌اندازی می‌شود.

8 تیر 1391، آمریکا نام چین و سنگاپور را به فهرست کشورهای معاف از تحریم آمریکا علیه ایران اضافه کرد.

8 تیر 1392، در حالی که اقتصاد سوریه به دلیل جنگ داخلی طولانی مدت در این کشور و همچنین تحریم‌های یکجانبه غرب دچار معضلات اساسی شده بود، یکی از مقامات اقتصادی این کشور اعلام کرد که ایران، روسیه و چین، ماهانه در حدود 500 میلیون دلار از طریق فروش نفت و سایر خطوط اعتباری به این کشور در راستای کاهش معضلات و تبعات تحریم کمک می‌کنند.

8 تیر 1394، مراسم رسمی امضای اساس‌نامه بانک توسعه زیر ساخت آسیا موسوم به AIIB با حضور علی طیب‌نیا وزیر امور اقتصادی و دارایی ایران و مقامات بیش از 50 کشور عضو در تالار بزرگ ملی خلق چین امضا شد.

8 تیر 1395، شورای پول و اعتبار نرخ سود تسهیلات در قالب عقود مشارکتی و غیرمشارکتی را همسان کرد. براساس این تصمیم نرخ سود هر دو نوع تسهیلات 18 درصد تعیین شد. بدین ترتیب نرخ سود تسهیلات عقود غیرمشارکتی (مبادله‌ای) 2درصد کاهش یافت و سقف نرخ سود تسهیلات عقود مشارکتی 3درصد تنزل کرد. همچنین این شورا نرخ سود تسهیلات بانک کشاورزی برای تسهیلات سرمایه‌گذاری را معادل 15 درصد و برای سایر تسهیلات معادل 18 درصد تعیین کرد.

8 مرداد 1398، "محمد بن سلمان" ولی‌عهد و وزیر دفاع عربستان امروز (شنبه) در پایان نشست «جی 20» ریاست دور آینده این نشست را از ژاپن تحویل گرفت و از کشورهای جهان برای شرکت در دور آینده نشست جی 20 دعوت کرد.

منابع: موسسه مطالعات و پژوهش های سیاسی و روزنامه دنیای اقتصاد