اعلام نقشه راه حزب اتحاد ملت / دنبال کنشگری در جمهوری اسلامی هستیم، نه بر جمهوری اسلامی
فارس نوشت: دبیرکل حزب اصلاحطلب اتحاد ملت گفت حزب اتحاد ملت کنشگریهای سیاسی خود را در جمهوری اسلامی ایران پیگیری میکند نه بر جمهوری اسلامی و از کنشگری سیاسی در انتخابات 98 و 1400 سر باز نزده است.
آذر منصوری دبیرکل حزب اصلاح طلب اتحاد ملت ایران امروز (دوشنبه 20 دی ماه) در نشست خبری در بخشی از پاسخ خود به این سوال خبرنگار سیاسی خبرگزاری فارس که پرسید «با توجه به اینکه حزب اتحاد ملت ایران در زمان انتخابات ریاست جمهوری 1400 و همچنین انتخابات مجلس یازدهم از هرگونه کنش گری در انتخابات سر باز زد و استراتژی حزب شما چیست؛ می خواهد در جمهوری اسلامی فعالیت کنید یا بر جمهوری اسلامی؟»، اظهار داشت: ما از کنشگری سیاسی در انتخابات 98 و 1400 سر باز نزدیم.
وی افزود: ما در انتخاباتهای سال 98 و 1400 مشارکت فعال داشتیم و حتی برای انتخابات مجلس کاندیدا معرفی و حرکت جمعی داشتیم. ما در قالب جبهه اصلاحات ایران با شعار جامعه قدرتمند و توانمند و با رویکرد مشارکت فعال داشتیم و حتی کمیسیون حزب اتحاد ملت ایران از کارشناسان دعوت کرد تا بخشهای مختلف را تلفیق کند.
منصوری با تاکید بر اینکه ما به دنبال کنشگری سیاسی در جمهوری اسلامی هستیم ادامه داد: ما باید چه کار می کردیم دیگر؟ وقتی نامزد حداقلی و حداکثری ما رد صلاحیت شده حجت بر ما تمام است. وقتی نامزد نداریم در انتخابات چه کنیم؟
وی همچنین در بخش دیگری از سخنان خود افزود: در دنیای امروز امکان صادرات و واردات یکی از شاهرگهای حیاتی برای اقتصاد کشورها است چگونه ممکن است امکان تبادل با دنیا نداشته باشیم و بخواهیم اشتغال زایی و تورم را کنترل و کسری بودجه را جبران کنیم. اساسا امکان ندارد. دنیای امروز دنیای تبادل و تعامل است. بدون توجه به سیاست خارجی ما را از رشد و توسعه عقب خواهد انداخت.
دبیرکل حزب اتحاد ملت ایران در بخش دیگری با بیان اینکه ما برای اداره کشور برنامه داریم، گفت: معتقدیم بر مبنای این برنامه بدون داشتن مردم قدرتمند امکان شکل گیری دولت قدرتمند و حامیت توانمند ممکن نخواهد بود.
وی ادامه داد: اعتقاد داریم توسعه از نوع دموکراتیک همه جانبه و پایدار گمشده ایران است و مسیر آن شایسته سالاری بر اساس معیار مردم سالاری و اداره کشور بر اساس موازین علمی و تنش زدایی با دنیا. اساسا رسیدن به توسعه بدون فرصت برابر برای زنان سرابی بیش نیست.
بیشتر بخوانید:
*س_چالش جدید وزارت کشور با حزب اتحاد ملت: آذر منصوری حکم محرومیت از فعالیت اجتماعی دارد، نمی تواند دبیرکل شود_س* *س_زخمهای کهنه اصلاحات سر باز کرد / بازهم عبور از سیدمحمد خاتمی؟_س*دبیرکل حزب اتحاد ملت ایران درباره تنش زدایی با جهان نیز گفت: به باور ما امروز مهمترین مسئله کشور بحث سیاست خارجی و رفع تحریم ها است که آثار و تبعات آن غیرقابل انکار است و باید در مسیر تامین مطالبات مردم و کاهش رنج آنها شکل بگیرد.
وی در بخش دیگری از این نشست افزود: تاریخ نشان داده که اتکای صفر به هیچ یک از قدرت های جهانی نمی تواند ایران کارت بازی دیگر کشورها در پروژه رفع تحریم ها نشود. مبنای قواعد بین المللی هیچ کشوری دسوت یا دشمن دائم نیست و باید توجه کنیم که از مجموعه ظرفیت های منطقه و جامعه جهانی برای کاهش رنج مردم بتوانیم استفاده کنیم.
منصوری تاکید کرد: رفع تحریم ها باید در کوتاه ترین زمان ممکن اتفاق بیفتد وقتی طرف اصلی آمریکا است چرا باید اجازه دهیم در شرایط سخت همراه ایران نبودند نقش میانجی گری داشته باشند و بخواهند با کارت ایران بازی کنند. چرا نباید وارد گفت و گوی مستقیم با امریکا شویم؟
وی در بخش دیگری هم تاکید کرد: علیرغم اختلاف سلیقهای که وجود دارد معتقدیم که نیازمند خلق امید اجتماعی هستیم. اگر تلاش برای یکدستی حاکمیت به قیمت محرومیت و رنج بیشتر مردم بدل شود، به بازی چند سر باخت برای حاکمیت بدل خواهد شد نه مشروعیتی باقی می ماند نه محبوبیتی. برای حفظ مشروعیت و محبوبیت خود هم که شده قدم های جدی برای احیای برجام و سیاست خارجی بردارید و اف ای تی اف را حل و فصل کنید و تنش زدایی را در اولویت سیاست خارجی خود قرار دهید.
دبیرکل حزب اتحاد ملت ایران با بیان اینکه اصلاح طلبان هم اشتباه داشتهاند، گفت: دست هرکس که ما را نقد کند میفشاریم، چرا که یک جریان تشکل و نیروی سیاسی برای آنکه بتواند اثر گذاری داشته باشد باید امکان نقد منصفانه علیه خود را فراهم کند.
وی افزود: ما مقید به رعایت اخلاق هستیم و هر ستم و اجحافی که به ما بشود باز باعث نمیشود که از حرکت مسالمت آمیز اجتناب کنیم و دست به خشونت بزنیم.
منصوری تصریح کرد: از این یکدستی در حاکمیت استفاده می کنم و از آنها می خواهم حالا که یک دست شده اید با هم افزایی، برای اصلاح امور کشور گام بردارید و به فکر بستن و حذف نباشید. به طور مثال محدود کردن شبکه های اجتماعی با نام طرح صیانت از حقوق کاربران و اصرار بر تداوم فیلترینگ، اصرار بر حبس ها و حصر ها نمونه ای از این نوع رفتارها است که نمی تواند هیچ دستاوردی برای حاکمیت یک دست داشته باشد.
وی در پاسخ به این سوال که مالک شریعتی به عنوان عضو کمیسیون ماده ده احزاب اعلام کرد که دبیرکلی وی در حزب اتحاد ملت غیرقانونی است، گفت: کنگره ما طبق قانون برگزار شده و مستندات آن به وزارت کشور ارسال شده است. ما تابع قانون هستیم اما اینکه عضو یک کمیسیون که دبیرکل حزب رقیب است و به این شکل اظهار نظر کند به معنی نظر کمیسیون نیست. هیچ محدودیتی که مانع از قرار گرفتن من در این موقعیت بشود وجود ندارد و بهتر بود ایشان از قوه قضاییه استعلام میگرفتند و بعد اظهار نظر میکردند.
منصوری در پاسخ به این سوال که موضع حزب اتحاد ملت درباره اینکه محمد عطریانفر عضو برجسته حزب کارگزاران، اصلاحطلبان تندرو را مقصر میداند، چیست؟ گفت: حزب کارگزاران موتلف ما است، اختلاف هست اما موجودیت خود را حفظ کردیم.
وی افزود: چون آقای عطریان فر در جلسه حضور ندارند قصد پاسخ دادن را ندارم. هر حزبی که برنامه داشته باشد، مطالبات مردم را شناسایی میکند و در جذب نیرو و پیوند احتماعی می تواند موفق باشد. به صورت کلی عرض میکنم که اختلاف نظر وجود دارد اما آنچه گفتم مربوط به نوع نگاه ما است و وجود دارد.
دبیرکل حزب اتحاد ملت ایران خاطرنشان کرد: ما در انتخابات 98 و 1400 با اینکه تلاش کردیم ائتلاف اصلاح طلبان حول یک تصمیم واحد باشند، اما به دلیل اختلاف تحلیل تصمیم واحد اتخاد نشد این به معنی این نیست که انسجام وجود ندارد. بحث برمیگردد نسبت به تحلیلی که در معنا و مفهوم انتخابات وجود دارد. هم اندیشی ها وجود دارد که آیا می توان به یک تحلیل واحد و یک به نتیجه رسید. تحلیل متفاوت باعث شد که در انتخابات گذشته دو مسیر متفاوت طی شود.
وی درباره آخرین شرایط جبهه اصلاحات ایران گفت: جریان اصلاحات کماکان جلسات هفتگی خود را دارد، گفت و گو ها و هم اندیشی ها ادامه دارد، موضع گیری ها هم ادامه دارد، این نشان میدهد که در حال تلاش برای حفظ انسجام هستیم. دو نگاه و تحلیل وجود دارد، یک نگاه معتقد است به هر قیمتی و در هر شرایطی حتی اگر همه کاندیداهای ما رد شدند روی یک نفر دیگری اجماع کنیم و به هرحال کاندیدا داشته باشیم. اما رویکرد دیگری هست که تحلیل متفاوتی دارد و آن اینکه ما در چه شرایطی میتوانیم بگوییم انتخابات معنی و مفهوم پیدا کرده است. شاید بتوانیم به تحلیل واحدی برسم اگر به این تحلیل واحد نرسیم ممکن است نوع ورود ما به انتخابات 1400 باز هم تکرار شود.
وی درباره نقد خود به قانون جوانی جمعیت گفت: نقد خود را در خصوص قانون جمعیت جوانی گفته ام، جوان امروز به آن درجه اگاهی رسیده که تا نگاه مثبتی به آینده نداشته باشد ازدواج نمی کند و اگر هم ازدواج کند درباره فرزند اوری تامل میکند.
منصوری افزود: با چنین واقعیتی نه طرح جوانی جمعیت و نه طرح های مشابه، نمی تواند نگرانی که نسبت جوانی جمعیت وجود دارد را مرتفع کند چرا که اصل مساله چیز دیگری است.
دبیرکل حزب اتحاد ملت ایران در همین زمینه گفت: مشکلات اصلی به کنار گذشته شده، انگار میخواهند یک سری مشوق ها به یک کودک بدهیم که کاری که ما بخواهیم انجام دهد. این اتفاق نمی افتاد. فقط هزینه به دولت اضافه میکند و بودجه تحمیل میکند به کشور. بحث محدودیت هایی که در این طرح وجود دارد خطرناک و آسیب زاست. با توجه به انواع بیماریها تا سقط های غیر قانونی تمام عوارضش متوجه زنان است. این زنان هستند که در صورت اجرای این طرح بیشترین آسیب متوجه انهاست. متاسفم که بگویم طراحان این طرح نگاهشان نسبت به زن و موجودیت به زن شبیه نگاه عصر قجر است، نگاهی که ان دوره نسبت به زنان وجود داشت. باید بتوانیم برای نیمی از کشور فرصت های برابر ایجاد کنیم. نگاه به زن در این قانون تحقیر امیز و اسیب زاست و پیامدهایی ایجاد میکند که تبدیل به مساله می شود که در سالهای اینده باید این مساله را حل کنیم.
دبیرکل حزب اتحاد ملت ایران خاطرنشان کرد: به رغم آنچه که در حوزه عمومی رخ داده، با استناد به آمارهای رسمی میزان مشارکت سیاسی زنان و توانمندی زنان بسیار پایین است و نگران کننده و به هیچ وجه قابل دفاع نیست. رویکردمان روشن است. بحثمان این است که اگر قرار است کشور به توسعه برسد نمی توانیم توان و ظرفیت بخشی از کشور را انکار کنیم. تجربه کرونا نشان می دهد که جاهایی که رهبران زن بوده اند تجربه مدیریت کرونا هم موفق تر بوده است.
منصوری با بیان اینکه هیچ عاملی نباید به عنوان بازدارنده زنان عمل کند، تاکید کرد: اینکه بخشی از بخش های حاکمیت حضور زنان را در نهادهای قدرت و بخش هایی چون فرمانداری و استانداری و... نادیده می گیرند نتیجهاش هم خود را نشان میدهد و این عدم توجه به یکی از الزامات توسعه یافتگی و غیر قابل جبران است. شکاف جنسیتی که در کشور وجود دارد می تواند خطرناک باشد.
وی خاطرنشان کرد: در بحث حجاب اجباری و حضور زنان در استادیوم ها به عنوان نمونه می توانیم مشکلات و مطالبه گری ها را ببینیم اگر شرایط به گونه ای دیگر رقم خورده بود شاید ما مطالبانی در این سطح و واکنش و اعتراض نداشتیم.
دبیرکل حزب اتحاد ملت ایران گفت: زن بودن مانع دبیرکلی من در حزب اتحاد نشد، نه اینکه من به خاطر زن بودن دبیرکل شوم و این نشان میدهد که رویکرد این حزب نسبت به مشارکت و مدیریت زنان چطور است. امیدوارم بتوانیم گام های جدی را در خصوص مطالبات زنان برداریم
وی درباره موضع سید محمد خاتمی نسبت به نوع کنشگری جبهه اصلاحات گفت: آقای خاتمی گفته اند جریان اصلاحات رهبر نمی خواهد بلکه تشکیلات کارآمد و کارا می خواهد. اگر براین اظهار نظر تاکید کنیم اتفاقا تاکید آقای خاتمی هم حفظ انسجام تشکیلات است، اختلاف نظرها وجود دارد در 98 و 1400 وجود داشت و غیر قابل انکار است در حال گفت و گو هستیم تا به یک تحلیل واحد بررسیم.
منصوری ادامه داد: اینکه گفته باشیم فقط با کاندیدای صد درصدی وارد میشویم من چنین چیزی را به خاطر ندارم. بحث ما این است انتخابات معنی و مفهوم داشته باشد، وقتی میگویم کاندیدای مورد حمایت و دولت اصلاح طلب به طور مشخص نمونه و مثال و مصداق دولت 8 ساله آقای خاتمی هست، از 92 به این سو ما بر مبنای مقدورات و امکانات در کشور حضور داشتیم. سیاست ورزی 92 و 96 نمی توانست دیگر به این معنی باشد که انتخابات معنی پیدا کرده و این نگاه حداقلی به انتخابات خود را نشان داد و با توجه به مطالبات مردم این نسبت از بین رفته است.
دبیرکل حزب اتحاد ملت یاران با بیان اینکه نزدیک 58 درصد از مردم هیچ کاندیدای را مطلوب نمیبینند که رای دهند، خاطرنشان کرد: از فرصت انتخابات باید استفاده کرد و ممکن ترین و در دسترس ترین امکان هست. با توجه رفتارهای شورای نگهبان سیاست ورزی انتخابات به نقطه ای می رسد که ما نتیجهاش را در 98 و 1400 دیدیم. اقای خاتمی نظرشان بر تشکیلات جمعی اصلاح طلبان است که به هر تصمیمی رسید حمایت کنند.
دبیرکل حزب اتحاد ملت ایران گفت: درباره مسائل صنفی و حقوق بشری باید ببینیم نقش احزاب چیست، به نظر من احزاب می توانند اثر گذار باشند، مطالبات را بشناسند، نمایندگی کنند و... اتفاقا حضور احزاب کمک میکند در برنامه ریزی ها و سیاست گذاری های حاکمیت در حوزه فرهنگیان و صنوفی که معترض هستند و حق دارند به خاطر تمام مشکلاتی که وجود دارد.
دبیرکل حزب اتحاد ملت ایران اظهار داشت: احزاب به طور مشخص و حزب اتحاد رویکردش با توجه به برنامه 1400 این است که هرچه بیشتر بتواند مطالبات گروه های اجتماعی را بشناسد و برنامه ارائه دهد به حاکمیت که چطور می تواند جامعه عمل پوشاند. باید سیاست خارجی را در ریل مناسب قرار داد. در خدمت رفاه و توسعه. تا مشکلات حل نشود سفره های مردم کوچکتر می شود. شناسایی مطالبات معلمان کارگران و صدای آنها شدن و اینکه حزب اتحاد و تشکیلات حزب اتحاد بتواند صدای آنها باشد. این مهم ترین گامی است که نه تنها حزب اتحاد که جریان اصلاحات باید بردارد. سیاست ورزی جامعه محور که مورد تاکید اقای خاتمی بود همین است.
21215
کد خبر 1591241