سه‌شنبه 6 آذر 1403

اقدام ملی مسکن و سرپناهی برای 16 هزار خانوار استان مرکزی

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
اقدام ملی مسکن و سرپناهی برای 16 هزار خانوار استان مرکزی

اراک - ایرنا - بهره‌مندی از زیرساخت مطلوب به ویژه جاده‌های ایمن و ایجاد سرپناه برای همه دهک‌های جامعه از مولفه‌های مهم توسعه‌یافتگی است که تلاش خانواده دولت در استان مرکزی برای ساخت 16 هزار واحد مسکن ملی اقدامی قابل لمس است.

مسکن مناسب از نیازهای پایه در زندگی هر فرد است که اگر در افق تصمیم سازی کلان بر مبنای بعد جمعیتی و مناسبات محیطی و برنامه‌ای به آن توجه نشود، بحران‌زا است و کاستی در تولید ساخت و ساز مناسب با امکانات رفاهی جانبی و خدمات شهری مساوی با حاشیه نشینی، کمبود یا استهلاک زیرساخت‌های شهری، کاهش ایمنی و بروز نارضایتی عمومی و آسیب‌های اجتماعی است که هر یک می‌تواند به عنوان کلافی گنگ و پیچیده مولد معضلات عمیق و کندی در روند پیشبرد امور و توسعه شهری و روستایی شود.

نتایج نشان می‌دهد که با درنظر گرفتن شاخص‌ها و تاثیر آن‌ها در بهبود کیفیت مسکن و توجه به چالش های مرتبط با آن نظیر ناکارآمدی برنامه‌ریزی و راهبردهای توسعه شهری، نقض قوانین حق مسکن مناسب، پرداختن غیررسمی به نیازهای مسکن، عدم تمرکز کافی بر توانمندسازی گروه‌های آسیب پذیر، عدم بهره‌گیری از یافته‌ها و سرمایه‌های اجتماعی در حوزه مسکن و به‌کارگیری راهکارهای ارایه شده از جمله تاکید بر حق همگانی در مسکن مناسب، اجرای سیاست‌های تقویتی از جانب دولت، اصلاح و بهبود سیاست‌های مالی، ایجاد پیوند بین مسکن و برنامه‌ریزی شهری، می‌توان در راستای ارتقای سطح دسترسی به مسکن مناسب و سطح زندگی افراد جامعه گام برداشت.

دولت تدبیر و امید با وجود همه تنگناهای اقتصادی و تحریم‌ها در هشت سال اخیر همواره کوشیده با تکمیل مسکن مهر و اجرای طرح جدید «اقدام ملی مسکن» را به عنوان اولویتی مهم برای تامین سرپناه خانوارها به پیش ببرد و حاصل این تلاش‌ها در استان مرکزی با ساخت 16 هزار و 287 واحد کلید زده شده همراه است ضمن آنکه خدمات حلقه مدیریتی این استان با وجود محدودیت‌های مالی در حوزه راه های ارتباطی هم ستودنی است.

طرح ملی مسکن چتری برای آسایش خانوارهای فاقد سرپناه

استاندار مرکزی گفت: طرح ملی مسکن اقدامی ماندگار در هشت سال خدمات دولت تدبیر و امید است که در شرایط اقتصادی سخت، امید را در دل افراد فاقد مسکن زنده کرد و چتری بر سر خانوارهایی شد که روزی تهیه مسکن برایشان آرزو بود.

سید «علی آقازاده» افزود: باید تلاش شود تا طرح ملی مسکن با بهترین شکل و کیفیت مطلوب به اجرا دراید و ساخت و سازها در این حوزه در بازه زمانی کم و با استقامت و کیفیت بالا در اختیار متقاضیان قرار گیرد.

وی بیان کرد: استان مرکزی این طرح باارزش دولت را پارسال با عملیات اجرایی 500 واحد مسکونی در شهرهای امیرکبیر و مهاجران کلید زد که امید می‌رود در بازه زمانی کمتر از یک سال به متقاضیان واگذار شود.

استاندار مرکزی گفت: طرح آماده‌سازی محله یک مهاجران نیز با 96 هکتار زمین در مرحله دوم برای اجرایی کردن طرح ملی مسکن در استان، ظرفیت بیش از 6 هزار واحد مسکونی ویلایی و آپارتمانی را دارد.

آقازاده گفت: اجرای مطلوب طرح اقدام ملی مسکن در این استان تکلیف است و دستگاه‌های مرتبط باید همه تلاش خود را برای تحقق آن به‌کار بندند.

وی بیان کرد: در سایه تعامل و همکاری مطلوب می‌توان بیش از سهم تعیین شده در طرح اقدام ملی مسکن در این استان برای اقشار نیازمند خانه ایجاد کرد.

استاندار مرکزی گفت: سهمیه استان از طرح مسکن سازی دولت با عنوان «اقدام ملی» 16 هزار و 287 واحد است.

آقازاده افزود: طرح اقدام ملی با هدف کنترل قیمت‌ها به‌عنوان برنامه اولویت‌دار دولت تدبیر و امید در وزارت راه و شهرسازی دنبال می‌شود و در این راستا 12 هزار واحد مسکونی در شهرهای جدید امیرکبیر و مهاجران اراک، 2 هزار و 87 هزار واحد در قالب بازآفرینی شهری و 2 هزار و 200 واحد از سوی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی ساخته می‌شود. وی گفت: طرح اقدام ملی در 2 بخش تامین زمین از سوی مدیریت شهرستان‌ها و یا در زمین‌های سازمان ملی زمین و مسکن اجرا یی می‌شود و ساخت 6 هزار واحد مسکونی در شهر جدید امیرکبیر به‌صورت اولویت دار بررسی و زیرساخت‌های لازم برای ایجاد آن مورد توجه قرار گرفته است.

کلانشهر اراک و ساخت 12 هزار واحد مسکونی طرح اقدام ملی

استاندار مرکزی گفت: عملیات ساخت 12هزار واحد مسکونی در قالب طرح اقدام ملی مسکن در اراک کلید خورده که به‌عنوان فصل ماندگار دولت تدبیر و امید خواهد بود که در این راستا تفاهم‌نامه ساخت هشت هزار واحد مسکونی در این شهراز محل اراضی 65 هکتاری اداره اوقاف منعقد شده است. آقازاده تاکید کرد: انتظار می‌رود شهرداری اقدامات مربوط به کمیسیون ماده پنج و صدور پروانه اراضی مذکور را در اسرع وقت انجام دهد تا عملیات اجرایی این اقدام ارزشمند آغاز شود. وی یادآور شد: در این طرح، ساخت مسکن برای کارکنان بنیاد شهید، آموزش و پرورش، خبرنگاران، بهزیستی و نیروهای مسلح نیز پیش‌بینی شده است. استاندار مرکزی بیان داشت: توافق نهایی اجرای طرح شهید سلیمانی (انتهای هپکو) در شورای اسلامی شهر نیز انجام شده است که اکنون اقدامات مربوط به آماده‌سازی طرح در دستور کار بوده و ستاد اجرایی فرمان امام خمینی (ره) عملیات اجرایی ساخت یک هزار و 800 واحدمسکونی را آغاز کرده است.

ثبت نام 23 هزار نفر در طرح اقدام ملی مسکن در استان مرکزی

مدیرکل راه و شهرسازی استان مرکزی گفت: 23 هزار و 193 نفر در مراحل دوگانه طرح اقدام ملی مسکن در این استان متقاضی بودند و ثبت‌نام کردند.

«احمد مرزبان» افزود: 6 هزار و 500 نفر از متقاضیان استان درگام نخست و 16 هزار و 693 نفر نیز در مرحله دوم برای طرح اقدام ملی مسکن ثبت نام داشتند.

وی اظهار داشت: برابر اطلاعیه وزارت راه و شهرسازی واگذاری و انتقال امتیاز در طرح اقدام ملی مسکن با عناوین مختلف حقوقی ممنوع است و بر اساس مقررات پیگرد قانونی دارد.

مدیرکل راه و شهرسازی استان مرکزی گفت: سهم این استان در اجرای طرح اقدام ملی مسکن 20 هزار و 890 واحد است که ایجاد چهار هزار و پنج واحد تعهد سازمان ملی است و باید به‌صورت مشارکتی ساخته شود، 2 هزار و 40 واحد در تعهد بنیاد مسکن، 2 هزار و 845 واحد در تعهد بازآفرینی شهری و 12 هزار واحد در شهرهای جدید امیرکبیر و مهاجران است.

مرزبان افزود: در مرحله نخست ثبت‌نام این طرح، چهار هزار و 500 نفر برای شهرهای جدید امیرکبیر و مهاجران و یک‌هزار و 991 نفر برای سایر شهرهای استان مرکزی ثبت‌نام کرده‌اند.

وی ادامه داد: واگذاری زمین در این طرح با 2 روش صورت می‌گیرد که یا به صورت اجاره‌ای 99 ساله برای شهرهای کوچک برای تعداد افراد کمتر از 10 نفر و از سوی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی و یا از طریق فروش اقساطی به کارگزار و به قیمت کارشناسی روز به‌صورت پنج ساله قابل پرداخت خواهد بود که اقساط این تسهیلات 2 سال استراحت دارد.

مدیرکل راه و شهرسازی استان مرکزی گفت: در راستای اجرای این طرح در اراک 9 هزار و 864 نفر ثبت نام کردند که پنج هزارو 200 نفر آنان واجدشرایط بودند و یک هزار و 850 نفر در 2 طرح شهرک کوثر و طرح 24هکتاری کوی شهید سلیمانی (انتهای هپکو) وجه خود را واریز کرده‌اند. مرزبان بیان داشت: در شهرستان ساوه نیز پنج هزار و 228 متقاضی ثبت نام کردند که 2 هزار و 600 نفر واجد شرایط شدند و تاکنون برای یک هزار و 848 نفر تامین زمین شده است. وی تاکید کرد: در جانمایی نخست طرح 70 هکتاری الحاقی به اراک متعلق به اوقاف، ساخت هفت هزار و 500 واحد مسکونی پیش بینی شده که می طلبد این طرح مورد بررسی مجدد قرار گیرد.

مدیرکل راه و شهرسازی استان مرکزی گفت: 200 هزار واحد سهم برای شهرهای جدید، 100 هزار واحد در بافت های فرسوده و 100 هزار واحد توسط بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در سطح کشور تعیین شده است.

وی اظهار داشت: سهم استان مرکزی در شهرهای جدید مهاجران و امیرکبیر 12 هزار واحد و 2 هزار و 87 واحد در بافت فرسوده تعیین شده که در تعهد راه و شهرسازی استان است.

مدیرکل راه و شهرسازی استان مرکزی گفت: نخستین گام برای ساخت این واحدها، برخورداری از زمین مناسب است و این درحالی است که در محدوده شهرهای استان مرکزی زمین برای ساخت و ساز وجود ندارد و باید از زمین های دولتی استفاده شود.

مرزبان افزود: لازم است برای تحقق ساخت این میزان سهمیه، ظرف 2 ماه آینده زمین در اختیار راه و شهرسازی استان گذاشته شود.

وی اظهار داشت: برای ساخت 700 واحد در اراک کمبود زمین وجود دارد که باید از ظرفیت‌های موجود در بخش دولتی تامین شود.

مدیرکل راه و شهرسازی استان مرکزی گفت: طول آزاد راه‌های استان سال 92 از 119 کیلومتر به 233 کیلومتر افزایش یافته است و نیز طول بزرگ راه‌های استان از 318 کیلومتر در سال گذشته به 526 کیلومتر افزایش داشته است.

مرزبان افزود: راه‌های اصلی و فرعی استان مرکزی نیز به ترتیب در دولت تدبیر به ترتیب از 543 و 796 به 511 و 673 رسیده است.

وی اظهار داشت: طول خطوط اصلی راه آهن در استان مرکزی از 205 کیلومتر از سال 98 به 420 کیلومتر رسیده است.

مدیرکل راه و شهرسازی استان مرکزی گفت: تعداد ایستگاه های راه آهن استان نیز از 10 ایستگاه به 21 ایستگاه در سال 98 افزایش رسیده است.

سرپرست معاون بازآفرینی شهری اداره کل راه و شهرسازی استان مرکزی نیز گفت: دولت تدبیر و امید در حوزه مسکن و ساختمان استان اقدامات ارزنده‌ای انجام داده است در اراک ساخت مجتمع تجاری، مسکونی و اداری امیرکبیر با 107 هزار و 55 میلیارد و 360 میلیون ریال اعتبار با قرار مشارکتی آغاز و با 100 درصد پیشرفت فیزیکی به پایان رسیده است.

«حمید انعامی» افزود: ساخت 336 واحد مسکونی در باغ خلج اراک با 197میلیارد و 980 میلیون ریال اعتبار از دیگر فعالیت‌های حوزه مسکن و ساختمان اداره کل راه و شهرسازی استان در دولت تدبیر و امید است.

معاون شهرسازی و معماری اداره کل راه و شهرسازی استان مرکزی گفت: مهمترین طرح‌های توسعه شهری و معماری این اداره کل در دولت تدبیر و امید از سال 92 تا 99 شامل طرح جامع و تفضیلی در شهرهای اراک، کمیجان، محلات، ساروق، داود آباد، توره، جاورسیان، قورچی باشی و میلاجرد عملیاتی شده است.

«علیرضا عزیزی» افزود: در شهر غرق آباد ساخت باند دوم به مسافت 2 کیلومتر با 19 میلیارد و 480 میلیون ریال سال 98 آغاز و سال 1400 به پایان خواهد رسید.

وی اظهار داشت: ساخت باند دوم غرق آباد به نوبران با یک کیلومتر مسافت با 54 میلیارد ریال اعتبار با هدف ارتقا کیفی درجه راه سال 92 آغاز و امسال زیربار ترافیک می‌رود.

معاون شهرسازی و معماری اداره کل راه و شهرسازی استان مرکزی گفت: کمربندی شمالی در شهرستان ساوه سال 93 با 90 هزار میلیون ریال اعتبار به طول 20 کیلومتر آغاز و با هدف تسهیل عبور و مرور و کاهش ترافیک سال جاری به اتمام می‌رسد.

عزیزی افزود: پل روگذر پرندک در شهرستان زرندیه با هدف ارتقای کیفی درجه راه سال 93 آغاز و سال 96 مردم این منطقه از آن استفاده کردند.

وی اظهار داشت: ساخت بیمارستان 32 تختخوابی مامونیه با اعتبار ملی 110 میلیارد ریال با سه هزار و 200 مترمربع زیربنا به منظور ارایه خدمات درمانی به مردم منطقه سال 90 آغاز و سال 96 در دولت تدبیر و امید بهره‌برداری شد.

معاون شهرسازی و معماری اداره کل راه و شهرسازی استان مرکزی گفت: سال 90 عملیات اجرایی ساخت ایستگاه هواشناسی زرندیه با 200 مترمربع زیربنا و 9 میلیارد ریال اعتبار استانی با هدف افزایش سرانه فضای اداری آغاز و مردم منطقه سال 96 توانستند از خدمات این مرکز علمی استفاده کنند.

فصل راه و خدماتی که در دولت تدبیر و امید به بار نشست

فصل راه از بخش‌های زیرساختی است که محرک توسعه در سایر بخش‌ها است و پیشیرد امور بدون دسترسی به جاده‌های مناسب امکان‌پذیر نیست.

در هشت سال اخیر دولت با وجود دشاری‌های مالی و اعتباری در جای جای ایران اسلامی توسعه زیرساخت جاده‌ای را فراموش نکرده و برای مثال عملیات آزادراه تهران به جنوب یکی از طرح‌های کلیدی این حوزه است که قطعه‌ای از آن با عنوان آزادراه اراک به خرم آباد در حریم استان مرکزی واقع شده و همه تلاش بر ان است تا بخش مهمی از این طرح عمرانی تا سال 1400 تکمیل و زیربار ترافیک برود. 55 کیلومتر از این آزادراه در محدوده استان مرکزی واقع شده که به غیر از 2 و نیم کیلومتر آن که مشکلاتی از سوی دستگاه‌های مربوطه در مورد ایمنی دارد و با کندی مواجه است سایر امور با پیشرفت مطلوبی در جریان است.

مجری این طرح آزادراه گفت: 85 درصد این آزادراه تا مرز لرستان به پایان رسیده و ظرف سه ماه آتی زیربار ترافیک می‌رود.

«علی جلالی» افزود: تنها قطعه یک این آزادراه در استان مرکزی سه سال از برنامه عقب است و باعث می‌شود تا سرمایه‌گذار با مشکل مواجه شود و همه تلاش‌ها برای عبور از معضلات موجود به‌کار گرفته شده است.

وی اظهار داشت: تمامی استان‌های مجاور مانند قم و اصفهان دارای آزادراه هستند و نداشتن دسترسی استان مرکزی به آزادراه مطلوب نیست.

استاندار مرکزی معتقد است که این طرح ازاد راه یکی از مهمترین اقدامات در دست پیگیری است که با رایزنی مسئولان امر در وزارتخانه به زودی از مشکلات ان گره‌گشایی می‌شود.

آقازاده گفت: در بررسی انجام گرفته مقرر شد عبور این آزادراه در نزدیکی پالایشگاه و پتروشیمی به شکل هم‌سطح انجام شود و مشاوره طرح ظرف یک ماه مواردی شامل تاسیسات در طول مسیر، ایجاد دیواره ایمن و پل راه آهن را بررسی تا عملیات آن ادامه پیدا کند.

شریان‌های ارتباطی استان مرکزی در دولت تدبیر و امید تقویت شد

سرپرست مدیریت ساخت و توسعه راهداری اداره کل راه و شهرسازی استان مرکزی گفت: شریان‌های ارتباطی و جاده‌های پرتردد این استان در هشت سال خدمات دولت تدبیر و امید تقویت شده و بهبود کیفی یافته‌اند که نمونه آن ساخت باند دوم توره به بروجرد به طول هفت کیلومتر با 67 میلیارد و 367 میلیون ریال است که عملیات ساخت آن سال 93 آغاز شد و امید می رود سال جاری زیربار ترافیک برود.

«علی اصغر حمزه لویی» افزود: این اداره کل در سال 95 با صرف 25 میلیارد و 657 میلیون ریال ساخت باند دوم شازند به خمین را به طول پنج کیلومتر کلید زد که از مسیرهای مهم و پرترافیک استان محسوب می‌شود و و امید است امسال مورد بهره‌برداری قرار گیرد.

وی اظهار داشت: بهسازی و تعریض جاده این شهرستان به‌طول 30 کیلومتر سال 92 با 173 میلیارد و 300 میلیون ریال با هدف ارتقای کیفی درجه راه آغاز شده است.

حمزه لویی افزود: یکی از طرح های دیگر در این زمینه ایجاد پلیس راه در منطقه کارچان اراک است که همواره از مطالبات بحق مردم منطقه محسوب می‌شده و با تامین چهار میلیارد ریال اعتبار پلیس راه کارچان در 20 مترمربع سال 95 آغاز و در همان سال بهره‌برداری شد.

سرپرست مدیریت ساخت و توسعه راهداری اداره کل راه و شهرسازی استان مرکزی گفت: این اداره کل ساخت و تجهیز مکان‌های مهم خدمات عمومی را در حوزه دولتی برعهده دارد که یکی از طرح‌های مهم در این راستا عملیات اجرایی بیمارستان 24 تختخوابی خنداب بود که سال 88 با صرف 54 میلیارد ریال با 2 هزار و 800 مترمربع زیربنا کلید خورد و سال 88 با هدف افزایش فضای درمانی به بیماران منطقه خدمات ارایه می‌کند.

حمزه لویی افزود: مجتمع فرهنگی و هنری شهرستان خنداب نیز طرح دیگر عمرانی است که با عاملیت این اداره کل سال 90 با 16 هزار متر مربع و اعتبار استانی 40 میلیارد ریال سال 88 بهره برداری شد.

وی اظهار داشت: یکی دیگر از طرح‌های موفق حوزه مسکن و شهرسازی که سال 90 کلید خورد ایستگاه پایش محیط زیست کمیجان بود که با سه میلیارد و 500 میلیون ریال اعتبار سال 96 به اتمام رسید و در اختیار محیط زیست استان قرار داد.

سرپرست مدیریت ساخت و توسعه راهداری اداره کل راه و شهرسازی استان مرکزی گفت: ساخت ادارات دولتی بخشی از وظایف اداره کل راه است که سال 92 ساخت اداره ثبت احوال اراک به این مجموعه واگذار شد که برای ساخت آن 22 میلیارد ریال اعتبار صرف و سال 98 مورد بهره‌برداری قرار گرفت.

وی اظهار داشت: اداره کل بازرسی استان برای داشتن ساختمان مستقل درخواست داشت که این مهم سال 92 در اولین دوره دولت تدبیر و امید پس از ارزیابی با صرف 2 میلیارد و 270 میلیون ریال اعتبار با هدف افزایش سرانه فضای اداری انجام و پس از گذشت هفت سال ساخته شد.

سرپرست مدیریت ساخت و توسعه راهداری اداره کل راه و شهرسازی استان مرکزی گفت: ساخت باند دوم راه خمین به محلات، اراک، گلپایگان، الیگودرز و دلیجان به نراق و نیمور و نیز کمربندی خمین نیز از جمله طرح2های راهسازی این اداره کل بوده که در سال‌های 92 تاکنون ساخته شده است.

حمزه لویی افزود: ساختمان پزشکی قانونی خمین با 400 مترمربع زیربنا سال 96 توسط دولت تدبیر و امید با 13 میلیارد ریال اعتبار کلید زده شد و یک سال بعد در اختیار مردم این خطه قرار گرفت.

6 هزار و 400 کیلومتر انواع راه اصلی و روستایی در استان مرکزی وجود دارد که چهار هزار کیلومتر آن را راه های روستایی تشکیل داده است. روزانه حدود 490 هزار وسیله نقلیه از جاده‌های استان مرکزی تردد می‌کنند.

*س_برچسب‌ها_س* *س_پرونده خبری_س*
اقدام ملی مسکن و سرپناهی برای 16 هزار خانوار استان مرکزی 2
اقدام ملی مسکن و سرپناهی برای 16 هزار خانوار استان مرکزی 3
اقدام ملی مسکن و سرپناهی برای 16 هزار خانوار استان مرکزی 4
اقدام ملی مسکن و سرپناهی برای 16 هزار خانوار استان مرکزی 5
اقدام ملی مسکن و سرپناهی برای 16 هزار خانوار استان مرکزی 6
اقدام ملی مسکن و سرپناهی برای 16 هزار خانوار استان مرکزی 7
اقدام ملی مسکن و سرپناهی برای 16 هزار خانوار استان مرکزی 8