شنبه 6 بهمن 1403

الجزیره: مخالفت شورای امنیت با ترامپ ضربه سنگینی به دیپلماسی آمریکا وارد کرد

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
الجزیره: مخالفت شورای امنیت با ترامپ ضربه سنگینی به دیپلماسی آمریکا وارد کرد

تهران - ایرنا - تارنمای شبکه تلویزیونی الجزیره امروز (سه شنبه) در گزارشی از مخالفت شورای امنیت با طرح پیشنهادی دونالد ترامپ رییس جمهوری آمریکا برای تمدید تحریم تسلیحاتی ایران به عنوان «یک ضربه سنگین بر دیپلماسی آمریکا» یاد کرد.

الجزیره با اشاره به تهدید ترامپ مبنی بر استفاده از «مکانیسم ماشه» علیه ایران تاکید کرد که با توجه به خروج آمریکا از توافق هسته ای برجام در سال 2018 هم اکنون واشنگتن در جایگاهی نیست که بتواند به مکانیسم ماشه متوسل شود.

این شبکه تلویزیونی از برجام به عنوان «یک توافق تاریخی» یاد کرده و توسل جستن به مکانیسم ماشیه را به معنای «خروج کامل ایران از توافق هسته ای و از بین رفتن برجام» ارزیابی کرد.

الجزیره با اشاره به موافقان و مخالفان استفاده از مکانیسم ماشه در آمریکا تاکید کرد که تیم مخالف نسبت به قانونمند بودن تلاش آمریکا در خصوص اعمال چنین تحریم هایی شک و تردید دارد زیرا واشنگتن دو سال پیش در سال 2018 عملا از توافق هسته ای منعقد شده با ایران خارج شد.

انزوای سیاسی

الجزیره با اشاره به اینکه فقط دو کشور یعنی آمریکا و جمهوری دومینیکن به طرح پیشنهادی به شورای امنیت سازمان ملل متحد رای مثبت دادند و روسیه و چین با آن مخالفت کردند و 11 کشور از جمله برخی همپیمانان واشنگتن همانند فرانسه و انگلیس نیز به آن رای ممتنع دادند؛ به نقل از کارشناسان مسائل سیاسی شکست آمریکا در پیشبرد پیش نویس طرح قطعنامه پیشنهادی تمدید تحریم تسلیحاتی ایران را "بی سابقه" دانست.

بر اساس این گزارش، «دنیس راس» مقام سابق در دولت رئیس جمهور باراک اوباما در صفحه شخصی خود در شبکه اجتماعی توئیتر نوشت: «رای گیری در شورای امنیت نشان داد این آمریکا است که در انزوای سیاسی بسر می برد نه ایران.»

«مورگان اورتگاس» سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در مصاحبه با شبکه خبری «فاکس نیوز» (fox news ) تاکید کرد: " فروپاشی طرح قطعنامه پیشنهادی آمریکا در خصوص تمدید تحریم تسلیحاتی ایران در شورای امنیت نمایانگر «نبود شجاعت اخلاقی» است. "

«کریس مورفی» سناتور دموکرات نیز به نوبه خود گفت: شکست طرح قطعنامه پیشنهادی آمریکا در خصوص تمدید تحریم تسلیحاتی ایران در شورای امنیت «شکست فاحشی» به شمار می رود.

مورفی در صفحه شخصی خود در شبکه اجتماعی توئیتر نوشت: " این یک خسارت نبود بلکه «یک شکست فاحش» بود. در میان 15 عضو شورای امنیت فقط جمهوری دومینیکن به ما رای مثبت داد. این شکست فاحش ثابت کرد که آمریکا هم اکنون به طرز وحشتناکی ضعیف شده است و جهان به راهبرد فاجعه آمیز ترامپ در مورد ایران این گونه می نگرد."

" اریک براون " عضو مرکز راهکارهای سیاسی و راهبردی در واشنگتن در تحقیقی که در این خصوص ارائه داده، اعلام کرد که " تصمیم آمریکا مبنی بر توسل جستن به مکانیسم ماشه یک اشتباه راهبردی فاحش و پر هزینه است و پیامدهای منفی با خود به دنبال خواهد داشت. "

 نظر کارشناسان در مورد طرح ضد ایرانی آمریکا

الجزیره افزود: بر اساس قطعنامه 2231 شورای امنیت هر یک از کشورهای شرکت کننده در توافق هسته ای امضا شده با ایران در سال 2015 برای ازسرگیری اعمال تحریم ها علیه ایران می تواند به مکانیسم " ماشه " متوسل شود. اما فعال کردن این مکانیسم از سوی آمریکا جنجال برانگیز است زیرا واشنگتن به دستور خود ترامپ از این توافق خارج شده است.

" آنتونی بلینکن " مشاور امنیت ملی سابق و یکی از طراحان توافق هسته ای با ایران خاطرنشان کرد که کشورش نمی تواند مکانیسم ماشه را بکار بگیرد.

بلینکن در توئیت خود نوشت: " امکان توسل جستن به فعال سازی مکانیسم ماشه تنها منحصر به کشورهای شرکت کننده در توافق هسته ای است و آمریکا پس از خارج شدن از توافق هسته ای هیچ حقی ندارد تا بتواند منادی آن باشد. ما نمی بایست از توافقی که کارآمد و قاطع بود، خارج می شدیم."

1487

*س_برچسب‌ها_س* *س_پرونده خبری_س*