یک‌شنبه 4 آذر 1403

انتقاد شدید روزنامه اصولگرا از وزارت کشور درباره تعطیلی پارک‌ها / پیشنهاد شریعتمداری درباره پاسخ به رژیم صهیونیستی

وب‌گاه الف مشاهده در مرجع
انتقاد شدید روزنامه اصولگرا از وزارت کشور درباره تعطیلی پارک‌ها / پیشنهاد شریعتمداری درباره پاسخ به رژیم صهیونیستی

هر روز اخبار فراوانی در رسانه‌ها منتشر می‌شود که دنبال کردن آن‌ها حتی برای آنانی که اهل مطالعه اخبار هستند کار دشواری است. بسته خبری تحلیلی الف، با رصد اخبار و رویدادهای مهم، همچنین تحلیل‌های صورت گرفته در این زمینه، مخاطبان خود را از مهم‌ترین وقایع روز آگاه می‌کند.

انتقاد شدید روزنامه اصولگرا از وزارت کشور درباره تعطیلی پارک‌ها

فرهیختگان نوشت: «در یک سال گذشته، وزارت کشور کم دستورالعمل، بخشنامه و مجوز پرحاشیه صادر نکرده است. سال گذشته بخشنامه معاون سیاسی وزیر کشور که مربوط به شیوه تعامل با نمایندگان مجلس در یک سال منتهی به انتخابات بود، منجر به درگیری شدید بین مجلس و دولت شد و اگر آن بخشنامه لغو و معاون سیاسی وزیر کشور برکنار نمی‌شد، نمایندگان حتی وزیر کشور را نیز استیضاح می‌کردند.

در پاییز 1402 نیز احمد وحیدی، وزیر کشور گفته بود که وزارت کشور برای آمران به معروف در مترو مجوز خاصی نداده و «ظاهرا توسط گروه‌های مردمی انجام می‌شود.» در اول بهمن ماه، وزیر کشور صراحتا اعلام کرد که دولت در ماجرای آمران به معروف مجوزی صادر نکرده است اما چند روز بعد یکی از روزنامه‌ها، سندی منتشر کرد که نشان می‌داد حدود هشت ماه قبل، وزارت کشور در بخشنامه‌ای به برخی دستگاه‌ها، ارگان‌ها و نهادها ازجمله شهرداری تهران و مدیرعامل متروی تهران، خواستار برخورد با افرادی شده بود که پوشش آنها از سوی این مرجع استاندارد محسوب نمی‌شود.

اگرچه امید اندکی به اصلاح رویه سابق در سال جدید وجود داشت اما اطلاعیه‌ای که روز شنبه به نقل از وزارت کشور در رسانه‌ها درباره تعطیلی پارک‌ها، بوستان‌ها و تفرجگاه‌ها به دلیل همزمانی روز طبیعت با سالروز شهادت امیرالمومنین (ع) منتشر شد و همچنین تکذیبیه وزیر کشور و معاون امنیتی‌اش در کنار اظهارات معنادار فرماندار قزوین که دستورالعمل بالادستی درباره تعطیلی بوستان‌ها را تایید می‌کرد، نشان می‌دهد که در همچنان بر همان پاشنه سابق می‌چرخد.

آنچه باعث شده تا تکذیبیه‌های وزارت کشور با تردید در افکار عمومی روبه‌رو شود، به برخی رفتارهای این وزارتخانه در سال‌های گذشته مرتبط است.

متاسفانه کشور درگیر اقدامات جریانی است که تصویر روشن و درستی از مردم روی زمین ایران ندارد. در نظر این جریان که ویژگی اصلی آن «غیرواقع‌گرایی» است، اکثریت مردم ایران بی‌دین و لائیک هستند و جز با دستورالعمل‌های بالادستی و بخشنامه‌های خیلی محرمانه و بعد تکذیب آن در رسانه، نمی‌توان شعائر دینی را در کشور حفظ کرد. آنها غافل از آنند که همین مردم قرن‌ها بدون دخالت حکومت‌ها و حتی با وجود مخالفت دستگاه جور، شعائر دینی را حفظ و ترویج کرده‌اند.

در دسترس‌ترین گزاره در تایید این ادعا را مردم روز گذشته در سراسر کشور به نمایش گذاشتند که با وجود تکذیب آن دستورالعمل، مردم ضمن بزرگداشت روز طبیعت، حرمت سالروز شهادت مولی‌الموحدین (ع) را حفظ کردند. حفظ توامان آیین‌های ملی و دینی، ریشه در تاریخ این مرز و بوم دارد. آن‌گونه که تاریخ‌پژوهان می‌گویند سابقه تاریخی ملت ایران نشان می‌دهد که همواره در همزمانی مراسم ملی همچون عید نوروز با مناسبت‌های مذهبی به‌خصوص شهادت ائمه معصومین (ع)، ایرانیان، حرمت عزای ائمه را حفظ می‌کردند...

بررسی رفتار مردم ایران در آیین‌های باستانی و شعائر مذهبی در طول تاریخ، به وضوح نشان می‌دهد در بسیاری از مواقع که قطعا یکی از آنها مراسم روز طبیعت بود، نیاز به دستورالعمل‌های بالادستی نیست. این دستورالعمل‌ها بیش از آنکه موثر باشد، زمینه‌ساز گسترش شکاف‌های اجتماعی است.

تنظیم‌کنندگان پنهان و آشکار چنین دستورالعمل‌هایی گمان می‌کنند مردمی که در روز طبیعت قصد حضور در بوستان‌ها و پارک‌ها را دارند، متفاوت از مردمی هستند که شب بیست‌ویکم ماه رمضان تا سحر در مساجد و هیات‌ها قرآن به سر گرفتند و برای امیرالمومنین (ع) عزاداری کردند. خروجی همین ناآگاهی نسبت به جامعه ایران، تولید بخشنامه‌ها و دستورالعمل‌های کذایی است.»

***

پیشنهاد شریعتمداری درباره پاسخ به رژیم صهیونیستی

حسین شریعتمداری مدیرمسئول کیهان در این روزنامه درباره حمله روز گذشته رژیم صهیونیستی به کنسولگری ایران در دمشق نوشت: «آمریکا، انگلیس و رژیم صهیونیستی بارها از جمهوری اسلامی ایران به عنوان اصلی‌ترین دشمن اسرائیل یاد کرده و اعلام داشته‌اند جنگ کنونی که شرایط رو به زوال اسرائیل را رقم زده است، با مدیریت و حمایت ایران اسلامی شکل گرفته و دنبال می‌شود.

صهیونیست‌ها که این روزها با حرکتی پُرشتاب روی قوس نزول قرار گرفته و به سقوط نزدیک شده‌اند و پایان عمر پلید خود را به چشم می‌بینند با برداشت فوق‌الذکر به کنسولگری ایران در دمشق حمله کرده‌اند و این حرکت به وضوح نشان می‌دهد، جنایتکاران صهیونیست به آخر خط رسیده‌اند که به سیم آخر زده‌اند...

در حقوق بین‌الملل (کنوانسیون وین‌) حمله به سفارتخانه‌ها و کنسولگری‌ها ممنوع اعلام شده است. رژیم صهیونیستی از نگاه جمهوری اسلامی ایران یک رژیم جعلی و غیر‌قانونی است و به فرموده حکیمانه و منطقی حضرت امام که به خط استراتژیک ایران اسلامی تبدیل شده است، باید از جغرافیای سیاسی جهان محو شود.

اما، سازمان ملل، این رژیم خبیث و جنایتکار را به رسمیت شناخته است. رژیم صهیونیستی برخلاف قوانین شناخته شده در حقوق بین‌الملل به کنسولگری ایران در یک کشور ثالث حمله نظامی کرده است، بنابراین و بر اساس اصل «‌مقابله به مثل‌/ retaliation» حمله به سفارتخانه‌ها و کنسولگری‌های رژیم جعلی اسرائیل در هر یک از کشورهای دیگر، حق مسلم ایران اسلامی است و سازمان ملل متحد که رژیم صهیونیستی را به رسمیت شناخته است باید اولاً؛ مفاد کنوانسیون وین و ثانیاً؛ اصل شناخته شده مقابله به مثل در حقوق بین‌الملل را محترم شمرده و از حمله ایران به مراکز دیپلماتیک رژیم جعلی اسرائیل حمایت کند. اگرچه ما برای احقاق حق خود نیازی به تأیید یا تکذیب سازمان‌های بین‌المللی نداریم.»

***

روایت خاندوزی از بهبود آمارهای اقتصادی

به گزارش ایرنا، سید احسان خاندوزی وزیر اقتصاد در نشست خبری با تاکید بر اینکه رشد اقتصادی دو سال نخست دولت سیزدهم مجموعا 12.6 درصدی را تجربه کرد، بیان کرد: رشد اقتصادی با نفت 6.4 و بدون نفت 4.4 درصد بود رشد اقتصادی دو سال نخست دولت سیزدهم مجموعا 12.6 درصدی را تجربه کرد. نرخ رشد بدون نفت هم در دو سال دولت سیزدهم به10.4 درصد رسید که در 4 سال دولت دوازدهم 8.5 درصد بود.

وزیر اقتصاد تصریح کرد: در روزهای نخست 1403 شاهد این بودیم که روند رشد مثبت 9 فصل اخیر را زیر سوال ببرد البته بخش زیادی از کارشناسان اقتصادی اذعان کردند که در زمینه رشد اقتصادی، در سال های اخیر عملکرد مثبت داشته ایم اما در اظهار نظری عجیب اعلام شد نرخ رشد اقتصادی به خاطر افزایش قیمت نفت بود که که نه تنها از اساس ادعای اشتباهی است بلکه در سال گذشته قیمت نفت 10 دلار کمتر از قیمت نفت در 1401 بوده است.

سخنگوی اقتصادی بیان کرد: نرخ رشد بخش صنعت 4.2 و معدن 3.8 بر اساس آمار بانک‌مرکزی بوده است بنابراین نرخ رشد اقتصادی 1402 انتظار می رود بیش از سال قبل از آن باشد و ضمن اینکه نه تنها واقعی است بلکه با کیفیت است چون نرخ بیکاری در زمستان گذشته 8.6 و در کل سال 8.1 درصد بود و همزمان با آن نرخ مشارکت اقتصادی افزایش یافت که نشان دهنده رشد اقتصادی 1402 با کیفیت بوده است.

وی افزود: شاخص های سرمایه گذاری در آمار 9 ماهه 1402 هم رشد داشته و تشکیل سرمایه 4.7 درصد افزایش داشت اگر دو سال اول شروع به کار دولت را در نظر بگیریم، مجموعا رشد بیش از 8 درصدی داشت در حالی که در 4 سال دولت دوازدهم منفی 33 درصد بوده است.

خاندوزی با اشاره به اینکه آمار سرمایه گذاری خارجی در سال 1402 بالاتر از 16 سال گذشته بود، اظهار کرد: در سال گذشته 318 پروژه خارجی با ارزش بالای 5.5 میلیارد دلار آغاز به سرمایه گذاری واقعی شد این رشد، برخی را ناراحت کرد و گفتند این میزان سرمایه گذاری به خاطر تسهیلات بانک ها به نفت است اما در سرمایه گذاری خارجی شرط اول، احراز شدن سرمایه گذاری خارجی است و در غیر این صورت امکان ثبت آن وجود ندارد برخی هم مباحث دیگری مطرح کردند، تا پیش از دولت سیزدهم هر طرحی که تصویب نامه می گرفت بدون در نظر گرفتن اینکه سرمایه وارد شده یا خیر به عنوان سرمایه گذاری خارجی ثبت می شد.

وزیر اقتصاد با اشاره به اقدامات دولت برای کنترل تورم گفت: یکی دیگر از بخش هایی که دولت آن را دنبال می کرد، کنترل تورم هم از مسیر سیاست های کلان مالی مانند پولی و مالی و هم در سطح خرد مانند بازارها بود که ثمره آن در کاهش تورم سالانه از 45 به 37 درصد مشهود بود، در دو ساله دولت سیزدهم تورم نقطه به نقطه کاهش 1‌7 درصدی داشت و از 43.9 در شهریور 1400 به 32‌.2 درصد در اسفند 1402 رسید.

سخنگوی اقتصادی با تاکید بر اینکه نرخ تورم خوراکی ها و آشامیدنی ها با کاهش 19 درصدی از 60 به 41.2 درصد در اسفند 1402 رسید، تاکید کرد: نرخ رشد نقدینگی که در سال 97 حدود 22 درصد بود در سال 98 به 42.2 افزایش یافته بود اصلاح ترازنامه بانک ها سبب شد نرخ رشد نقدینگی به 25.6 درصد کاهش یابد رشد نقدینگی در افزایش تورم موثر است.

***

چرا به جای ساخت مسجد، نمازخانه پارک قیطریه بازسازی نمی‌شود؟

فرهیختگان نوشت: «حضور در مسجد آداب خود را خواهد داشت. یعنی هرکسی نمی‌تواند در مسجد حضور پیدا کند یا استراحت کند. بنابراین امکانات رفاهی و مذهبی کمتری نسبت به نمازخانه خواهد داشت. از سوی دیگر عملا در شهر می‌بینیم که در بسیاری از مساجد نهایتا پس از یک ساعت بعد از اذان مغرب بسته می‌شود و از هیچ‌گونه امکانات رفاهی و خدماتی مساجد نمی‌توان استفاده کرد.

اگر قرار باشد برای مسجد پارک قیطریه نیز چنین رویه‌ای پیش گرفته شود، امتیاز این مسجد از سایر مساجد دیگر چه خواهد بود؟ نه‌تنها هیچ امتیازی نخواهد داشت بلکه افراد کمتری هم می‌توانند از امکانات موجود در آن مساجد استفاده کنند. از این گذشته، پارک قیطریه یک نمازخانه متروکه دارد.

اگر شهرداری به فکر بهبود خدمات رفاهی و مذهبی در آن پارک بود، بهتر نبود که به‌جای ساخت مسجد، نمازخانه پارک را مرمت کند و به وضعیت نمازخانه پارک قیطریه سامان دهد؟ نمازخانه هم مانند مسجد نیست که در آن تنها در ساعات مشخص روز باز و بسته شود. مثلا می‌شد نمازخانه را وسعت بخشید و از این طریق حساسیت ویژه‌ای در ذهن شهروندان رقم زده نمی‌شد.»

***

دولت در دور دوم انتخابات مجلس از جریاناتی حمایت می‌کند؟

سپهر خلجی رئیس شورای اطلاع‌رسانی دولت در گفت‌وگو با ایسنا درباره ترکیب مجلس دوازدهم، اظهار کرد: دولت ورودی به انتخابات مجلس شورای اسلامی نداشت و برای دور دوم هم ورودی ندارد. دولت در دور اول انتخابات لیست نداشت و برای دور دوم هم لیستی ندارد اما دولت از کلیت انتخابات و حضور همه جریان‌ها حمایت و زمینه را برای برگزاری انتخابات فراهم کرد.

وی افزود: هر نماینده ای که وارد مجلس دوازدهم شده است، به فکر خدمت به مردم، انسجام، همکاری و تعامل بین قوا برای حل مشکلات مردم باشد. خیلی مهم نیست چه کسی با چه جریانی وارد مجلس شود بلکه این مهم است که به مردم خدمت کنند. باید نیت نمایندگان حل مشکلات مردم باشد. همین توصیه هم برای ما که در دولت هستیم ضروری است.

***

یک پیشنهاد به حجت الاسلام صدیقی

جمهوری اسلامی نوشت: «ماجرای باغ ازگل که در اواخر اسفند گذشته دامن‌گیر آقای صدیقی امام جمعه موقت تهران و رئیس ستاد امر بمعروف و نهی از منکر شد در تمام ایام تعطیلات نوروز از موضوعات مطرح در محافل و در فضای مجازی و رسانه‌ای بود. افراد مختلف با انتشار اسناد، اظهارنظرهای متنوع و پیشنهادهای گوناگون به این موضوع می‌پردازند. خود آقای کاظم صدیقی هم در یک حالت انفعالی به استغفار و عذرخواهی متوسل شد تا بلکه ماجرا پایان یابد.

قطعاً استغفار و عذرخواهی آقای صدیقی اقدامی مثبت است ولی کافی نیست. در این زمینه حداقل دو اقدام دیگر هم لازم است صورت بگیرند که یکی مربوط به خود آقای صدیقی است و دیگری وظیفه قوه قضائیه است.

اقدامی که آقای صدیقی باید انجام بدهد اینست که از مسئولیت‌هائی که برعهده دارد استعفا بدهد و با این کار به افکار عمومی عملاً اعلام کند فردی که به تعبیر خود ایشان اهل «غفلت» آنهم در این اندازه بزرگ است نباید در چنین جایگاه‌هائی حضور داشته باشد. علاوه بر این، آقای صدیقی در منبرها و مصاحبه‌هایش نیز مطالبی را به امام زمان علیه‌السلام نسبت داده که قطعاً فاقد پایه و اساس هستند و همین هم عامل مهم دیگری است که اقتضا می‌کند ایشان در چنین جایگاه‌هائی حضور نداشته باشد.

آنچه از قوه قضائیه انتظار می‌رود در این زمینه انجام بدهد، بررسی دقیق پرونده باغ ازگل و حوزه علمیه تحت نظر آقای صدیقی است بطوری که تمام ابعاد ماجرا به صورت شفاف به افکار عمومی گزارش شود و هیچ ابهامی باقی نماند. چنین اقدامی باید در مورد سایر پرونده‌ها هم انجام شود ازجمله پرونده فساد واردات چای که افکار عمومی آن را فراموش نخواهد کرد و از مطالبات مهم مردم است. قوه قضائیه می‌تواند با بررسی این قبیل پرونده‌ها و اولویت دادن به آنها، اعتبار خود را افزایش دهد و مانع مخدوش شدن بیشتر اعتبار نظام شود.»

***

آسیب‌شناسی قاضی‌زاده هاشمی از رابطه مردم و حکومت

امیرحسین قاضی‌زاده هاشمی، رئیس بنیاد شهید و امورایثارگران در گفت‌وگو با ایلنا، درباره ارزیابی خود از رابطه مردم و حکومت بعد از 45 سال، گفت: مردم به روشنی علاقمند هستند صدای‌شان شنیده شود و مسئولین و کسانی که منتخبین خودشان هستند بعد از انتخاب به حرف‌ها اعتنا کنند و علاقمند هستند که مسئولین صادقانه و شفاف با آن‌ها صحبت کنند و در تصمیم‌گیری‌های‌شان آن‌ها را شریک کنند.

رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران با اشاره به این‌که شاید سازوکارهای شراکت با مردم در تصمیم‌گیری‌ها سازوکارهای کاملاً نافذی نیست، اظهار داشت: مثلا در مجلس اگر چیزی می‌خواهد تصویب شود، قبلش شاید باید از عموم مردم، اصناف و گرو‌ه‌های فعال در آن حوزه و در حوزه سیاست سازی نظرخواهی و مشورت داشته باشند، چه دولت هنگامی که تنظیم لایحه می‌کند و یا آئین نامه‌ای تصویب می‌کند و چه مجلس هنگامی که قانونی تصویب می‌کند این را در نظر بگیرد. این طرف هم لازم است یک سری اطلاعات شفاف در اختیار مردم قرار دهد و محدودیت‌های خودش را ذکر کند.

قاضی‌زاده هاشمی خاطرنشان کرد: البته تمام این‌ها هنگامی محقق می‌شود که مردم احساس تبعیض نکنند، هنگامی که در همین شرایط حقوقی یک جایی با واسطه وصل به یک نهاد دولتی است، حقوق‌ها چند ده میلیونی است و یک جای دیگر کارگر حقوقش کمتر است این دوگانگی‌ها آزاردهنده است، لازم است یک عدالت در توزیع اتفاق بیفتد و مجموع این‌ها باعث می‌شود مردم امیدوارتر شوند و احساس کنند اهمیت دارند؛ چراکه عدالت مشارکت‌ساز است.