ایران با هدفگذاری هوشمندانه تحرکات رژیم صهیونیستی را ناکام گذاشت / پشت پرده سفر بایدن به عربستان
محمود مرادی گفت: جمهوری اسلامی ایران در یک هدفگذاری دقیق و هوشمندانه، برای تحرکات رژیم صهیونیستی پیشبرد طرحهای ضدایرانی ازجمله اجماع عربی و منطقهای علیه خود را ناکام گذاشته است.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ محمود مرادی در گفتوگو با بلاغ در خصوص سفر بایدن به منطقه اظهارکرد: مجله نیوزویک عنوان کرد که دولت بایدن بسیار به عرضه نفت ایران به بازار نیاز دارد اما هیچ راهکار روشنی برای لغو تحریمهای ایران ارائه نکرده است. این نشریه آمریکایی نوشت تاکید کرد که ایران و ونزوئلا میتوانند نیاز ایالات متحده در حوزه انرژی را تامین کنند، مشروط بر این که بایدن تحریمهای اعمال شده دوره ترامپ را لغو کند. به این ترتیب، انتظار میرود که به طور بالقوه 2 تا 2.5 میلیون بشکه در روز نفت بیشتری به بازار جهانی عرضه شود و اکنون هر گالن بنزین در آمریکا در قیمت بیسابقه پنج دلار نوسان میکند.
وی با اشاره به اینکه دولت بایدن آماده رقابت برای فصل انتخابات میان دورهای میشود و این قیمت بنزین، خبر خوبی نیست، گفت: اگر بایدن قدمی برای عرضه بنزین به بازار جهانی برندارد، در نهایت هزینههای سیاسیش را پرداخت خواهد کرد و هرگونه تلاش برای برداشتن تحریمهای ایران و ونزوئلا، ارزشمند خواهد بود، به ویژه که عربستان نیز اعلام کرده که قادر است عرضه نفت را فقط اندکی افزایش دهد.
این کارشناس سیاسی افزود: اگر تحریمهای ایران برداشته شوند ایران قادر خواهد بود کمی بیش از یک میلیون بشکه نفت و میعانات به بازار صادر کند که جریان آزاد انرژی به پالایشگاهها در کشورهای فرانسه، اسپانیا و ایتالیا را امکانپذیر میکند و ونزوئلا ظرفیت کمتری دارد و شاید تنها تا 400 هزار بشکه اضافی به جریان عرضه بیفزاید.
مرادی بیان کرد: هرچند این میزان افزایش عرضه پاسخگوی 4.7 میلیون بشکهای که روسیه صادر میکرد نیست اما شکاف عرضه تا تقاضا را اندکی کاهش میدهد و به ویژه که با پیشبینی رکود جهانی انتظار میرود تقاضای انرژی کاهش یابد.
وی خاطرنشان کرد: دولت بایدن، تلاشهای دیپلماتیک بسیاری با تهران و کاراکاس داشته است اما هیچ راهبرد روشنی برای لغو تحریمهایی که دونالد ترامپ وضع کرد، دیده نمیشود و اثربخشی تحریمها در سالهای اخیر با مشارکتهای راهبردی فزاینده بین تهران و کاراکاس مورد چالش قرار گرفته است.
این کارشناس سیاسی با اشاره به اینکه در پی کاهش عرضه انرژی و افزایش قیمت آن، حمایت داخلی در آمریکا برای کمک به اوکراین نیز رفته رفته رنگ میبازد، اضافه کرد: کوین کشمن، دستیار ارشد مرکز تحقیقات اقتصادی و سیاست گفت که کاهش تحریمها علیه ونزوئلا و ایران، یک پیروزی آسان برای دولت بایدن خواهد بود و او با نگاهی به مرز شش ماهه و طی یک سال تا دو سال آینده، برآورد کرد که ایران و ونزوئلا میتوانند مجموعا ظرفیت صادراتی خود را تا 2.6 میلیون بشکه در روز افزایش دهند و کابینه رژیم صهیونیستی در آستانه فروپاشی قرار گرفته و نخستوزیر این رژیم هشدار داده که چنانچه این اتفاق صورت گیرد، این رژیم با تهدید بیسابقهای روبرو خواهد شد و چالش سیاسی در کنار چالش امنیتی اکنون گریبان صهیونیستها را گرفته است و در این میان برخی اقدامات همچون سفر فرمانده سنتکام، سفر آتی بایدن به منطقه و سرزمینهای اشغالی و انجام رزمایشهای نظامی نمیتواند این وضعیت را برای رژیم صهیونیستی تغییر دهد.
مرادی اظهارکرد: شبکه صهیونیستی «کان» نیز در گزارشی به ادعاهای اخیر رژیم صهیونیستی در خصوص جنگ علیه ایران پرداخت و این شبکه اعتراف کرد، تمام مانورهایی که رژیم اسرائیل انجام میدهد فقط در حد حرف است، کشورهای غربی در حال حاضر مشغول اوکراین هستند و رژیم صهیونیستی تنهاست و در خصوص تمرینها، اسرائیل میخواهد به اسرائیلیها یا شرکایش بگوید که این قدرت را دارد اما در حقیقت قصد انجام کاری را ندارد و اسرائیل میخواهد بگوید ما اینجا هستیم؛ ما را فراموش نکنید؛ شما مشغول روسیه و اوکراین هستید».
وی یادآورشد: خلأهای امنیتی در رژیم صهیونیستی طی چند ماه گذشته بهخوبی نمایان شده است و عملیاتهای استشهادی در سرزمینهای اشغالی نشان داده که تأمین امنیت روزمره برای ساکنین فلسطین اشغالی به دغدغه اول این رژیم تبدیل شده است و در گذشته این رژیم حمله پیشدستانه را برای جلوگیری از تهدید اجرا میکرد، اما اکنون در داخل سرزمینهای اشغالی و در تلآویو این عملیاتها اجرا میشود و همه این مسائل نشان میدهد که رژیم صهیونیستی برای فرار از واقعیتهای موجود، اقدام به برگزاری چنین مانورهایی میکند.
این کارشناس سیاسی گفت: مسئولین صهیونیستی نیز به این امر اذعان دارند که نهتنها توان و جرأت حمله به ایران را ندارند، بلکه در مقابل اقدامات گروههای مقاومت در داخل سرزمینهای اشغالی نیز ناتوان هستند؛ این نشان میدهد که اقدامات کنونی از سوی رژیم صهیونیستی در منطقه و برگزاری رزمایشهای نظامی، تنها یک تنفس مصنوعی برای جسم بیجانی است که دیگر نه توان حرکت دارد و نه توان مقابله و یکی از فنهای آمریکاییها در مذاکرات، تلقین محدودیت زمان و از دست رفتن فرصت برای طرف مقابل است؛ این در حالی است که در حقیقت زمان برای آمریکا در حال از دست رفتن است! در گزارشی که اکسیوس به نقل از یک مقام ارشد آمریکایی منتشر کرده، آمده است: «احساس میشد ایرانیها هیچ عجلهای برای دستیابی به توافق از خود نشان ندادند» و این موضع منطقی تیم مذاکرهکننده، باعث بههمریختگی طرف غربی شده است و در عمل نیز ایران سرنوشت کشور را به مذاکرات گره نزده است و لذا از حالا میتوان به آمریکاییها گفت که از قِبَل فشار زمانی، چیزی عاید شما نخواهد شد.
مرادی بیان کرد: ایران گزینههای بسیاری روی میز دارد که به توافق با غرب بستگی ندارد و بهبود تجارت خارجی در چهارچوب سیاست همسایگی و فعال نمودن ظرفیت ترانزیتی جمهوری اسلامی ایران، تقریباً بدون وابستگی به توافق به غرب، قابل انجام هست و بحران مواد غذایی و انرژی که الآن در غرب وجود دارد، دامنگیر ایران نشده و نخواهد شد و به این دلایل و دهها دلیل دیگر میتوان گفت ایران عجلهای برای توافق هستهای ندارد تا این عجله منجر به توافق بد بشود و اتفاقاً این طرف غربی است که با سپری شدن زمان، باید امتیاز بیشتری بدهد و از ابتدای سال جدید نشستهای متعدد مشکوکی بین تعدادی از کشورهای عربی و رژیم صهیونیستی برگزار شده است که عبارتاند از؛ نشست سهجانبه سران رژیم اشغالگر قدس، مصر و امارات در شهر بندری شرمالشیخ مصر و نشست چهار کشور عربی مصر، مراکش، بحرین و امارات با وزیر خارجه صهیونیستی و وزیر خارجه آمریکایی در «النقب».
وی گفت: خبرها حاکی از آن است که رئیسجمهور آمریکا در سفری که به منطقه قصد دارد در اجلاس شورای همکاری خلیجفارس نیز حاضر شود و درباره تشکیل ائتلاف عبری - عربی با حکام عرب صحبت کند ودر سال 2017 شاهد اعلام راهاندازی «اتحاد امنیت خاورمیانه» (MESA) با حمایت کامل «دونالد ترامپ» و یا همان «ناتوی عربی» بودیم که پسازآن ترامپ اینگونه متحد خود را توصیف کرد: «عربستان برای ما گاوی شیرده است که هر وقت بخواهیم از آن طلا و دلار میدوشیم و هر وقت شیرش تمام شود، آن را سر میبریم!».
این کارشناس سیاسی اظهارکرد: رسانهها اهداف متعددی برای ائتلاف عبری - عربی ذکر کردهاند مانند؛ مقابله با محور مقاومت و جمهوری اسلامی ایران، امنیت غذایی، مقابله با روسیه و حل مسائل پس از جنگ مثل نفت و گاز کشورهای غربی ائتلاف آمریکا با کشورهای عربی حاشیه خلیجفارس همواره وجود داشته و موضوع جدیدی نیست و این پیوند منحوس میان سردمداران برخی کشورهای عربی و اسلامی با رژیم صهیونیستی حتی باعث آن خواهد شد که خیانت این حاکمان به آرمان فلسطین آشکارتر از پیش شده و شاهد انتفاضههایی در این کشورها نیز باشیم وموضع کشورمان در مقابل هرگونه ائتلاف ضد ایرانی مشخص است و قطعاً دشمنان ملت بزرگ ایران در قبال هر تهدیدی علیه امنیت ایران اسلامی، با پاسخی شدید مواجه خواهند شد و بایدن در جریان سفر خود به منطقه خاورمیانه که به طور خاص عزیمت وی به اراضی اشغالی و عربستان سعودی، نقاط عطف آن به حساب می آیند، در پیِ چهار موضوع پیشبرد "توافق ابراهیمِ 2 "بین صهیونیست ها و کشورهای مرتجع حوزه خلیج فارس در تقابل با جمهوری اسلامی، اقناع سازی کشورهای عربِ حاشیه خلیج فارس خصوصا امارات و عربستان جهت افزایش تولید نفت، ارائه تضمین های جدید اقتصادی و امنیتی به متحدان منطقه ای آمریکا و جلوگیری از چرخشِ آن ها به سمت چین و روسیه و تقویت موضع دموکرات ها در آستانه انتخابات میاندوره ای کنگره آمریکا خصوصا استفاده از لابی های عربی و صهیونیستی است.
مرادی بیان کرد: ناتوی غربی اگر موفقیتی به دست آورد، به علت قدرت گذشته و غالب امریکا بهعنوان عضوی از ناتو بود و نکته مهم در ناتوی عربی آن است که کدام کشور میتواند بار مسئولیت آن را بر عهده بگیرد؟ آیا عربستان که در جنگ با مردم یمن شکست خورده است، میتواند رهبر این جریان باشد؟! امروزه مردم منطقه به این آگاهی رسیدهاند که ناتوی عربی یعنی تقویت رژیم غاصب صهیونیستی؛ دولتهای منطقه در اجرایی کردن چنین طرحهایی نهتنها نمیتوانند به موفقیت دست یابند، بلکه جایگاه خود در بین ملتهایشان را نیز از دست خواهند داد.
وی افزود: دادههای موسسه پژوهشی صلح بینالمللی استکهلم (SIPRI) نشان میدهد که در میان ده کشور پیشتاز از نظر سرانه هزینههای نظامی، شش کشور از غرب آسیا حضور دارد. بنابراین، ناتوی عربی یا خاورمیانه، شیوه دیگری برای دوشیدن بیشتر سران کشورهای عربی برای فروش اسلحه است و هیچ دستاوردی برای آنان نخواهد داشت و گسترش همکاریهای دوجانبه و چندجانبه با کشورهای همسایه و مسلمان، اولویت اول سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران است که در دولت سیزدهم در چهارچوب «سیاست همسایگی»، برنامههای جامع و مدونی در این زمینه تهیه نموده و تمرکز اصلی سیاست خارجی کشور را در کشورهای همسایه و جهان اسلام قرار داده است.
این کارشناس سیاسی یادآورشد: اظهارات مقامات مصری در گفت وگو با ایران و همچنین روند روبهپیشرفت گفتگوهای صلح ایران و عربستان و نیز موضعگیری پادشاه اردن در دیدار با جو بایدن که حتماً به گوش مقامات صهیونیستی رسیده است، خبری خوبی برای رژیم صهیونیستی نیست. آنهم در شرایطی که رژیم صهیونیستی نیز در پیشبرد سیاستهای ضدایرانی خود و تشکیل یک ائتلاف منطقهای علیه جمهوری اسلامی حساب خاصی روی این سه کشور عربی باز کرده و آنها را بهعنوان اضلاع مهم اجماع و ائتلاف منطقهای علیه ایران تعریف کرده است.
مرادی افزود: جمهوری اسلامی ایران در یک هدفگذاری دقیق و هوشمندانه، تحرکات رژیم صهیونیستی برای پیشبرد طرحهای ضدایرانی ازجمله اجماع عربی و منطقهای علیه خود را ناکام گذاشته است.
انتهای پیام /