بدرقه دولت روحانی با کارت زرد مجلس به رحمانی فضلی
کمتر از یک هفته به پایان عمر دولت دوازدهم باقی مانده است اما این موضوع دلیلی بر عدم پاسخگویی وزرای کابینه به سوالات مجلس نیست؛ امروز وزیر کشور برای جواب دادن به سوالی در پارلمان حاضر شد که نتیجه آن کارت زرد دیگری برای رحمانی فضلی بود.
کمتر از یک هفته به پایان عمر دولت دوازدهم باقی مانده است اما این موضوع دلیلی بر عدم پاسخگویی وزرای کابینه به سوالات مجلس نیست؛ امروز وزیر کشور برای جواب دادن به سوالی در پارلمان حاضر شد که نتیجه آن کارت زرد دیگری برای رحمانی فضلی بود.
به گزارش تابناک، عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر کشور در جلسه علنی امروز (5 مرداد) مجلس شورای اسلامی جهت پاسخگویی به سوال مجتبی یوسفی نماینده اهواز حاضر شد؛ پرسش او درباره علت عدم نظارت بر عملکرد شهرداری ها و عدم اجرای مفاد قانون شرایط انتخاب شهرداران بود که پاسخ های رحمانی فضلی نه تنها یوسفی که اکثریت مجلس را نتوانست قانع کنند و وزیر را در روزهای پایانی کاری اش با کارت زرد راهی وزارت کشور کرد.
یوسفی مشکلات خوزستان را نتیجه انتصابات وزیر کشور در این استان برشمرد و از بی توجهی دولت به تعیین اعتبار 500 میلیاردی مجلس برای حل مشکلات خوزستان انتقاد کرد؛ این عضو هیات رییسه مجلس خطاب به وزیر کشور گفت: «نکند شما هم مانند رئیس جمهور که اعلام کرده وضعیت مردم خوب است و آنها از عملکرد دولت راضی هستند و این دولت عملکرد بیبدیلی در خوزستان داشته، اقتصاد و استانها را خوب اداره کردهاید؟! پس انگار ما و مردم باید برای بروز شرایط کنونی از شما عذرخواهی کنیم!»
در پاسخ رحمانی فضلی با بیان اینکه وزیر کشور در عزل شهرداران هیچ اختیاری ندارد گفت که قانون مدیریت شهری و انتخاب شهرداران نیاز به تجدیدنظر جدی دارد تا بتوان از این نهاد برخاسته از قانون اساسی یعنی شوراهای شهر به خوبی استفاده کرد.
علاوه بر موضوع سوال از وزیر، بخشی از جلسه علنی امروز صرف بررسی ایرادات شورای نگهبان به چند لایحه گذشت؛ لوایح معاهده استرداد مجرمین بین جمهوری اسلامی ایران و جمهوری فدرال برزیل، پروتکل همکاری در زمینه مبارزه با جرایم سازمان یافته در دریای خزر الحاقی به موافقت نامه همکاری در زمینه امنیت دریای خزر و معاهده استرداد مجرمین بین ایران و برزیل به دلیل اصرار مجلس بر مصوبه خود به مجمع تشخیص مصلحت نظام ارجاع شد. لایحه نحوه واگذاری اموال، تأسیسات، ماشین آلات و هرگونه مالکیت مربوط به تأسیسات آب و فاضلاب نیز اصلاح شد.
یکی دیگر از موارد کاری امروز مجلس، قرائت گزارش کمیسیون اصل 90 در خصوص وضعیت خط لوله گوره به جاسک بود که طبق توضیحات علی خضریان سخنگوی این کمیسیون، در این گزارش به اهداف احداث و وضعیت فعلی پروژه و افتتاح آن علی رغم عقب ماندگی ها و پیامدهای بهره برداری اشاره شده است.
همچنین نمایندگان مجلس شورای اسلامی تصمیم گرفتند که طرح تمدید مهلت جذب اعتبارات تملک داراییهای سرمایهای و مالی سال 1399 با اولویت یعنی در جلسه فردا (چهارشنبه) مجلس مورد بررسی قرار گیرد. این طرح درباره ایجاد استفاده از اعتبارات عمرانی دستگاهها پس از پایان مهلت منظور شده در بودجه (شهریور) است.
امروز هم به روال جلسات گذشته، نمایندگان مجلس در قالب نطق و تذکر به بیان مشکلات کشور پرداختند؛ جعفر قادری نماینده شیراز با اشاره به گرانی سیمان گفت: برخی اعلام کرده اند که بازار سیمان در اختیار 15 نفر قرار دارد کخ اگر این ادعا صحت داشته باشد، باید دستگاه های نظارتی برخوردهای لازم را انجام دهند و در صورت عدم صحت این ادعا با افراد مطرح کننده این مسائل برخورد شود.
او همچنین با اشاره به برخی شائبه ها درخصوص طرح صیانت از حقوق کاربران در فضای مجازی گفت: اطمینان می دهیم که هدف ما صیانت از حقوق کاربران است و بحث محدودیت فضای مجازی به هیچ عنوان مطرح نیست.
یعقوب رضازاده عضو هیات رییسه کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی هم از خاموشی ها و قطعی برق گسترده گلایه کرد و گفت که این موضوع باعث تعطیلی کارخانجات و افزایش جرائم شده است.
او با انتقاد از تعطیلی مغازهها و پاساژها تاکید داشت که با این تعطیلی ها و جرائم صوری راهور در جادهها نمیتوان با کرونا مقابله کرد؛ پول و اعتبار باید از صندوق توسعه ملی و سایر منابع بنیاد مستضعفان و ستاد اجرایی فرمان امام در خصوص پوشش واکسن سراسری مردم اختصاص یابد.
صمدالله محمدی نماینده بافت و عضو مجمع نمایندگان استان کرمان نیز به سیل اخیر در کرمان اشاره و اظهار کرد: در سیل اخیر خسارت های سنگینی به زیرساخت های کشاورزی، راه های روستایی و منازل مسکونی وارد شده و براساس نظر کارشناسان خسارات اولیه بالغ بر 250 میلیارد تومان برآورد شده است، انتظار داریم هر چه سریعتر اعتبارات ستاد بحران به استان کرمان اختصاص یابد تا مردم با پیگیری های دلسوزانه مدیران اجرایی و حمایت مجدانه مجلس، شاهد پایان روزهای سخت باشند.