تحلیل "میدل ایست مانیتور" از شکست جنجال تبلیغاتی اسرائیل علیه ایران
پایگاه خبری "میدل ایست مانیتور" در گزارشی با اشاره به جوسازی های اخیر علیه ایران در حادثه حمله به نفتکش اسرائیلی "مرسر استریت" می نویسد: «اگر هدف اسرائیل، آمریکا، و انگلستان این بود که یک جنگ تبلیغاتی و روانی را علیه ایران به راه اندازند و پیامی خاص را به رئیس جمهور جدیدی این کشور، "ابراهیم رئیسی" بفرستند، باید گفت که این نیت و هدف آن ها، تاکنون نتیجه معکوس داده و به ضرر آن ها تمام...
به گزارش الف، پایگاه خبری "میدل ایست مانیتور" در گزارشی، به حادثه حمله به نفتکش اسرائیلی "مرسراستریت" در خلیج عمان و جوسازی های آمریکا، بریتانیا، و اسرائیل علیه ایران و متهم ساختن این کشور به دست داشتن در حادثه مذکور پرداخته و به طور خاص به این نکته اشاره کرده که وقوع این حادثه و مواضع خاص ایران در این رابطه، بیش از پیش قدرت بازدارندگی این کشور را در منطقه و در عرصه بین المللی تقویت خواهد کرد.
به نوشته این پایگاه خبری نمود این مساله را به طور خاص می توان در سخنرانی توام با خونسردی، پختگی و در عین حال قدرتمند ابراهیم رئیسی در مراسم تحلیفش مشاهده کرد».
میدل ایست مانیتور در این رابطه می نویسد:
«اخیرا انجام یک حمله مرموز به یک نفتکش اسرائیلی در خلیج عمان، بار دیگر سطح تنش ها در منطقه خاورمیانه را به نحو قابل توجهی افزایش داده است. در این راستا، تنشها نه فقط میان ایران و اسرائیل افزایش یافته اند بلکه قدرت های غربی نظیر آمریکا و بریتانیا نیز عمیقا در مساله درگیر شده اند. حادثه 29 جولای برای نفتکش اسرائیل، پنج روز بعد با وقوع یک حادثه جدید یعنی ربایش یک کشتی با پرچم پاناما توسط افراد مسلح ناشناس (در خلیج فارس) دنبال شد.
در هر دو مورد، قدرت های غربی و اسرائیل، انگشت اتهام خود را به سمت ایران نشانه گرفتند و در عین حال، هیچ سند و مدرکی نیز برای ادعاهای خود ارائه نکرده اند. این حوادث در شرایط زمانی اتفاق افتادند که باید آن را بسیار حساس دانست. به طور خاص ایران به تازگی شاهد انتقال قدرت و تحلیف رئیس جمهور جدید این کشور "ابراهیم رئیسی" بوده است. از این منظر، بایستی واکنش های چند روز اخیر اسرائیل، بریتانیا و آمریکا علیه ایران و آنچه آن ها دست داشتن تهران در حمله به نفتکش اسرائیلی "مرسر استریت" می خوانند (در این حادثه، یک تبعه بریتانیایی و یک تبعه رومانیایی کشته شدند) را نمودی از تلاش های آن ها برای محک زدن دولت جدید ایران ارزیابی کرد. در سطحی عمیق تر، اینطور به نظر می رسد که دو حادثه اخیر، با هدف مهار و مقابله با رویکردهای فعال و سیاست خارجی مطمئن (با اعتماد به نفس) و قدرتمند دولت جدید ایران و رئیس جمهور جدید این کشور یعنی ابراهیم رئیسی طراحی شده اند.
با این حال، ایران به جای واکنش به تحریکات اخیر اسرائیل، بریتانیا و آمریکا، به احتمال فراوان خونسردی خود را حفظ می کند و رویه های تازه و متفاوتی را در عرصه سیاست خارجی خود (که با آنچه در دولت "حسنروحانی" شاهد آن ها بودیم، فرق دارند)، در پیش خواهد گرفت.
یکی از شگفت انگیزترین ابعاد حوادث اخیر در خیلج فارس و خلیج عمان، مواضع سرسختانه و شدیدی است که دولت انگلیس به بهانه کشته شدن یکی از اتباع خود (که اصالتا اهل فیجی بوده است) در حادثه حمله به نفتکش اسرائیلی، اتخاذ کرده است. در این رابطه، فرمانده ارشد نظامیان انگلیس ژنرال "نیک کارتر" موضع گیری شدیدی انجام داد و تاکید کرد که کشورش نباید به دلیل آنچه دخالت ایران در حادثه حمله به نفتکش اسرائیلی مرسر استریت خوانده، در انجام اقدام متقابل و تلافی جویانه علیه تهران تردید کند.
در این رابطه، رسانه های انگلیسی نیز به نحو یک صدا، در حمایت از دولت این کشور و مواضع آن علیه ایران ظاهر شده اند و سعی کرده اند تا جای ممکن ادعاها علیه ایران را تقویت کنند. رسانه های انگلیسی حتی به طرح داستان پردازی هایی با این محوریت که نیروهای ویژه انگلیسی در حال طراحی یک ماموریت برای کشتن یا دستگیری تیمی از ایران که در حمله به کشتی مرسر استریت نقش داشتند، پرداخته اند.
در شرایط کنونی، انگلستان، تحرکات دیپلماتیک علیه ایران را با تلاش جهت مطرح کردن حادثه حمله به نفتکش مرسر استریت در شورای امنیت سازمان ملل متحد، رهبری می کند. با این حال، در تحرکاتی جدید که حاکی از این هستند که دولت انگلستان از مواضع سختگیرانه اولیه خود علیه جمهوری اسلامی ایران عقب نشینی کرده، شاهد آن بودیم که "دومنیک راب" وزیر خارجه انگلستان در موضع گیری تاکید کرد که "درب دیپلماسی برای تعامل راجع به حوادث اخیر، کاملا باز است".
با این همه هیچ نشانه ای دال بر تنش زدایی، در مواضع اسرائیل دیده نمی شود کما اینکه "بنی گانتس" وزیر دفاع اسرائیل به تازگی در موضع گیری تاکید کرده که اسرائیل باید به ایران به صورت نظامی، واکنش شدیدی نشان دهد. با این همه، حتی در جبهه اسرائیل نیز اغلب افراد به این درک رسیده اند که ایرن بسیار بزرگتر از آن است که بتوان با اقدام مستقیم نظامی، به آن واکنش نشان داد و از تبعات آن فرار کرد. در این چهارچوب، شاهد بودیم که در بیانیه بنی گانتس نیز به طور خاص بر این مساله تاکید شده که اسرائیل سعی دارد تا علیه ایران اجماع سازی بین المللی انجام دهد. وی در این رابطه می گوید: "جهان باید با خطر ایران مقابله کند، منطقه باید با خطر ایران مقابله کند، اسرائیل نیز باید بخشی از این وضعیت، درنظر گرفته شود".
بعید است که جهان (جامعه بین المللی) در شرایطی که هیچگونه سند متقن و محکمی از دست داشتن ایران در حمله به نفتکش اسرائیلی "مرسر استریت" ارائه نشده، با هر گونه اقدامی علیه جمهوری اسلامی ایران همراهی کند. اگرچه که هنوز زود است در مورد حادثه مرموز اخیر با قاطعیت سخن گفت، با این حال، اینطور به نظر میرسد که در دو حادثه اخیر در خلیج های عمان و فارس، نیروهای تحریک کننده و ناشناسی دست دارند که هنوز در مورد آن ها اطلاعی در دست نیست.
حادثه دوم در خلیج فارس و ربایش چند کشتی در این منطقه، حتی عجیب تر نیز است. در مورد این حادثه، رسانهها و نیروی دریایی انگلیس و تشکیلات امنیتی این کشور، عمیقا فعال بودند و اطلاعات نادرنستی را در این رابطه منتشر می کردند. در مورد این حادثه حتی برخی منابع رسمی نظامی انگلیس تاکید داشتد که کشتی های ربوده شده به سمت ایران در حال حرکت هستند. با این حال، تنها ظرف چند ساعت، منابع خبری انگلیسی اعلام کردند که بحران مذکور به پایان رسیده و در این رابطه حتی کوچکترین توضیحی نیز ارائه نکردند.
اگر از یک چشم انداز کلی به حوادث اخیر بنگریم، باید اذعان کنیم که ایران در نبرد دیپلماتیک با اسرائیل، بریتانیا، و آمریکا، کاملا پیروز شده است. کشورهای مذکور تا این لحظه به هیچ عنوان نتوانسته اند علیه ایران دست به اجماع سازی بین المللی بزنند. آن ها در این رابطه حتی کوچکترین مدرکی نیز دال بر دست داشتن ایران ارائه نکرده اند و به وضوح، از درخواست های حداکثری و مواضع تمامیت خواه خود در برابر ایران نیز عقب نشینی کردهاند.
در نقطه مقابل، ایران از همان روز اول، موضعی روشن و قاطع در مورد مساله داشت و به اسرائیل و طرف های غربی هشدار داد که به هرگونه ماجراجویی آن ها، پاسخی محکم و سخت خواهد داد. در این راستا و برای تقویت پیام بازدارندگی ایران، "حسین سلامی" فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، به سواحل جنوبی ایران سفر کرد و تاکید نمود که ایران پاسخی دندان شکن، به هر متجاوز خارجی به اهداف و منافع خود خواهد داد.
اگر هدف اسرائیل، آمریکا و انگلستان این بود که یک جنگ تبلیغاتی و روانی را علیه ایران به راه اندازند و پیامی خاص را به رئیس جمهور جدید این کشور ابراهیم رئیسی بفرستند، باید گفت که این نیت و هدف آن ها تاکنون نتیجه معکوس داده و به ضرر آن ها تمام شده است. نمود این مساله را به طور خاص می توان در سخنرانی توام با خونسردی، پختگی و در عین حال قدرتمندی ابراهیم رئیسی در مراسم تحلیفش مشاهده کرد.
جدای از این ها، انتظار می رود همزمان با استقرار ابراهیم رئیسی در قدرت، مواضع دولت ایران و همچنین محور مقاومت، قدرتمندانه تر از قبل هم شود. بعید است که شاهد آن باشیم تهدیدات "نفتالی بنت" نخست وزیر اسرائیل و همچنین دیگر مقام های امنیتی تل آویو مبنی بر هم زدن ثبات و آرامش ایران حتی در تهران پایتخت این کشور، تاثیر چندانی بر تیم امنیتی و سیاست خارجی دولت ابراهیم رئیسی داشته باشد.
در این راستا و به عنوان نشانه ای اولیه از آنچه ایران آن را "پایان عصر بزن و در رو" عنوان می کند، شاهد بودیم که حزب الله لبنان در پاسخ به تحرکات اخیر اسرائیل علیه تمامیت ارضی لبنان، اقدام به شلیک ده ها راکت به اراضی اشغالی کرد. انتظار می رود که در ماه های آینده نیز متعاقبا شاهد اوج گیری تنش ها در سطح منطقه خاورمیانه باشیم. با این حال باید توجه داشت که اسرائیل، بریتانیا، و آمریکا، تنها تعیین کنندگان اصلی معادله پیش رو نخواهند بود و بازیگران قدرتمند دیگری نیز در میدان حضور دارند».
*لینک: https://www.middleeastmonitor.com/20210806-mysterious-tanker-incidents-reinforce-irans-deterrent-power/