تداوم موج گرما در کشورهای عربی
به گزارش گروه اقتصاد بین الملل خبرگزاری فارس، اکثر کشورهای عربی در حال حاضر شاهد موج گرمای شدید هستند که انتظار میرود این موج گرما در هفته آینده نیز ادامه یابد.
مقامات کشورهای عربی نیز نسبت به خطرات قرار گرفتن در معرض مستقیم نور خورشید هشدار داده و از شهروندان می خواهند آب فراوان بنوشند و بهداشت غذا را رعایت کنند.
. با این حال، در کشورهایی که جنگ درگیریهای خونین را تجربه میکنند، یا از فقر یا فساد گسترده رنج میبرند، افزایش دما اوضاع را وخیمتر کرده است.
در یمن، سازمان هواشناسی از هوای بسیار گرم در بیابانها، فلاتهای داخلی و مناطق ساحلی این کشور خبر میدهد و از شهروندان خواسته است از قرار گرفتن در معرض نور مستقیم خورشید خودداری کنند.
در عراق، سازمان هواشناسی اعلام کرد دمای هوا در همه مناطق افزایش یافته و در استانهای جنوبی به بالاترین حد خود رسیده است، به طوری که دمای هوا در استانهای میسان و بصره از 50 درجه سانتی گراد فراتر رفته است.
در فلسطین، اداره هواشناسی با تایید تداوم هوای گرم که هفت درجه بالاتر از نرخ معمول تخمین زده میشود، نسبت به خطرات قرار گرفتن در معرض نور خورشید هشدار داد.
کشورهای حاشیه خلیج فارس نیز متاثر از گسترش نفوذ توده هوای موسمی مونسون هند همراه با توده هوای بسیار گرم و رطوبت بالاست که احساس گرما را بیشتر میکند و همه این کشورها قوانینی را تصویب کرده اند که کارگران را از کار زیر آفتاب از ساعت 10 صبح تا پنج بعد از ظهر برای محافظت در برابر خطرات دمای بالا منع میکند.
در سوریه و با افزایش دما در اکثر مناطق این کشور دهها آتش سوزی در مناطق کشاورزی و جنگلی به ویژه در سواحل سوریه و منطقه الغاب رخ داده که مهار آن جز با استفاده از بالگردها امکان پذیر نیست..
در مصر، سازمان هواشناسی پیش بینی کرد افزایش دما در سراسر کشور تا پس فردا چهارشنبه ادامه خواهد داشت. در لبنان، سازمان هواشناسی نسبت به خطر آتش سوزی در جریان موج گرما هشدار داد.
بر اساس اعلام اداره هواشناسی، الجزایر با رسیدن به 47.9 درجه سانتیگراد در استانهای شمالی و 50 درجه در مناطق بیابانی در جنوب این کشور، رکوردی را ثبت کرد.
در مغرب، اداره هواشناسی دمای بین 43 تا 48 درجه را برای همه مناطق این کشور پیش بینی کرد، در حالی که تونس از پنجم ژوئیه شاهد موجی بود که در آن دما در برخی ایالت ها از 50 درجه فراتر رفت، زیرا دما در سایه در استان توزر در جنوب این کشور به 48.9 درجه و در خورشید تا 57.3 درجه سانتیگراد رسیده است.
در موریتانی، سازمان هواشناسی درباره موج گرمای شدید هشدار داد که دمای هوا در مناطق شمالی این کشور به 49 درجه می رسد. در لیبی، مرکز ملی هواشناسی گزارش داد که دمای هوا در چندین منطقه همچنان در حال افزایش است و تا 46 درجه ثبت شده است.
دمای بالا در کشورهای عربی همزمان با تشدید سطح خشکسالی در شماری از کشورهایی است که بارندگی در آنجا به طور بی سابقهای کاهش یافته است و ساکنان آنجا از کمبود آب برای آشامیدن و کشاورزی به ویژه در عراق، سوریه، تونس، مغرب و اردن شکایت دارند.
این در حالی است که سایر کشورهای جهان نیز بخصوص از شنبه گذشته شاهد افزایش قابل توجه دما بوده است که در برخی کشورها به جاری شدن سیل منجر شده و رکوردهایی را به ثبت رسانده است
سازمانهای هواشناسی بین المللی پیش بینی کردند که این موج گرما از چین در آسیا تا ترکیه و یونان، ایتالیا، اسپانیا، فرانسه، هلند، آلمان و پرتغال در اروپا و تا آمریکا تا اوت آینده ادامه داشته باشد.
تابستان گذشته، دمای بالا تنها در قاره اروپا باعث مرگ بیش از 60 هزار نفر شد؛ علاوه بر بلایای بزرگ جهانی از جمله آتش سوزی، سیل و خشکسالی که قربانیان و خسارات مادی زیادی برجای گذاشت.
در همین حال، استان بصره دیروز دوشنبه بالاترین دمای جهان را در فهرست گرمترین مناطق طی 24 ساعت گذشته ثبت کرد.
ایستگاه Placerville در کالیفرنیای ایالات متحده، جدولی از 15 منطقه و شهر جهان را منتشر کرد که بالاترین دمای جهان را در 24 ساعت گذشته ثبت کردند.
این جدول نشان میدهد که محله الحسین در بصره با رسیدن به 50 درجه سانتیگراد بالاترین دمای جهان را به خود اختصاص داده است و پس از آن امیدیه در ایران با 49.6 درجه سانتیگراد رتبه دوم و پس از آن آبادان در ایران با 49.3 درجه سانتیگراد رتبه سوم را به خود اختصاص داده است. سپس منطقه فرودگاه بین المللی کویت در کویت با دمای 48.9 درجه سانتیگراد در رتبه چهارم و منطقه تورپان چین با دمای 48.7 درجه سانتیگراد در رتبه پنجم قرار گرفته است.
همچنین بر اساس جدول، شهر العماره مرکز استان میسان عراق با دمای 48.6 درجه سانتیگراد در رتبه ششم، الناصریه عراق با 48.6 در رتبه هفتم، اهواز ایران با 48.5 در رتبه هشتم قرار گرفتند. شهر السماوه عراق با 48.5 هم در رتبه نهم و منطقه صافی آباد دزفول ایران با 48.2 درجه سانتیگراد در رتبه دهم جهانی قرار دارد.
منطقه القیروان در تونس با دمای 48.1 درجه سانتیگراد در رتبه یازدهم، استان نجف عراق با دمای 48 درجه سانتیگراد در رتبه دوازدهم و شهر بدره عراق با دمای 48 درجه در رتبه سیزدهم قرار گرفتند و فرودگاه بصره با دمای 48 درجه سانتیگراد در رتبه چهاردهم و در نهایت شهر فاو عراق با دمای 48 درجه سانتیگراد در رتبه پانزدهم قرار گرفت.
پایان پیام /