جمعه 5 بهمن 1403

تظاهرات میلیونی عراق سرآغاز تحولات منطقه / خروج آمریکایی ها نقطه عطف تاریخی در تحولات جهان عرب و آسیا تلقی می شود

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
تظاهرات میلیونی عراق سرآغاز تحولات منطقه / خروج آمریکایی ها نقطه عطف تاریخی در تحولات جهان عرب و آسیا تلقی می شود

استاد علوم سیاسی دانشگاه آزاد اسلامی رشت، گفت: تظاهرات میلیونی عراق 20روز پس از شهادت سردار سلیمانی سرآغاز تحولات منطقه است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ مجید روحی در گفتگو با خبرنگار 8دی در خصوص تظاهرات میلیونی مردم عراق، اظهارکرد: تحولات عراق در این دو سال اخیر، اعتراضات بسیاری به حکومت داشت که یکی از این موارد حضور نیروهای خارجی بویژه آمریکا بود.

وی با اشاره به شهادت سردار سلیمانی، گفت: شهادت سردار سلیمانی یکی از عوامل مهم بود که این جرقه را زد که نیروهای خارجی و اشغالگر باید خاک عراق را ترک کنند بهمین خاطر بر اساس پیام هایی که رهبران شیعی آیت الله سیستانی، جریان سبز، گروه های محتلف سنی و شیعه ارائه دادند یک تظاهرات میلیونی بزرگی صورت گرفت که بازتاب خوبی در عرصه بین المللی داشت.

استاد علوم سیاسی دانشگاه آزاد اسلامی رشت تصریح کرد: به نظر می آید این تظاهرات نقطه عطف تاریخی تلقی می شود و بر اساس یکسری تحلیل ها بعنوان انقلاب دوم تلقی می شود.

روحی با بیان اینکه عراقی ها برای خروج انگلیسی ها و کسب استقلال در سال 1920 تلاش کردند و در حال حاضر هم برای خروج آمریکا و کسب استقلال تلاش می کنند که این یک نقطه عطف در تاریخ عراق است، افزود: پیامی که این اعتراضات و راهپیمایی میلیونی در عراق داشته و جمهوری اسلامی ایران هم وعده داده این است که نیروهای خارجی از عراق خارج شوند و این انتقام بزرگ است، به نوعی انتقام شهادت سردار سلیمانی در صورتی خواهدبود که نیروهای آمریکایی از عراق بروند.

وی ادامه داد: این مواضع جدی جمهوری اسلامی ایران بود و آن سیلی که ایران به پایگاه عین الاسد زد در واقع یک ضربه بزرگتر و انتقام گسترده در صورتی اتفاق می افتد که نیروهای خارجی بویژه آمریکا از عراق خارج شوند.

وی ادامه داد: اکنون زمزمه های تحقق چنین شعاری را دیدیم پس از مدت 20 روز از شهادت سردار سلیمانی یک تظاهرات میلیونی در عراق صورت گرفت.

استاد علوم سیاسی دانشگاه آزاد اسلامی رشت با اشاره به سیاست های آمریکا در خاورمیانه، گفت: بعداز حمله آمریکا به عراق درگذشته و تنش هایی که در سوریه انجام داد، آمریکا اهدافی داشت که می خواست در خاورمیانه بدست آورد این اهداف خلع سلاح حزب الله لبنان و بیرون راندن ایران از عراق بود که اعتراضات در ماه های اخیر در عراق بر همین مبنا بود.

وی بیان کرد: از سویی سیاست آمریکا از داخل هم با بحران روبرو است، مواضع افرادی که در داخل آمریکا هستند از جمهوری خواهان و دموکرات ها انتقاد شدیدی به سیاست های ترامپ دارند که اینها بحران داخلی آمریکا را تشدید می کند.

روحی تصریح کرد: هزینه های بسیاری که آمریکا در عراق کرد و خودشان می گویند تریلیون ها دلار در عراق هزینه و خرج کرده اند اما ایران آنجا را گرفته!

استاد علوم سیاسی دانشگاه آزاد اسلامی رشت با بیان اینکه این تظاهرات سیاست های آمریکا را ناکارآمد تر بویژه سیاست های ترامپ را بد جلوه داده، گفت: سیاست های آمریکا حداقل از نظری عملی و نظری دچار چالش می شود.

وی ادامه داد: شاید اینها سرآغاز تحولات جدید در حوزه خاورمیانه باشد البته اگر عراقی ها بتوانند بصوورت جدی تر دنبال کنند.

روحی با اشاره به اینکه بحث عراق دچار مشکلات هویتی بسیاری است، افزود: با توجه به تجربه های تاریخی در عراق اگر می خواهد این وحدت اتفاق بیفتد و بعنوان یک مطالبه عمومی صورت گیرد و آمریکایی ها از عراق بیرون بروند این یک نقطه عطف تاریخی در تحولات جهان عرب و غرب آسیا تلقی می شود و می تواند کشورهای دیگر حتی لبنان، کویت، بحرین و یمن آن را تشدید کنند.

وی همچنبن به تظاهرات عربستان سعودی اشاره کرد و افزود: این هم نکته و پیامدهای مهمی می تواند باشد تثبیت جبهه مقاومت و مواضع جمهوری اسلامی ایران و اینکه غرب بویژه آمریکا و اسرائیل عامل تمام تنش ها در منطقه هستند که می توانیم از این طریق تثبیت جبهه مقاومت و حقانیت جمهوری اسلامی و هنجارهایی که جمهوری اسلامی در منطقه دنبال می کند را کمک کنیم.

استاد علوم سیاسی دانشگاه آزاد اسلامی رشت تصریح کرد: امیدوارم این جریانات سرآغاز تحولات جدی در منطقه خاورمیانه در جهت وحدت اعراب و مسلمانان باشد و یک همگرایی خوبی اتفاق بیفتد.

انتهای پیام /