پنج‌شنبه 4 بهمن 1403

تفاوت اصلاح‌طلبان و اصولگرایان در سازوکارهای جمعی

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
تفاوت اصلاح‌طلبان و اصولگرایان در سازوکارهای جمعی

تهران - ایرنا - حرکت در چارچوب سازوکارهای جمعی، قرار است در آستانه انتخابات، وحدت را برای جریان‌های سیاسی به ارمغان بیاورد. اصلاح‌طلبان با تنها یک نهاد هماهنگی، در این زمینه نگرانی چندانی ندارند ولی اصولگرایان با برخورداری از دو تشکل جمعی، ممکن است با نیامدن سیدابراهیم رئیسی دچار تشتت شوند.

روز 28 خردادماه، سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، ششمین دوره انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا، میان‌دوره‌ای خبرگان رهبری و مجلس شورای اسلامی برگزار خواهد شد. تکاپوهای انتخاباتی از مدت‌ها قبل آغاز شده و نهادهای مجری و ناظر انتخابات، احزاب، چهره‌های شاخص جریان‌های سیاسی و نامزدهای احتمالی کارزار انتخابات را پیش می‌برند.

این گزارش آخرین رخدادها در خصوص انتخابات پیش رو طی شبانه‌روز گذشته را به صورت جمع‌بندی ارائه می‌کند. تازه‌ترین اخبار در مورد تحولات و رویدادهای مرتبط با برگزاری انتخابات و آخرین مواضع نهادهای مسئول در این امر، تشکل‌های سیاسی و نامزدهای احتمالی انتخابات را در این گزارش می‌خوانیم.

آخرین مواضع نهادها در ارتباط با انتخابات

*رئیس ستاد انتخابات استان تهران: 37 هیات اجرایی در تهران برای برگزاری انتخابات فعالند

«شکرالله حسن‌بیگی» رئیس ستاد انتخابات استان تهران اعلام کرد: 37 هیات اجرایی متشکل از فرماندار، بخشدار، مدیرکل ثبت احوال و دادستان به همراه هشت معتمد برای برگزاری انتخابات در این استان فعال هستند.

رئیس ستاد انتخابات استان تهران افزود: برای سه کرسی مجلس خبرگان رهبری این دوره از استان تهران 54 نفر ثبت نام کردند. 100 درصد ثبت نام شده‌ها از آقایان هستند و سن 32 نفر آنها 41 تا 55 سال است. همه داوطلبان حوزوی هستند. 57 درصد از میان ایثارگران و همه داوطلبان شیعه‌مذهب هستند. 72 درصد از 54 نفر داوطلب، دارای سابقه داوطلبی ادوار گذشته‌اند.

به گفته حسن‌بیگی، داوطلبان انتخابات خبرگان رهبری که لازم بود، برای آزمون به قم رفتند، پرونده داوطلبان از فرمانداری‌ها به شورای نگهبان ارسال شده و رسیدگی به صلاحیت‌ها تا 27 اردیبهشت‌ماه ادامه دارد.

از احزاب و تشکل‌های اصولگرا چه خبر؟

*سخنگوی جامعه روحانیت مبارز: اگر رییسی نیاید نمی‌دانم چگونه می توانیم به کاندیدای واحد برسیم

«غلامرضا مصباحی مقدم» سخنگوی جامعه روحانیت مبارز در مصاحبه‌ای اظهار داشت: اگر کاندیدای نهایی، آقای رییسی باشد ظاهرا وحدت میان اصولگرایان و تشکل‌های جمعی (شورای وحدت و شورای ائتلاف) به صورت کامل محقق خواهد شد به بیان دیگر بحث کاندیدای واحد اصولگرایان محقق می شود اما اگر آقای رییسی نیاید نمی دانم چگونه می توانیم به کاندیدای واحد برسیم گرچه تلاش این است که رایزنی‌ها بین دو مجموعه شورای وحدت و شورای ائتلاف همچنان استمرار پیدا کند تا اینکه پس از نام نویسی‌ها و مشخص شدن کاندیداها، آن زمان هم می‌توان بین دو مجموعه شورای ائتلاف و شورای وحدت، به کاندیدای واحد برسیم.

مصباحی مقدم این مساله را که اگر سیدابراهیم رییسی نیاید اجماع روی سایر نامزدها سخت و دشوار است و ممکن است موجب تشدید و افزایش اختلافات اصولگرایان شود، تایید کرد.

* دبیر جمعیت حامیان انقلاب اسلامی فارس: اصولگرایان فارس به دنبال وحدت و افزایش مشارکتند

«علی رهایی» دبیر جمعیت حامیان انقلاب اسلامی فارس در مصاحبه‌ای گفت: احزاب و تشکل‌های سیاسی اصولگرا و انقلابی استان با ائتلاف شورای وحدت و شورای ائتلاف نیروهای انقلابی نشان دادند که با هدف مشترک و به دور از هر گونه سهم خواهی به دنبال معرفی یک لیست منسجم، اثرگذار، متخصص و متعهد برای شورای ششم با هدف توسعه پایدار شیراز در حوزه‌های مختلف هستند.

آخرین اخبار از احزاب و تشکل‌های اصلاح‌طلب

*معرفی 14 نامزد به جبهه اصلاحات ایران

«آذر منصوری» سخنگوی جبهه اصلاحات ایران گفت: فهرست افرادی که توسط حداقل 10 عضو مجمع عمومی جبهه اصلاحات ایران برای ارزیابی نامزدی ریاست‌جمهوری‌شان در جبهه اصلاحات ایران به دبیرخانه مجمع پیشنهاد شده‌اند از این قرار است (به ترتیب تعداد پیشنهاددهنده): 1- جواد ظریف (37 پیشنهاد)؛ 2- اسحاق جهانگیری (35 پیشنهاد)؛ 3- مصطفی تاج‌زاده (32 پیشنهاد)؛ 4- مسعود پزشکیان (25 پیشنهاد)؛ 5- محمدرضا عارف (21 پیشنهاد)؛ 6- محسن هاشمی (20 پیشنهاد)؛ 7- محمد شریعتمداری (19 پیشنهاد)؛ 8- مصطفی کواکبیان (15 پیشنهاد)؛ 9- محمد صدر (13 پیشنهاد)؛ 10- محمود صادقی (12 پیشنهاد)؛ 11- شهیندخت مولاوردی (11 پیشنهاد)؛ 12- زهرا شجاعی (11 پیشنهاد)؛ 13- عباس آخوندی (11 پیشنهاد)؛ 14- صادق خرازی (10 پیشنهاد)

به گفته منصوری، در جلسه بعدی مجمع عمومی درباره مراحل بعدی ارزیابی نامزدها در جبهه اصلاحات ایران تصمیم‌گیری خواهد شد.

*سخنگوی حزب اعتماد ملی: نامزد حزبی نداریم ولی همچنان در چارچوب جبهه اصلاحات اقدام می‌کنیم

«اسماعیل گرامی مقدم» سخنگوی حزب اعتماد ملی در مصاحبه‌ای بیان داشت: شورای مرکزی حزب اعتماد ملی با مصوبه جبهه اصلاحات مبنی بر انتخاب گزینه‌ای نهایی با دو سوم آرای اعضای این جبهه مخالف بود و آن سازوکار را مغایر دموکراسی می دانست، بنابراین برای انتخابات نامزدی از حزب اعتماد ملی معرفی نمی شود و اعتماد ملی نامزد حزبی ندارد.

او ادامه داد: شورای مرکزی به کمیته تعامل حزب ماموریت داده است در راستای رسیدن به نامزد اصلی و اصلح اقدام کند و آن را در شورای مرکزی معرفی کند و اگر آن فرد رای شورای مرکزی را به دست آورد، در جبهه اصلاحات از او دفاع کند.

گرامی مقدم همچنین تصریح کرد: کمیته تعامل هم تاکنون سه جلسه گذاشته و از میان بیش از 20 نامزد منتسب به اصلاح طلبان به افراد کمی رسیده است و تا رسیدن به مرحله ارائه برنامه ها توسط نامزدها، حزب هم نامزد یا نامزدهای خود را معرفی می کند ما تاکید داریم همچنان در چارچوب جبهه اصلاحات اقدام می کنیم.

*عضو شورای مرکزی حزب مردم‌سالاری: نامزد حزبی داریم ولی در چارچوب جبهه اصلاحات عمل می‌کنیم

«داریوش قنبری» عضو شورای مرکزی حزب مردم سالاری درباره گزینه معرفی شده حزب مردم سالاری برای انتخابات ریاست جمهوری به جبهه اصلاحات ایران به ایرنا گفت: در حزب مردم‌سالاری مصطفی کواکبیان آمادگی داوطلبی برای انتخابات ریاست جمهوری را دارد. اگرچه حزب در نظر دارد که داوطلب خود را معرفی کند اما یقینا در چارچوب جریان اصلاحات عمل می‌کند و مساله تعیین کننده، نظر جبهه اصلاحات و کمک به تشکیلات انسجام‌بخش است.

عضو شورای مرکزی حزب مردم سالاری درباره تمایل اصلاح‌طلبان برای معرفی محمد جواد ظریف برای انتخابات 28 خرداد یادآور شد: ظریف یکی از گزینه‌های جدی جبهه اصلاحات است و یقینا نظر جمع کثیری از اصلاح‌طلبان بر اعلام داوطلبی او است.

* رئیس ستاد انتخابات حزب کارگزاران سازندگی: امکان توافق روی یک گزینه میان اصلاح‌طلبان وجود دارد

«علی جمالی» عضو حزب کارگزاران سازندگی گفت: روز گذشته به صورت رسمی طی یک نامه آقای طاهرنژاد به عنوان نماینده حزب در جبهه اصلاح‌طلبان ایران اسامی آقایان اسحاق جهانگیری، محسن هاشمی و محمدجواد ظریف را که مصوبه کمیته سیاسی و شورای مرکزی است به این نهاد معرفی کرد.

جمالی افزود: امکان اشتراک نظر و توافق بر روی یک گزینه بین احزاب اصلاح‌طلب مساعد و مهیا است و دیدگاه‌ها حداقل در انتخابات ریاست جمهوری خیلی از هم فاصله ندارد.

*رئیس جبهه اصلاحات قم انتخاب شد

نخستین انتخابات جبهه اصلاحات قم در آستانه انتخابات ریاست جمهوری برگزار شد. در نتیجه این انتخابات، با رأی اکثریت اعضا، آیت الله سیدحسین موسوی تبریزی دبیرکل مجمع محققین و مدرسین حوزه علمیه قم به عنوان رئیس جبهه اصلاحات استان قم انتخاب شد. همچنین محمود زمانی قمی نائب رئیس هیئت مدیره بنیاد باران و علی چهرقانی دبیر حزب اسلامی کار استان قم بعنوان دو نائب رئیس جبهه اصلاحات استان قم انتخاب شدند.

*س_برچسب‌ها_س* *س_پرونده خبری_س*