یک‌شنبه 4 آذر 1403

تقابل علنی سندرز و وارن؛ انشقاق در جبهه مترقی دانکی‌ها / «ایران» بحث داغ مناظره دموکرات‌ها

وب‌گاه اقتصاد نیوز مشاهده در مرجع
تقابل علنی سندرز و وارن؛ انشقاق در جبهه مترقی دانکی‌ها / «ایران» بحث داغ مناظره دموکرات‌ها

اقتصادنیوز؛ تقابل علنی دو تن از مهمترین چهره‌های جناح چپ (لیبرال یا مترقی) حزب دموکرات در مقابل دیدگان مخاطبان، آن هم در شرایطی که به باور همگان زمان اتحاد فرا رسیده و ائتلاف این دو می‌تواند منجر به پیروزی یک نامزد چپگرا بر جو بایدن، نامزد پیشتاز دموکرات‌ها (از طیف میانه‌رو های حزب) شود. اما سندرز و وارن خواسته یا ناخواسته در دام مجری‌های زیرک و مجرب سی‌ان‌ان افتادند.

به گزارش اقتصادنیوز؛ علی آزادی - روزنامه‌نگار - در مطلبی به بررسی هفتمین مناظره نامزدهای حزب دموکرات برای تعیین کاندیدای نهایی این حزب در انتخابات ریاست‌جمهوری 2020 آمریکا پرداخت. در ادامه این مطلب آمده است:

«بالاخره، آنچه بسیاری از دموکرات‌ها درباره‌اش نگرانی داشته و بسیاری از ناظران درباره‌اش هشدار داده بودند، در موقعیتی حساس و لحظه‌ای عجیب رقم خورد. مهم‌ترین اتفاق مناظره هفتم، پس از پایان رسمی برنامه و در حالی که دوربین‌ها همچنان روشن و در حال پخش بودند رخ داد؛ جایی که برنی سندرز، سناتور سوسیالیست ایالت ورمانت، مطابق معمول مناظره‌ها دستش را به سمت دوست قدیمی و چپ‌گرای خود دراز کرد، اما الیزابت وارن، سناتور سوسیالیست ماساچوست از دست دادن با وی امتناع کرد. اتفاقی که به سرعت و گستردگی در شبکه‌های اجتماعی و رسانه‌ها منتشر شد و مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

تقابل علنی دو تن از مهمترین چهره‌های جناح چپ (لیبرال یا مترقی) حزب دموکرات در مقابل دیدگان مخاطبان، آن هم در شرایطی که به باور همگان زمان اتحاد فرا رسیده و ائتلاف این دو می‌تواند منجر به پیروزی یک نامزد چپگرا بر جو بایدن، نامزد پیشتاز دموکرات‌ها (از طیف میانه‌رو های حزب) شود. اما سندرز و وارن خواسته یا ناخواسته در دام مجری‌های زیرک و مجرب سی‌ان‌ان افتادند.

*س_ آیووا؛ هفتمین مناظره در اولین ایستگاه انتخابات مقدماتی _س*

سه‌شنبه هفته گذشته، شهر دس‌موینس ایالت آیووا - به‌عنوان ایالتی که اولین میدان رقابت درون‌حزبی است - میزبان آخرین مناظره تلویزیونی نامزدهای پیشتاز حزب دموکرات بود که سی‌ان‌ان اجرای آن را بر عهده داشت.

مناظره‌ای که از جهات گوناگون حائز اهمیت بود؛ اولین مناظره در سال 2020 و آخرین (و شاید بهترین) فرصت نامزدهای پیشتاز برای معرفی خود به شهروندان و تقویت کمپین انتخاباتی‌شان در رقابت‌های ایالتی پیش رو، در شرایطی برگزار شد که لحظات حساس و اتفاقات غیرقابل پیش‌بینی در طول آن کم نبود.

حزب دموکرات ابتدا با بیست‌وچند کاندیدا وارد انتخابات درون حزبی شد، به طوری‌که در دو مناظره اول دموکرات‌ها 20 کاندیدا حضور یافتند. نامزدهای متعدد حزب دموکرات، البته متنوع هم بودند و کارزار انتخاباتی دموکرات‌ها شامل زنان، رنگین‌پوست‌ها، اقلیت‌ها و... بود که خود یک پدیده نادر محسوب می‌شد.

اما در آخرین مناظره تنها 6 کاندیدای دموکرات در حالی رودرروی هم و مقابل دوربین‌ها حضور یافتند که جملگی سفیدپوست بودند. این شش کاندیدا عبارت بودند از؛ جو بایدن (معاون سابق رئیس‌جمهوری)، برنی سندرز (سناتور ایالت ورمانت) الیزابت وارن (سناتور ایالت ماساچوست)، پیت بوتیجج (شهردار سابق ساوث‌بند ایالت ایندیانا)، ایمی کلوبشار (سناتور ایالت مینه‌سوتا) و تام استایر (میلیاردر کارآفرین)

*س_ سایه ایران بر فضای مناظره هفتم _س*

در مجموع بیش از 30 دقیقه ابتدای مناظره موضوع ایران مطرح بوده و در هیچ‌یک از مناظره‌های پیشین مسائل مربوط به ایران تا این میزان مورد توجه نبود. اتفاقی که حاکی از میزان اهمیت کنونی این موضوع در افکار عمومی، جامعه سیاسی و رسانه‌ای آمریکا است.

*س_ تنش تهران - واشنگتن _س*

نخستین سوال مناظره را وولف بلیتزر مجری باتجربه سی‌ان‌ان درباره ایران پرسید؛ هفته قبل یک جرقه با جنگ ایران فاصله داشتیم. سناتور سندرز، چه ویژگی در شما وجود دارد که باعث می‌شود شما بهترین فرمانده‌ی کل قوای ایالات متحده باشید؟

سندرز فرصت را غنیمت شمرد تا بار دیگر کارت کمیاب «رأی منفی به طرح حمله نظامی به عراق» را رو کند. برنی سندرز که بارها در نقد جنگ و سیاست‌های تهاجمی آمریکا سخن گفته است، این بار هم گفت: در سال 2002 وقتی که در کنگره درباره حمله نظامی به عراق سؤال شد، من علنا مخالفت کردم و گفتم که این به فاجعه می‌انجامد. هم‌چنین سال گذشته - وقتی می‌خواستیم به جنگی در یمن برویم - برای تصویب لایحه‌ای در سنا جهت محدود کردن اختیارات ریاست‌جمهوری برای اعلان جنگ تلاش کردم.

پیت بوتیجج تصریح کرد: اطمینان از عدم دستیابی ایران به سلاح اتمی یک اولویت است، چراکه برای امنیت آمریکا بسیار مهم است. وی اضافه کرد: «توافق هسته‌ای با ایران داشت کار خود را انجام می‌داد ولی با خروج از این توافق منطقه الان با خطر بیشتری مواجه است و زنجیره‌ای از حوادث را رقم زده است که با تشدید تنش، حتی ما را در آستانه جنگ قرار داده است.»

ایمی کلوبشار نیز پس از سندرز گفت من در زمان رأی‌گیری برای جنگ با عراق در سنا نبودم، ولی با این جنگ از ابتدا مخالف بودم. وقتی که به سنا رسیدم مدام سعی می‌کردم که سربازانمان را به خانه برگردانم. ترامپ دارد ما را به سمت جنگ دیگری می‌برد، ما امروز در سنا برای محدود کردن اختیارات جنگی ترامپ و بردنمان به سمت جنگی دیگر تلاش کردیم. تنش‌ها از زمان خروج ترامپ از قرار داد ایران [برجام] شروع شد، قراردادی که برای آن بسیار تلاش کردم.

الیزابت وارن از هزینه‌های بالای نظامی آمریکا انتقاد کرد و تام استایر در اظهاراتی مشابه از کاهش این بودجه و صرف کردنش در مواردی مثل بیمه صحبت کرد.

*س_ خروج نظامیان آمریکا از خاورمیانه _س*

وولف بلیتزر مجری سی‌ان‌ان موضوع بعدی خود را به خروج سربازان آمریکا از خاورمیانه اختصاص داد و سوال خود را مجددا خطاب به سندرز اینگونه مطرح کرد: رهبر ایران می‌گوید تمام سربازان آمریکا باید از خاورمیانه خارج شوند، این مشابه صحبتی است که شما هم می‌کنید.

سناتور ورمانت می گوید دو فاجعه معاصر آمریکا یعنی جنگ ویتنام و جنگ عراق هر دو بر مبنای دروغ آغاز شدند و امروز ترامپ همان دروغ‌ها را درباره ایران تکرار می کند. سندرز همچنین هشدار داد که هرگونه درگیری احتمالی با ایران بسیار فاجعه‌بارتر، مخرب‌تر و طولانی‌تر از جنگ عراق و ویتنام خواهد بود.

سندرز در ادامه گفت: در پاسخ به پرسش شما، ما به ائتلاف بین‌المللی احتیاج داریم. ما نمی‌توانیم به‌صورت یکجانبه عمل کنیم. وی در ادامه بر ضرورت بازگشت به توافق اتمی با ایران و مذاکره به همراه پنج قدرت جهانی تاکید کرد.

جو بایدن صحبت‌های خود را با برجام آغاز کرد و گفت: من بخشی از آن قرارداد [برجام] بودم. برجام داشت به خوبی کار می‌کرد. همه‌ی این اتفاقات از روز اولی که ترامپ از برجام خارج شد قابل حدس بود. ما حالا تنها افتادیم و ایزوله شدیم. ما دیگر حمایت منطقه خاورمیانه و متحدینمان را نداریم. ما باید متحدینمان را دور هم جمع کنیم و با ایران همگی به برجام برگردیم.

معاون رئیس‌جمهوری سابق درباره خروج نظامیان از خاورمیانه گفت: تعداد کمی از نیروها را در خاورمیانه نگه خواهم داشت که در خلیج [فارس] گشت بزنند و با داعش مبارزه کنند.

بایدن که پس از ترور سردار سلیمانی از اقدام ترامپ شدیدا انتقاد کرده بود، توضیح دولت ترامپ برای توجیه علت دستور ترور را تلویحا رد کرد. بایدن ادعای ترامپ مبنی بر اینکه قاسم سلیمانی در حال طراحی حملات قریب‌الوقوع به منافع آمریکا بود را نادرست خواند و گفت: صادقانه بگویم فکر می‌کنم که درباره‌ی حمله به قاسم سلیمانی به ما دروغ گفته شد که قرار است به سفارتمان [در عراق] حمله شود.

پیت بوتیجج که از ابتدای مناظره‌ها نشان داده که یک مباحثه‌گر حرفه‌ایست با لحن محکم و کلمات دقیق گفت: ترامپ دروغ گفت، رییس‌جمهوری که در مبارزات انتخاباتی گفت سربازان را از خاورمیانه بیرون می‌کشد، حالا دارد سربازان بیش‌تری به آن‌جا می‌فرستد.

با توجه به تغییر پارادایم‌های سیاست‌خارجی آمریکا که در یک دهه گذشته در راستای کاهش تمرکز بر موضوعات خاورمیانه‌ای بوده، اتفاق نظر دموکرات‌ها و ترامپ درباره ضرورت کاهش تعهدات نظامی آمریکا در غرب آسیا طبیعی است.

وارن می‌گوید: «در صورت پیروزی تمام سربازانمان را برخواهم گرداند. همه‌ی مسائل پاسخ نظامی نیاز ندارند، بعضی مسائل جواب دیپلماتیک و اقتصادی دارند». در عوض کلوبشار مانند بایدن و بوتیجج بر این باور است که نمی‌توان تمامی نیروهای نظامی آمریکا را از منطقه خاورمیانه خارج کرد. ایمی می افزاید: «تعداد کمی سرباز را در منطقه نگه خواهم داشت، مثلا در افغانستان برای آموزش نیروهای افغان و تعدادی هم در سوریه برای حمایت از کردها در مرز با ترکیه.»

سندرز در تکمیل اظهارات الیزابت وارن گفت: 87 میلیون آمریکایی بیمه ندارند و 500هزار نفر در خیابان می‌خوابند. مردم ایالات متحده از جنگ‌های تمام‌نشدنی خسته‌شده‌اند. تام استایر که یکی از نامزدهای کم‌کار مناظره بود به بحث ایران پیوست و گفت: واضح است که ترامپ هیچ استراتژی ندارد و از یک اقدام فاجعه‌آمیز به فاجعه‌ی دیگر می‌رود.

*س_ برنامه هسته‌ای ایران، برجام و مذاکره _س*

در ادامه موضوعات مربوط به ایران، پیت بوتیجج و ایمی کلوبشار درباره استراتژی مد نظرشان در قبال تهران به اختصار صحبت کردند.

بو تیجج: این‌که ایران سلاح هسته‌ای نداشته باشد مساله‌ای بسیار حیاتی برای امنیت ایالات متحده‌است و من این اجازه را نخواهم داد، ولی ترامپ با خارج شدن از قرارداد با ایران [برجام] کاری کرده که رسیدن به این هدف برای رییس‌جمهور بعدی بسیار سخت باشد. مساله‌ی مهم برجام، هماهنگی کشورها با هم بود.

کلوبشار: من مجددا با ایران مذاکره خواهم کرد، کشورها را همان‌طور که اوباما این کار را کرد، کنار هم می‌آورم. به نظرم می‌شود قرارداد برجام را تغییر داد و بهتر کرد، مثلا غروب‌های آن [زمان‌های تعیین شده برای محدودیت فعالیت‌های هسته‌ای ایران] را افزایش داد. من از اولین مناظره گفتم مهم‌ترین تهدیدهای ما این‌ها هستن: چین به خاطر اقتصاد، و ایران به خاطر ترامپ. از همان چیزی که می‌ترسیدم اتفاق افتاد، ایران دارد دوباره [بی‌محدودیت] اورانیوم غنی می‌کند. ما نمی‌توانیم به ایران اجازه دهیم به سلاح‌هسته‌ای دست یابد.

*س_ انشقاق در جبهه پراگرسیوها _س*

اگر نتوان گفت مهم‌ترین اتفاق مناظره، اما به جرأت می‌توان گفت یکی از قابل تأمل‌ترین و حساس‌ترین چالش‌های دونفره در این دور از مناظره‌ها، شکاف جدی و علنی میان دو سناتور سوسیالیست بود که با شیطنت و زیرکی مجری برنامه کلید خورد و جدی‌ترین بروز آن پس از پایان مناظره و در حاشیه خوش‌وبش کاندیداها رخ داد که وارن از دست دادن با سندرز امتناع ورزید و به مشاجره با وی پرداخت.

ماجرا از آنجا شروع شد که سی‌ان‌ان چند روز پیش از این مناظره به نقل از چند منبع، روایتی دست اول از دیدار وارن و سندرز در دسامبر 2018 با محوریت اعلام کاندیداتوری برای انتخابات 2020 ارائه می‌دهد. در این دیدار توافقاتی شفاهی میان این دو متحد سیاسی منعقد می‌شود تا در صورت رویارویی در مناظره‌ها هماهنگ‌تر عمل کنند و به یکدیگر حمله نکنند.

اما نکته مهم این روایت، آنجایی است که وارن و سندرز درباره اینکه «چه کسی برای شکست دادن ترامپ بهترین گزینه است؟» صحبت می‌کنند. وارن که معتقد است توان شکست ترامپ را دارد دو دلیل اصلی برای این عقیده‌اش می‌آورد؛ نخست اینکه می‌تواند یک مجادله قدرتمند درباره اقتصاد با ترامپ داشته باشد و دوم اینکه می‌تواند جمعیت گسترده‌ای از جامعه زنان را به پایگاه رأی خود جلب می‌کند.

اما برنی سندرز پاسخی مخالف می‌دهد و می‌گوید از نظر وی یک زن نمی‌تواند ترامپ را شکست دهد. اظهاراتی که انتشار عمومی آن به نقل از 4 منبع توسط سی‌ان‌ان - آن هم تنها چندروز پیش از برگزاری مناظره - کمی شبهه‌برانگیز بود. اما ماجرا وقتی بالا گرفت که مجری سی‌ان‌ان از برنی سندرز پرسید: بر اساس گزارش سی‌ان‌ان شما در سال 2018 به خانم سناتور وارن گفته‌اید «من فکر نمی‌کنم که یک زن بتواند انتخابات ریاست‌جمهوری را برنده شود». بر چه اساسی این را گفتید؟

سندرز پاسخ داد: من این را نگفتم. و نمی‌خواهم وقت زیادی صرف این مساله کنم، چون این چیزی‌است که ترامپ و بعضی رسانه‌ها می‌خواهند. همه من را می‌شناسند، بروید به سایت یوتیوب! سی سال پیش من گفتم یک زن می‌تواند رییس‌جمهور آمریکا شود. اگر هر زن و یا مردی غیر از من در این صحنه کاندید نهایی شود (که امیدوارم این اتفاق نیافتد و خودم کاندید شوم!) هر کاری که لازم باشد خواهم کرد و به او کمک می‌کنم تا ترامپ - خطرناک‌ترین رییس‌جمهور تاریخ کشورمان - را شکست دهد.

بلافاصله پس از پایان سخنان سندرز، مجری دوباره همین سوال را از وارن پرسید و برخلاف تصور، خانم سناتور تایید کرد که برنی سندرز این حرف را به او زده است. الیزابت وارن سپس گفت: من با این حرفش مخالفت کردم. برنی دوست من است و من نمی‌خواهم این‌جا با او دعوا کنم.

سناتور زیرک ماساچوست بحث را با طرح این پرسش که «می‌خواهید بدانید چه کسی می‌تواند ترامپ را شکست دهد؟» ادامه داد: 4 مرد حاضر روی همین صحنه در مجموع 10 انتخابات را باخته‌اند. ولی تنها حاضرین این برنامه که در تمام طول فعالیت سیاسی‌شان حتی در یک انتخابات هم شکست نخورده‌اند، زنان هستند: من و ایمی. سخنانی که با استقبال گرم مخاطبان برنامه همراه شد.

وقتی وارن در حال ارائه رزومه انتخاباتی از خود بود و گفت که «من تنها فرد روی این صحنه هستم که در سی سال گذشته انتخابات را از یک جمهوری‌خواه برده‌ام»، سندرز وارد شد و با رد ادعای وارن گفت: من در سال 1990 در انتخابات کنگره یک جمهوری‌خواه را شکست دادم. الیزابت پاسخ داد: من گفتم در سی سال گذشته. و در نهایت برنی سندرز با بیان اینکه «سال 1990 جزو 30 سال گذشته است»، با لحنی تساهل‌جویانه گفت: این مساله‌ی مهم امشب نیست، مساله‌ی مهم امشب این است که من نگفتم نمی‌توانیم رییس‌جمهور زن داشته باشیم. هیلاری کلینتون سه و نیم میلیون رای بیش‌تر از ترامپ داشت، معلوم است که می‌توانیم رییس‌جمهور زن داشته باشیم. و مهم‌ترین مساله این است که چه‌طور باید ترامپ را شکست دهیم.

بایدن هم در خاتمه این بحث گفت: من هم موافقم که می‌توانیم رییس‌جمهور زن داشته باشیم، ولی مساله این است که چه کسی می‌تواند کل حزب [دموکرات] را از تمام اقلیت‌ها گرد هم آورد؟ بر اساس حمایت‌هایی که از من شده، فکر می‌کنم آن شخص من هستم.

اما الیزابت وارن با امتناع از گرفتن دست سندرز که به طرف وی دراز شده بود، بدون توجه به ادامه پخش تصاویر دوربین‌ها در تلویزیون، با نگاه غضب‌آلود و ژست تحکم‌آمیز با سندرز مجادله کرد. پس از آن هم هوادارن‌شان در شبکه‌های اجتماعی به جان هم افتادند. پایگاه خبری پالیتیکو نیز به کمک کارشناسان گفته‌های وارن و سندرز در آن چند ثانیه را از طریق لب‌خوانی دریافت کرد.

وارن خطاب به سندرز می‌گوید: به گمانم در تلویزیون ملی مرا دروغگو خطاب کردی. سندرز که عصبانیت وارن را می‌بیند سعی در آرام کردنش دارد و می‌گوید: اجازه بده که الان و اینجا درباره‌اش صحبت نکنیم. اگر تمایل به گفت‌وگو در این زمینه داری، این کار را خواهیم کرد، اما نه اکنون. سپس برنی سندرز، الیزابت وارن و متعلقات هر یک از این دو سناتور سوسیالیست که سال‌ها رفقای سیاسی و متحدین خوبی بودند، بدون خوش و بش از یکدیگر جدا شدند.

*س_ استیضاح ترامپ _س*

در ادامه نیز مباحث دیگری چون بیمه همگانی، جنگ تجاری، استیضاح دونالد ترامپ و... مطرح شد، که در ادامه نظر کاندیداها درباره استیضاح رئیس‌جمهور آمده است:

بایدن: نانسی پلوسی باید استیضاح را به حرکت درآورد و لایحه‌ی استیضاح را به سنا بفرستند، صرف‌نظر از این‌که سنا چه نوع برخوردی با آن خواهد داشت.

کلوبشار: ما درخواست حضور 4شاهد را برای بررسی استیضاح در سنا کرده‌ایم. اگر جمهوری‌خواهان با این مساله موافقت نکنند، باید برای ترامپ یک تاج بفرستند چون او را تبدیل به یک شاه کرده‌اند.

وارن: بعضی چیزها مهم‌تر از سیاست هستند. من قسم خوردم که از قانون اساسی ایالات متحده‌ی آمریکا محافظت کنم؛ که در آن می‌گوید هیچ‌کس بالاتر از قانون نیست، حتی رییس‌جمهور. شعار ترامپ «اول آمریکا» ست، ولی او در عمل به «اول ترامپ» اهمیت می‌دهد. ما یک دادگاه استیضاح خواهیم داشت، و من برای این تلاش خواهم کرد چون مسئولیت من است.

سندرز: دونالد ترامپ یک حقه‌باز و یک دروغ‌گوی مریض است. برخلاف کارهایی که ترامپ می‌کند، سوسیال دموکراسی که من از آن پشتیبانی می‌کنم می‌گوید بیمه یک حق بشری است. ما حداقل دستمزد را به 15دلار در ساعت افزایش خواهیم داد. ما مانع رفتارهای حریصانه‌ی شرکت‌های داروسازی خواهیم شد. ما دانشگاه‌ها و کالج‌ها را رایگان خواهیم کرد. این‌ها آن سوسیال دموکراسی‌است که ما درباره‌اش صحبت می‌کنیم.

بوتجیج: ترامپ می‌خواهد از مذهب سوءاستفاده کند و بگوید من نماینده‌ی یک مذهب خاص هستم. من می‌خواهم خطاب به او بگویم خدا متعلق به هیچ حزبی نیست.

*س_ برندگان و بازندگان مناظره هفتم _س*

در پایان می‌توان گفت برندگان این مناظره پیت بوتیجج، الیزابت وارن و ایمی کلوبشار بودند که با عملکرد خوب خود دو پیرمرد پیشتاز رقابت‌ها جو بایدن و برنی سندرز را محو کردند. پیت بوتیجج به دفعات و در مناظره‌های مختلف نشان داده است که در صحنه مناظره از باقی کاندیداها بهتر عمل می‌کند، دانش و بینشی عمیق داشته، و نظرات خود را صریح، بی‌پرده و با اعتماد به نفسی مثال‌زدنی بیان می‌کند، بی آنکه ابایی از عوام‌پسندانه نبودن اظهاراتش داشته باشد.. الیزابت وارن با صحبت‌های جذاب و ژست فمینیستی خود حین بحث با سندرز احتمالا دل خیلی از رأی دهندگان زن آمریکایی را ربود. وارن به رغم تزلزلی که در مباحث سیاست خارجی از خود نشان داد، درباره مسائل اقتصادی مثل بیمه درمانی همگانی با برنامه و مدون طرح بحث نمود. ایمی کلوبشار یکی از فعال‌ترین چهره‌های میدان مناظره بود و در لحظه مناسب با کامنت مربوطه وارد بحث می‌شد. ایمی حالا توانسته خود را به‌عنوان یک سیاست‌مدار پراگماتیست معرفی کند که بطور بالقوه یک آلترناتیو عمل‌گرا برای میانه‌رو‌هایی است که دنبال رأی به کسی جز بایدن هستند.

روز سه‌شنبه 3 فوریه 2020 مصادف با 13 بهمن 1398 سوت آغاز رقابت انتخاباتی دموکرات‌ها به صدا درمی‌آید. در سه نظرسنجی اخیر ایالت آیووا رقابت نزدیکی میان 3 کاندیدا - بایدن، سندرز و بوتیجج - وجود دارد. بطوریکه میانگین میزان آراء نامزدها در این 3 نظرسنجی اخیر، نشانگر اختلاف کمتر از 2 درصد میان نفر اول و سوم است.

علی آزادی هفته نامه صدا، شماره سی‌ام از دور جدید / 28 دی‌ماه 1398

این مطلب برایم مفید است بلی 1 نفر این پست را پسندیده اند
تقابل علنی سندرز و وارن؛ انشقاق در جبهه مترقی دانکی‌ها / «ایران» بحث داغ مناظره دموکرات‌ها 2
تقابل علنی سندرز و وارن؛ انشقاق در جبهه مترقی دانکی‌ها / «ایران» بحث داغ مناظره دموکرات‌ها 3
تقابل علنی سندرز و وارن؛ انشقاق در جبهه مترقی دانکی‌ها / «ایران» بحث داغ مناظره دموکرات‌ها 4
تقابل علنی سندرز و وارن؛ انشقاق در جبهه مترقی دانکی‌ها / «ایران» بحث داغ مناظره دموکرات‌ها 5
تقابل علنی سندرز و وارن؛ انشقاق در جبهه مترقی دانکی‌ها / «ایران» بحث داغ مناظره دموکرات‌ها 6
تقابل علنی سندرز و وارن؛ انشقاق در جبهه مترقی دانکی‌ها / «ایران» بحث داغ مناظره دموکرات‌ها 7
تقابل علنی سندرز و وارن؛ انشقاق در جبهه مترقی دانکی‌ها / «ایران» بحث داغ مناظره دموکرات‌ها 8
تقابل علنی سندرز و وارن؛ انشقاق در جبهه مترقی دانکی‌ها / «ایران» بحث داغ مناظره دموکرات‌ها 9