تمجید روحانی از دولت/ دستور رئیسی برای بازگرداندن مفسدان متواری / واکنش رئیس دفتر خاتمی به محاکمه طبری / قوچانی: اثری که تراژدی نجفی بر رأی مردم گذاشت از بنزین کمتر نبود
هر روز اخبار فراوانی در رسانه ها منتشر می شود که دنبال کردن آنها حتی برای آنانکه اهل مطالعه اخبار هستند کار را دشوار میکند. بسته خبری - تحلیلی الف با رصد اخبار و رویدادهای مهم، همچنین تحلیل های صورت گرفته در این زمینه مخاطبان خود را از مهمترین وقایع روز آگاه میکند.
شورای نگهبان درباره تخلفات تاجگردون به مردم توضیح دهد
احمد توکلی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به ارسال اسناد جدیدی از تخلفات غلامرضا تاجگردون به شورای نگهبان توسط نمایندگان معترض به اعتبارنامه وی، گفت: شورای نگهبان نه معصوم است و نه مقام غیر مسئول، بنابراین باید به سؤالات مردم درباره برخی تصمیمات شگفتآور خود توضیح دهد.
وی ادامه داد: کسی که سالهاست از عنوان جعلی دکترا استفاده میکند و قوانین تدوین بودجه را نادیده میگیرد، چگونه میتواند صلاحیت نمایندگی مردم را داشته باشد؟
احمد توکلی: شورای نگهبان باید درباره تاجگردون پاسخگو باشد / شورا نه معصوم است نه غیرمسئول
اعلام جرم دیدهبان شفافیت و عدالت علیه تاجگردون
***
آخرین آمار کرونا در ایران
کیانوش جهانپور، سخنگوی وزارت بهداشت اظهار داشت: مجموع بیماران کووید 19 در کشور به 173 هزار و 832 نفر رسید که متأسفانه در طول 24 ساعت گذشته، 70 بیمار کووید 19 جان خود را از دست دادند و مجموع جانباختگان این بیماری به 8 هزار و 351 نفر رسید.
به گفته وی، طی 24 ساعت گذشته 2 هزار و 43 مورد جدید ابتلاء به این بیماری شناسایی شدند.
ناهید خداکرمی رئیس کمیته سلامت شورای شهر تهران درباره افزایش آمار مسافران حمل و نقل عمومی همزمان با اجرای طرح ترافیک در پایتخت و افزایش احتمال ابتلا به کرونا در میان مسافران، اظهار داشت: اگر فاصلههای اجتماعی در حمل و نقل عمومی رعایت نشود و مسافران از ماسک استفاده نکنند، احتمال انتقال کرونا در مترو و اتوبوس زیاد است. بنابراین از شهروندان درخواست داریم که حتما از ماسک هنگام تردد با مترو و اتوبوس استفاده کنند، روزانه چندین بار دستهای خود را با آب و صابون بشویند و از دست زدن به صورت به ویژه در هنگام استفاده از حمل و نقل عمومی بپرهیزند.
بیشتر بخوانید:
آخرین آمار کرونا در کشور: فوت 70 نفر و شناسایی 2043 بیمار جدید
***
دستور رئیسی به دادستان کل برای بازگرداندن مفسدان متواری
سید ابراهیم رئیسی، در جلسه روز دوشنبه شورای عالی قوه قضاییه به کسانی که نام آنها به عنوان متهم در پروندههای فساد اقتصادی مطرح است اما از کشور خارج شدهاند هشدار داد که احساس نکنند میتوانند از چنگ عدالت فرار کنند و تسلیم شدن در برابر قانون و عدالت را هم به نفع خودشان و هم برای جامعه مفید دانست.
بیشتر بخوانید:
***
«پرطرفدارترین» و «کم طرفدارترین» کمیسیونهای تخصصی مجلس
طبق ماده 36 آئین نامه داخلی مجلس هریک از نمایندگان برای تعیین کمیسیون تخصصی خود فرمهای امتیازبندی را از شعبه مربوط دریافت میکنند و با تعیین دو اولویت پیشنهادی، حداکثر تا سه روز پس از افتتاح دوره به هیأت رئیسه مجلس تحویل میدهند.
بر این اساس نمایندگان دوره یازدهم مجلس شورای اسلامی برای عضویت در 13 کمیسیون مجلس شورای اسلامی ثبت نام کردند که جزئیات آن در جداول زیر آمده است. بر اساس این گزارش کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با 72 داوطلب از نماینده پرطرفدارترین و کمیسیون حقوقی و قضائی هم با 3 نماینده کم طرفدارترین کمیسیونهای مجلس یازدهم هستند.
***
بودجه مجلس غیر شفافتر از قوه قضاییه است
محمود صادقی، نماینده تهران در مجلس دهم در گفت وگو با ایلنا در خصوص گزارش جامع قوه قضاییه درباره نحوه هزینهکرد سود حسابهای سپرده دستگاه قضا، اظهار کرد: ارائه این گزارش را باید به فال نیک گرفت و از این حرکت استقبال کرد که آقای رئیسی به وعده خودشان عمل کردند. البته من در زمان آقای آملی لاریجانی درخواست تحقیق و تفحص کرده بودم و در زمان آقای رئیسی هم اصرار کردم و قبل از اتمام مجلس دهم نیز نامهای به آقای رئیسی نوشتم و یادآوری کردم وعدهای که دادید انتظار می رود که به آن عمل کنید که خوشبختانه به آن عمل شد و گام مثبتی برای ایجاد شفافیت و اعتمادسازی نسبت به قوه قضاییه برداشته شد.
وی با بیان اینکه بودجه مجلس غیر شفافتر از بودجه قوه قضاییه است، گفت: این عدم شفافیت جایگاه قانونی نیز دارد یعنی مطابق ماده 66 قانون محاسبات عمومی کشور، مجلس و شورای نگهبان تابع قانون محاسبات نیستند به عبارت دیگر قانون اجازه داده است که مجلس شفاف نباشد، به نظر من این مجلس ظرفیت دارد که خواستار شفافیت باشد و لازم است این شفافیت از مجلس شروع شود.
***
دادگاه طبری نشان داد که رسیدگی به پروندههای مرتبط با فساد، در حوزه شوآف باقی نمانده است
محمدعلی ابطحی در گفتوگو با ایلنا با بیان اینکه برگزاری دادگاه محاکمه معاون اجرایی سابق حوزه ریاست قوه قضاییه از جمله کارهای بزرگی بود که اجرای آن کمتر تصور میشد، گفت: اینگونه تصور میشد که این دادگاه به دلیل اینکه جزئی از خود قوه قضاییه بوده است، در پیچ و خم تعارفات و ارتباطات قرار بگیرد و به طور کلی برگزار نشود.
وی افزود: به قوه قضاییه تبریک میگویم که بدون تبعیض، قضایای مربوط به پروندههای فساد را رسیدگی و پیگیری میکند و در حوزه تبلیغات و شوآف باقی نمانده است.
این فعال سیاسی اصلاحطلب با بیان اینکه پیگیری برگزاری دادگاه معاون اجرایی سابق حوزه ریاست قوه قضاییه، نشانه بسیار خوبی برای ارزیابی عملکرد قوه قضاییه است، گفت: موضوع فقط فسادهای اقتصادی معاون اجرایی سابق حوزه ریاست قوه قضاییه نیست، موضوع اصلی این است که وقتی فردی در جایگاه معاونت اجرایی حوزه ریاست قوه قضاییه با آن قدرت قرار میگیرد و خطاهایی از او سر میزند، اعتماد بسیاری از افراد جامعه را از بین میبرد.
بیشتر بخوانید:
چه کسی نام «طبری» را افشا کرد؟ / واکنش کاربران فضای مجازی به دادگاه اکبر طبری
همه اسامی مطرح شده در دادگاه طبری / فسادهای «هزار دستان» در قوه قضائیه
*** دولتهای یازدهم و دوازدهم، دوران پیشرفت بود
حجتالاسلام حسن روحانی، رئیسجمهور در دومین جلسه برنامه ریزی برای تحقق شعار جهش تولید با اشاره به اقدامات دولت تدبیر و امید در دو دورههای یازدهم و دوازدهم از این دوران به عنوان دوران گشایش و پیشرفت یاد کرد و گفت: در دولت یازدهم اگر چه تحریمها برقرار بود، اما با اقداماتی مانند توافق اولیه در 100 روز اول و تعدیل تحریمها ماهانه 700 میلیون دلار از اموال بلوکه شده ایران آزاد میشد و اقدامات بسیار مهمی انجام گرفت که در نهایت به توافق هستهای و موفقیت در زمینه هستهای و رفع تحریمها منجر شد.
بیشتر بخوانید:
روحانی: در دولت تدبیر و امید کوشیدهایم نسبت واقعی میان تورم و افزایش حقوقها باشد
***
اصلاحطلبی ژن نیست
محمد قوچانی، سردبیر روزنامه سازندگی و عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی، مصاحبه ای با روزنامه ایران داشته که در ادامه بخش هایی از آن آمده است:
بعضی دوستان ما از اصلاحطلبی جامعه محور صحبت و سعی میکنند به آن رنگ و بویی بدهند که گویی تا به حال در جریان اصلاحات به جامعه بی توجهی شده است. بعضی هم از توجه به اقشار فرودست سخن میگویند و بیانیههای چپگرایانه میدهند. از نظر ما ولی اصلاحطلبی تعریف، تاریخ، ریشه و مبنا و راهبرد مشخص دارد.
با این قانون اساسی امکان تزاحم قوا به صورت بسیار جدی وجود دارد. چنانکه الان پیش هر کدام از رؤسای قوا بروید میگویند قوه دیگری نمیگذارد کار پیش برود. اما اگر کسی به ساختار دیگری به غیر از جمهوری اسلامی ایران فکر کند اصلاحطلب شناخته نمیشود. ما قرار است در مواجهه با حاکمیت و هسته اصلی قدرت به یک تصمیم مشترک برای بهبود شرایط زندگی مردم برسیم.
دوستان اصلاحطلب ما میگویند دیگر نامزد اجارهای نمیخواهیم. حال آنکه به باور من آقای روحانی از خیلی از اصلاحطلبها اصلاحطلبتر است. اصلاحطلبی ژن نیست. افکار آقای روحانی در سیاست خارجی، سیاست داخلی، اقتصاد و در مسائل فرهنگی و اجتماعی بسیار بازتر از بسیاری از دوستان اصلاحطلب است.
خاتمی فقط رهبر حزب اتحاد ملت نیست رهبر کل اصلاحطلبان است.
انتخابات ریاست جمهوری برای ما ایدهآل است که ما بتوانیم فردی مانند آقای جهانگیری یا آقای محسن هاشمی را نامزد کنیم و طیف مقابلمان هم آنقدر عاقل باشد که لاریجانی را نامزد کند. اگر این اتفاق بیفتد یک رقابت هدفمند در کشور رخ میدهد.
من اصلا با حوزه خصوصی آقای نجفی کاری ندارم اما معتقدم اثری که تراژدی آقای نجفی بر رأی مردم در انتخابات مجلس گذاشت، از اثر بنزین کمتر نبود.
اندر مصائب وسطماندن / ایستاده در غبار
شرق نوشت: سیاستمدارانی که در مقاطعی در وسط بازی سیاست ایستادند، بازی را باختهاند. چه جایگاهی فراجناحی برای خود برگزیده باشند چه ادعای جریان سوم کرده باشند. وسطایستادن لزوما به معنای میانهروی نیست، بلکه مشخصکردن جایگاه خود در یکی از دو قطب راست و چپ سیاست ایران است. حتی سیاستمداران میانهرو هم تا زمانی که مشخصا به یکی از دو جناح متعلق نبودند، اقبالی در سیاست نداشتهاند. حسن روحانی اگرچه در جریان اعتدال تعریف میشود اما تازمانیکه مرزهایش را با یک قطب سیاست ایران مشخص نکرد، از سوی قطب دیگر پذیرفته نشد. جایگاه فراجناحی صرفا متعلق به رهبری است و یک سیاستمدار عرصه اجرا تا این لحظه هرگاه تکلیفش را با خودش در رابطه با دو جناح مشخص نکرده، باخته است.
این روزنامه در قسمت نهایی گزارش خود می نویسد: لاریجانی که زمانی یک از احتمالات انتخابات 1400 بود، قطعا الان نسبت به ورودش به کارزار انتخابات ریاستجمهوری تردیدهایی جدی دارد، چون قطعا دیگر تک نامزد جبهه اصولگرایی نخواهد بود و بهجز بخشی از جریان اصلاحطلبی و اعتدالی احتمالا هواخواه جدیای در عرصه سیاست ندارد. در صورت ورود به انتخابات، در جریان اصلاحطلبی احتمالا صرفا طیف حزب کارگزاران از او در 1400 حمایت کند. پیشبینیها حاکی از این است که آینده سیاسی لاریجانی هم تقریبا به پایان رسیده است.
قالیباف گفته در 1400 کاندیدا نمیشود
فریدون عباسی، نماینده کازرون مصاحبه ای با روزنامه ایران داشته که در ادامه بخش هایی از آن آمده است:
اطلاق کلیدواژه «احمدینژادی» به جمع و گروهی از نمایندگان مجلس کار درستی نیست. برخی از آقای احمدینژاد موجودی با چهره نامناسب ساختهاند و بعد به دیگران هم میگویند احمدینژادی تا مردم را بترسانند. احمدینژاد فردی فهیم و تحصیلکرده است و خدماتی داشته و البته اشتباهاتی. مثل شخص من که در روزهای مدیریتم، اشتباهاتی داشتهام. «احمدینژاد» یک ایدئولوژی نیست، او یک شخص است و گروهی نیز در دولتش با او همکاری داشتند. آیا با افرادی که با آقای خاتمی کار کردند، میگویید «خاتمیچی»؟ طبیعتا خیر!
برخلاف تصور بسیاری از افراد، تعداد مدیران دولتهای نهم و دهم حاضر در مجلس زیاد نیست. حدود 20 نفر از مقامات این دولتها که سابقه حضور و فعالیت در سطح وزیر، معاون وزیر یا استاندار در دولتهای نهم و دهم را داشتند در مجلس یازدهم حاضرند.
رای آقای قالیباف به عقیده من نشانگر طیف فکری مجلس یازدهم است؛ بدین معنا که حتی مستقلان و اصلاحطلبان مجلس هم ترجیح دادهاند در این دوره به آقای قالیباف رای دهند که نشانگر اتفاقنظر در مجلس و کشور است.
در مسائل سیاسی و اقتصادی مطمئنم که دشمنان خارجی و طمعکاران داخلی اطراف نمایندگان خواهند بود و من تقاضا میکنم نهادهای امنیتی به نمایندگان اطلاعات کافی در این زمینه بدهند ولی به همین حد کفایت کنند و دخالت نکنند. این خیلی خوب است که نماینده بداند فلان مراجعهکننده دنبال چه چیزی است.
شنیدهام که آقای قالیباف در جلسه فراکسیون رسما اعلام کرده که در انتخابات ریاستجمهوری 1400 کاندیدا نخواهد شد. ولی اگر این کار را هم انجام دهد، شخصا آن را نقد نمیکنم. اگر آقای قالیباف احساس میکند در مقام ریاستجمهوری میتواند بهتر فعالیت کند و صندلیاش را عوض کند.
***
پیش بینی صادق زیباکلام از آینده سیاست در ایران
صادق زیباکلام، فعال سیاسی اصلاحطلب به برنا گفت: سالهاست عملا بعد نظارتی مجلس کمرنگتر شده و امروز که ما در خرداد 99 هستیم، اساسا چیزی به نام بعد نظارتی مجلس وجود ندارد. به این معنا که مجلس عملا برابر سیاستهای مهم اعم از اقتصادی، خارجی، هستهای هیچ کاره است. لذا بعد نظارتی مجلس و پاسخگوطلب بودن مجلس سالهاست که از بین رفته است.
زیباکلام در خصوص حضور اکثریتی اصولگرایان در مجلس یازدهم تصریح کرد: مجلس یازدهم تحت نفوذ جریانات تندرو قرار گرفته است، سال دیگر این اتفاق برای قوه مجریه می افتد و تعداد قابل توجهی از مردم به خصوص اقشار و لایههای تحصیلکرده و شهرنشین در انتخابات شرکت نمیکنند، همچون انتخابات مجلس شورای اسلامی در اسفندماه سال گذشته. در انتخابات ریاست جمهوری سال آینده فقط طرفداران تندروها در انتخابات شرکت میکنند، بنابراین رئیس جمهور آینده هم یا احمدینژاد خواهد بود یا یک فردی مثل سعید جلیلی.
زیباکلام خاطرنشان کرد: از آن طرف چه جوبایدن باشد چه ترامپ، جریانات داخلی در انتخابات سال آینده به سمت نرمش قهرمانانه خواهند رفت، لذا نگرانی از اینکه دولت به دست اصولگرایان میافتد معنی ندارد کما اینکه مجلس هم دست این جریان افتاده است. در نتیجه از جایگاه نظارتی مجلس کاسته میشود و این یک مسئله بلاموضوع است زیرا سالهاست مجلس به عنوان رکن سوم قدرت جایگاهی ندارد.