توضیحات قالیباف درباره سفر ترکیه در جلسه غیرعلنی مجلس / واکنش مخبر به ادعای حذف محسن رضایی / مصوبه تزریق نوبت چهارم واکسن
هر روز اخبار فراوانی در رسانه ها منتشر می شود که دنبال کردن آنها حتی برای آنان که اهل مطالعه اخبار هستند کار را دشوار میکند. بسته خبری - تحلیلی الف با رصد اخبار و رویدادهای مهم، همچنین تحلیل های صورت گرفته در این زمینه مخاطبان خود را از مهمترین وقایع روز آگاه میکند.
آمار کرونا در ایران
بنابر اعلام وزارت بهداشت، از دیروز تا امروز 10 اردیبهشت ماه 1401 و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، 532 بیمار جدید مبتلا به کووید19 در کشور شناسایی و 109 نفر از آنها بستری شدند.
مجموع بیماران کووید19 در کشور به 7 میلیون و 221 هزار و 653 نفر رسید.
متاسفانه در طول 24 ساعت گذشته، 11 بیمار کووید19 جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به 141 هزار و 83 نفر رسید.
آمار واکسیناسیون در ایران
بنابر اعلام وزارت بهداشت تا کنون 64 میلیون و 328 هزار و 567 نفر دُز اول، 57 میلیون و 544 هزار و 801 نفر دُز دوم و 27 میلیون و 29 هزار و 483 نفر نیز دُز سوم واکسن کرونا را در کشور تزریق کردهاند.
مجموع واکسنهای تزریق شده در کشور به 148 میلیون و 902 هزار و 851 دُز رسید.
در شبانه روز گذشته 30 هزار و 382 دُز واکسن کرونا در کشور تزریق شده است.
مصوبه ستاد ملی کرونا برای تزریق نوبت چهارم واکسن
به گزارش ایسنا، دکتر عباس شیراوژن سخنگوی ستاد ملی کرونا در توییتی درباره مصوبه جدید جلسه امروز ستاد ملی کرونا، نوشت: «در آخرین جلسه (10 اردیبهشت) ستاد ملی کرونا مصوب شد: در جهت تقویت سطح ایمنی گروههای در معرض خطر، از همه افراد بالای 70 سال و افراد دارای بیماریهای زمینهای یا نقص ایمنی، درخواست میشود یک نوبت واکسن علاوه بر نوبتهای قبلی تزریق نمایند.»
***
توضیحات قالیباف درباره سفر ترکیه در جلسه غیرعلنی مجلس
احمد علیرضابیگی نماینده مردم تبریز در مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با تسنیم، از جلسه غیرعلنی صبح امروز مجلس، پیش از برگزاری جلسه غیررسمی خبر داد.
وی افزود: در این جلسه آقای قالیباف رئیس مجلس توضیحاتی را پیرامون ماجرای سفر همسر، دختر و دامادش به ترکیه که در رسانهها مطرح شده است به نمایندگان ارائه کرد، گفت: رئیس مجلس در این جلسه عنوان کرد که مطرح شدن این موضوع در رسانهها با انگیزههای سیاسی است و روشن شدن این موضوعات را به آینده موکول کرد.
نماینده تبریز تأکید کرد: رئیس مجلس در این جلسه موضوع خرید مستغلات توسط خانواده خود در ترکیه را نیز تکذیب کرد.
به گزارش ایلنا، محمدباقر قالیباف صبح امروز پیش از اینکه جلسه مجلس آغاز شود در جمع تعدادی از نمایندگان که قبل از شروع صحن حضور داشتند، نکاتی را درباره سفر چند تن از اعضای خانوادهاش به ترکیه مطرح کرد. محورهای این صحبتها این بود:
_ اول خوب است شما بدانید که وقتی بحث سفر مطرح شد من مخالف بودم و گفتم صلاح نیست ولی وقتی در نهایت تصمیم گرفتند این سفر را بروند، طبیعی بود که مادر هم باید برای مراقبت از دختر باردار همراه آنها می رفت.
_ برای خرید هم داستانسراییها کردند که اینقدر جنس زیاد خرید کردند که باعث درگیری پای کانتر فرودگاه شده و تهمت زدند و برای تخریب هشتکسازی کردند تا احساسات مردم را جریحهدار کنند، در حالیکه همه اینها دروغ بود.
_خیلی ها به من گفتند این سفر اتفاق ویژهای نیست و سوءاستفادهای هم از بیتالمال صورت نگرفته است و سفری شخصی بوده است کاملا هم عادی و بدون تشریفات بوده و حتی از پروتکلها هم استفاده نشده است مگر شما از موقعیت خودت استفاده کردی، مگر با پاس سیاسی رفتند، مثل همه شهروندان دیگر یک سفر عادی رفتند لذا موضعگیری لازم نیست ولی حرف من این بود که همین حد هم پذیرفتنی نیست برای همین هم به آنها گفتم که از مردم عذرخواهی کنید و در همان ساعات اولیه، یعنی همان سحر همان روز، قبل از اینکه کسی بخواهد مطالبهای مطرح کند، عذرخواهی هم انجام شد. این کاری بود که کمتر کسی انجام میدهد.
_اما عدهای بدنبال پروژهسازی از این خطا بودند تا بتوانند اهداف سیاسی را دنبال کنند لذا تخریبها را ادامه دادند. اطلاعات آشکار و پنهان جای تردید نمیگذارد که این یک پروژه برای تخریب سیاسی بوده است.
شرکت استانبولی داد و ستد با داماد قالیباف را تکذیب کرد به گزارش خبرگزاری مهر، به دنبال انتشار برخی اخبار مبنی بر خرید ملک در ترکیه از سوی داماد محمدباقر قالیباف، شرکت استانبولی که نام آن در این اخبار برده شده با صدور اطلاعیهای نسبت به این ماجرا واکنش نشان داد.
شرکت «اسکای لند» واقع در استانبول ترکیه در اطلاعیه خود آورده است: «بدینوسیله اعلام میدارد که اخبار درج شده در برخی کانالهای شبکههای مجازی مبنی بر خرید واحد مسکونی لوکس از اسکای لند استانبول از سوی شهروندان ایران امیر رضا بحیرایی و محمد بحیرایی به هیچ وجه واقعیت ندارند و امیررضا بحیرایی و محمد بحیرایی هیچ گونه داد و ستدی با این شرکت نداشتهاند.»
***
جبهه اصلاحات فعلا برنامهای برای انتخابات مجلس ندارد
علی شکوری راد درباره فعالیتهای جبهه اصلاحات برای انتخابات مجلس دوازدهم گفت: تاکنون در جلسات جبهه اصلاحات مواردی نظیر انتخابات مجلس مطرح نشده و فعلاً برنامهای برای آن نداریم. در حال حاضر در جبهه اصلاحات مباحث دیگری در حال پیگیری است.
شکوریراد در واکنش به اینکه گفته میشود جریان اصلاحات از حیات سیاسی کشور حذف شده است، خاطرنشان کرد: مطالبه اصلاح در هیچ کشوری و در هیچ شرایطی به هیچ وجه قابل حذف نیست لذا اصلاحطلبان که عامل این مطالبه مردمی هستند، حذف شدنی نیستند البته ممکن است در یک شرایطی، اصلاحطلبان تضعیف شوند و یا قدرت بگیرند اما قابل حذف نیستند. در حقیقت اصلاحطلبان جریان اصلی آلترناتیو در وضعیت سیاسی فعلی کشور هستند.
***
واکنش مخبر به ادعای حذف محسن رضایی از تیم اقتصادی دولت
محمد مخبر معاون اول رئیس جمهور در گفت وگو با فارس درباره مطالب مطرح شده در برخی رسانه ها مبنی بر ناهماهنگی در تیم اقتصادی دولت اظهار داشت: اعضای تیم اقتصادی دولت در اوج هماهنگی مشغول فعالیت هستند و برخی شایعات در مورد ناهماهنگی تیم اقتصادی کذب محض است.
وی با بیان اینکه هیچ مشکلی در تیم اقتصادی دولت وجود ندارد، تاکید کرد که طرح برخی موضوعات نادرست در این باره صرفاً شیطنت های برخی رسانه هاست.
معاون اول رئیس جمهور در مورد مصوبه مربوط به حذف معاونان اجرایی و اقتصادی رئیس جمهور از ترکیب کمیسیون اقتصاد دولت عنوان کرد: اصلا موضوع حذف مطرح نیست؛ این یک کمیسیون زیر نظر وزیر اقتصاد است و به طور طبیعی معاون رئیس جمهور در آن جلسه شرکت نمی کند و فقط در مواردی که نیاز باشد حضور پیدا می کند.
وی ادامه داد: دلیل اصلی این موضوع به "حد نصاب" جلسات کمیسیون اقتصادی مربوط میشود؛ بر همین اساس به پیشنهاد خود معاون اقتصادی و اجرایی مقرر شد این دوستان و همکاران عزیز در ترکیب کمیسیون نباشند تا عدم حضورشان، جلسات را از رسمیت نیندازد و البته تاکید شده که هر وقت لازم شد با توجه به دستور کار جلسات این بزرگواران هم در جلسات شرکت داشته باشند.
مخبر با بیان اینکه محسن رضایی از دوستان نزدیک وی و از موثرترین افراد در کابینه است، گفت: آقای رضایی به عنوان معاون اقتصادی رئیس جمهور و سایر اعضای تیم اقتصادی دولت به طور هماهنگ در موضوعات اقتصادی ورود دارند و تمام تلاششان این است تا هر چه سریعتر مشکلات معیشتی مردم عزیزمان را مرتفع کنند.
***
انتقاد قالیباف از وضعیت خودروهای داخلی
به گزارش ایسنا، محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس در جلسه علنی مجلس در پاسخ به تذکر علی بابایی کارنامی نماینده ساری در انتقاد از وضعیت بازار خودرو گفت: مصوبه واردات خودرو بعد از آن که در مجلس مورد بحث قرار گرفت، در دو جلسه مفصل در صحن مجمع تشخیص مصلحت نظام مطرح شد که در آن جلسه بنده و رییس کمیسیون صنایع و معادن حضور داشتیم. در نهایت کلیات طرح واردات خودرو با یکی دو بند اصلاحی تایید شد.
وی با تاکید بر اینکه بحث خودرو در کشور مهم است، گفت: بحث های صورت گرفته در کمیسیون و مجلس درباره خودرو کارشناسی بوده است؛ در موضوع واردات خودرو، این گونه نیست که فقط خودرو وارد کنیم بلکه همان طور که در قانون آمده به موضوع تولید در داخل کشور هم توجه می شود اما در حال حاضر روش تولید در کشور اشکالات فنی دارد که باید مورد توجه قرار گیرد.
رییس مجلس با اشاره به جلسه مجمع تشخیص برای بررسی طرح واردات خوردو گفت: در جلسه مجمع تشخیص مفصل توضیح دادم که چطور باید وضعیت خودرو را در کشور اصلاح کنیم. در شرایطی قیمت تمام شده خودرویی مثل پراید 200 میلیون تومان است که حتی با ارز حدود 25 هزار تومان هم می توان خودروهایی با قیمت 5 هزار و 500 دلار با کیفیت بسیار عالی وارد کشور کرد.
***
توضیحات بهادری جهرمی درباره افزایش قیمت دارو و آرد
علی بهادری جهرمی، سخنگوی دولت در خصوص افزایش قیمت دارو و کمیاب بودن برخی داروها که این روزها مطرح میشود، به ایلنا گفت: در حوزه دارو هیچ افزایش قیمتی صورت نگرفته به دلیل آنکه کمیسیون مربوطه باید مجوز لازم در این خصوص را صادر کند که ما مجوزی برای افزایش قیمت دارو نداریم.
سخنگوی دولت خاطرنشان کرد: درباره مسئله تامین ارز مورد نیاز برای دارو هم باید بگویم به میزان یک میلیارد دلار ارز ترجیحی در اختیار وزارت بهداشت قرار گرفته و دارو تا حدود زیادی تامین شده است و مشکلی از این حیث نخواهیم داشت.
وی تاکید کرد: منابع لازم برای تامین دارو برای سال جاری در بودجه پیشبینی شده است و باتوجه به اینکه سلامت جز اولویتهای دولت است، اگر هرگونه منابع دیگری هم نیاز باشد، دولت تامین خواهد کرد.
بهادری جهرمی افزود: حال ممکن است شیوه تخصیص یارانه با اصلاحات صورت گیرد اما قیمتهای کنونی که از جیب مردم پرداخت میشود، تفاوتی نخواهد کرد.
وی درباره افزایش قیمت آرد و چندین برابر شدن قیمت آن در بازار گفت: در مورد قیمت آرد مطابق قانون بودجه 1401 باید نظام پرداخت یارانه تغییر کند؛ البته این تغییر برای آردی که در اختیار نانواییها قرار میگیرد نیست و آردی که برای نان مردم در اختیار نانوایی قرار میگیرد به همان شیوه سابق در حال ارائه است و در این حوزه هم ما به زودی یک طرح آزمایشی در استان زنجان اجرا خواهیم کرد.
سخنگوی دولت خاطرنشان کرد: در حوزه صنف و صنعت که مجزا از نان است به دلیل آن که تخلفاتی اتفاق میافتاد، قاچاقهای معکوسی در حوزه آرد میشود برای جلوگیری از این قاچاقها و خروج آرد از مرزهای کشور یا مصارف دیگری که اتفاق میافتد، اصلاح نظام پرداخت یارانهها در آن حوزه شروع شده است.
***
بسته راهبردها و سیاستهای بخش بانکی ابلاغ شد
به گزارش ایرنا، وزارت اقتصاد باهدف عملیاتی نمودن سند تحول دولت سیزدهم و با چشمانداز اصلاح نظام بانکی به نفع آحاد مردم، راهبردها و سیاستهای بخش بانکی با محوریت هدایت اعتبار بانکی به بخش مولد ازجمله تولید دانشبنیان و اشتغال آفرین، انضباط مالی، تنوعبخشی به شیوههای تأمین مالی، بهبود کیفیت رابطه مؤسسات اعتباری با مردم، تسهیل دسترسی تولیدکنندگان و خانوارها به منابع بانکی و تقویت ساختارهای خودتنظیمی و نظارتی در شبکه بانکی را ابلاغ کرد.
این بسته سیاستی به مدیران بانکهای سپه، ملی، کشاورزی، مسکن، ملت، تجارت، صادرات، توسعه صادرات، صنعت و معدن، پستبانک، توسعه تعاون و رفاه کارگران ابلاغ شده است.
در یک دهه اخیر شبکه بانکی تقریبا رها بود و دخالت دولت در هدایت بانک های دولتی در حد سخنرانی های انتقادی و اظهارات رسانهای محدود بوده اما هیچگاه دولت وارد عرصه اصلاح نظام بانکی نشده بود.
در طی سالهای گذشته موارد محدودی هم مقرراتی مثل خروج از بنگاهداری وضع شد که اجرای آن پیگیری نشد. در واقع میتوان گفت در یک دهه اخیر نظام بانکی فقط با مواعظ دولتمردان مواجه بود و خبری از سیاستگذاری سفت و محکم و نظارت بر بانکها نبود.
این شرایط، نیاز به بسته سیاستی سفت و محکم برای بانکها را تقویت کرده است؛ بستهای که با تعیین جزئیات اقداماتی که بانکها برای خروج از بنگاهداری، فروش املاک و کاهش استقراض از بانک مرکزی باید انجام دهند، ضمانت اجرا داشته باشد.
آخرین بسته سیاستی برای شبکه بانکی به سال 1390 بازمیگردد و از آن پس دیگر هیچ بسته سیاستی برای بانکها اعلام نشده و آنها به طور روزمره مشغول به کار بودهاند.
***
رسیدگی به پرونده ترک فعلهای دولت روحانی در کمیسیون اصل 90
حسن شجاعی علی آبادی، رئیس کمیسیون اصل 90 مجلس به مهر گفت: «پرونده ترک فعلهای دولت سابق در حال بررسی و رسیدگی است. در برخی از پروندهها که به وزرای سابق مربوط است، ما مکاتبات را انجام دادیم و از آن وزیر مربوطه هم دعوت کردیم که جهت بررسی این پرونده در کمیسیون اصل 90 حاضر شود که آن فرد از حضور در کمیسیون اصل 90 استنکاف کرد که همین کار تخلف است و طبق قانون با آن فرد برخورد خواهیم کرد. به دلیل شکایات متعددی که از دولت روحانی به ما واصل شده و مطالبات زیادی که مردم در این زمینه دارند، ما به صورت جدی پرونده ترک فعل دولتمردان سابق را بررسی کرده و پس از رسیدگی، نتایج آن را اعلام خواهیم کرد.
درباره ترک فعلهای حسن روحانی هم پیگیر هستیم و رسیدگیها باید متقن، منصفانه و عادلانه باشد و هیئت بازرسی هم باید در این زمینه تشکیل شود. بعد از آنکه رسیدگیها انجام، اطلاعات جمعآوری و نظر هیئت بازرسی ارسال شود، ما به یک گزارش متقن خواهیم رسید و اگر به این نتیجه برسیم که واقعاً ترک فعلی توسط رئیس جمهور و یا وزرای دولت سابق صورت گرفته است، حتماً آنان را به قوه قضائیه معرفی خواهیم کرد. در حال حاضر حدود 700 هزار امضا در مورد محاکمه حسن روحانی به ما واصل شده و ما به سهم خودمان پیگیر بررسی ترک فعلهای رئیس جمهور سابق هستیم. البته پیگیریهای کمیسیون اصل 90، از دستگاههای نظارتی دیگر رفع تکلیف نمیکند.»