شنبه 3 آذر 1403

درباره فوتبال به رئیسی هم آدرس غلط دادند / لزوم برخورد با مدیری که با چمن آزادی مایه سرافکندگی شد

وب‌گاه مشرق نیوز مشاهده در مرجع
درباره فوتبال به رئیسی هم آدرس غلط دادند / لزوم برخورد با مدیری که با چمن آزادی مایه سرافکندگی شد

حاشیه‌های رخ داده در جریان برگزاری دیدار تیم‌های پرسپولیس و النصر در رابطه با وضعیت چمن استادیوم آزادی دست‌مایه مضحکه سعودی‌ها شد.

سرویس ورزش مشرق - مصاف نماینده کشورمان مقابل نماینده کشور عربستان در حالی برگزار شد که با وجود اهمیت لیگ قهرمانان آسیا و تأکیدهای مکرر کنفدراسیون فوتبال قاره، مبنی بر برگزاری هر چه بهتر برگزار شدن مسابقات حال چمن استادیوم آزادی به هیچ وجه مطلوب نبود. این در شرایطی است که مجموعه ورزشی آزادی، شرکت توسعه و تجهیز و نگهداری اماکن ورزشی همچنین فدراسیون فوتبال علاوه بر برخورداری از بودجه سالیانه، درآمدهای دیگری هم دارند که طبعاً باید از آنها برای حفظ و مراقبت از سرمایه های ملی از این دست به درستی و در مسیر صحیح استفاده کنند.

از حدود دو ماه پیش کاملاً مشخص بود که چمن آزادی قابلیت میزبانی از تیمی که فوق ستاره فوتبال دنیا در آن توپ می‌زند را ندارد. در حالی که در کشورمان زمین‌های مطلوب‌تری وجود داشت اما اصرار بی مورد نسبت به برگزاری این مسابقه در تهران و چمن خراب استادیوم آزادی در نهایت باعث شد تا علاوه بر مصدومیت مهدی ترابی در دقیقه 5 که یکی از مهره‌های ارزشمند نماینده کشورمان بود تا پایان مسابقه هم هیچ یک از دو تیم نتوانند تفکرات تاکتیکی مربیانشان را پیاده کنند و در نهایت یک بازی کسل کننده، توام با شکست پرسپولیس، دستاورد مدیران فدراسیون فوتبال، مجموعه ورزشی آزادی و مرکز توسعه، تجهیز و نگهداری اماکن ورزشی شد.

امیررضا واعظی آشتیانی، از مدیران اسبق ورزشی کشورمان در گفتگوی تفصیلی با مشرق، به بررسی دلایل بروز چنین اتفاقی که منجر به مضحکه فوتبال کشورمان با قدمتی 120 ساله شد پرداخت و اظهاراتی را مطرح کرد.

واعظ آشتیانی پیش از هر چیز در این باره که با مرور واکنش های صورت گرفته نسبت به چمن ورزشگاه آزادی در فضای مجازی از سوی کاربران اینترنتی داخلی و به ویژه از سوی عربستانی ها چه تصوری برایش ایجاد شده اظهار داشت: هر اتفاقی که به لحاظ اجرایی و عملیاتی ناموفق باشد را باید در این موضوع جستجو کرد که افراد مربوط به آن چطور انتخاب شده‌اند. یعنی زمانی که فرد شایسته برای پست مهم انتخاب نشود این اتفاقات اجتناب ناپذیر است.

مگر رئیس فدراسیون با تدبیر انتخاب شد!

وی افزود: شما اگر نگاهی به فدراسیون فوتبال که پایه و اساس همه این ماجراها به آنجا مربوط می‌شود بیندازید به یاد می‌آورید که انتخابات آخر این فدراسیون با چه شرایطی برگزار شد. انتخاباتی که در آن افرادی در نهایت انتخاب شدند که 15 سال فوتبال این مملکت در اختیار آنها بوده و فوتبال را به این روز انداختند ولی باز هم مسئولیت گرفتند. من معتقدم با حضور چنین افرادی اصلا نباید رای گیری انجام می‌شد اما حالا که شده باید سوال کرد چطور شد که افرادی بدون مطالعه رفتند، به این قبیل موضوعات فکر نکردند و رای هم دادند! در چنین اوضاعی آیا نتیجه ای بهتر از این را می‌توان انتظار داشت؟

در انتخاب مدیران ورزش عقلانیت و تدبیر را فاکتور می گیریم

رییس اسبق فدراسیون دوچرخه سواری خاطرنشان کرد: در سطح کلی ورزش هم به همین شکل است. زمانی که در بحث مدیریت، موضوع با اهمیتی همچون مدیریت، عقلانیت و تدبیر را فاکتور بگیریم و بدون آنکه پارامترهای مدیریتی، موفقیت‌هایی که داشته یا نداشته را در نظر بگیریم و فقط بگوییم که چون فرد قهرمان ورزش بوده و یا تحصیلات ورزشی داشته بنابراین او باید مسئول باشد دیگر نباید انتظار داشته باشیم که همه چیز سر جای خودش قرار بگیرد.

همه چیز را فدای مدیریت کرده ایم!

وی افزود: ذکر این نکته هم مهم است که بحث مدیریتی یکی از موضوعات مغفول واقع شده است. چون ما همه چیز را فدای مدیریت می‌کنیم. زمانی که این مدیریت که بر هر چیزی باید برتری داشته باشد، مدیریتی که باید مبتنی بر علم باشد، مبتنی بر عقلانیت و عمل منطقی و منصفانه باشد را فدا کنیم عاقبت همین می‌شود. وقتی که افراد، بدون پشتوانه مدیریتی در حوزه‌های مختلف انتخاب شوند هم موجب تعدیل ورزش در رشته‌های مختلف می‌شود. کما اینکه در بخش سخت افزاری و نرم‌افزاری نیز با چالش‌هایش مواجه خواهیم شد.

این چمن محصول مدیریست که با فشار رسانه می‌آید

واعظ آشتیانی ادامه داد: برخی از مدیران درگذشته جایگاه‌هایی را اشغال کرده بودند که هیچ اثر مثبتی از خودشان بر جای نگذاشتند اما با فشار برخی رسانه‌ها و بزرگنمایی کردن افراد کوچک در پوشش افراد مهم و تاثیرگذار، بارها شاهد حضور چنین افرادی بوده‌ایم. افرادی که وقتی بر مسند کار می‌نشینند عاقبتش می‌شود چمن استادیوم آزادی.

کشورهای عربی مدیر دارند که پیشرفت می کنند

کارشناس امور مدیریتی کشورمان یادآور شد: کشورهای عربی که روزگاری زنگ تفریح ما بودند، هم زیر ساخت دارند، هم مدیریت کارآمد دارند و هم اینکه در حال پیشرفت کردن هستند. این نشأت گرفته از یک انتخاب درست است. ما انتخاب درست را فراموش کرده‌ایم.

مدیر ضعیف زیردست ضعیف هم دارد

وی تأکید کرد: ما نگاه مان را محدود و معطوف به افراد دستوری می کنیم. کسانی که در گذشته مشاغل مهمی را به ناحق اشغال کرده و هیچ اثر مثبتی از خودشان بر جای نگذاشتند و فقط صرفاً رزومه سازی کردند. طبیعی است که این دسته از مدیران، افرادی را در زیر مجموعه شان به کار می‌گیرند که در همین قالب و ضعیفند.

آزادی یک مجموعه کامل ملیست

واعظ آشتیانی درباره مجموعه ورزشی آزادی تصریح کرد: درباره مجموعه ورزشی آزادی که یک مجموعه ملی برای کشور محسوب می‌شود باید گفت سالیان سال است که به این مجموعه بی‌توجهی می‌شود. همین استادیوم آزادی فضای بسیار بازی دارد که جزو طرح و توسعه این مجموعه در نظر گرفته شده بود. یعنی در گذشته پیش بینی شده بوده که در آینده این فضا با یک مهندسی کامل تکمیل شود تا در عین حال این مجموعه به مرور زمان مورد مرمت، بازسازی و تعمیر و نگهداری قرار بگیرد.

به رئیسی آدرس غلط دادند

وی همچنین درباره موضوع اخیر مطرح شده از سوی رئیس جمهور در دیدار با ورزشکاران، که باید یک ورزشگاه آبرومند ملی داشته باشیم اضافه کرد: متاسفانه شاهد هستیم که مشاوره‌های غلطی هم به آقای رئیسی داده می‌شود که ما در پایتخت نیازمند یک مجموعه ملی هستیم. این ها همان آدرس‌های غلطی است که به آقای رئیسی داده شده. الان ما کجای تهران را پیدا کنیم که چنین فضایی در اختیار ورزش قرار بدهد. فضایی با چنین موقعیتی پیدا نمی‌شود. اصلاً چرا باید سراغ یک مجموعه جدید ملی برویم وقتی یکی به همین خوبی داریم.

آزادی را علمی بازسازی کنید

قائم مقام اسبق سازمان تربیت بدنی توضیح داد: درست است که این مجموعه متعلق به بیش از 50 سال پیش است اما اگر مورد بازسازی منطقی قرار بگیرد، از مشاوران آگاه و مهندسان کاربلد در زمینه بازسازی آن بهره‌برداری و استفاده شود آن وقت می توانیم یک مجموعه ملی برای تمام رشته‌های ورزشی در اختیار جوانان قرار بدهیم. جایی که بتوانیم تمام مسابقات رشته‌های ورزشی مان در سطح بین‌المللی را همان جا برگزار کنیم. تقریباً همه کشورها بخش‌هایی را به عنوان بخش مجموعه ورزشی ملی در اختیار دارند که این بخش‌ها جدا از امکانات مجموعه‌های باشگاهی است. لذا این مجموعه را می‌توان با خردمندی و یک بازسازی بر پایه علمی حتی با بهره‌گیری از مهندسان خارجی تکمیل کرد اما تاکنون این اتفاق نیفتاده.

با داشتن آزادی با این موقعیت ممتاز چرا «آزادی 2» را کلنگ بزنیم!

واعظ گفت: به آقای رئیس جمهور هم درست گفته‌اند که ما نیازمند یک مجموعه ملی هستیم اما به ایشان آدرس غلط داده‌اند. باید به آقای رئیسی بگویند مساحت و موقعیت ممتازی که استادیوم آزادی در آن قرار گرفته را در کدام نقطه پایتخت می‌توان شبیه سازی کرد؟ نه در غرب تهران می‌توانیم، نه در شرق و نه در جنوب که اصلاً آب در آنجا کم است. در شمال تهران هم که کوهستان است. در حال حاضر می‌بینیم که مجموعه آزادی در بهترین موقعیت جغرافیایی در تهران قرار گرفته است بنابراین ما باید آن را ترمیم کنیم تا همچون گذشته یک مجموعه ملی در اختیار داشته باشیم. هیچ نیازی نیست که هزینه و بودجه آنچنانی را به یک مجموعه جدید اختصاص بدهیم. مجموعه‌ای که قطعاً بعد از مدتی آن هم با بی‌توجهی و سوء مدیریت اینچنینی دوباره به یک مجموعه ورزشی آزادی دوم تبدیل می‌شود. آنجا که گفتم به رئیس جمهور آدرس غلط داده‌اند همین موضوع بود.

قبل از چمن نیز برق قطع می‌شد و سقف‌ها چکه می‌کرد

مدیرعامل اسبق باشگاه استقلال متذکر شد: مادامی که مدیران ناتوان در راس کار باشند به نقطه‌ای می‌رسیم که از سقف سالن والیبال آب چکه کند، همین اتفاق در سالن کشتی تکرار شود، برق ورزشگاه قطع شود و در حین پخش مستقیم به مشکلات آنچنانی بربخوریم و الی ماشاالله مشکلاتی از این دست تا اینکه به مشکل چمن استادیوم آزادی برسیم که مایه تاسف و شرمساری اهالی فوتبال شده است. باعث تاسف است که آب زمین چمن را از دریاچه تامین کرده‌اند تا اوضاع به این شکل تغییر پیدا کند.

مملکت را سرافکنده کردید

واعظ تأکید کرد: مشکلاتی از این دست، که کم هم نیستند باعث سرافکندگی مملکت می‌شود! این‌ها باعث می‌شود سرمایه‌های کشور از بین برود. ما کسانی را به عنوان مسئول در راس این امور می‌گماریم که به سرمایه‌ها و داشته‌های ملی کشور بی‌توجه هستند. نمی‌دانند! یعنی نه تخصص مدیریتی دارند و نه تخصص حوزه‌ای که مسئولیتش را بر دوش گرفته‌اند. تنها صرفاً به این جهت که آشنایی و یا رفاقتی داشته‌اند آنها را بدون توجه انتخاب می‌کنیم. بنابراین می‌بینیم که ما تا چه اندازه نیازمند حرکت رو به جلو هستیم.

همسایه ها با انتخاب مدیر کارآمد از ما جلو زدند

وی اعتقاد داشت: چرا باید کشورهای حوزه خلیج فارس شرایطشان روز به روز بهتر و امکاناتشان بیشتر شود؟ همانطور که اشاره کردم روزگاری همین همسایه‌ها زنگ تفریح اهالی ورزش ما بودند اما امروز نه تنها رقیبند بلکه در حال جلو زدن هستند. دلیلش این است که آنها هدف دارند و از اهل علم مشورت می‌گیرند. حالا این مشورت چه از داخلی‌ها باشد چه از خارجی‌ها فرقی نمی‌کند مهم این است که مشورت درست می‌گیرند.

مدیرِ اشتباهی، چمن مملکت را سوژه گزارشگر عرب می کند

کاندیدای دوره یازدهم انتخابات مجلس شورای اسلامی گفت: لذا ما خودمان را از نیروهای قابل در ورزش کشورمان محروم کرده‌ایم و افرادی را در راس کارها می‌بینیم که چنین شرایطی را برای فوتبال و ورزش مملکت رقم زده‌اند که گزارشگر تلویزیون عربستانی حرف‌های تمسخرآمیز بزند. حرف‌هایی بزند که شایسته ایران و ایرانی نیست.

شاید ما هم جای گزارشگر عرب بودیم همین حرفها را می زدیم

وی ادامه داد: البته شاید اگر ما هم کشوری بودیم که شرایط خوبی داشتیم و تیم‌مان به کشوری می‌رفت که اتفاقات عجیبی در آنجا رخ می‌داد چنین صحبت‌هایی را مطرح می‌کردیم. نمی‌توان به گزارشگر عربستانی خرده گرفت. هنوز فراموش نکرده‌ایم همین آقای خیابانی زمانی که در دیدار مقابل استرالیا ما دو بر صفر از حریف در ملبورن عقب بودیم چه الفاظ و ادبیاتی را علیه تماشاگران استرالیایی به کار می‌برد. این‌ها اجتناب ناپذیر است. اگر ما هم چنین اتفاقاتی را می‌دیدیم واکنش نشان می‌دادیم.

این چمن در کشور 4 فصل ایران چه معنی دارد؟

مدیر اسبق ورزشی کشورمان با انتقاد از نحوه نگهداری از چمن مجموعه ورزشی آزادی در اقلیم جغرافیایی ایران تاکید کرد: ما کشوری هستیم که به لحاظ جغرافیایی 4 فصلیم. در دنیا غیر از ایران و آمریکا هیچ کشوری چنین شرایط جغرافیایی را ندارد که بتواند همزمان هر چهار فصل را در کشورش داشته باشد. ضمن اینکه آمریکا با آن مساحت بزرگش چنین جغرافیایی دارد اما کشور ما در مساحتی کوچکتر هر چهار فصل را می‌تواند همزمان داشته باشد. اینکه تیم‌های باشگاهی فوتبال ما برای برپایی اردوی پیش فصل راهی ترکیه می‌شوند معنی دارد. باید رسیدگی کرد. باید این قبیل مسائل را مورد تجزیه و تحلیل قرار بدهیم که چرا چنین اتفاقی در کشوری 4 فصل رخ می‌دهد.

فدراسیون توانایی برگزاری یک مسابقه را ندارد

وی در ارتباط با حضور برخی از افراد غیر مسئول در تونل ورزشگاه آزادی گفت: متاسفانه دیدم در شرایطی که بازی پرسپولیس بدون تماشاگر برگزار می‌شد، در تونل ورزشگاه به قدری تعداد افراد غیرمسئول زیاد و شلوغی‌ها به اندازه‌ای بوده که باعث دلخوری مهمانان مان را به وجود آورد. این‌ها چه افرادی بودند؟ از کجا آمده بودند و چه کسی آنها را راه داده بود؟ فدراسیون فوتبالی که توانایی برگزاری یک مسابقه فوتبال را ندارد چه توجیهی برای این مسائل خواهد داشت؟ فدراسیونی که هر هفته حتی یک مسابقه بدون اشکال در لیگ برترش برگزار نمی‌کند چه توضیحی برای این وضعیت دارد؟ این‌ها همه از ضعف مدیریت است. از ناتوانی عوامل اجرایی است. جالب‌تر اینکه در همین فدراسیون همه در حال اظهار نظر کردن و حرف زدن هستند. در کدام فدراسیون فوتبال در دنیا مشابه این را پیدا می‌کنید که تا این اندازه همه مصاحبه کنند؟ فقط کم مانده که نگهبان دم در فدراسیون فوتبال هم درباره مسائل این ورزش اظهار نظر کند. معنی و مفهوم این اتفاقات چیست؟ جز اینکه نه مدیریتی وجود دارد، نه درایتی وجود دارد، نه پیش بینی وجود دارد و نه قابلیت برگزاری یک مسابقه!

رونالدو از یاد مدیران برد چه وظایفی دارند؟

آشتیانی افزود: متاسفانه همه ارکان فوتبال ما تحت تاثیر حضور آقای رونالدو در ایران قرار گرفتند. به یاد دارم نوجوان بودم که پله به ایران آمد. تازه پله جایگاه خیلی بالاتری هم داشت اما هرگز چنین اتفاقاتی رخ نداد. اما رونالدو کاری کرد همه مسئولیت های اصلی شان را از یاد ببرند.

نباید شرکت نگهداری اماکن ورزش را به تهیه کننده تلویزیون سپرد

رئیس اسبق فدراسیون دوچرخه سواری در ارتباط با عملکرد شرکت توسعه و نگهداری اماکن ورزشی و ارتباط این شرکت با اوضاع و احوال چمن نامطلوب زمین شماره 1 آزادی اظهار داشت: در رابطه با شرکت توسعه تجهیز دو نکته وجود دارد؛ اول اینکه چون بحث تخصصی است حتماً باید افراد کارآمد در راس آنجا قرار بگیرند. نکته دوم بودجه است. آنها بدون بودجه نمی‌توانند کاری از پیش ببرند. آنها یک شرکت اصلاحی هستند در واقع یا در حال نوسازی هستند یا بازسازی پس بودجه می خواهند. اگر افراد مدبر، آگاه و متخصص در چنین جایگاهی داشته باشیم که بتوانند از بودجه‌ای که در اختیارشان قرار داده می‌شود به نحو احسن بهره‌برداری کنند و صرف صلاح را در نظر بگیرند می‌توانیم امیدوار باشیم که اتفاقات خوبی رقم بخورد. در غیر این صورت اگر بنا باشد مثل گذشته ادامه پیدا کند و یک تهیه کننده تلویزیون برود آنجا مسئول شود اوضاع بهتر از این نخواهد بود. این‌ها یک واقعیت است.

وزیر ورزش باید «فیفاهراسی» را کنار بگذارد

واعظ آشیانی در این باره که وزیر ورزش چه توضیحی از مدیران شرکت توسعه تجهیز و یا مدیر مجموعه ورزشی آزادی باید بخواهد گفت: متاسفانه شکی در این نیست که در حاشیه بازی پرسپولیس و النصر حیثیت ورزشی کشورمان زیر سوال رفت اما توصیه من به وزیر ورزش این است که ترس‌های غلط «فیفا هراسی» را نادیده بگیرند و به آن توجهی نکنند. وزارت ورزش حق نظارت و کنترل دارد. اینطور نیست که فدراسیون بیاید و بگوید من جزیره جدایی هستم، خیر!

بازخواست کردن فدراسیون حق وزیر ورزش است

وی گفت: در تمام دنیا وزارتخانه‌های ورزش به گونه‌ای عمل می‌کنند که صدای فیفا هم در نمی‌آید. کسی هم نمی‌تواند ادعای دخالتی را مطرح کند. وزارت ورزش اگر سیاست و تدبیر درستی در این زمینه به کار بگیرد همه کارهایش به خوبی جلو می‌رود و هیچکس هم نمی‌تواند به آن ایراد بگیرد. بازخواست کردن فدراسیون فوتبال حق وزارت ورزش است. اما وزارت ورزش تا امروز فرق نظارت و دخالت را متوجه نشده است. زمانی که این فرق برایشان مشخص و تعیین شد دیگر هرگز دچار فیفا هراسی نمی‌شوند.

«فیفاهراسی» به ابزار فوتبالی ها تبدیل شده است

واعظ در آخر تأکید کرد: ضمن اینکه کاملا مشخص است آنهایی که در فدراسیون فوتبال سمتی می‌گیرند بلافاصله موضوع فیفا هراسی را به عنوان یک ابزار در دست می‌گیرند و با آن به کسی اجازه نمی‌دهند که به سمتشان برود.

درباره فوتبال به رئیسی هم آدرس غلط دادند / لزوم برخورد با مدیری که با چمن آزادی مایه سرافکندگی شد 2
درباره فوتبال به رئیسی هم آدرس غلط دادند / لزوم برخورد با مدیری که با چمن آزادی مایه سرافکندگی شد 3
درباره فوتبال به رئیسی هم آدرس غلط دادند / لزوم برخورد با مدیری که با چمن آزادی مایه سرافکندگی شد 4
درباره فوتبال به رئیسی هم آدرس غلط دادند / لزوم برخورد با مدیری که با چمن آزادی مایه سرافکندگی شد 5
درباره فوتبال به رئیسی هم آدرس غلط دادند / لزوم برخورد با مدیری که با چمن آزادی مایه سرافکندگی شد 6
درباره فوتبال به رئیسی هم آدرس غلط دادند / لزوم برخورد با مدیری که با چمن آزادی مایه سرافکندگی شد 7
درباره فوتبال به رئیسی هم آدرس غلط دادند / لزوم برخورد با مدیری که با چمن آزادی مایه سرافکندگی شد 8
درباره فوتبال به رئیسی هم آدرس غلط دادند / لزوم برخورد با مدیری که با چمن آزادی مایه سرافکندگی شد 9