چهارشنبه 7 آذر 1403

درباره محسن فخری‌زاده مهابادی

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
درباره محسن فخری‌زاده مهابادی

تهران - ایرنا - محسن فخری‌زاده مهابادی یکی از تاثیرگذارترین دانشمندان تحقیقات علمی، پژوهشی و صنعت دفاعی ایران به شمار می‌رفت که به عنوان رییس سازمان پژوهش وزارت دفاع نقش بی‌بدیلی در به سرانجام رساندن طرح‌های مختلف داشت و با اقدامات خود توانست توان دفاعی کشور را به تراز قابل قبولی از بازدارندگی برساند.

ترور یکی از مهمترین و ناجوانمردانه‌ترین حرکت‌هایی است که توسط یک دشمن متخاصم می‌تواند علیه رقیب صورت بگیرد؛ یعنی حذف فیزیکی افراد، آن هم افرادی که در حوزه‌های مختلف متخصص هستند.

این اقدام در جاهای مختلف اتفاق افتاده که در این میان کشور ما به عنوان مظلوم ترین کشور، بارها و بارها با چنین اقداماتی توسط دشمنان مواجه بوده است؛ اقداماتی که تازگی ندارد و دارای پیشینه تاریخی است؛ یعنی از زمان پیروزی انقلاب اسلامی، ترور یکی از دستاویزهایی بوده که به صورت ناجوانمردانه در مقاطع مختلف صورت گرفته تا آنجایی که جمهوری اسلامی به عنوان یکی از قربانیان اصلی تروریسم شناخته می شود. ترورهایی که دشمنان ملت ایران می‌خواهند با آن مانع دسترسی ایران به علوم و فنون روز دنیا شوند زیرا آنها به شدت نگران این هستند که ایران که یک کشور کاملا مستقل است و بر مبنای اسلام و حق طلبی پیشرفت کرده، بیش از این به موفقیت برسد. با توجه به چنین دیدگاهی که دشمنان ایران اسلامی دارند در سال های گذشته بارها و بارها در زمینه های مختلف علمی، مهمترین و شاخص ترین چهره های ایران را با استفاده از ترور حذف فیزیکی کرده اند که یکی از این چهره های شاخص محسن فخری‌زاده مهابادی بوده است.

تولد و اشتغال

محسن فخری‌زاده مهابادی در 1336خورشیدی در تهران دیده به جهان گشود. وی عضو ارشد سابق سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و ریاست سازمان پژوهش و نوآوری وزارت دفاع را برعهده داشت.

چهره تاثیرگذار در ساخت واکسن کرونا

در شرایطی که کرونا به عنوان مهمترین مساله ایران و جهان به شمار می رود و تولید واکسن می تواند بسیار تاثیرگذار باشد در شرایط سخت و ناعادلانه تحریمی، نخبگان و دانشمندان ایرانی با وجود امکانات و تجهیزات اندک در زمینه تولید واکسن ایرانی با توان ملی و بومی دست به کار شدند، سازمان های تحقیقاتی در ایران در این زمینه فعالیت پیگیر و مستمر دارند که یکی از این سازمان ها، وزارت دفاع ایران است.

این وزارتخانه با همکاری وزارت بهداشت برای ساخت تجهیزات لازم از جمله کیت تشخیص بیماری و همچنین واکسن بیماری کرونا فعالیت دارد؛ واکسنی که این روزها در حال ساخته شدن و در آستانه مرحله تست انسانی قرار دارد و آنگونه که وزیر دفاع ایران اعلام کرده، محسن فخری زاده به‌عنوان رییس سازمان پژوهش و نوآوری وزارت دفاع نقش مهمی در این ارتباط داشته‌است. بنابراین فخری زاده به عنوان یکی از چهره های تاثیرگذار و شناخته شده در وزارت دفاع به شمار می رفت که در زمینه های گوناگون علمی و تحقیقاتی به ایفای نقش می پرداخت که یکی از آنها تولید واکسن کرونا بود.

تمرکز دشمنان روی نام فخری‌زاده

فخری‌زاده تنها دانشمند صنعت دفاعی بود که «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی نام او را مستقیما در شو تبلیغاتی 2019میلادی خود به زبان آورد و مدعی شد که وی روی برنامه تسلیحاتی اتمی کار می‌کرده استت.

همچنین آمریکایی‌ها این دانشمند نامدار را صندوقچه اسرار برنامه هسته‌ای ایران قلمداد می‌کردند که همواره در تعیین موضع ایرانی‌ها در مذاکرات، نقشی مؤثر داشته است. نشریه آمریکایی فارن پالیسی از او با عنوان یکی از پنج شخصیت ایرانی در فهرست 500 نفره قدرتمندترین افراد جهان نام می برد. فخری‌زاده را با رابرت اپنهایمر، کارشناس فیزیک آمریکایی مقایسه می‌کنند.

همچنین در 24 مارس 2007 میلادی این دانشمند متعهد و شایسته با عنوان دانشمند ارشد وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح و رییس پیشین مرکز تحقیقاتی فیزیک (PHRC) در فهرست تحریم شدگان ایران توسط شورای امنیت سازمان ملل قرار گرفت.

اقدامات سازمان جاسوسی رژیم صهیونیستی

فخری زاده سال‌ها توسط سازمان جاسوسی رژیم صهیونیستی زیر نظر بود و آنگونه که رسانه های مختلف اذعان دارند، آنچنان موجب ترس و واهمه دشمنان قرار گرفته بود که صهیونیست ها او را هدف شماره یک خود قرار داده بودند تا آنجا که «یوسی ملمن» کارشناس و تحلیل‌گر ارشد نظامی - امنیتی روزنامه هاآرتص نوشت: موساد یک بار دیگر نیز برای ترور وی اقدام کرده بود که ناکام ماند.

«رونن برگمن» تحلیلگر امور نظامی و امنیتی و نویسنده ارشد امور امنیتی رژیم صهیونیستی در روزنامه یدیعوت اخرونوت در کتاب «برخیز و اول او را بکش» به بررسی تاریخچه ترور دانشمندان هسته ای ایران توسط رژیم صهیونیستی پرداخته و نوشته است که اسرائیل با روش هایی مثل مسموم کردن خمیر دندان، جاسازی بمب در لاستیک یدک و پرتاب بمب با پهباد دست ساز تعدادی از دانشمندان هسته ای ایران را ترور کرده است.

ترور ناکام

فخری زاده در سال های گذشته با قرار دادن خودروی های حاوی مواد منفجره در اطراف محل سکونت خود و خانواده اش مورد ترور قرار گرفته بود که این تلاش ها ناکام مانده بود.

اوایل 1397خورشیدی منابع رژیم صهیونیستی اعلام کرده بودند که سازمان جاسوسی این رژیم «موساد» تلاش کرده یک دانشمند هسته‌ای ایران را ترور کند اما عملیات او موفق نبوده است در این خصوص وبگاه واللا نیوز گزارش داد، عوامل موساد پیشتر تلاش کرده‌اند یک دانشمند هسته‌ای ایرانی به نام «محسن فخری‌زاده مهابادی» را ترور کنند. این وبگاه اذعان کرده بود، تمام دانشمندان هسته‌ای ایرانی که پیشتر ترور شدند یا سوء قصدی علیه جان آنها انجام گرفته، عملیات آن توسط عاملین موساد اجرا شده است.

شهادت

سرانجام این مدیر متعهد و متخصص در هفتم آذر 1399خورشیدی در آبسرد دماوند به وسیله انفجار و شلیک توسط عناصر تروریست مسلح مورد حمله قرار گرفت که به شدت مجروح و با وجود تلاش تیم پزشکی به درجه رفیع شهادت نایل آمد.

واکنش مقامات ایرانی به شهادت

در پی ترور فخری زاده، سرلشکر پاسدار محمد باقری رییس ستاد کل نیروهای مسلح در پیامی نوشت: بار دیگر تروریست‌های کوردل وابسته به استکبار جهانی و رژیم پلید صهیونیستی در اقدامی وحشیانه، یکی از مدیران و خدمتگزاران عرصه علمی، پژوهشی و دفاعی کشور را به شهادت رساندند. شهید محسن فخری زاده رئیس سازمان پژوهش و نوآوری وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح در زمره مدیران ارشد صنعت دفاعی کشور بود که در طول دوران عمر بابرکت خود منشأ خدمات فراوانی شده و توانسته بود توان دفاعی کشور را به تراز قابل قبولی از بازدارندگی برساند. ترور این مدیر توانا و شایسته گرچه تلخ و ضربه سنگینی به مجموعه دفاعی کشور بود، اما دشمنان کوردل بدانند راهی را که شهید فخری زاده‌ها آغاز کرده‌اند، هرگز متوقف نخواهد شد. گروه‌های تروریستی و آمران و عاملان این اقدام کور هم بدانند که انتقام سختی در انتظار آنها خواهد بود.

محمد جواد ظریف وزیر خارجه در واکنش به این شهادت مظلومانه نوشت: این بزدلی که نشانه‌های جدی از نقش اسرائیل در آن دیده می‌شود، نشانگر جنگ‌طلبی از سر استیصال مرتکبین این اقدام است. ایران جامعه بین‌المللی خصوصا اتحادیه اروپا را به پایان دادن استانداردهای دوگانه شرم‌آور خود و محکوم کردن این عمل تروریسم دولتی فرا می‌خواند.

سردار سرلشکر سلامی فرمانده کل سپاه نوشت: ترور دانشمندان هسته‌ای آشکارترین تقابل خشن نظام سلطه برای جلوگیری از دستیابی ما به علوم مدرن است. صهیونیست‌ها دانشمندان هسته‌ای ما را ترور کردند، اما فقط خود آن‌ها می‌دانند پاسخ این اقدام را ما کجا داده ایم، ما اعلام نمی‌کنیم، اما خود آن‌ها می‌دانند. در صحنه‌های تاریخی گذشته نشان دادیم که هیچ عملی را بدون پاسخ و انتقام نمی‌گذاریم.

*س_برچسب‌ها_س*
درباره محسن فخری‌زاده مهابادی 2
درباره محسن فخری‌زاده مهابادی 3
درباره محسن فخری‌زاده مهابادی 4