جمعه 15 تیر 1403

دستور تخلیه اسرائیل چند نفر را در این مناطق آواره کرد؟ سازمان ملل آمار داد

وب‌گاه اقتصاد نیوز مشاهده در مرجع
دستور تخلیه اسرائیل چند نفر را در این مناطق آواره کرد؟ سازمان ملل آمار داد

اقتصادنیوز: سخنگوی سازمان ملل با بیان اینکه دستور اسرائیل به فلسطینیان برای تخلیه مناطق خان یونس و رفح، بزرگترین دستور تخلیه در نوار غزه از ماه اکتبر تاکنون است که 1.1 میلیون نفر از شمال این منطقه خارج شدند.

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایرنا، استفان دوجاریک، سخنگوی سازمان ملل روز سه شنبه به وقت محلی در جمع خبرنگاران گفت: دستور تخلیه روز دوشنبه اسرائیل حدود یک سوم غزه را شامل می شود و برآوردهای اولیه آژانس پناهندگان فلسطینی سازمان ملل (آنروا) نشان می دهد که احتمالاً در حال حاضر حدود 250 هزار نفر در این منطقه زندگی می کنند.

دوجاریک گفت: «تخلیه در چنین مقیاس وسیعی تنها باعث تشدید درد و رنج غیرنظامیان و افزایش نیازهای بشردوستانه خواهد شد».

وی ادامه داد: «مردم با انتخاب غیرممکنی روبرو هستند. برخی از آنها برای بار دوم یا سوم مجبورند به مناطقی بروند که تقریباً هیچ فضا یا خدماتی ندارند، یا به احتمال زیاد درگیری‌های سنگینی در آن‌ها رخ خواهد داد.»

خبر مرتبط ادعای اسرائیل درباره پایان حملات به رفح / اعزام نیرو به جبهه شمال

اقتصادنیوز: یک رسانه اسرائیلی مدعی شد که عملیات نظامی در رفح و به جنگ علیه غزه به شکل کنونی آن پایان می‌یابد.

پیش از این، هماهنگ کننده ارشد سازمان ملل در امور بشردوستانه و بازسازی غزه با بیان اینکه 1.9 میلیون نفر پس از حمله اسرائیل به رفح آواره شده اند، گفت: ما نیاز به آتش بس فوری و کامل در غزه داریم.

خانم سیگرید کاگ، هماهنگ کننده ارشد سازمان ملل در امور بشردوستانه و بازسازی غزه روز سه شنبه به وقت محلی در نشست شورای امنیت درباره خاورمیانه و فلسطین افزود: ما خواهان آزادی فوری و بدون قید و شرط همه گروگان ها و دسترسی بدون مانع و مستمر برای ارسال کمک گسترده در سراسر غزه هستیم.

این مقام ارشد سازمان ملل تصریح کرد: همه باید به قانون و قوانین بین المللی حقوق بشر احترام بگذارند. حفاظت از غیرنظامیان همچنان اولویت اصلی است.

خبر مرتبط طرح مهم نتانیاهو در جلسه فرماندهان نظامی اسرائیل / پایان عملیات رفح نزدیک است؟

اقتصادنیوز: بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی شامگاه یکشنبه با فرماندهان ارشد ارتش رژیم صهیونیستی جهت بررسی برنامه‌های پیش روی تل‌آویو در نوار غزه به مشاوره پرداخت.

به گزارش ایرنا، گروه‌های مقاومت فلسطین 15 مهرماه 1402برابر با هفتم اکتبر 2023، عملیات غافلگیرکننده‌ای با نام «طوفان الاقصی» را از غزه (جنوب فلسطین) علیه مواضع رژیم اسرائیل آغاز کردند که پس از 45 روز نبرد و درگیری، سوم آذرماه 1402 برابر با 24 نوامبر 2023، میان اسرائیل و حماس آتش بس موقت چهار روزه یا همان وقفه برای تبادل اسرا میان حماس و اسرائیل برقرار شد. این وقفه یا آتش بس موقت هفت روز طول کشید و سرانجام 10 آذر برابر با اول دسامبر 2023 به پایان رسید و رژیم اسرائیل حملات علیه غزه را از سرگرفت.

کابینه جنگ رژیم اسرائیل 17 اردیبهشت ماه 1403 برابر با 6 می 2024 نیز به رغم مخالفت‌های بین‌المللی، حمله زمینی به شهر رفح واقع در جنوب نوار غزه را تائید کرد و ارتش این رژیم، از 18 اردیبهشت بخش فلسطینی گذرگاه رفح در شرق این شهر را اشغال کرده است و بدین ترتیب، رفح شاهد حملات هوایی و گلوله باران شدید رژیم اسرائیل در تمامی مناطق خود از جمله مناطق مسکونی بوده و این رژیم با حمله به سمت گذرگاه رفح، تنها دروازه فلسطینیان غزه را به روی جهان بسته است.

ارتش اسرائیل 26 می (6 خرداد ماه جاری) همچنین به بهانه نابودی حماس با حمله به اردوگاه آوارگان در شهر رفح در جنوب نوار غزه دست کم 41 فلسطینی از جمله زنان و کودکان را شهید و ده‌ها نفر دیگر را زخمی کرد که این موضوع باعث نگرانی های بین المللی شده چرا که وضعیت نوار غزه را وخیم‌تر می‌کند.

جو بایدن رئیس جمهور آمریکا 31 می 2024 برابر با 11 خرداد 1403 و در آستانه انتخابات 5 نوامبر سال جاری (15 آبان ماه 1403) اعلام کرد که اسرائیل پیشنهاد جدیدی برای برقراری آتش‌بس و تبادل اسرا ارائه کرد که از طریق قطر به حماس ارائه شده است و از طرفین خواست این فرصت را از دست ندهند و بر سر این پیشنهاد به توافق برسند.

در پی طرح بایدن، قطعنامه پیشنهادی آمریکا برای برقراری آتش بس در غزه و آزادی اسرا با 14 رای مثبت و یک رای ممتنع (روسیه) و بدون هیچ رای مخالفی در نشست 10 ژوئن 2024 برابر با 21 خرداد 1403 شورای امنیت سازمان ملل تصویب شد.

تصویب این قطعنامه در حالی بود که در طول هشت ماه گذشته، آمریکا با حمایت قاطع از اسرائیل مانع تصویب هرگونه قطعنامه برقراری آتش بس در غزه و محکومیت حماس به دلیل عملیات نظامی طوفان الاقصی در هفتم اکتبر 2023 و همگام با اسرائیل برای شکست این جنبش بود.

در قطعنامه 2735 شورای امنیت که دارای هفت بند می باشد، آمده است که قطعنامه پیشنهادی آمریکا تمام قطعنامه های مربوطه در مورد وضعیت خاورمیانه، از جمله موضوع فلسطین را یادآور می شود و بر اهمیت تلاش‌های دیپلماتیک مستمر مصر، قطر و آمریکا با هدف دستیابی به یک توافق آتش‌بس جامع شامل سه مرحله تاکید می کند.

در این قطعنامه آمده است: از پیشنهاد آتش‌بس جدید اعلام شده در 31 مه که اسرائیل آن را پذیرفت استقبال می کند و از حماس می‌خواهد که آن را نیز بپذیرد، و از هر دو طرف می‌خواهد که شرایط آن را به طور کامل بدون تاخیر و بدون قید و شرط اجرا کنند.

بر اساس اعلام وزارت بهداشت فلسطین، آمار شهدای نوار غزه از هفتم اکتبر2023 (15 مهر 1402) و همزمان با آغاز عملیات طوفان الاقصی، به 37 هزار و 925 نفر و آمار مجروحان به 87 هزار و 141 نفر رسیده است.

همچنین بخوانید ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید
دستور تخلیه اسرائیل چند نفر را در این مناطق آواره کرد؟ سازمان ملل آمار داد 2
دستور تخلیه اسرائیل چند نفر را در این مناطق آواره کرد؟ سازمان ملل آمار داد 3