دغدغهای مشترک اما ناهمسان برای جریانات سیاسی
تهران - ایرنا - اصولگرایان این روزها مشغول ارزیابی نامزدهای انتخاباتی این جریان و شانس رایآوری آنها هستند. در مقابل، اصلاحطلبان در مسیر معرفی مصادیق، با دغدغههای بیشتری چون قابلیت احراز صلاحیت از سوی شورای نگهبان مواجهند.
روز 28 خردادماه، سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، ششمین دوره انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا، میاندورهای خبرگان رهبری و مجلس شورای اسلامی برگزار خواهد شد. تکاپوهای انتخاباتی از مدتها قبل آغاز شده و نهادهای مجری و ناظر انتخابات، احزاب، چهرههای شاخص جریانهای سیاسی و نامزدهای احتمالی کارزار انتخابات را پیش میبرند.
این گزارش آخرین رخدادها در خصوص انتخابات پیش رو طی شبانهروز گذشته را به صورت جمعبندی ارائه میکند. تازهترین اخبار در مورد تحولات و رویدادهای مرتبط با برگزاری انتخابات و آخرین مواضع نهادهای مسئول در این امر، تشکلهای سیاسی و نامزدهای احتمالی انتخابات را در این گزارش میخوانیم.
آخرین مواضع نهادها در ارتباط با انتخابات
*مدیرکل سیاسی، انتخابات و تقسیمات کشوری استانداری تهران: اخذ و شمارش آراء در تهران الکترونیکی نیست
«رضا آقاعلیخانی» در نوزدهمین جلسه ستاد انتخابات استان تهران اظهار داشت: تاکنون بر اساس مکاتبات انجام شده انتخابات در تهران الکترونیکی نخواهد بود و از 25 فرآیند انتخابات 23 فرایند به صورت الکترونیک و 2 فرآیند اخذ رای و شمارش آراء به صورت دستی انجام می شود. با توجه به شرایط تهران به لحاظ تعدد شعب و فشردگی جمعیت رعایت پروتکل های بهداشتی مورد تاکید است.
*رییس هیات عالی نظارت بر انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستای استان تهران: در بررسی صلاحیت داوطلبان انتخابات شوراها سلایق سیاسی مدنظر نبوده است
«احمد نادری» با اشاره به آغاز بررسی شکایات داوطلبان در هیات عالی نظارت گفت: به عنوان رییس هیات عالی نظارت بر انتخابات شوراها در استان تهران از هیات های نظارت خواسته بودم که در بررسی صلاحیت هیچ تمایزی بین سلایق سیاسی درون جمهوری اسلامی قائل نشده و همه را به صورت یکسان نگاه کنند، لذا همه سلایق سیاسی، فرهنگی و اجتماعی در جمهوری اسلامی ایران برایمان محترم است و فرقی نمی کند چه کسی اصولگرا و چه کسی اصلاح طلب است. ما باید به مر قانون عمل کرده و همین کار را انجام دادیم. هیچ برتری سلایق سیاسی نسبت به هم نداشتند. این روند در هیات عالی سه نفره مدنظر قرار می گیرد.
*دبیر کمیسیون ماده 10 قانون نحوه فعالیتهای احزاب و گروههای سیاسی: فعالیت جبهه جهادگران ایران اسلامی وجاهت قانونی ندارد
«حمزه امرایی» دبیر کمیسیون ماده 10 احزاب با اشاره به انتشار لیست 12 جبهه حزبی که طبق شرایط و روال مقرر در قانون احزاب تشکیل شده است، گفت: کمیسیون ضمن تاکید بر لزوم رعایت شرایط و روال قانونی برای فعالیت در قالب جبههها و با توجه به عدم روال قانونی، فعالیت با عنوان جبهه جهادگران ایران اسلامی از نظر کمیسیون فاقد وجاهت قانونی است. متقاضیان تشکیل جبهه باید فرایند ذکر شده در قانون احزاب را طی کنند.
*برگزاری سومین جلسه ستاد پیشگیری و رسیدگی به جرائم و تخلفات انتخاباتی
«فرزاد فرهادیراد» مدیرکل پیشگیری از وقوع جرم و رئیس دبیرخانه ستاد پیشگیری و رسیدگی به جرائم و تخلفات انتخابات کشور، ضمن اعلام تشکیل سومین جلسه ستاد پیشگیری و رسیدگی به جرایم و تخلفات انتخاباتی اظهار کرد: اعضای ستاد مرکزی دادستان کل کشور (رئیس ستاد)، معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه (دبیر ستاد)، نمایندگان شورای نگهبان، وزارت کشور، وزارت اطلاعات، نیروی انتظامی، سازمان اطلاعات سپاه پاسداران، بسیج مستضعفان، سازمان قضایی نیروهای مسلح و صدا و سیما، رییس کل دادگستری استان تهران و دادستان عمومی و انقلاب تهران و رییس سازمان بازرسی کل کشور هستند که در جلسات ستاد مرکزی حضور خواهند داشت.
وی افزود: در سومین جلسه ستاد در روز یکشنبه 12 اردیبهشت، رصد فعالیتهای انتخابانی در فضای مجازی، توجه ویژه به مقررات موجود و مورد نیاز فعالیتهای انتخاباتی در حوزه فضای مجازی، تولید محتوای پیشگیرانه و ارتقاء بخش آگاهیهای عمومی مرتبط با انتخابات و پیشبینی و اقدامات مورد نیاز در خصوص مشارکت حداکثری مردم در انتخابات مورد بحث و گفتگو قرار گرفت و تصمیمات لازم نیز گرفته شد.
از احزاب و تشکلهای اصولگرا چه خبر؟
*سخنگوی شورای وحدت اصولگرایان: تحت هیچ شرایطی لاریجانی کاندیدای شورای وحدت نخواهد شد
«منوچهر متکی» در گفت و گویی با بیان اینکه گزینه قطعی شورای وحدت جناب حجت الاسلام و المسلمین آقای رییسی است، گفت: ما در شورای وحدت به این جمع بندی رسیدهایم که آقای رییسی کاندیدای اصلح ریاست جمهوری هستند و امیدواریم به زودی از زبان خود ایشان اعلام کاندیداتوری برای انتخابات ریاست جمهوری 1400 را بشنویم و شاهد ثبت نام ایشان باشیم.
متکی تصریح کرد: اینک برای آخرین بار ضمن تکذیب این دروغ بزرگ و با حفظ احترام آقای لاریجانی اعلام می دارد ایشان تحت هیچ شرایطی نامزد شورای وحدت برای انتخابات ریاست جمهوری نیست.
* عضو شورای وحدت اصولگرایان: تاکنون رئیسی تمایلی به کاندیداتوری نشان نداده است
«حسین کنعانیمقدم» عضو شورای وحدت اصولگرایان درخصوص آخرین اخبار یا شنیدهها پیرامون کاندیداتوری سیدابراهیم رئیسی، با توجه به ابراز تمایل این شورا برای حمایت از وی، گفت: چیزی که ما اکنون رصد میکنیم، این است که ایشان تمایل به کاندیداتوری ندارند.
کنعانی مقدم افزود: اینکه سایر گروههای اصولگرا، گزینه اصلی شورای وحدت را علی لاریجانی میدانند، گمانهزنی است. طبیعتا هر کسی که قرار باشد در شورای وحدت مورد حمایت قرار گیرد و درباره او تصمیمگیری شود، این تصمیمگیری با حضور همه اعضا انجام میشود.
*سخنگوی شورای ائتلاف نیروهای انقلاب: در رسیدن به گزینهها و اعلام اسم افراد عجله نداریم
«امیرابراهیم رسولی» در مصاحبهای گفت: ما اکنون در حال بررسی دقیق گزینههای مختلف هستیم، اما تفاوتی که با بعضی دوستان دیگر داریم این است که در رسیدن به گزینهها و اعلام اسم فرد عجله نکردیم و نمیکنم. اینکه خیلی زود بگوییم ما به یک اسمی رسیدهایم اینطور نیست؛ ما فرصت داریم، این فرصت به ما اجازه میدهد که مراحلی را طی کنیم و بعد به یک گزینه برسیم و آن را اعلام کنیم.
این فعال سیاسی اصولگرا در پاسخ به سوالی پیرامون شکلگیری جبهههای مختلف در این جریان با توجه به احساس پیروزی قطعی در انتخابات، اظهار داشت: این یک نکته درست و البته بسیار مهم است، ما نباید دچار این آسیب یا توهم «از قبل پیروز بودن»، شویم. نباید توهم «ما پیروزیم» در جریان نیروهای انقلاب به باور تبدیل شود. البته تشکیل جبهههای مختلف خوب است به شرطی که منجر به همگرایی شود اما اگر باعث شکل گرفتن «توهم پیروزی» شود، این احتمال وجود دارد که ما در این آسیب گیر کنیم.
آخرین اخبار از احزاب و تشکلهای اصلاحطلب
*سخنگوی حزب کارگزاران سازندگی: انتخابات ریاست جمهوری رقابتی می شود و رای جناح ها به هم نزدیک است
«حسین مرعشی» در مصاحبهای درباره امکان شکل گیری یک انتخابات رقابتی و دوقطبی اظهار داشت: حتما انتخابات رقابتی می شود، ولی درباره ی وزن کاندیدای هر دو جناح نمی شود از هم اکنون سخن گفت. تا وقتی گزینه ها نهایی نشود نمی شود در این باره اظهار نظر کرد.
وی ادامه داد: با این حال شاهد رقابت تنگاتنگی هستیم بر اساس نظر سنجی ها میزان مشارکت تاکنون 35 درصد است و رای جناح ها هم خیلی به هم نزدیک است و نمی توان پیش بینی کرد کدام جناح پیروز خواهد بود. این امر به تحولات هفته های منتهی به انتخابات بستگی دارد.
*بیانیه مجمع زنان اصلاحطلب در اعتراض به رد صلاحیتهای گسترده در انتخابات شوراها
مجمع زنان اصلاحطلب در اعتراض به رد صلاحیتهای گسترده در انتخابات شوراها بیانیهای صادر کرد.
در این بیانیه آمده است: ما اعضای مجمع زنان اصلاحطلب با صدایی رسا اعتراضمان را به این ظلم مکرر و تمامیتخواهانه اعلام میداریم و هشدار میدهیم که ادامه این رویه خطرناک تنها به حذف جریان اصلاحطلبی از شوراهای شهر و روستا ختم نمیشود که به سردی و بیرونقی بیسابقه انتخابات ریاست جمهوری نیز دامن میزند و جای آنکه در آستانه خردادی آبستن حادثه، راه تنفس بر مردمان خسته و بریده از باور به امکان اصلاح اندکی باز شود و وطن به احیای امید در جان مردمانش از شر شرق و غرب در امان شود، تنها دیوارهای باروی انسداد ساختاری کنونی بلندتر و نفوذ ناپذیرتر میشود و مشروعیت نظامی که امانت جان عزیز شهیدان و جاننثارانش بوده بیشتر به مخاطره میافتد و امنیت پایدار به رویایی دستنیافتنیتر بدل می شود.
*س_برچسبها_س* *س_پرونده خبری_س*