دوشنبه 1 بهمن 1403

دومین جشنواره ملی «افتخار من» برگزیدگانش را شناخت / چرا دفاع مقدس ماندگار شد؟

خبرگزاری فارس مشاهده در مرجع
دومین جشنواره ملی «افتخار من» برگزیدگانش را شناخت / چرا دفاع مقدس ماندگار شد؟

به گزارش گروه حماسه و مقاومت خبرگزاری فارس، اختتامیه دومین جشنواره ملی «افتخار من» صبح امروز دوشنبه 28 آذر ماه در تالار قصرشیرین موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس برگزار شد.

ارسال 8 هزار خاطره دفاع مقدسی دومین جشنواره ملی «افتخار من» 

در ابتدای این جشنواره سردار نادر ادیبی، رئیس سازمان پیشکسوتان جهاد و مقاومت با اشاره به اینکه هدف از برگزاری این جشنواره پیوند بین رزمندگان هشت سال دفاع مقدس و جوانان و نوجوانان دفاع مقدس است، اظهار داشت: جوانان و نوجوانان باید با نگاه عمیق‌تری به دوران دفاع مقدس ایثار، فداکاری و ازخودگذشتگی رزمندگان را درک کنند. در این زمینه، رهبر انقلاب اسلامی فرمودند تحریف و فراموشی 2 تهدید برای حوادث تاریخی است. به همین منظور این جشنواره به دنبال انتقال معارف دفاع مقدس به نسل جدید است.

وی دفاع مقدس را منشا تحولات عظیم در نظام جمهوری اسلامی دانست و افزود: نباید اجازه دهیم دفاع مقدس دچار تحریف شود. یکی از زوایای پر افتخار هشت سال جنگ تحمیلی حضور بیش از 36 هزار دانش آموز است که نقش مهمی در عملیات‌ها و پیروزی رزمندگان داشتند.

سردار ادیبی با تأکید بر اینکه جوانان در دل دفاع مقدس حوادث عظیمی را رقم زدند و منشا تحولات شدند، ابراز داشت: جوانان و نوجوانان باید امروز با شناخت عمیق‌تر از دفاع مقدس این مسیر را به خوبی طی کنند. در همین راستا ما به دنبال شناخت و معرفی عرصه‌های مختلف دفاع مقدس به جوانان و نوجوانان هستیم و تلاش ما در این جشنواره جلوگیری از فراموشی و پیوند بین نسل قدیم و جدید است.

وی نقش خانواده را از دیگر ارکان موفقیت‌آمیز دفاع مقدس برشمرد و خاطرنشان کرد: در آن زمان مادران و پداران با تربیت صحیح اسلامی فرزندان خود را آماده اعزام به دفاع مقدس کردند. در شرایط امروز نیز باید با همت، برنامه ریزی و طراحی مدل‌های بهتر در جنگ روایت که دشمن به راه انداخته است بتوانیم در قالب بسترهای فرهنگی دفاع مقدس را به جوانان و نوجوانان معرفی کنیم.

رئیس سازمان پیشکسوتان جهاد و مقاومت در ادامه به بیان آماری درباره دومین جشنواره ملی «افتخار من» پرداخت و گفت: بیش از هشت هزار اثر به دبیرخانه این جشنواره ارسال شد که با داوری‌های صورت گرفته برخی از استان‌ها حائز رتبه شدند.

سخنران بعدی مراسم اختتامیه امیر سرتیپ «نبی سهرابی» جانشین رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس بود.

وی با اشاره به ویژگی های دوران دفاع مقدس که قابل تبیین برای نسل جوان است، افزود: طبق برآوردهای اولیه جهان رژیم بعث عراق را پیروز جنگ قلمداد می‌کرد، اما آن‌ها در محاسباتشان، حساب غیرت و شجاعت ملت و امام امت را نکردند. هر چند دشمن در روزها و ماه‌های اول جنگ پیشروی و پیروزی‌هایی داشت، اما با حضور رزمندگان اسلام در قالب نیروهای ارتش و سپاه و نیروهای مردمی محاسبات آن‌ها با چالش روبرو شد.

گل سرسبد عملیات‌ها، عملیات بیت‌المقدس بود

امیر سرتیپ سهرابی، با اشاره به اتحاد امت و امام در آن هشت سال پرحماسه بیان داشت: گل سرسبد عملیات‌ها، عملیات بیت‌المقدس بود که موجب آزادسازی خرمشهر شد. یکی از بزرگ‌ترین توفیقات جمهوری اسلامی ایران در تاریخ کشور ما، پیروزی در جنگ تحمیلی است.

وی با طرح این سؤال که «آیا این افتخار کمی است که مردم مرتب جبهه را پشتیبانی می‌کردند؟» اظهار داشت: حمایت مردم در حضور خط مقدم و پشتیبانی رزمندگان در آن ایام بی‌نظیر بود. این در حالی بود که دشمن توسط بیش از 50 کشور حمایت می‌شد و رژیم بعث تجهیزات به روز زمینی و هوایی دریافت می‌کرد. کشور ما در چنین شرایطی پیروز میدان شد و گفتن این افتخارات برای جوانان احساس غرور خواهد داشت و ان‌شاءالله این جشنواره احساس غرور را نهادینه خواهد کرد.

چرا دفاع مقدس ماندگار شد؟

جانشین رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس درباره فلسفه برگزاری چنین جشنواره‌ای گفت: رهبر انقلاب در این زمینه تأکید دارند که دشمن می‌خواهد ایرانیان شخصیت‌ها و قهرمانی‌های دفاع مقدس را فراموش کنند؛ در حالی که ما باید باید این عنصر افتخار را تبدیل به فرهنگ کنیم. با این وجود وظیفه بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس انتقال فرهنگ غنی دفاع مقدس به نسل جدید است.

وی با اشاره به برخی ویژگی‌های دفاع مقدس که باعث ماندگاری آن شده است، ادامه داد: در دفاع مقدس امت و مردم به حرف امام (ره) گوش کردند و با لبیک به امام، جبهه‌ها را پشتیبانی کردند. ویژگی دیگر، حس وطن‌پرستی و مهیم‌پرستی رزمندگان بود، آن‌ها رفتند تا ایران اسلامی یکپارچه باقی بماند، زیرا وطن‌دوستی در راستای پاسداشت حریم کشور بود.

امیر سرتیپ سهرابی ابراز داشت: انسجام و پایداری ملی از دیگر دلایل ماندگاری دفاع مقدس است. همچنین علیرغم مشکلات اقتصادی و کمبودها، مردم به جنگ و جبهه کمک کردند که این از خودگذشتگی مردم و فررهنگ مرتبط با آن باید برای نسل جوان روایت شود. از آنجایی که در آن ایام دفاع مقدس فاصله ای بین مردم و دولت نبود، امروز توجه به این ویژگی می‌توان دراهگشا باشد.

وی شاخصه مهم ماندگار دفاع مقدس را حضور بانوان در بخش های مختلف این حماسه توصیف کرد و اظهار داشت: زنان امروز به فرهنگی که در تاریخ دفاع مقدس توسط مادران و خواهران شکل گرفت نیازمند هستند و نشان دادن این ارزش‌ها ماموریت و اولویت بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس است.

بیانیه هیأت داوران دومین جشنواره ملی «افتخار من»

در ادامه این جشنوراه بیانیه هیأت داوران این جشنواره قرائت شد. در متن بیانیه داوران آمده است:

در راستای برگزاری دومین جسنواره ملی افتخار من تعداد هشت هزار اثر از کلیه استان‌ها به صورت (فایل صوتی عکس دل نوشته) دریافت شد.

ضمن نهادن به مقام شامخ همه رزمندگان و پیشکسوتان جهاد و مقاومت، با بررسی‌های صورت گرفته و نظر کمیته داوران جشنواره و با عنایت به شاخصه‌های در نظر گرفته شده، جهت انتخاب آثار، تعداد 13 اثر برتر جهت شرکت در جشنواره ملی افتخار من انتخاب شدند.

شاخص‌های ارزیابی

1 میزان ارتباط عکس و خاطره ارسال شده با هم.

2 میزان اشاره به مبانی ارزش‌های دفاع مقدس و فرهنگ ایثار و شهادت در آثار ارسالی.

3 میزان تبر بصیرت دینی و خودسازی پیشکسوتان رزمنده در اثر ارسالی.

4 میزان اثرگذاری و نفوذ بر قلوب و تاثیر آن در بیننده و شنونده.

5 میزان اعتقاد و باور به نقش رزمندگان به عنوان اصلی ترین عناصر مقابله در هشت سال دفاع مقدس و محور مقاومت.

6 میزان کیفیت و شفافیت فیلم و عکس ارسالی.

7 میزان گویای و روان‌گویی نوع خاطره.

8 میزان استفاده از زوج هنری در آثار ارسالی اعم از فیلم، عکس، دلنوشته و....

9 تقدم فیلم و تصویر نسبت به عکس و صوت در ارزیابی‌ها.

10 میزان اثرگذاری در شنونده جهت ایجاد حس سلحشوری با سبک داستان سرایی در خاطرات صوتی.

ذکر این نکته ضروری است که تمامی آثار دریافتی شایسته تقدیر و تکریم هستند، لذا با توجه به اینکه همه این آثار بیانگر حماسه‌های جاودانه رزمندگان دوران دفاع مقدس است که تبلور آن باید در تمامی شئون فرهنگی، سیاسی و اجتماعی کشور مشاهده شود تا از گزند تحریف مصون بماند که الحمدلله تاکنون نیز چنین بوده است. در پایان با توجه به لزوم صیانت و حفظ نگهداری از این آثار پیشنهادات کمیته داوران به شرح زیر تقدیم می‌شود:

1 سازمان ادبیات و تاریخ دفاع مقدس نسبت به دریافت تمامی آثار اقدام و به عنوان اسناد دفاع مقدس و مورد بهره‌برداری قرار می‌دهد.

2 سیاست‌های تشویقی به منظور ترغیب هر چه بیشتر پیشکسوتان، جهت بیان خاطرات در نظر گرفته می‌شود.

3 همه استان‌هایی که نسبت به ارسال آثار اهتمام لازم را داشته‌اند، به نحو مقتضی مورد تشویق قرار می‌گیرند.

دومین جشنواره ملی «افتخار من» برگزیدگانش را شناخت

در ادامه از برگزیدگان دومین جشنواره ملی «افتخار من» به صورت ویدئو کنفرانس تقدیر و تجلیل به عمل آمد که اسامی این برگزیدگان به شرح زیر است:

استان مازندران: امیرحسین جعفری، فرزند پیشکسوت دفاع مقدس، سیداحمد جعفری

استان زنجان: مهسا قربانی، نوه امیرخلبان یدالله واعظی، جانباز قطع نخاع

استان کرمان: سیدروح الله یزدی‌نژاد، فرزند پیشکسوت دفاع مقدس، سیدابراهیم یزدی‌نژاد

استان یزد: سیدمحمدحسن عباس‌زاده بافتی، نوه پیشکسوت دفاع مقدس، سیدکاظم عباس‌زاده بافقی

استان گیلان: امیرمحمد هدایتی، فرزند پیشکسوت دفاع مقدس، حشمت‌الله هدایتی

استان خوزستان: سیدابوالفضل پژوهی، نوه پیشکسوت دفاع مقدس، سیدعزیزالله پژوهی

استان کهگیلویه و بویراحمد: سیدحسین پا سره، فرزند پیشکسوت دفاع مقدس، سیف الله پا سره

استان گلستان: محمد رهنما، فرزند پیشکسوت دفاع مقدس، محمدصادق رهنما

استان چهارمحال و بختیاری: علی‌اصغر مردانی پور، نوه پیشکسوت دفاع مقدس، غلامعلی مردانی‌پور

استان تهران: حسین بهرامی، فرزند پیشکسوت دفاع مقدس، علی‌اصغر بهرامی

استان آذربایجان‌غربی: علی مظهر صفاری، فرزند پیشکسوت دفاع مقدس، مجید مظهر صفاری

استان فارس: فاطمه شعف، فرزند پیشکسوت دفاع مقدس، عبدالرحیم فرج‌زاده

استان سمنان: فاطمه جعفری، نوه پیشکسوت دفاع مقدس، محمدعلی راد رزم

پایان پیام /

شما می توانید این مطلب را ویرایش نمایید

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید اختتامیه دومین جشنواره ملی «افتخار من» نادر ادیبی نبی سهرابی دفاع مقدس این خبر توسط افراد زیر ویرایش شده است