رئیس دفتر جدید رئیس جمهور را بهتر بشناسیم + سوابق
گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، چند روزیست که دولت سیزدهم آغاز به کار کرده است و هر روز گمانه زنیها از کابینه احتمالی رئیسجمهور منتخب بیشتر میشود. این درحالیست که حجت الاسلام رئیسی تاکید کرده که به زودی وزیران مورد نظر خود را برای گرفتن رای اعتماد به مجلس شورای اسلامی تقدیم خواهد کرد. رئیس دفتر یا معاون اول؟ در جدیدترین خبر اما خبردار شدیم که غلامحسین اسماعیلی ریاست دفتر رئیسجمهور را...
گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، چند روزیست که دولت سیزدهم آغاز به کار کرده است و هر روز گمانه زنیها از کابینه احتمالی رئیسجمهور منتخب بیشتر میشود. این درحالیست که حجت الاسلام رئیسی تاکید کرده که به زودی وزیران مورد نظر خود را برای گرفتن رای اعتماد به مجلس شورای اسلامی تقدیم خواهد کرد.
رئیس دفتر یا معاون اول؟
در جدیدترین خبر اما خبردار شدیم که غلامحسین اسماعیلی ریاست دفتر رئیسجمهور را بر عهده گرفته است. ریاست دفتر رئیس جمهور از این جهت که حلقه وصل او و وزرا است، اهمیت ویژهای دارد. نکته قابل توجه دیگر این است که بیشترین و نزدیکترین تعامل را با رئیس جمهور، رئیس دفتر او دارد و به همین صفت قادر است که در قالب مشورتهایی که میدهد یا حرفهایی که میزند، مستقیم و غیر مستقیم بر تصمیمات او نقش آفرینی کنند. او همچنین میتواند گلوی رئیس جمهور باشد و بعضا از سخنگوی دولت در اعلام نظرات و تصمیمات دولت پیشی بگیرد. رئیس دفتر رئیس جمهور همچنین میتواند با فیلتر کردن اطلاعات و دادههایی که به دست رئیس دولت میرسد، بر نگاه و نگرش او تاثیرات قابل ملاحظهای داشته باشد.
اما حالا که خبردار شدیم که غلامحسین اسماعیلی جانشین محمود واعظی در دولت سیزدهم شده است، بهتر است تا با سوابق اجرایی و علمی رئیس دفتر جدید رئیس جمهور آشنا شویم. پس از پایان مراسم تنفیذ حکم ریاست جمهوری، آقایان رئیسی و روحانی در نهاد ریاست جمهوری حضور یافتند و رئیس جمهور سابق، دفتر کار را به رئیس جمهور جدید تحویل داد و امروز رئیس جمهور منتخب کلید دفتر خود را تحویل اسماعیلی داد.
سوابق علمی و اجرایی غلامحسین اسماعیلی
غلامحسین اسماعیلی متولد 1344 در بیرجند است و سمتهای مختلفی را در کارنامه کاریاش دارد. دادستانی مشهد، رئیس سازمان زندانهای کشور، رئیس کل دادگستری استان تهران و سمتهای دیگری که در حوزه قضائی کشور تجربه کرده و پیشتر نیز سخنگوی قوه قضائیه است. اسماعیلی همچنان از جانبازان دوران دفاع مقدس به شمار میآید.
اسماعیلی حقوقدان، استاد و عضو هیئتعلمی دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران، نماینده استان تهران در مجلس خبرگان رهبری، رئیس هیئت بررسی و تطبیق مصوبات دولت با قوانین و عضو سابق حقوقدان شورای نگهبان بوده است.
وی در سال 1378 مدرک دکترای حقوق خصوصی خود را با درجه عالی از دانشگاه تربیت مدرس اخذ کرد. اسماعیلی 2 بار از سوی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به عنوان رتبه نخست و دانشجوی نمونه کشوری در مقاطع کارشناسی، کارشناسیارشد و دکتری معرفی شده است.
وی از سال 1373 به تحصیل در مقطع خارج فقه و اصول پرداخت و در سال 1379 به عنوان پژوهشگر برگزیده کشوری معرفی شد.
دکتر اسماعیلی ریاست دانشکده حقوق دانشگاه امام صادق (ع) و عضویت در شورای نگهبان به عنوان عضو حقوقدان را در کارنامه دارد. وی در سال 1394 عضو مجلس خبرگان رهبری شد.
اسماعیلی رئیس کل دادگستری استان تهران و رئیس شعبه اول دادگاه تجدید نظر میباشد. وی از سال 1388 تا اردیبهشت 1393 خورشیدی، ریاست سازمان زندانهای ایران را بر عهده داشت.
در زمانی که وی ریاست سازمان زندانها را بر عهده داشت، پس از انتشار خبرهایی در مورد ضرب و شتم زندانیهای بند 350 زندان اوین توسط مأموران امنیتی، صادق لاریجانی، رئیس قوه قضاییه، علی اصغر جهانگیر، رئیس سابق حفاظت اطلاعات قوه قضاییه را جایگزین غلامحسین اسماعیلی کرد.
غلامحسین اسماعیلی، قبل از ریاست بر سازمان زندانهای ایران، دادستان عمومی و انقلاب شهر مشهد بود، اما سپس در جایگاهی نشسته که بیش از ده سال سید علیرضا آوایی مسئولیت آن را بر عهده داشت.
پس از انتصاب وی به عنوان سخنگوی قوه قضائیه، ابراهیم رییسی در جلسه مسئولان عالی قضایی اعلام کرد: غلامحسین اسماعیلی، به عنوان سخنگوی قوه قضاییه این مسئولیت مهم را بر عهده خواهند داشت
اتحادیه اروپا طی تصمیم مورخ 23 فروردین 1390 (13 آوریل 2011)، 32 مقام ایرانی از جمله غلامحسین اسماعیلی را، از ورود به کشورهای این اتحادیه محروم کرد. اتحادیه اروپا همچنین تصمیم گرفت که تمامی داراییهای این مقامات را نیز در اروپا توقیف کند.
در نهایت باید منتظر عملکرد و فعالیت غلامحسین اسماعیلی در سمت جدیدش باشیم.
انتهای پیام /