دوشنبه 28 آبان 1403

روحانی: 17 کاندیدا یک جناح؟ اینکه انتخابات نمی‌شود / واکنش به طرح جایگزین ترامپ برای برجام

وب‌گاه اقتصاد نیوز مشاهده در مرجع

اقتصادنیوز: رییس جمهور در جلسه هیات دولت گفت: ما باید به سلیقه‌ها، اندیشه‌ها و راه‌های مردم احترام بگذاریم.

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از خبرآنلاین حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی رئیس جمهور در جلسه صبح امروز چهارشنبه هیأت وزیران، اظهار داشت: گرچه حوادث روزهای گذشته برای ما تلخ بود، اما درس هایی هم برای ما داشت. شرایط بسیار سخت و ناگوار است، اما در این شرایط امکان به وجود آمدن فرصت های بزرگ هم وجود دارد و باید تلاش کنیم از این غم و اندوه فرصتی را به نفع کشور و منافع ملی بیافرینیم.

اهم اظهارات حسن روحانی را به نقل از خبرگزاری‌ها بخوانید:

* سردار عزیز ما از دستمان رفت و ما بعد از سوگواری به حقی که برای او داشتیم، باید از این به بعد به فکر میراث سردار سلیمانی باشیم. او مرزبان ایران بود، اما هیچوقت نمیخواست بین ایرانیان مرزی را به وجود بیاورد. ما همه صاحبان یک سرزمین و یک نظام هستیم و منافع ما منافع مشترک است.

* در کشور ما سبک های زندگی و سلیقه های مختلف حاکم است، باید به سلیقه ها و اندیشه های مردم احترام بگذاریم. همه ایرانی هستند و ایران از آن همه است و این سرزمین به جناح و افکار خاصی مرتبط نیست، بلکه به همه ارتباط دارد. در این شرایط احساس مان این است که جان هر فرد ایرانی جان همه ماست و همانطور که قرآن به ما آموخته از دست رفتن یک نفر بیگناه به معنای از دست رفتن انسانیت است.

* (با اشاره به حوادث اخیر): این عروج ها بسیار مظلومانه بود؛ هم شهادت شهید سلیمانی، هم از دست رفتن جان عزیزان در کرمان و هم از دست رفتن عزیزان ما در پرواز هواپیما بسیار مظلومانه بود و این مظلومیت دل همه را آتش زده است و مردم را بی قرار کرده است.

*هر سه حادثه برای جامعه ما غیرمنتظره بود. ما می دانستیم که آمریکا بسیار جنایتکار است اما فکر نمی‌کردیم که آمریکا در کشور دیگری، مهمان آن کشور را که یکی از سرداران بزرگ مبارزه با تروریست ها بوده است، با موشک هدف قرار دهد.

* این سبک و سیاق برای ما غیرمنتظره بود و دشمنان شهید سلیمانی را مظلومانه به شهادت رساندند، البته سردار سلیمانی همیشه نماد شجاعت، شهامت و شهادت بود و معلوم بود که وی راه شهادت را انتخاب کرده است و شهادتش از مسیر شجاعت، شهامت و ایستادگی عبور کرده است.

* (با اشاره به از دست رفتن جان جمعی از هموطنانمان در مراسم تشییع سردار سلیمانی در کرمان): کسی فکر نمی کرد در تشییع جنازه یک یار و عزیز، عزیزانی که در غم سردار سلیمانی آمده بودند، به جای آنکه دفن او را شاهد باشند، خود او را در آسمان ها ببینند و زیارت کنند.

* (با اشاره به حادثه سقوط هواپیمای مسافربری اوکراینی): این حادثه هم برای ما بسیار غیرمنتظره بود و فکر نمی‌کردیم که چنین اشتباهی رخ دهد، البته کسانی که اشتباه کرده اند، همان کسانی هستند که همیشه برای امنیت کشور تلاش کرده اند و در آن لحظه هم در فضای حفظ امنیت کشور بودند و متأسفانه در این فضا این اشتباه رخ داد.

* متأسفانه حادثه سیل سیستان و بلوچستان هم به حوادث مذکور اضافه شده و ملت ما در برابر همه این حوادث آماده است تا با قامتی استوار بایستد و جبران کند، چراکه همه این حوادث جبران‌هایی دارد که باید حساب شده باشد.

* نیروهای مسلح و سپاه پاسداران با موشک‌هایی که به عین الاسد زد، نشان داد که ما در برابر آمریکا کوتاه نمی‌آییم و اگر آنان جنایتی کردند، حتما پاسخی را دریافت می کنند.

* لازم است در این مقطع تاریخی خودمان را آماده کنیم. درست است که شرایط سخت و ناگوار است اما در شرایط سخت امکان ایجاد فرصت‌های بزرگ وجود دارد و باید تلاش کنیم از غم و اندوه و مشکلاتی که با آن مواجه شدیم فرصتی را به نفع کشور و منافع ملی به دست آوریم.

* در داستان هواپیما که داغ بزرگی برای همه ما بود، کل دولت، ملت و نیروهای مسلح ما عزادار شدند و به یک تعبیر ما هم ولی دم آنها هستیم. این مسئله را باید جبران کنیم، قدم اول به این است که صادقانه مسائل به مردم گفته شود، درد مردم با پذیرش مسئولیت و صداقت حل می شود. اینکه زبانی تسلیت بگوییم خوب است اما غم مردم زمانی رفع می شود که بدانند احساس مسئولیت می کنیم و صداقت داریم.

*اولین جبرانی که باید برای هواپیما صورت بگیرد غیر از اقدامات معمول، پیگیری درست و صحیح و دقیق قضایی است که قوه قضائیه، دولت و نیروهای مسلح در آن مشارکت کنند و یک اقدام قضایی انجام دهند که اقناع کننده برای افکار عمومی و دنیا باشد.

*قدم نهایی آن است که این حادثه دیگر قابل تکرار نباشد، آنقدر باید مقررات ما بازبینی، بازنگری و نحوه چینش سامانه های پدافندی مورد بررسی قرار بگیرد که دیگر این حادثه قابل تکرار نباشد.

*مردم و دنیا باید مطمئن شوند که این حادثه قابل تکرار نیست. نیروهای مسلح قدم اول را خوب برداشتند، قدم‌های بعدی را هم باید بردارند و باید منجر به نظارت و هماهنگی بیشتر شود؛ البته قدم بعدی تضعیف نیروهای مسلح نیست. خواهش می کنم جبران این حادثه این نیست که به عکس عمل کنیم و نیروهای مسلح تضعیف شوند، نیروهای مسلح را نیاز داریم و خواهیم داشت.

** در میان آنها ممکن است اشتباهاتی رخ دهد. در این مورد نیز اشتباه بسیار بزرگی رخ داده است اما این قدم جبرانی به این نیست که نیرویی که ما برای امنیت کشور و امنیت آسمان مان نیاز داریم تضعیف شود. تضعیف نادرست است. راه و قدم این است که با هماهنگی بیشتر نیروهای مسلح به گونه ای به مردم و جهان اطمینان بدهند که این حادثه قابل تکرار نخواهد بود. این قدم جبرانی به این نیست که این نیرویی که برای امنیت کشورمان نیاز داریم، تضعیف شود. راه این است که با هماهنگی بیشتر نیروهای مسلح به گونه ای به مردم و جهان اطمینان دهند که این حادثه قابل تکرار نخواهد بود.

* (با بیان اینکه در داستان شهادت سردار سلیمانی، خشم مردم به اوج رسید): در ماجرای سقوط هواپیما داغ و حسرت مردم به اوج رسید. این همه جوان عزیز، دانشمند و نخبه از دست رفتند. آن چیزی که در همه این حوادث در نهایت باید به دست بیاید، انسجام، وحدت و هماهنگی ملی است.

*مسائل را جناحی نکنیم، نه موضوع شهادت شهید سلیمانی و نه موضوع هواپیما به جناح خاصی ارتباطی ندارد؛ اینها داغی برای همه ملت ما بوده است و همه عزیزان و فرزندان خود را از دست داده ایم. مردم می‌خواهند مطمئن شوند که مسئولین با آنها با خلوص سخن می‌گویند که اگر نقصی دارد باید برطرف شود. اگر در اطلاع رسانی تاخیر داریم، باید جبران کنیم.

*از ستادکل نیروهای مسلح خواهش می‌کنم که از زمان وقوع حادثه تا اعلام سانحه برای مردم بگویند که چه مواردی بررسی شده است.

*تاخیر به دلیل این است که موضوع قابل باور نبود، هیچکس نمی‌توانست قبول کند که هواپیمایی از فرودگاه بین المللی در پایتخت برخاسته و در مسیر خود پرواز کرده، هدف قرار بگیرد. در عین حال اگر تاخیری شده باید برای تاخیر هم عذرخواهی کنند. در عذرخواهی کردن در برابر ملت مان باید صادق و شفاف باشیم چراکه آنها ولی نعمت ما هستند و ما نوکر آنها هستیم.

*{با اشاره به بیانات و مواضع مسئولین آمریکایی در خصوص این حادثه}: آمریکا که قاتل صدها بیمار در ایران است که جلوی دارو و تجهیزات پزشکی را گرفته و مسئول رنج های ملت ایران در تمام 40 سال گذشته است، مسئول خون و قاتل صدها هزار نفر از مردم ما است.

* ناامنی منطقه به نفع هیچکس نیست و اروپا، آسیا و حتی خود آمریکا از این ناامنی آسیب خواهند دید، این ناامنی غیرقابل تحمل است و در جو این ناامنی هر حادثه ای پیش می آید. راه جبران این حوادث انسجام و ایستادگی کل ملت‌های منطقه در برابر جنایتکاران واقعی است.

*در برابر فشار حداکثری نیاز به انسجام، دوستی و برادری حداکثری داریم، همه آنهایی که در انتخابات نقش دارید، آنجایی که روشن است صلاحیت یک فرد رد شود، رد کنید و آنجایی که احتمالات ضعیف است مردم را ناراحت نکنید.

*نگوییم برای هر صندلی مجلس 17 نفر کاندید شده است، 17 کاندید از چند جناح؟ از یک جناح؟ اینکه انتخابات نمی شود! مردم تنوع می خواهند، در میدان انتخابات بگذارید همه گروه ها و جناح ها شرکت کنند. با یک جناح نمی شود کشور را اداره کرد.

* یک نفر مخالف برای ما زیاد است؛ شما یک جناح و جمعیت بزرگ را مخالف می کنید؟ پاسداشت خون شهید سلیمانی اتحاد است، شهید سلیمانی جناحی نبود، من با او چهل سال آشنایی داشتم و کار می‌کردم، او جناحی و حزبی نبود؛ بیایید سبک و فکر سلیمانی را در مملکت اجرا کنیم و در کنار هم قرار بگیریم.

*{خطاب به آمریکا و اروپا با تاکید بر اینکه نباید در مشکلات منطقه بدمند} اروپا و آمریکا باید به تعهدات خود بازگردند. آنچه ما انجام دادیم، اولا قابل بازگشت است دوما هرکاری انجام می دهیم با نظارت آژانس است. کشوری هستیم که پادمان و پروتکل الحاقی را اجرا می‌کند و بازرسان آژانس و دوربین های آنها در مراکز غنی سازی ماست.

* اگر قدم اشتباهی بردارید ضرر خواهید کرد، راه درست این است که به برجام برگردید. آن نخست وزیر در لندن نمیدانم چگونه فکر می‌کند، می‌گوید برجام را بگذاریم کنار و طرح ترامپی را اجرا کنیم، ترامپ جز نقض عهد و قراردادهای بین المللی کاری نمیکند!

*شما در آب و هوا، ناتو، شورای حقوق بشر و یونسکو که آمریکا خارج شد چه کاری توانستید انجام دهید؟ بگویید در یک مورد از اینها چه کاری کرده اید؟ شما در هیچ موردی نتوانستید به دلیل ضعف و ترستان در برابر آمریکا کاری انجام دهید.

*آمریکا در سال 90 و 91 فکر کرد تحریم اثر گذاشته است لذا فشار را افزایش داد؛ انتخابات 92 کاری کرد امید به مردم داده شد و همه چیز عوض شد. اوباما فکر کرد و دید به عکس دارد می شود و آنها تسلیم شدند. قدرت ملت ایران و ایستادگی بود که آنها را به تسلیم وادار کرد. اما چرا خارج شدند؟ وقتی برجام اجرا شد، ایران به اوج پرواز رفت؛ دیدند ایران اوج گرفت.

* بعد از برجام آمریکا در منطقه شکست خورد، عربستان و اسرائیل و تندروهای آمریکا به ترامپ گفتند از برجام خارج شو تا کار نهایی را انجام دهیم و حکومت ایران را ساقط کنیم.

*{خطاب به آمریکا و اروپا}: امروز که همه فهمیدید در برجام اشتباه کردید، در ترور سردار سلیمانی اشتباه کردید، در منطقه اشتباه کردید، در یمن اشتباه کردید، در تحریم نفت ایران اشتباه کردید، بیایید دست از اشتباه بردارید. برگردید؛ شما اگر برگردید و راهی را انتخاب کنید که به نفع ثبات منطقه باشد ما آماده‌ایم.

* امروز سرباز آمریکایی در ناامنی قرار دارد و فردا ممکن است سرباز اروپایی ناامن باشد}: این امنیت را درست کنید. ما می‌خواهیم شما از منطقه بروید البته نه با جنگ، بلکه عاقلانه بروید و این به نفعتان است. راهی را طی کنید که به نفع جهان و منطقه باشد.

*{خطاب به ملت ایران}: این مشکلات یک هفته و ده روز اخیر و این غم بزرگ را مقدمه‌ای قرار دهیم برای یک تصمیم بزرگ. آن تصمیم بزرگ، آشتی ملی باشد. بیایید همه با هم آشتی کنیم. کینه‌ها را از دل برداریم. روزهای آینده، قدم اول این آشتی باشد، 22 بهمن قدم اول این آشتی باشد و انتخابات، قدم اول این آشتی باشد.

* امروز در جایگاهی در تاریخ ایستاده‌ایم که نمی‌توانیم از هم فاصله داشته باشیم،}: ما یا متحدیم پس پیروز می‌شویم یا جدا هستیم و از هم فاصله داریم، پس شکست می‌خوریم. این انتخاب با ماست.

*ملت اگر وحدت را انتخاب کرد، در برابر آمریکا پیروز می‌شود و اگر خدای ناکرده از هم جدا باشیم شکست می‌خوریم، هم در داخل هم منطقه و هم در صحنه جهانی. خدا توفیق تعاون و برادری و هماهنگی را به همه ما عنایت فرماید.

این مطلب برایم مفید است بلی 0 نفر این پست را پسندیده اند