روزنامه شرق: جای ظریف خالی است!/ از اینکه رئیسی بین مسئولین و مردم دیوار نکشیده، ناراحتید؟
جریان تندروی اصلاح طلب در ماههای پیش مدعی بود که با پایان دولت روحانی و روی کارآمدن دولت رئیسی، چیزی نخواهد گذشت که مردم آرزو می کنند که به عقب برمی گشتند و حسرت دوران روحانی به دلشان می ماند.
سرویس سیاست مشرق - روزانه میتوان از لابهلای گزارشها و عناوین خبری رسانههای مکتوب و حتی غیر مکتوب، نکات قابلتوجهی استخراج کرد؛ موضوعاتی که میتواند برای مخاطبین قابل استفاده و محوری برای تحلیل باشد، در گزارش روزانه "ویژههای مشرق" نکات و تأملات قابلاستخراج از رسانهها برای مخاطبین عرضه خواهد شد؛ با «ویژههای مشرق» همراه شوید.
*******
** روزنامه شرق: جای ظریف خالی است!
روزنامه شرق در مطلبی با عنوان «جای خالی ظریف» نوشت:«بهتازگی سردبیر سایت "مشرقنیوز" در توییتی اعلام کرده است که سیدابراهیم رئیسی در نهاد ریاستجمهوری برای هماندیشی دیپلماتیک با علی لاریجانی، علیاکبر ولایتی، کمال خرازی و سعید جلیلی نشستی داشته است... این خبر تا لحظه نوشتن این گزارش از سوی رسانههای رسمی دولتی تأیید نشده است؛ درعینحال هیچ تکذیبی هم ارائه نشده و به نظر میرسد اصل خبر درست باشد؛ هرچند تاکنون جزئیاتی از آنچه در نشست اخیر مطرح شده، بیرون نیامده است؛ درعینحال اصل چنین جلسهای میتواند حاوی نکات مهمی باشد».
در بخش دیگری از این مطلب آمده است:«جای ظریف بهعنوان یکی از مطلعترین شخصیتها از آنچه در پرونده هستهای ایران گذشته است، بسیار خالی بود... نبود محمدجواد ظریف بهعنوان وزیر امور خارجه دو دولت قبل حکایت از رعایت نوعی مرزبندی رئیسی با مواضع نیروهایی است که سالهاست به آنها انتقاد میکند... شاید دعوتنکردن ظریف در این نشست به بازنشر بخشی از فایل صوتی حاشیهساز او مربوط باشد که او در آن بریده هشتدقیقهای به تندی علیه سیاستهای روسیه میتازد و میگوید که روسیه در جریان مذاکرات در برابر ایران کارشکنی میکرد».
در حال حاضر دولت رئیسی در چند میدان مشغول فعالیت است. از یکسو مذاکرات وین حول برجام در حال انجام است. ایران سه خواسته اساسی دارد، لغو همه تحریم ها به صورت دائمی، اخذ تضمین از طرف بدسابقه و بدعهد، راستی آزمایی اقدامات طرف مقابل.
اما دولت سیزدهم تمام تخرم مرغ های خود را در سبد برجام و وین نچیده است. دیروز امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه کشورمان در جریان سفر به چین اعلام کرد که سند همکاری 25 ساله ایران و چین رسما آغاز شد. از سوی دیگر آقای رئیسی در روزهای آینده عازم مسکو است و یکی از دستور کارهای این سفر، قرارداد 20 ساله ایران و روسیه است.
همچنین مقامت ارشد کشور اخیرا به عراق و سوریه و عمان و قطر و پاکستان سفر کرده و رایزنی های مختلفی نیز با مقامات کشورهای ترکیه و آذربایجان و ارمنستان و ترکمنستان و امارات و... انجام شده است.
عضویت ایران در پیمان شانگهای، امضا و اجرای قرارداد بسیار مهم سوآپ گازی میان ایران، ترکمنستان و آذربایجان، خط راه آهن بصره - شلمچه، خط راه آهن اسلام آباد - تهران - استانبول، افزایش صادرات ایران به عراق و سوریه و تسویه بخش قابل توجهی از بدهی ها و بازگشت بخشی از اموال بلوکه شده ایران، تنها بخشی از اخبار در ماهها و هفته های اخیر است.
همان اینها در شرایطی رخ داده که نه دولت بایدن تحریم ها را کاهش داده و نه ایران به FATF پیوسته است. با اینحال جریان اصلاح طلب که پیش از این ظریف را سردار دیپلماسی ایران می نامید، به شدت احساس خطر می کند. احساس خطر از اینکه مردم روز به روز بیشتر به فضاسازی های غیرواقعی این جریان درباره نسبت مشکلات کشور با تحریم ها و FATF پی خواهند برد.
از سوی دیگر جریان اصلاح طلب از فراموش شدن افرادی همچون ظریف نیز بسیار نگران است. هیچکس منکر زحمات مقامات سابق نیست. اما مردم عزیز ایران به خوبی تفاوت را احساس می کنند. جریان اصلاح طلب نه با مصادره حاج قاسم به هدف خود می رسد و نه با رپورتاژهای سیاسی.
** از اینکه رئیسی بین مسئولین و مردم دیوار نکشیده، ناراحتید؟!
روزنامه اعتماد در مطلبی با عنوان «رهاورد کشورداری میدانی» نوشت:«کمتر هفته و ماهی است که گزارش و خبری از سفر رییس دولت به این یا آن استان مملکت مخابره نشود که کمتر از یک دهه پیش، وقتی با پایان کار احمدینژاد و دولت دهم، حسن روحانی با حمایت اصلاحطلبان، به ریاستجمهوری رسید و دولت یازدهم آغاز به کار کرد، این تعبیر کمرنگ و کمرنگتر شد و از آنجا که دیگر ایندست سفرها، دستکم به عنوان بخشی از سیاستهای کاری دولت اعتدال، موردتاکید رییسجمهوری نبود، جای خالی این تعبیر، اگر نگوییم نه به تمامی، اما بیتردید به نحوی قابلملاحظه و چشمگیر، در اخبار سیاسی که حدفاصل نیمه 92 تا میانه 1400 منتشر شد، احساس میشد».
در ادامه این مطلب آمده است:«جالب آنکه محمود احمدینژاد نیز که در پایان کار دولتش در نیمه 92، دستکم 3 بار به هر یک از استانهای کشور سفر کرده و در میانه چهارمین دور از این سفرها بود، روز گذشته را در سفری خارجی... به قدم زدن در خیابانهای استانبول گذراند و درحالیکه بیش از 8 سال است که ریاست دولت را تحویل داده، جز عضویت در مجمع تشخیص مصلحت نظام، نه در دولت و نه در مجموعه حاکمیت، سمت و مقامی ندارد».
این روزنامه اصلاح طلب در ادامه نوشت:«حالا در شرایطی که شاهدیم نمایندگان با محوریت کمیسیون اجتماعی، در آخرین تجربه از این دست رفتوآمدهای استانی، به خوزستان رفته و مقصد نخستین سفر استانی رییسی را به عنوان مقصد این سفر چهارروزه برگزیده و هر روز به گوشهای از خوزستان سر میزنند، آنچه چندان روشن نبوده و نیست، سوغات و رهاوردی است که از این سفرها و رفتوآمدهای استانی با خود به پایتخت و پارلمان میآورند... رییسی که... درست 20 آدینه را در قامت رییس دولت پشت سر گذاشته... بندرعباس و هرمزگان درواقع مقصد چهاردهمین سفر استانی او در قامت ریاستجمهوری است».
واقعیت امر این است که طیف تندروی اصلاح طلب از اینکه رئیسی بین مردم و مسئولین دیوار نکشیده، عصبی و پریشان هستند. این طیف در ماههای پیش مدعی بود که با پایان دولت روحانی و روی کارآمدن دولت رئیسی، چیزی نخواهد گذشت که مردم آرزو می کنند که به عقب برمی گشتند و حسرت دوران روحانی به دلشان می ماند.
این روزنامه اصلاح طلب اذعان کرده است که در دولت روحانی، سفرهای استانی و ارتباط دولت با مردم به شدت کمرنگ شده بود. ما در دولت روحانی شاهد نظرسنجی از داخل خودرو و دیدار با کارگران از داخل خودروی شاسی بلند و مدیریت «ویدئوکنفرانسی» کشور بودیم.
افراطیون اصلاح طلب با شباهت سازی میان احمدی نژاد و رئیسی در پی آن هستند تا مردم داری و شنیدن بدون واسطه صدای مردم را رویکردی بی حاصل جلوه داده و اینگونه القاء کنند که رئیسی نیز سرنوشتی بهتر از احمدی نژاد نخواهد داشت.
جریان اشرافی و مدیریت تنبل و بی تحرک، با مردم سالاری مشکل دارد. این جریان اگر در انتخابات شکست بخورد، مشارکت 85 درصدی را به آشوب خیابانی بدل می کند و اگر در انتخابات پیروز شود، با دروغ اختیارات محدود، به آرای مردم و مطالبات مردم دهن کجی می کند.
** کارویژه اصلاح طلبان؛ سانسور اخبار خوب و یأس آفرینی در جامعه
روزنامه جمهوری اسلامی در مطلبی با عنوان «به این اخطار توجه کنید» نوشت:«برای اداره هر جامعهای، به دو عامل موثر نیاز است؛ یکی قانون خوب و دیگری مجری کارآمد. یکی از مهمترین علل مشکلات کشور ما همیشه فقدان این دو عامل و در بعضی مقاطع، فقدان یکی از آنها بود... نظام جمهوری اسلامی، قانون اساسی نسبتاً خوبی دارد که اگر به آن عمل شود کشور از بحرانهای موجود خارج خواهد شد. در بخش قوانین عادی نیز قوانین خوبی داریم، ولی چون مجریان خوبی نداریم، گرفتار بحران هستیم».
در ادامه این مطلب آمده است:«کشور ما اکنون فاقد یک نظام نظارتی بر انتصابات است. اگر در مواردی دستگاههائی برای نظارت وجود دارند، به وظایف خود عمل نمیکنند و یا برای عمل کردن به وظایف خود با موانع فرمایشی مواجهند. وضعیت خطرناکی که اکنون متوجه انتصابات است، کشور را به پرتگاه نزدیک میکند. مسئولان ارشد نظام به این اخطار توجه کنند و برای پایان دادن به این وضعیت خطرناک چارهای بیندیشند».
این روزنامه اصلاح طلب در مطلب مذکور هشدار داده است که کشور به پرتگاه نزدیک شده است. این در حالی است که فقط در 24 ساعت گذشته، این اخبار منتشر شده است؛ توجه کنید: علیرغم اینکه ایران توسط دولت تروریست و غارتگر آمریکا مورد تحریم های غیرقانونی قرار گرفته، در چند ماه اخیر و با آغاز فعالیت دولت سیزدهم، صادرات نفتی و همچنین صادرات غیرنفتی حدود 40 درصد افزایش یافته است.
دیروز پالایشگاه نفت خام فوق سنگین قشم افتتاح شد که در مرحله اول ظرفیت پالایش روزانه 35 هزار بشکه نفت را دارد و سالانه می تواند 850 میلیون دلار ارزآوری داشته باشد. این اقدام، گامی بسیار مهم در رهایی از خام فروشی است.
همچنین در شرایطی که وضعیت همه گیری کرونا در آمریکا و اروپا، به حالت بحرانی رسیده و وضعیت قرمز است، در کشورمان ایران با تلاش شبانه روزی مدافعان سلامت و همچنین با همت مسئولان در تأمین و توزیع واکسن، وضعیت در اکثر شهرها آبی است و به لطف خدا روز به روز از میزان فوتی ها کاسته شده و وضعیت رو به بهبود است.
در ماههای اخیر شتاب تورم متوقف شده و به عبارتی تورم مهار شده و دولت در تلاش است تا این روند را استمرار بخشیده و دست دلالان و واسطه گران را از سفره مردم کوتاه کند.
با اینحال رسانه های اصلاح طلب با سانسور موارد مذکور، نقاط قوت را نادیده گرفته و نقاط ضعف را به شدت بزرگ می کند و با سیاه نمایی و القای بن بست در روند بهبود امور، مدعی است که کشور در لبه پرتگاه قرار دارد.
اینها همان جماعتی هستند که می گفتند خودکفایی مزخرف است و باید مدیر از خارج وارد کنیم و آمریکا کدخداست و تا با آمریکا نبندیم اتفاق خوبی رخ نخواهد داد و آمریکا می تواند تنها با یک بمب تمام سیستم دفاعی ما را نابود کند و....