رویوران: سردار سلیمانی محور بازدارندگی را در منطقه ایجاد کرد
تهران - ایرنا - کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: حوزه کاری سردار سلیمانی و سپاه قدس یک امت بود که موفق شد در همین چارچوب محور بزرگی از بازدارندگی را در منطقه با یک توانمندی نظامی ایجاد کند.
حسین رویوران صبح امروز چهارشنبه در همایش تخصصی پیامدهای منطقهای و بینالمللی ترور سردار سلیمانی گفت: نقش سردار سلیمانی در ایجاد محور مقاومت در لبنان، عراق، سوریه، فلسطین و یمن بسیار تاثیرگذار و مهم بود و در حال حاضر محور مقاومت در یمن آن چنان گسترش پیدا کرده است که سعودیها که از مهمترین خریداران تسلیحات جنگی در سطح دنیا هستند در جنگ با مردم یمن در دست پایین تری قرار گرفتند و جریان مقاومت در یمن در این نبرد دست بالا را دارد.
این کارشناس مسائل غرب افزود: در عراق و سوریه معادله بازدارندگی در حال تکمیل است و وقتی این معادله تکمیل شود معادله منطقهای نیز متفاوت خواهد شد.
وی در ادامه به حضور باشکوه مردم در مراسم تشییع سردار سپهبد سلیمانی اشاره کرد و گفت: اوج معادله بازدارندگی در منطقه را در روزهای اخیر مشاهده کردیم. بعد از ترور سردار سلیمانی توسط آمریکاییها مردم در کشورهای مختلف در محکومیت این موضوع در خیابانها حضور پیدا کردند و مراسم باشکوه تشییع آنها در عراق و ایران برگزار شد.
این کارشناس مسایل غرب آسیا یادآور شد: بعد از این ترور ایران بلافاصله جواب این اقدام آمریکاییها را داد و به پایگاه عین الاسد حمله کرد و این برای اولین بار است که در 70 سال اخیر خارج از چارچوب جنگ یک پایگاه بزرگ نظامی آمریکا مورد حمله قرار میگیرد.
وی در پایان تاکید کرد: محور بازدارندگی در سراسر منطقه گسترش پیدا کرده و در حال حاضر تئوری امت استیت که محوریت آن مبارزه با رژیم صهیونیستی است به پیشرفتهای خوبی دست پیدا کرده است.
** اقدام اخیر آمریکا نقض بارز منشور حقوق سازمان ملل است
در ادامه هیبت الله نژندی منش عضو هیات علمی حقوق دانشگاه علامه در این همایش گفت: بخش اصلی در مورد بررسی حقوقی پرونده ترور سلیمانی، حمله پهبادی آمریکا از منظر حقوق بینالمللی استفاده از زور است.
وی افزود: ماده 51 منشور سازمان ملل به نوعی دلالت بر حمله مسلحانه دارد که البته از سوی ایران صورت نگرفته بود. دادستان کل آمریکا (ویلیام وار) علنا اعلام کرد که هیچ دلیلی برای حمله به سفارت ما از سوی ایران یا همپیمانان آنها وجود ندارد و من نمیتوانم آنرا تایید کنم.
وی گفت: از این منظر اقدام اخیر واشنگتن نقض بارز منشور حقوق سازمان ملل است.
این عضو هیات عملی حقوق دانشگاه علامه افزود: آمریکایی ها می گویند بازدارندگی ما کاهش پیدا کرده و باید بر روی ترور متمرکز شویم اما بحث اینجاست که ترور ابزاری است که از سوی حقوق بینالملل کاملا رد شده و حتی ناقض آن است اما خیزش دادرسی انتقام جویانه بر اساس ترور را از سوی آمریکا شاهد هستیم.
وی افزود: آمریکا به دنبال نقض ماهیت حقوق بینالملل و نهادهای زیر مجموعه آن هستند و در این راستا به دنبال هدف قرار دادن اساسنامه دیوان بینالمللی دادگستری هستند؛ چراکه این نهاد مرجع حل اختلاف بین دولتهاست.
نژندی منش گفت: با این تفاسیر می توانیم اقدام آمریکا را جنایت جنگی محسوب کنیم. از منظر دیگر اقدام پهبادی آمریکا را باید نوعی اقدام به تجاوز علیه حاکمیت دولت عراق دانست. وی افزود: بنابراین و بر اساس همین موضوع چون یک انسان با تابعیت ایرانی ترور شده این تفسیر میتواند علیه ما هم به کار گرفته شود، یعنی تجاوز علیه ایران.
*س_برچسبها_س*