شنبه 3 آذر 1403

سفر اعلام نشده مقام ارشد آمریکا به اسرائیل / واکنش ایران به ادعای انگلیس

وب‌گاه دنیای اقتصاد مشاهده در مرجع
سفر اعلام نشده مقام ارشد آمریکا به اسرائیل / واکنش ایران به ادعای انگلیس

توماس نایدز سفیر ایالات متحده آمریکا در اسرائیل گفت که تا زمانی که ایران به روسیه پهپاد ارسال کند، با تهران مذاکره نمی‌کنیم.

«مخالفت وزارت دادگستری آمریکا با مصونیت ترامپ»، «رهبر مخالفان کامبوج در حبس خانگی»، «هنجار شکنی به سبک اوربان»، «برنده صلح نوبل در زندان»، «واکنش تهران به ادعای انگلیس درباره توقیف کشتی تسلیحاتی ایران»، «سفر مقام ارشد پنتاگون به اسراییل»، «ادعای تازه سفیر آمریکا در اسرائیل علیه ایران»، «عرضه کالا در برابر دلار» و «جریمه 18 میلیارد دلاری در انتظار پاکستان» بخشی از مهم ترین سر خط اخبار در نیم روز گذشته بوده است.

مخالفت وزارت دادگستری آمریکا با مصونیت ترامپ

وزارت دادگستری ایالات متحده آمریکا اعلام کرده که دونالد ترامپ، رئیس جمهور پیشین آمریکا نباید از امتیاز مصونیت در پرونده‌های مربوط به حمله 6 ژانویه به کنگره برخوردار باشد. به نوشته شبکه خبری تی. آر. تی، این وزارتخانه در یادداشت توجیهی خود به دادگاه استیناف، استدلال کرد که ترامپ نباید با استناد به سپر امتیاز مصونیت قضایی خود از شکایت‌های مطرح شده علیه خود در مورد حمله به کنگره مستثنی شود. موضع وزارت دادگستری این بوده است که ترامپ نمی‌تواند پس از تجدیدنظرخواهی در خصوص رای دادگاه بدوی مبنی بر این که مصونیت کاخ سفید در پرونده‌های فعلی قابل اعمال نیستند، در سخنرانی خود از کلماتی که به خشونت دامن می‌زند استفاده کند. در اطلاع رسانی این وزارتخانه همچنین آمده است: هیچ بخشی از مسئولیت‌های رسمی رئیس جمهور شامل تحریک خشونت خصوصی نمی‌شود. این وزارتخانه همچنین تاکید کرد که هیچ نظری در مورد مسئولیت کیفری احتمالی هیچ فردی در مورد حوادث 6 ژانویه 2021 یا اقدامات مرتبط با این رویدادها ابراز نمی کند.

رهبر مخالفان کامبوج در حبس خانگی

رهبر اپوزیسیون کامبوج به اتهام خیانت به 27 سال حبس خانگی محکوم شد. به نوشته خبرگزاری رویترز، کم سوخا، برجسته‌ترین رهبر اپوزیسیون کامبوج به اتهام خیانت به حبس خانگی محکوم شد. رسیدگی به پرونده کم سوخا حدود سه سال طول کشید؛ پرونده‌ای که ایالات متحده آن را سیاسی و تخلفی قضایی خوانده است. رهبر اپوزیسیون کامبوج به برانگیختن مردم برای انقلاب رنگی و توطئه با قدرت‌های خارجی برای سرنگونی دولت هون سن، نخست وزیر این کشور متهم شده است. دادگاه کامبوج کم سوخا، رهبر حزب منحل شده نجات ملی کامبوج را از شرکت یا رای دادن در انتخابات منع کرده است. او همچنین اجازه ملاقات با کسی غیر از اعضای خانواده‌اش را ندارد. هون سن از شناخته‌شده‌ترین رهبران اقتدارگرای جهان محسوب می‌شود که از سال 1985 تا به امروز بر سر کار است.

هنجار شکنی به سبک «اوربان»؛ هم صدایی دو افراط گرا 

مجارستان تصمیم دارد ماه آینده میلادی سفارت‌خانه خود را در اسرائیل از تل‌آویو به بیت‌المقدس انتقال بدهد. به نوشته میدل ایست نیوز، با این تصمیم، مجارستان نخستین کشور عضو اتحادیه اروپا خواهد بود که سفارت‌خانه‌اش را به بیت‌المقدس انتقال می‌دهد؛ شهری که اسرائیل آن را پایتخت خود می‌داند اما اکثر کشورها آن را به رسمیت نمی‌شناسند. به گزارش ادعایی تایمز اسرائیل، تصمیم مجارستان در راستای تمایل ویکتور اوربان، نخست‌وزیر راست‌گرای این کشور برای حمایت از همتای اسرائیلی خود، بنیامین نتانیاهو قرار دارد که این روزها با چالش‌های تازه‌ای روبروست. این تصمیم همچنین به سان اعطای یک دستاورد دیپلماتیک به «بی بی» در میانه بی ثباتی سیاسی به دلیل برنامه های جنجالی کابینه اش در اصلاح سیستم قضایی اسرائیل، مرتبط است. پیشتر ایالات متحده در سال 2018، تحت رهبری دونالد ترامپ سفارت‌خانه خود در اسرائیل را از تل‌آویو به بیت‌المقدس منتقل کرد.

برنده صلح نوبل در زندان

آلس بیالیاتسکی برنده جایزه صلح نوبل بلاروس در دادگاهی در بلاروس به 10 سال زندان محکوم شد. به نوشته رویترز، بیالیاتسکی 60 ساله که یک فعال حقوق بشر است، همراه دو نفر دیگر از اعضای گروه حقوق بشری «ویازنا» در دادگاه حاضر بود. او به تامین مالی یک گروه اعتراضی متهم شد و محکومیتش به حداکثر مجازات برای چنین جرمی نزدیک است. بیالتسکی این اتهام را رد کرده است. در جریان ناآرامی‌های سال 2020 در بلاروسُ او کمک‌های قانونی و مالی به معترضان کرده بود. اخیرا بلاروس دادگاه‌های متعددی را برای زندانیان سیاسی و روزنامه‌نگاران و چهره‌های مخالف برگزار کرده که این افراد به حبس‌های طولانی محکوم شده‌اند. سوتلانا تیخانوفسکایا، رهبر مخالفان تبعیدی بلاروس، این محاکمه را یک بی‌عدالتی شرم‌آور توصیف کرد.

عرضه کالا در برابر دلار در لبنان

براساس بخشنامه جدید وزارت اقتصاد لبنان همه فروشگاه‌های این کشور اجازه یافتند که قیمت کالاها را به دلار تعیین کنند. به گزارش «العربی الجدید»، در بخشنامه جدید «امین سلام» وزیر اقتصاد لبنان آمده که برای حفاظت از ثبات قیمت کالاها در بازار و در راستای حفاظت از حقوق مصرف‌کننده، فروشگاه‌ها و سوپرمارکت‌ها در سراسر خاک این کشور اجازه می‌یابند که کالاهای خود را به دلار عرضه کنند. در این بخشنامه آمده که این تصمیم به صورت «موقت و اضطراری» انجام شده است. این بخشنامه تأکید کرده که حق مصرف‌کننده در پرداخت به لیره و دلار باید محفوظ بماند و افزوده که قیمت فاکتور نهایی باید با مالیات بر ارزش افزوده به لیره لبنان همراه باشد. این تصمیم در حالی گرفته شده که قیمت دلار در بازارهای آزاد لبنان دیروز از مرز 90 هزار لیره گذشت هرچند بعدتر به حدود 80 هزار لیره برگشت. با افزایش قیمت دلار، قیمت بنزین و نان و دیگر کالاها نیز در لبنان افزایش چشمگیری داشته است.

سفر از پیش اعلام نشده میلی به اسرائیل

وزیر دفاع اسرائیل روز جمعه ضمن اشاره به «تهدید‌های ایران» علیه این رژیم، بر لزوم همکاری با ایالات متحده و دیگر کشورها برای مقابله با برنامه هسته‌ای ایران تاکید کرد. اسرائیل روز جمعه میزبان ژنرال مارک مایلی، افسر ارشد ایالات متحده بود؛ سفری از پیش اعلام نشده که به گفته این نظامی آمریکایی با محوریت گفتگو بر سر نیاز به همکاری برای جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای انجام شد. این سفر در حالی صورت می‌گیرد که اسرائیل به زودی همچنین میزبان لوید آستین، وزیر دفاع ایالات متحده آمریکا خواهد بود

ادعای تازه سفیر آمریکا در اسرائیل علیه ایران

به نوشته انتخاب، توماس نایدز سفیر امریکا در اسرائیل گفت که تا زمانی که ایران به روسیه پهپاد ارسال کند، با تهران مذاکره نمی‌کنیم. نایدز که در موسسه مطالعات امنیت ملی اسرائیل سخن می‌گفت، اظهار داشت: بایدن سه چیز را بار‌ها و بار‌ها گفته است: اول اینکه؛ قرار نیست به کناری بایستیم و بگذاریم ایران به سلاح هسته‌ای دست یابد. دوم اینکه؛ بدیهی است که ما دست اسرائیل را برای دفاع از خود نمی‌بندیم؛ و سوم اینکه ما هوای اسرائیل را داریم. او اضافه کرد: اشتباه نکنید، ما تمایل به یک راه حل دیپلماتیک داریم. اما تا زمانی که ایرانی‌ها همان کاری را که الان دارند می‌کنند را انجام می‌دهند، یعنی فناوری پهپادی را تولید می‌کنند و آن را برای مقابله با اوکراین به روسیه ارسال می‌کنند، ما نمی‌توانیم در این برهه زمانی مذاکره کنیم.

واکنش تهران به ادعای انگلیس درباره توقیف کشتی تسلیحاتی ایران

انتخاب: ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه در واکنش به ادعای نیروی دریایی انگلیس مبنی بر توقیف کشتی حامل تسلیحات ایران در دریای عمان با همکاری نیروی دریایی آمریکا گفت: کشور‌هایی که عاملان اصلی جنگ افروزی در طول تاریخ بودند، در تلاش هستند با ادعا‌های دروغین، افکار عمومی جهانی را دچار گمراهی و خطا کنند. سخنگوی وزارت امور خارجه در واکنش به ادعای نیروی دریایی انگلیس با رد این اتهام واهی گفت: کشورهایی که با ارسال میلیاردها دلار سلاح به ائتلاف متجاوز، موجب کشتار مردم و ویرانی یمن شده اند، نمی توانند با اتهام زنی به دیگران خود را تبرئه کنند. به گفته او، این کشورها بهتر است به جای دادن آدرس غلط و فرار از مسئولیت خود در جنگ تحمیلی علیه مردم بی دفاع و مظلوم یمن، به رویکرد فرصت طلبانه و منفعت جویانه خود در این جنگ ظالمانه پایان دهند.

جریمه 18 میلیارد دلاری در انتظار پاکستان؛ اسلام آباد درگیر دو گزینه جریمه ایران و تحریم آمریکا

تسنیم: معاون وزیر نفت پاکستان هشدار داد این کشور به دلیل عدم اجرای تعهد خود در مورد واردات گاز ایران با خطر جریمه 18 میلیارد دلاری مواجه است. به گزارش اکسپرس تریبیون، سید حسین طارق معاون وزیر نفت پاکستان در جلسه کمیته حساب‌های عمومی پارلمان این کشور با اشاره به عدم تامین منابع کافی برای احداث خط لوله واردات گاز ایران هشدار داد پاکستان در صورت عدم تکمیل به موقع این خط لوله با جریمه سنگین مواجه خواهد شد. او گفت 325 میلیارد روپیه برای این پروژه اختصاص داده شده اما تنها 2.8 میلیارد روپیه تاکنون تامین شده است. طارق همچنین با اشاره به موضوع احداث خط لوله واردات گاز از ترکمنستان بر وجود نگرانی‌های امنیتی و ایمنی در این خصوص تاکید کرد. او از نشست مقامات پاکستانی با آمریکایی‌ها برای معاف کردن پروژه واردات گاز ایران از تحریم‌ها خبر داد و گفت بر اساس تحریم‌های آمریکا واردات گاز از ایران ممنوع است و پاکستان نمی‌تواند از ایران گاز بخرد. او افزود به سفیر آمریکا در اسلام آباد گفته شده یا اجازه ساخت خط لوله واردات گاز از ایران را بدهید یا پول بدهید تا پاکستان مبلغ جریمه را به ایران بپردازد.

--> اخبار مرتبط

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.