چهارشنبه 3 بهمن 1403

سهم موسسه‌های مردم نهاد وخیران در مهار بحران کرونا؛ توزیع اقلام ضروری به نیازمندان

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
سهم موسسه‌های مردم نهاد وخیران در مهار بحران کرونا؛ توزیع اقلام ضروری به نیازمندان

چابهار - ایرنا - سهم موسسه های مردم نهاد و خیران چابهار وکنارک در مهار بحران کرونا، علاوه بر تلاش های شبانه روزی در کنار مسوولان به ویژه شهرداری، شبکه بهداشت‌ودرمان و سایر نهادها توزیع اقلام ضروری نظیر موادضدعفونی کننده، دستکش و ماسک بین نیازمندان بوده که با استقبال مردم سواحل نشین سیستان وبلوچستان روبرو شده است.

موسسه های مردم نهاد نظیر موسسه نبی اکرم (ص) چابهار، جمعیت امام رضایی‌ها و فرمانده گردان بیت المقدس کنارک، پایگاه سلامت اجتماعی گوهرصدف بهزیستی چابهار و خیران و قشرهای مختلف مردم نوعدوست به منظور پیشگیری از بیماری کرونا در چابهار وکنارک تاکنون به خوبی توانسته اند علاوه بر توزیع اقلام بهداشتی به ضد عفونی و پاکسازی مناطق مختلف و پرتردد و به ویژه بزرگترین پاتوق بیماران مبتلا به اعتیاد شهر چابهار اقدام کنند.

شیوع کرونا و مثبت شدن نتیجه آزمایش ابتلای برخی افراد به این ویروس در استان سیستان و بلوچستان، تردد مسافران و کمبود شدید امکانات و پایین بودن سطح رفاه و شیوه زندگی در مناطق حاشیه نشین و سکونتگاه‌های غیر رسمی شهر بندری چابهار جان بیش از 70 هزار حاشیه نشین این بندر اقیانوسی را بیشتر در خطر ابتلا به کرونا قرار داده و در این زمینه نگرانی‌هایی جدی وجود دارد.

ایفای نقش موسسه های مردم نهاد و ورود آنان به مناطق حاشیه شهر نظیر چادران کنارک، میرآباد، کمب، رمین، جنگلوک، مرادآباد، هوت آباد و نقاط فقیرنشین چابهار برخی نگرانی ها را مرتفع کرده است اما بازهم نیازمند توجه بیشتر هستند.

موسسه های مردم نهاد و خیران بومی و کشوری با شعار سهم من در مهار بحران کرونا و حس انسان دوستی و مهربانی سبب شد تا مهمترین نیاز حاشیه نشینان چابهار که آموزش در زمینه پیشگیری از کرونا و ضدعفونی و گندزدایی تمامی محدوده زندگی آنان بود انجام و تا عادی شدن شرایط ادامه دارد.

سهم من در مهار بحران کرونا با همت موسسه های مردم نهاد در چابهار به خوبی اجرا شده است

مدیرعامل موسسه نبی اکرم (ص) چابهار در گفت وگو با خبرنگار ایرنا با اشاره به اینکه سهم من در مبارزه با کرونا در چابهار به خوبی در حال اجراست، اظهار داشت: با توجه به اینکه بیشتر افراد مبتلا به اعتیاد در اماکن غیر بهداشتی بصورت تجمعی اقدام به مصرف مواد مخدر می کنند نیازمند اقدامی عاجل برای ضدعفونی کردن این اماکن بود که تاکنون در پاتوق موسوم به «باغ مومنی» انجام شده است.

مسلم بشکار با بیان اینکه همه مردم و خیران و به ویژه افراد فعال در حوزه پیشگیری از آسیب های اجتماعی باید نقش اساسی در مبارزه و مهار بیماری کرونا ایفا کنند، افزود: بهترین کار در حاشیه شهر چابهار برای در امان ماندن هزاران نفر جمعیت حاشیه نشین از خطر آلوده شدن به ویروس کرونا «آموزش» است چون امکانات محدود و ضدعفونی و گندزدایی به دلیل حجم وسیع خانه ها و کپرهای مسکونی، نبود بهداشت و سکونت برخی افراد در نقاط فاقد رفاه و آسایش لازم به کندی انجام می شد اما هم اینک با ورود خیران و ستاد مدیریت بحران و موسسه های مردم نهاد تا حدودی مدیریت شده است.

وی ادامه داد: از آنجاییکه مرکز سرپناه شبانه آسایش از سال 1394 اقدام به پذیرش شبانه 40 نفر از این افراد می کند با توجه به حجم وسیع اینگونه افراد نیازمند امکانات و اماکن خوابگاهی بیشتری از این قبیل در سطح شهر است تا افراد بی خانمان و زباله گردها بتوانند امکانات رفاهی (دریافت وعده غذایی رایگان، سرمایشی و گرمایشی) و بهداشتی (شامپو، صابون، ژیلت، تست اچ آی وی) دریافت کنند

مدیرعامل موسسه نبی اکرم (ص) چابهار ادامه داد: ضد عفونی خودپردازها، ضد عفونی روستای بریس با همکاری دهیاری بیش از چهار بار، ضد عفونی پاتوق های موادمخدر در چندین نوبت و ضد عفونی سرپناه شبانه آسایش هر روز از اقدامات مهم این موسسه در مقابله با کرونا است.

بشکار از شهرداری چابهار و بهداشت و درمان همکاری در جهت امحای زباله های موجود در پاتوق ها و اهدای ماسک، دستکش و مواد ضدعفونی را خواستار شد.

وی گفت: موسسه نبی اکرم ص چابهار همیشه در بحران های ملی مثل زلزله کرمانشاه و سیلاب گلستان و سیستان و بلوچستان مداخلات بسیار مثبتی داشته در سیلاب اخیر بلوچستان با رایزنی ها علاوه بر تامین اقلام خوراکی بسیاری از سیل زدگان، پوشاک و با وساطت خیرین بیمارستان نیکان تهران نقش موثری در لوله کشی روستای شیخ اسماعیل یزدان پناه عورکی داشته است.

وی ادامه داد: عملیات ضدعفونی کردن دستگاههای خودپرداز و مکان های پرتردد وشلوغ شهر توسط موسسه نبی اکرم ص با همکاری شهرداری و بهداشت ودرمان در حال انجام است و تا عادی شدن شرایط با تمام توان و نیرو و تجهیزات در کنار مسوولان هستیم.

تیم های موسسه گوهرصدف در غربالگری بیماران کرونا در ورودی های چابهار مستقر هستند

مدیر پایگاه سلامت اجتماعی گوهرصدف وابسته به بهزیستی چابهار نیز به خبرنگار ایرنا اظهار داشت: مداخله در مقابله با بحران ها و پیشگیری از آسیب های اجتماعی نظیر سیل، مبارزه با بیماریها شامل کرونا و سایر موارد از اهداف این موسسه است و باید سهم عمده ای در این مواقع داشته باشیم و با همراهی مسوولان در مقابله با کرونا تلاش کنیم.

فرهاد ابرکار انصاری افزود: علاوه بر پایگاه سلامت، موسسه مردم نهاد گوهر صدف را نیز ایجاد و بیشتر فعالیت آن در چابهار و کنارک است و بیش از هزار و 500 خانوار عضو موسسه گوهر صدف هستند و کار پیشگیری از آسیب های اجتماعی در حوزه خانواده و بانوان را انجام می دهند.

وی ادامه داد: از زمان بحران سیل نیز در کنار مردم دشتیاری و چابهار وکنارک بوده ایم و هم اینک در بحران کرونا با همراهی و همکاری ستاد مدیریت بحران و به ویژه شبکه بهداشت و درمان برای کنترل وحراست از گلوگاههای سطح شهر و اپیدمی بیماری وظیفه انسانی خود را انجام می دهیم.

وی گفت: در غربالگری سه تیم چهار نفره در ورودی های شهر چابهار و چهار تیم بانوان در چهار منطقه پرخطر نظیر کمب، میرآباد، جنگلوک و عثمان آباد نسبت به آگاهی بخشی و آموزش و پیشگیری مردم مشغول به فعالیت هستند.

مدیرعامل موسسه مردم نهاد گوهر صدف چابهار تصریح کرد: هر جا ستاد مدیریت بحران تشخیص دهد ورود کرده و از هیچ کوششی دریغ نخواهیم کرد، چون معتقد هستیم هر کس به اندازه وسع و توان خود سهمی در مبارزه با بیماری کرونا داشته باشد.

توزیع 300 بسته اقلام بهداشتی به نیازمندان کنارک

نماینده جمعیت امام رضایی ها و فرمانده گردان بیت المقدس و یکی از فعالان اجتماعی و هماهنگ کننده با خیران در شهرستان کنارک نیز به خبرنگار ایرنا اظهار داشت: باهمکاری جمعیت امام رضایی ها و گردان بیت المقدس ناحیه مقاومت بسیج سپاه پاسداران شهرستان کنارک تاکنون بیش از 300 بسته اقلام بهداشتی، شوینده، تمیزکننده و ضدعفونی کننده بین افشار آسیب پذیر شهر و روستای حاشیه شهر و فقیر چادران و سوپرمارکت ها و نانوایی های سطح شهر انجام شده است.

افشین ارشادی افزود: اقلام بهداشتی و ضد عفونی کننده شامل مایع دستشویی، مایع سفید کننده، مایع ظرفشویی، پودر رختشویی، دستمال کاغذی، دستکش، اسپره ضد عفونی کننده وسایر اقلام مورد نیاز و موادغذایی در بین اقشار آسیب پذیر کنارک و به ویژه افراد نیازمند توزیع شده است و همچنان تا عادی شدن شرایط ادامه دارد.

ایفای نقش خیران و موسسات مردم نهاد در کاهش بیماری کرونا قابل تقدیر است

معاون استاندار سیستان و بلوچستان و فرماندار شهرستان ویژه چابهار نیز با اشاره به اینکه خطر شیوع ویروس کرونا به دلیل رعایت نکردن نکات بهداشتی توسط برخی از مردم، انجام سفرهای غیرضروری و حضور در مکان‌های شلوغ شرایط را در این شهرستان بحرانی‌تر کرده است، خاطرنشان کرد: ایفای نقش خیران و موسسه های مردم نهاد در کاهش بیماری کرونا قابل تقدیر است و می توانند در کنار مسوولان و نیروهای خدماتی نسبت به ضدعفونی مناطق مختلف کمک کنند.

رحمدل بامری در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: با توجه به حساسیت موضوع و لزوم پیشگیری و مقابله با ویروس کرونا تاکنون جلسات متعدد ستاد مدیریت بحران با حضور مسوولان مرتبط شهرستان چابهار برگزار شده و تمهیدات و اقدامات لازم برای مقابله با این ویروس اندیشیده شده است.

وی افزود: خطر ویروس کرونا بسیار جدی است و باید مردم بهداشت فردی را رعایت کنند زیرا چاره ای جز پیشگیری نداریم چون هم امکانات بهداشتی ودرمانی و تجهیزات پزشکی محدود و هم این ویروس خطرناک و کشنده است.

وی ادامه داد: نیروی انتظامی در کنار پایگاه‌های غربالگری در ورودی شهر مستقر و ضمن جلوگیری از ورود افراد مشکوک به بیماری در شهر چابهار، آنان را به مدت 14 روز در قرنطینه قرار می دهند.

فرماندار ویژه چابهار با تقدیر از تلاش‌های تمامی دست‌اندرکاران مربوطه در راستای مقابله با ویروس کرونا، خاطرنشان کرد: رفع مشکل پیش آمده نیازمند عزم جدی و راسخ است و ضروریست از تمامی ظرفیت‌های موجود برای مقابله با این ویروس استفاده شود.

وی نقش مردم در مقابله با گسترش این ویروس را بسیار مهم دانست و افزود: اینجانب از تمامی دستگاهها و مردم عزیز شهرستان بویژه جامعه بازاریان بدلیل همکاری‌های صورت گرفته کمال تشکر را دارم اما با توجه به اهمیت موضوع و از طرفی نظر به اینکه تاکنون راه درمان قطعی برای بیماری تشخیص داده نشده است بار دیگر از مردم عزیز خواستارم جهت حفظ سلامتی خود و جامعه از رفت و آمدهای غیرضروری خودداری کنند.

بامری گفت: تمامی مرخصی‌ها و مأموریت‌های مدیران و مسوولان ادارات شهرستان تا اطلاع بعدی لغو شده و گشت ویژه مشترک و تشدید نظارت بر خبازی‌ها و سایر صنوف سطح شهرستان مرتب در حال انجام است.

وی به کاهش ساعت کار صنوف ضروری (حداکثر تا ساعت 22) اشاره کردو افزود: مجهز نمودن جایگاه‌های عرضه فرآورده‌های نفتی به تجهیزات بهداشتی از قبیل دستکش جهت رفاه حال شهروندان، نصب بنر در محل جایگاه‌های مذکور جهت روشنگری و آگاه‌سازی مردم، گندزدایی و ضدعفونی کردن مکرر و پیاپی مکان‌های پرتردد و پرترافیک شهر توسط شهرداری و شبکه بهداشت و درمان، الزام شوراها و دهیاری‌ها برای گندزدایی و ضدعفونی کردن اماکن پرتردد روستاهای تابعه، لغو تمامی جشن ها، مراسم، رویدادهای فرهنگی، اجتماعی و ورزشی برنامه‌ریزی شده تا اطلاع بعدی از دیگر اقدامات انجام است.

معاون استاندار سیستان وبلوچستان و فرماندار شهرستان ویژه چابهار همچنین ممنوعیت برپایی کمپ مسافری و چادر در سطح منطقه آزاد، پارک آزادگان و پارک بهاران و سایر نقاط شهر و شهرستان، تعطیلی تمامی مراکز تجاری، بازارهای سنتی و محلی غیر ضرور و فروشگاه‌ها، استفاده از ظرفیت سوله‌های ورزشی جهت قرنطینه کردن بیماران احتمالی، نظارت ویژه راهداری و حمل و نقل جاده‌ای شهرستان برای گندزدایی و ضدعفونی کردن ناوگان مسافری و باری، لغو فعالیت کلیه شرکت‌های گردشگری تا اطلاع بعدی را از جمله تدابیر اندیشیده شده برای پیشگیری بهتر از انتقال این ویروس عنوان کرد.

بامری گفت: جمع‌آوری زباله‌های سطح شهر بصورت مداوم و ضدعفونی کردن سطل‌های زباله، اتخاذ تمهیدات لازم توسط انتقال خون برای جبران کمبود خون، اطلاع‌رسانی در فضای مجازی و در سطح شهر درخصوص اهمیت موضوع، ارائه هشدارهای بهداشتی و درخواست از مردم جهت خودداری از ترددهای غیر ضروری و حتی‌الامکان ماندن در منزل از دیگر اقدامات در حال انجام است.

دهیاران و شوراهای اسلامی چابهار در حال مقابله با کرونا هستند

معاون هماهنگی امورعمرانی فرمانداری چابهار گفت: دهیاران و شوراهای اسلامی در تمامی روستاهای این شهرستان در حال مقابله با ویروس کرونا هستند تا بتوانند پیشگیری لازم را در برابر این ویروس خطرناک داشته باشند.

عادل عفتی اظهار داشت: تمامی دهیاران و اعضای شوراهای اسلامی روستایی پیشگیری و اقدامات لازم جهت ایمنی اهالی روستاها از این ویروس خطرناک را داشته باشند و با رعایت موارد و دستورالعمل‌های بهداشتی روستاها را به محیط امن و سالم برای اهالی آن منطقه تبدیل کنند.

وی بیان کرد: اهالی روستاها از سفرهای غیرضروری و از تردد در اماکن شلوغ و از رفتن به دیگر شهرها در این ایام پرهیز و به پویش «درخانه می مانیم» بپیوندند.

معاون هماهنگی امورعمرانی فرماندار چابهار افزود: دهیاران و شوراهای اسلامی و سایر افراد از پذیرش مسافران نوروزی تا اطلاع بعدی خودداری و با نصب بنر و توزیع بروشورهای اطلاع رسانی در خصوص ویروس کرونا در بین اهالی اقدام و مردم را به رعایت بهداشت فردی ترغیب کنند.

وی ادامه داد: به افرادی که فضولات حیوانی دام و احشام خود را در معابر و کوچه‌های روستاها می‌ریزند اخطار داده شود نسبت به جمع آوری سریع فضولات برای پیشگیری از شیوع بیماری اقدام کنند.

عفتی با اشاره به اینکه خانوارها ضمن رعایت موارد بهداشتی در خانواده، جهت خرید و تهیه مایحتاج خود فقط یک نفر را انتخاب کنند تا این کار را انجام دهد، خاطرنشان کرد: از بیرون رفتن چند نفره خودداری و همچنین تا اطلاع بعدی از حضور در مساجد، حسینیه‌ها و مراکز مذهبی پر تردد خودداری کنند.

وی از برگزاری مراسم مختلف جشن عروسی و ختم و عزا برای اموات در روستاها جلوگیری و از برپایی بازارچه‌ها و بازارهای روز نیز جلوگیری شود.

معاون هماهنگی امورعمرانی فرماندار چابهار ادامه داد: دهیاران و شوراهای اسلامی باکمک خانه‌های بهداشت و همکاری مردم اماکن عمومی روستاها را مرتب ضد عفونی و گند زدایی کنند.

وی اظهار داشت: تمامی مرخصی‌های دهیاران لغو و همه آنان با همکاری مردم و اعضای شوراها بصورت آماده باش در روستاهای محل خدمت خود حضور داشته باشند و بخشداران نیز نظارت برحسن اجرای دستورالعمل‌های بهداشتی داشته باشند.

عفتی بیان کرد: بخش ویژه بیماران کرونا با اعتباری بیش‌از پنج میلیارد ریال در بیمارستان امام علی (ع) چابهار با همت دانشگاه علوم پزشکی ایرانشهر با 30 تخت راه‌اندازی شده است.

رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زاهدان گفت: براساس آخرین آمار وزارت بهداشت شمار مبتلایان به ویروس کرونا در حوزه سه دانشگاه علوم پزشکی سیستان و بلوچستان به 60 نفر افزایش یافته است.

دکتر محمد هاشمی شهری روز یکشنبه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: بیشترین مبتلایان به این ویروس با 47 مورد به حوزه تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی زاهدان، 13 مورد دانشگاه علوم پزشکی زابل و پنج مورد دانشگاه علوم پزشکی ایرانشهر اختصاص دارد.

وی ادامه داد: تاکنون هفت نفر از شهروندان سیستان و بلوچستان براثر ابتلا به ویروس کرونا جان خود را از دست داده‌اند که پنج مورد به حوزه دانشگاه علوم پزشکی زاهدان و 2 نفر به حوزه دانشگاه علوم پزشکی زابل اختصاص دارد.

رییس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان گفت: همچنین از موقع همه گیری ویروس کرونا 749 نفر با علائم حاد تنفسی در بیمارستان بستری شدند که هم‌اینک تنها حدود 50 نفر آنان بستری هستند.

استان سیستان و بلوچستان در حوزه بهداشت و درمان به سه قسمت تقسیم شده که شهرستانهای شمالی استان شامل زابل، هیرمند، زهک، هامون و نیمروز زیرپوشش دانشگاه علوم پزشکی زابل، شهرستانهای مرکزی زاهدان، خاش، سراوان، سیب سوران، تفتان و میرجاوه زیرپوشش دانشگاه علوم پزشکی زابل و شهرستانهای جنوبی شامل ایرانشهر، سرباز، راسک، دلگان، بمپور، فنوج، قصرقند، نیکشهر، دشتیاری، کنارک و چابهار زیرپوشش دانشگاه علوم پزشکی ایرانشهر قرار دارند.

*س_برچسب‌ها_س* *س_پرونده خبری_س*