شیراز، شهر جهانی صنایع دستی شد
شیراز - ایرنا - مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان فارس گفت: شیراز عنوان شهر جهانی صنایع دستی را از طرف شورای جهانی صنایع دستی کسب کرد.
مصیب امیری شامگاه سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: در حدود یکسال گذشته اقدامات زیادی در شیراز برای کسب عنوان شهر جهانی صنایع دستی انجام شد که از جمله آن می توان به برگزاری نمایشگاه ها و رویدادهای صنایع دستی، ایجاد نخستین مرکز تجارت جهانی صنایع دستی ایران در مجتمع مهستان شیراز با 130 فروشگاه عرضه محصولات صنایع دستی اشاره کرد.
وی ادامه داد: اظهار رضایت از اقدامات انجام شده برای کسب این عنوان در سفر اخیر خانم غاده هیجاوی سرپرست هیات ارزیابان شورای جهانی صنایع دستی به شیراز مشهود بود و این شورا بعد از گذشت حدود یکسال از زمانی که پرونده شیراز در این شورا به جریان افتاده با ثبت شیراز بعنوان شهر جهانی صنایع دستی موافقت کرد.
وی اضافه کرد: 31 تیرماه 98 شیراز بعنوان شهر ملی صنایع دستی به ثبت رسید که این اقدام پیش نیاز جهانی شدن شیراز بود و حتما باید انجام می شد و لوح آن در سفر اخیر ارزیابان به شهردار شیراز و من اعطا شد.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان فارس گفت: این عنوان قطعا بر رونق تولید و عرضه داخلی و خارجی صنایع دستی شیراز تاثیر بسیار خواهد گذاشت.
امیری بیان کرد: شیراز به عنوان شهر جهانی صنایعدستی انتخاب شد و همزمان نیز از سوی شورای جهانی صنایع دستی زنجان بهعنوان شهر جهانی ملیله، ملایر از استان همدان به عنوان شهر جهانی مبلمان منبت و روستای قاسم آباد از استان گیلان به عنوان روستای جهانی چادرشببافی در فهرست شهرها و روستاهای جهانی صنایعدستی ثبت شد.
وی گفت: با ثبت شیراز و دو شهر و یک روستای دیگر کشور در فهرست جهانی، تعداد شهرها و روستاهای جهانی ایران در این فهرست از 10 به 14 مورد افزایش یافت و در این خصوص ایران کماکان در رتبه نخست جهان قرار دارد.
بر اساس آمار جهانی 48 شهر و روستا در دنیا به عنوان شهر یا روستای جهانی صنایعدستی به ثبت رسیدهاند که 40 شهر در منطقه آسیا و اقیانوسیه، 6 شهر در آمریکای لاتین و 2 شهر در اروپا قرار دارد.
ایران با ثبت 11 شهر و 3 روستای جهانی، با مجموع 14 عنوان شهر و روستای جهانی صنایعدستی، مقام نخست را در میان کشورهای جهان دارا است و چین با ثبت 7 شهر و روستای جهانی صنایعدستی مقام دوم را به خود اختصاص داده است.
پیش از این، تبریز برای فرش، اصفهان برای صنایعدستی خلاق، مشهد برای گوهرسنگها، لالجین همدان برای سفال، مریوان کردستان برای کلاشبافی (گیوه)، سیرجان کرمان برای گلیم شیریکی پیچ، آباده در حوزه منبت، میبد یزد در رشته زیلوبافی و روستاهای خراشاد خراسان جنوبی در حوزه حولهبافی و کلپورگان سیستان و بلوچستان برای سفالگری 7هزار ساله در فهرست شورای جهانی صنایعدستی به ثبت رسیدهاند.
برای اولین بار است که شورای جهانی صنایعدستی چهار پرونده از ایران را به طور همزمان بررسی کرده است.
*س_برچسبها_س*