ظرفیت مراکز اقامتی 8 استان پرمسافر کشور در آستانه تکمیل است / شهرهای جایگزین استانهای پرتردد کدامند؟
مدیرکل دفتر توسعه گردشگری داخلی وزارت میراث فرهنگی گفت: یش از 80 درصد ظرفیت مراکز اقامتی استانهای اصفهان، بوشهر، خراسان رضوی، فارس، گیلان، مازندران، هرمزگان و یزد تاکنون رزرو شده است که برای آنها شهرهای جایگزین دارای ظرفیت اقامتی خالی شناسایی کردیم.
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم؛ موعد سفرهای نوروزی امسال با کمترین محدودیتهای کرونایی و در پیک ششم در حالی فرا میرسد که مطابق پیشبینیهای وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و همچنین وزارت راه و شهرسازی، افزایش 30 درصدی نسبت به سفرهای نوروز 98 را تجربه خواهیم کرد.
مطابق آمارهای واصله نوروز 98 با ثبت 18 میلیون مسافر و 74 میلیون و 300 اقامت شبانه پر استقبالترین نوروز از نظر تعداد و میزان سفرهای داخلی در طول سالیان گذشته بوده است.
هرچند که از چندی پیش نیز کارشناسان و مسئولین با توجه به رفع بسیاری از محدودیتهای سفر پیشبینی وقوع سونامی سفر در مقاصد توریستی را داشتند و باعنایت به اینکه در طول دوسال گذشته امکان انجام سفر به دلیل محدودیتهای کرونا وجود نداشت؛ در خصوص لزوم وجود برنامه دقیق برای هدایت و کنترل سفرهای نوروزی و توزیع سفرها در سرتاسر کشور هشدار دادند.
در همین رابطه پیش از این نیز رئیس هیئت مدیره انجمن صنفی دفاتر سفر تهران در گفتوگو با تسنیم از تکمیل نزدیک به 100 درصدی ظرفیت اقامتگاههای مجاز جنوب کشور خبر داده بود و بر لزوم مدیریت صحیح سفرهای نوروزی باتوجه به احتمال وقوع سونامی سفر در این مقصد، تأکید کرده بود.
در همین راستا مصطفی فاطمی مدیرکل دفتر توسعه گردشگری داخلی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، ضمن ارائه آماری در خصوص میزان ظرفیت مراکز اقامتی در شهرهای توریستی و پراستقبال جهت سفر به معرفی شهرستان های جایگزین به جهت استفاده مسافران نوروزی برای اسکان پرداخت.
وی گفت: بیش از 80 درصد ظرفیت مراکز اقامتی استانهای اصفهان، بوشهر، خراسان رضوی، فارس، گیلان، مازندران، هرمزگان و یزد رزرو شده است و برای هر یک از این هشت استان شهرهای جایگزین که هنوز ظرفیت اقامتی خالی دارند را شناسایی کردهایم.
مدیرکل دفتر توسعه گردشگری داخلی وزارت میراث فرهنگی این اقدام را در راستای توزیع مکانی سفر عنوان و شهرهای آران و بیدگل، شهررضا و نجفآباد را در استان اصفهان، تنگستان و عسلویه را در استان بوشهر، نیشابور و سبزوار را در خراسان رضوی، کنارک و دشتیاری را در سیستان و بلوچستان، فیروزآباد، لار، مرودشت و کازرون را در استان فارس، میناب، بندرلنگه و سیریک را در استان هرمزگان همچنین مهریز و بافق را در استان یزد اعلام کرد که هنوز ظرفیت اقامتی خالی دارند.
به گفته فاطمی، مراکز اقامتی تمامی شهرهای دو استان گیلان و مازندران بیش از 80 درصد رزرو شدهاند و شهر جایگزینی برای این دو استان اعلام نشده است.
استانها و مراکز پرمسافر
شهرهای جایگزین برای اقامت و سفر
اصفهان (اصفهان)
آران و بیدگل، شهرضا، نجفآباد
بوشهر (بوشهر)
تنگستان، عسلویه
خراسان رضوی (مشهد)
نیشابور، سبزوار
سیستان و بلوچستان (چابهار)
کنارک، دشتیاری، سرباز
فارس (شیراز)
فیروزآباد، لار، مرودشت، کازرون
هرمزگان (بندرعبارس، قشم، کیش)
میناب، بندرلنگه، سیریک
یزد (یزد)
مهریز، بافق
گیلان و مازندران (تمام شهرها پرمسافر)
ندارد
همچنین گفتنی است جانشین پلیس راهنمایی و رانندگی فرماندهی انتظامی کشور نیز از از افزایش 25 درصدی تردد در جادههای کشور در بازه زمانی 25 تا 27 اسفندماه خبر داده و گفنه که تردد جادههای منتهی به استانهای شمالی در قیاس با مدت زمان مشابه سال قبل، 80 درصد بیشتر بوده است.
فرهاد مهریاری، مدیرکل دفتر ایمنی و ترافیک سازمان راهداری و حملو نقل جادهای نیز گزارش داده که تا کنون، بیشترین افزایش تردد جادهای وسایل نقلیه نسبت به مدت مشابه سال گذشته مربوط به استانهای خوزستان، بوشهر، گیلان، قم و سمنان بوده است. تردد در استان خوزستان نسبت به سال گذشته 66 درصد و سمنان 46 درصد رشد داشته است.
پیشبینی سونامی سفر به جنوب ایران / حدود 100درصد ظرفیت اقامتگاهها اشغال شد توسعه گردشگری داخلی مستلزم مدیریت صحیح سونامی سفر در نوروز و تابستان پیشرو است پیشبینی افزایش 30 درصدی سفر در نوروز 1401/ نیازمند توزیع مکانی و زمانی سفر هستیم