سه‌شنبه 6 آذر 1403

علی باقری جایگزین لاریجانی شد / زیباکلام: رأی نمی‌دهم اما با رأی دادن می‌توانیم از بحران‌ها عبور کنیم!/ ایمانی: اطرافیان آیت‌الله مصباح در اختلافات اصولگرایان نقشی ندارند

وب‌گاه الف مشاهده در مرجع
علی باقری جایگزین لاریجانی شد / زیباکلام: رأی نمی‌دهم اما با رأی دادن می‌توانیم از بحران‌ها عبور کنیم!/ ایمانی: اطرافیان آیت‌الله مصباح در اختلافات اصولگرایان نقشی ندارند

هر روز اخبار مهمی در رسانه ها در حوزه های مختلف منتشر می شود. بعضا این اخبار توسط خبرگزاری ها و رسانه ها مورد توجه قرار می گیرد و تحلیل می شود اما ممکن است برخی از اخبار چندان دیده نشود. الف در نظر دارد بسته خبری ویژه ای را منتشر نماید که اخبار مهم آن روز به صورت خلاصه جمع آوری شده و مخاطبان می توانند برای اطلاع کامل تر درباره آن موضوع به اصل خبر مراجعه کنند.

وثیقه 700 میلیاردی برای رئیس سابق خصوصی‌سازی

فرهیختگان نوشت: «23مرداد سال جاری میرعلی‌اشرف پوری‌حسینی، رئیس مستعفی سازمان خصوصی‌سازی کشور با دستور قضایی بازداشت شد. وی از سال 1383 تا 1384 و همچنین از مهر 1392 تا مرداد سال جاری و درمجموع حدود هفت‌سال ریاست یکی از جنجالی‌ترین و پرسروصداترین نهادهای دولتی یعنی سازمان خصوصی‌سازی را برعهده داشت...

اما حالا با گذشت بیش از 130 روز از بازداشت وی، پیگیری‌های ما نشان می‌دهد از مجموعه خصوصی‌سازی‌ها در دوره هفت‌ساله ریاست پوری‌حسینی، در 21 مورد پای او گیر است. طبق اطلاعاتی که «فرهیختگان» کسب کرده، گفته می‌شود اتهامات پوری‌حسینی به‌قدری سنگین است که بازپرس پرونده فقط درمورد تخلفات واگذاری ماشین‌سازی تبریز، برای وی وثیقه 700 میلیارد تومانی صادر کرده است. بر این اساس، به‌نظر می‌رسد پرونده قضایی وی یکی از بزرگ‌ترین پرونده‌های تشکیل‌شده در حوزه اخلال در نظام اقتصادی طی سال‌های اخیر است.»

بیشتر بخوانید:

اتهامات پوری‌حسینی چیست؟

***

زیباکلام: رأی نمی‌دهم اما با رأی دادن می‌توانیم از بحران‌ها عبور کنیم!

صادق زیباکلام به اعتمادآنلاین گفت: در بین اصلاح‌طلبان هیچ‌کس به اندازه من رأی را لازم نمی‌داند و کمتر کسی به اندازه صادق زیباکلام اصرار می‌کند که برای خروج از بحران‌های سیاسی، اقصادی و... راهی جز توجه نشان دادن به صندوق رأی نداریم.

این کارشناس مسائل سیاسی در ادامه گفت: وقتی اینترنت بعد از یک هفته وصل شد، مواجهه با اخبار تلخ آنچنان برایم باورنکردنی بود که هر چقدر با خودم کلنجار رفتم این بار هم در انتخابات شرکت کنم و برای نامزدهای اصلاح‌طلب به فعالیت بپردازم دیدم نمی‌توانم. در حقیقت به نوعی فلج فکری دچار شده‌ام.

او افزود: بعضی‌ها ایراد می‌گیرند که با رأی ندادن به تشکیل مجلسی ضعیف کمک می کنیم. ما هر کاری بکنیم مجلس یازدهم از آن اصولگرایان تندرو، اعضای جبهه پایداری و اطرافیان احمدی‌نژاد خواهد بود. در واقع اصلاح‌طلبان حتی در تشکیل چیزی شبیه فراکسیون امید هم موفق نخواهند شد. همچنین شورای نگهبان رد صلاحیت‌های گسترده‌ای خواهد داشت. به همین خاطر مصرانه بر سر تصمیم رأی ندادن می‌مانم و قطعا رأی نمی‌دهم. با این حال هنوز هم معتقدم با رأی دادن می‌توانیم از بحران‌ها عبور کنیم.

صادق زیباکلام در پایان گفت‌: تصمیم به رأی ندادن تصمیمی سخت بود، اما نمی‌شود هر کاری انجام شود و ما برای اینکه مثلا فلان گروه در انتخابات رأی نیاورد سرمان را پایین بیندازیم و رأی بدهیم.

در این زمینه باید به آقای زیباکلام یادآوری کرد هرچه در آبان‌ماه اتفاق افتاد حاصل بی‌تدبیری دولتی است که مردم دو اسال پیش با حمایت شدید شما به آن رای دادند و خودکرده را تدبیر نیست.

***

جواد لاریجانی از قوه قضائیه خداحافظی کرد

غلامحسین اسماعیلی سخنگوی دستگاه قضا اعلام کرد: علی باقری کنی با حکم رئیس قوه قضاییه به عنوان معاون امور بین الملل و حقوق بشر قوه قضاییه منصوب شد.

بنابراین گزارش، دکتر علی باقری کنی دانش آموخته و استاد دانشگاه امام صادق (ع) است. وی همچنین معاون سابق سیاست خارجی و امنیت بین‌الملل دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی و مدیرکل سابق اروپای وزارت امور خارجه بوده است.

پیش از این دکتر جواد لاریجانی دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضائیه بود.

***

اطرافیان آیت‌الله مصباح در اختلافات اصولگرایان نقشی ندارند

ناصر ایمانی درباره اختلاف اصولگرایان بر سر رسیدن به لیست واحد در انتخابات مجلس به اعتمادآنلاین گفت: فضا به قدری هم که گروهی سعی دارند تبلیغ کنند فضای اختلافی نیست و اصولگرایان امید زیادی دارند تا بتوانند در انتخابات مجلس یازدهم لیستی واحد در معرض رأی مردم قرار بدهند.

فعال اصولگرا ادامه داد: برخی ادعا دارند نزدیکان آیت‌الله مصباح می‌کوشند تا نظرات و خواسته‌های خود را به شورای وحدت تحمیل کنند. این ادعا در حالی مطرح می‌شود که پایداری‌ها هنوز درباره سیاست انتخاباتی‌شان اعلام موضع نکرده‌اند و مشخص نیست که اصلا تصمیم‌شان همراهی با شورای وحدت خواهد بود یا اینکه در پی حضوری مستقل در انتخابات هستند.

ناصر ایمانی در پایان سخنانش گفت: به طور طبیعی اختلاف‌نظرهایی در فعالیت‌های انتخاباتی اصولگرایان پیدا می‌شود، مهم این است که باید تلاش کرد حتی‌المقدور به وحدت رسید تا حضوری توأم با توفیق در انتخابات مجلس یازدهم داشته باشیم.

***

محتوای نامه روسیه درباره FATF چه بود؟

چهارشنبه گذشته عبدالناصر همتی، رئیس بانک مرکزی در جمع خبرنگاران گفت: «چین و روسیه به ما اطلاع داده‌اند که وارد شدن ایران به لیست سیاه FATF تاثیر منفی بر مبادلات بانکی کشورمان با آنها خواهد داشت.»

فرهیختگان درباره محتوای نامه روسیه نوشت: «ماجرا از این قرار است که در میان مراودات سیاسی و دیپلماتیک ایران و روسیه، چندی‌پیش تهران یک Non-paper از سوی روسیه درباره FATF دریافت می‌کند که حاوی توضیحات و توصیه‌های مهمی است.

آنچنان که روزنامه ایران پیش از این خبر داده بود، مهم‌ترین نکته روس‌ها در این Non-paper این بوده که به‌دلیل همان امضای معروف علی طیب‌نیا در سال 95 که به FATF تعهد می‌دهد برنامه اقدام را تمام و کمال اجرایی سازد، نپیوستن ایران به FATF می‌تواند به‌دلیل آنکه نقض یک تعهد پیشین به حساب می‌آید، تاثیرات منفی در وجهه ایران داشته و نهایتا ممکن است تاثیرات منفی بر مبادلات میان دو کشور هم داشته باشد.

از این‌رو باید گفت حتی روسیه هم نسبت به نحوه تصمیم‌گیری و اقدامات دولت حسن روحانی در مواجهه با فضای بین‌المللی توضیحاتی دارد که گویای فقدان یک رویکرد صحیح و تدبیر لازم است. علاوه‌بر این، نامه روس‌ها حاوی چند نکته دیگر هم بوده است، نکاتی که می‌تواند گره‌گشای کار باشد.

آنها در این نامه از یک مجموعه تصمیم و اقدام سخن می‌گویند که با اتخاذ آنها ایران می‌تواند تا حدودی تبعات ناشی از اجرای تمامی گام‌های برنامه اقدام را کاهش دهد، از جمله اقداماتی که ایران باید در جریان اجرای گام‌های باقی‌مانده بردارد و همچنین مدل مواجهه‌ای که در مذاکرات آتی می‌تواند با کشورهای عضو FATF داشته باشد.

درواقع باید گفت Non-paper روسی، یک توصیه‌نامه به دولت روحانی است که توضیح می‌دهد به‌خاطر بی‌تدبیری قبلی در پذیرش شتابزده برنامه اقدام و تعهد اجرای آن، ایران چگونه می‌تواند هزینه‌های سنگینی را که در آینده می‌تواند متوجه ایران باشد، کاهش دهد.»