پنج‌شنبه 8 آذر 1403

عودت یا گرفتاری در کوره راه‌ها پیامد مراجعه زائران به مرز مهران

وب‌گاه الف مشاهده در مرجع
عودت یا گرفتاری در کوره راه‌ها پیامد مراجعه زائران به مرز مهران

زائران بدانند و آگاه باشند؛ هیچ راه و منفذ قانونی در مرز مهران - زرباطیه برای ورود به عراق و عزیمت بسوی کربلا و نجف به امید مشرف شدن در کنگره آیینی اربعینی حسینی وجود ندارد.

به گزارش ایرنا، هر آنکه و هر آنچه خلاف گزاره فوق باشد و به نوعی کورسویی از امید برای گشایش مرز زمینی ایران و عراق ایجاد کند و موجب راه افتادن مشتاقان بسوی مرز مهران شود نه تنها راهی به اقیانوس اربعین کربلایی ندارد بلکه موجب زحمت و دردسر زیاد است.

توضیح دقیق‌تر برای آنانی که بی‌اعتنا به مخاطرات قطعی کرونا و بی‌توجه به تاکید منابع رسمی، به ضد و نقیض‌گویی و القائات غیرمسئولانه و نامستقیم رسانه‌ای توجه کرده و شهر و دیار را بسوی ایلام و مهران رها می‌کنند طیفی از تصورات قابل طرح و پیش‌بینی است که بهترین آن شناسایی شدن توسط نیروهای پلیس راه، انتظامی و مرزبانی و بازگرداندن آنان بسوی شهر و مبدا سکونت است.

احتمالات پیش‌رو برای کسانی که از خوش شانسی شناسایی و عودت برخوردار نمی‌شوند به طور خلاصه در چند جستار قابل توضیح است که ابتدای آن گرفتار شدن در کوره راه‌های غیر قانونی مرز مهران است که از شیارهای کوهستانی شروع شده و به میدان‌های مین بی‌نقشه باقیمانده از جنگ تحمیلی منتهی می‌شود.

باید اذعان داشت این تنها و همه گزینه‌های پیشرو برای کسانی که تلاش می‌کنند به طور غیرقانونی از مرز گذر کنند، نیست که مواردی نیز ممکن است واقعا سالم به آن طرف مرز برسند اما امر قطعی بعد از آن می‌تواند افتادن در چاه ویل زندان و دادگاه با اتهام ورود غیرقانونی به عراق باشدکه با همه مشقت‌ها و سختی‌ها باز هم بهتر از گرفتاری بی‌نام و نشان در چنگال خشونت تروریستی رایج در عراق است.

قضاوت در مورد اینکه منتهی شدن سرنوشت به میدان مین بهتر است یا تحمل زندان و مخاطرات قضایی عراق و یا دچار وقایع تروریستی شدن، امری است که هر مشتاق امر مستحب زیارت قبل از شروع به عزیمت بسوی مهران باید به آن فکر کنند و خوب هم فکر کند.

و اما در مورد آنان که آنقدر خوشبخت هستند که در طول راه و یا در مهران توسط نیروی انتظامی شناسایی و عودت داده شده‌اند؛ معاون سیاسی امنیتی استانداری ایلام گفت: شماری از افراد برخلاف خبرها و اعلام‌های رسمی که تاکید بر انسداد کامل مرزهای زمینی برای عزیمت به عراق دارند با تکیه بر شایعه‌های بی‌مبنا راهی ایلام ومهران شده‌اند که تا این لحظه سه هزار نفر از آنان شناسایی و به استان‌های خود عودت داده شده‌اند.

الیاس فتاحی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا هشدار داد: تلاش برای خروج از مرزهای ایلام ناکام و پرمخاطره است و هموطنان خود را گرفتار تلقی‌ها و شایعه‌های کذب و ناروا نکنند.

وی تاکید کرد: مردم به شایعات فضای مجازی در خصوص اربعین توجه نکنند و اخبار موثق را از طریق رسانه ملی و خبرگزاری‌های رسمی دریافت کنند.

کنترل مرز و محورهای ورودی مهران

فرمانده نیروی انتظامی استان ایلام نیز بر تلاش همه‌جانبه نیروها برای جلوگیری از تردد غیرمجاز از مرز تاکید کرد و گفت: مهم‌ترین اولویت پلیس در این راستا جلوگیری از ورود این زائران به محورهای ورودی به ویژه شهرستان مهران است.

سردار دلاور القاصی‌مهر اظهار داشت: بر اساس تصمیمات کشوری، ورود زائران به مرز مهران ممنوع بوده و پلیس از ورود تمامی زائران به پایانه مرزی شهید قاسم سلیمانی شهرستان مهران ممانعت می‌کند.

وی تصریح کرد: طی روزهای گذشته افرادی بودند که بدون توجه به توصیه‌های پلیس و مسوولان کشوری به استان ایلام مراجعه کردند که از ورود آنان به مرز مهران جلوگیری شده است.

وی تاکید کرد: ورودی های استان ایلام به ویژه شهر مهران به شدت تحت کنترل پلیس است و تاکنون بیش از 850 خودرو به استان‌های محل سکونت خود عودت داده شدند.

وی با بیان اینکه سلامت مردم برای پلیس از اهمیت ویژه ای برخوردار است، افزود: هشت ایستگاه کنترلی ثابت و سیار در محورهای مواصلاتی استان مستقر است و به هیچ وجه اجازه تردد به زائران به سمت پایانه مرزی مهران داده نمی‌شود.

بنابر تصمیم ستاد اربعین، مرز مهران تنها برای بازگشت زائران باز است و مسافران عتبات عالیات بعد از انجام آیین‌های اربعین می‌توانند از مرز مهران برای بازگشت زمینی به کشور استفاده کنند.

بنا به اظهار مسئولان کشور، امسال سفر برای شرکت در راهپیمایی اربعین حسینی در عراق، فقط به صورت هوایی امکان‌پذیر است اما زائران می‌توانند در بازگشت از طریق مرز زمینی مهران وارد کشور شوند.

مرز مهران که سالیان دراز بعد از سقوط رژیم بعث گذرگاه اصلی زائران به سمت عتبات عالیات بوده است اما در طی 2 سال اخیر به علت شیوع کرونا بر روی زائران بسته شده است.

همه محورهای منتهی به مهران پایش می‌شوند

پلیس راه استان ایلام برای جلوگیری از ورود زائران به استان در تمامی مبادی ورودی و خروجی، ایستگاه‌های ایست و بازرسی استقرار داده است.

سرپرست پلیس راه ایلام در این زمینه گفت: گشت‌های ایست و بازرسی در هفت نقطه استان ایلام برای عودت زائران احتمالی اربعین به استان‌های مبدا خود استقرار دارند.

سرهنگ علی‌احمد شاهوردی اظهار داشت: باتوجه به ممنوعیت تردد زائران از مرزهای زمینی، گشت‌های ایست و بازرسی از ورود هرگونه خودروی غیربومی زائران به مقصد مرز مهران جلوگیری می‌کند.

وی افزود: گشت‌های ایست و بازرسی در تمامی مبادی ورودی استان از جمله ایوان، هلیلان، چرداول، دهلران، ایلام و مهران مستقر است و مانع ورود زائران به سمت مهران می‌شوند و خودروهای حامل با اعمال قانون و عودت به استان‌های خود مواجه می‌شوند.

شاهوردی اضافه کرد: همچنین کاروان‌های پیاده نیز حق مراجعه به استان ایلام و مرز مهران را ندارند و آنها نیز به استان‌های مبدا خود بازگرداننده می‌شوند.

وی ادامه داد: برابر ابلاغیه ستاد اربعین پلیس راه استان‌های مختلف باید از حرکت خودروهای حامل زائران به مرزها خودداری کنند و در صورت مشاهده هرگونه خودرو حامل زائران، قبل از رسیدن آنها به استان‌های مرزی، این خودروها را عودت دهند.

عزیمت زوار اربعین به مرز مهران باید از مبدا کنترل شود

استاندار ایلام گفت: عزیمت کاروان‌های زوار اربعین به سمت مرز مهران باید از شهرهای مبدا کنترل شود و در استان نیز اجازه ورود به این کاروان‌ها در محورهای ورودی داده نشود.

محمد نوذری اضافه کرد: با نزدیک‌تر شدن به اربعین حسینی احتمال حرکت کاروان‌های غیرمجاز به سمت مهران بیشتر است که باید متناسب با این مساله کنترل و نظارت از سوی دستگاه‌های مختلف افزایش یابد.

وی تصریح کرد: مرز مهران به استناد مصوبات ستاد مرکزی اربعین و ستاد ملی کرونا در این شرایط کرونایی بطور کامل به روی زائران برای سفر به عتبات عالیات بسته است.

به گزارش ایرنا، با توجه به توافق میان دولت ایران و عراق تعداد محدودی زائر (60 هزار نفر) از طریق مرزهای هوایی امکان سفر به عراق را خواهند داشت و برای این منظور فرودگاه شهرهای تهران، مشهد، اهواز، تبریز، اصفهان و بندرعباس در نظر گرفته شده است.