فروش "املاک مازاد آموزش و پرورش" آری یا خیر؟!
آموزشوپرورش لیست املاک مازاد خود برای فروش را اعلام کرده است و در استان تهران 33 ملک به فروش میرسد که بیشترین املاک مربوط به منطقه 7 است؛ اما ایا فروش "املاک مازاد آموزش و پرورش" تصمیم صحیحی است؟
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، آموزش و پرورش لیست املاک مازاد خود در مناطق مختلف کشور را در دبیرخانه هیئت عالی مولدسازی داراییهای دولت منتشر کرده است.
با کاهش بودجه عمرانی دستگاهها در لایحه بودجه سال 1402، اعتبارات سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور که وظیفه ساخت مدارس جدید را بر عهده دارد، کاهش داشته است و براین اساس اعتبارات سازمان نوسازی مدارس در لایحه بودجه 1402 در مقایسه با امسال 15 درصد کمتر شده است که این موضوع وزارت آموزش و پرورش را با چالشهایی مواجه خواهد ساخت.
با توجه به کاهش اعتبارات در حوزه ساخت و ساز مدارس اکنون تنها امید سازمان نوسازی مدارس، فروش املاک مازاد و اختصاص درآمدهای آن برای ساخت مدارس جدید است.
فروش ملک میدان ونک برای ساخت 12 مدرسه
حمیدرضا خانمحمدی؛ رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور با اشاره به اینکه در میدان ونک تهران ملک بلااستفادهای داریم که با فروش آن میتوانیم 10 تا 12 مدرسه بزرگ بسازیم، گفت: در شهر تهران به دلیل قدیمی بودن مدارس چالشهای بسیاری داریم؛ اعلام آمادگی کردیم تا نهادها برای ما مدرسه بسازند و این ملک را تحویل آنها دهیم.
شناسایی و فروش 32 ملک مازاد راهکار حل مشکل کمبود مدرسه در تهرانعباس زارع مدیرکل نوسازی مدارس استان تهران نیز با اشاره به اینکه بند "ی" تبصره 9 قانون بودجه به مولدسازی اموال اشاره شده است، مطرح کرد: با توجه به ارزش بالای ملک در استان تهران میتوان با فروش املاک مازاد مشکل کمبود مدرسه را مرتفع کرد. 33 ملک مازاد در استان تهران شناسایی شده که اگر به فروش برسد، مشکلات مرتبط با مدارس حل خواهد شد، اقدامات در این رابطه در حال انجام است و امیدواریم تا پایان امسال به نتیجه برسد.
بیشترین فروش املاک در خراسان رضوی
در جدول زیر تعداد املاک مازاد آموزش و پرورش مشخص شده است:
تهران21 مورد + 2 مورد ستاد. شهرستانهای تهران10 مورد اردبیل36 مورد (31 مدرسه) چهارمحال و بختیاری1 مورد کردستان10 مورد کهگیلویه و بویر احمد3 مدرسه البرز16 مورد (7 مدرسه) لرستان3 مورد (2مدرسه) مرکزی35 مورد (16 مدرسه) اصفهان10 مورد آذربایجان غربی36 مورد (12 مدرسه) هرمزگان10 مورد (9 مدرسه) خراسان شمالی2 مورد قم1 مورد گلستان9 مدرسه همدان25 مورد (5 مدرسه) یزد12 مورد (11 مدرسه) ایلام2 مورد مازندارن9 مورد (2 مدرسه) خراسان رضوی53 مورد (7 مدرسه) خوزستان40 مورد (13 مدرسه) فارس13 مورد (6 مدرسه) سمنانموردی اعلام نشده است کرمانشاه36 مورد (6 مدرسه) گیلان16 مورد (8 مدرسه) بوشهر6 مدرسه خراسان جنوبی27 مورد (13 مدرسه) کرمان9 مورد (7 مدرسه) قزوین4 مورد آذربایجان شرقی43 مورد زنجان17 مورد (14 مدرسه)البته شهر تهران مشخص نکرده، وضعیت املاک واگذار شده مربوط به مدارس است یا خیر اما وضعیت املاک مازاد اعلامی در مناطق مختلف شهر تهران بدین شرح است:
بیشترین متراژ ملک واگذار شده مربوط به ملک ایثارگران منطقه 12 با 2500 متر است.
فروش ملک آموزش و پرورش در میدان ونک برای ساخت مدرسه در تهرانمنطقه 1: 2 مورد به همراه باغ فردوس
منطقه 3: 1 مورد.
منطقه 7: 7 مورد.
منطقه 11: 4 مورد.
منطقه 12: 6 مورد.
نگاه متفاوت دو وزیر
اگر چه مولدسازی داراییها چند سالی میشود که مطرح شده است اما همواره نگرانیهایی از این حیث به ویژه در حوزه آموزش و پرورش وجود دارد و این دغدغه مطرح است که در نهایت این کار منجر به مدرسهفروشی شود و ممکن است که عایدی به نفع دانشآموزان حاصل نشود.
یوسف نوری؛ وزیر آموزش و پرورش در این رابطه گفته: مولدسازی بحث فروش نیست و در واقع تعدادی از املاک مازاد غیرقابل استفاده آموزش و پرورش برای تکمیل پروژههای مناطق محروم بهکار گرفته خواهند شد. تعدادی از این املاک شناسایی و به مرجع مور نظر اعلام شدند، در صورت صدور مجوز، مقرر شده تا مدارس مناطق محروم و تخریبی و مدارس کانکسی ذیل این طرح ساماندهی و بازسازی شوند و این طرح فقط برای نوسازی و تکمیل و تجهیز مدارس با اولویت مناطق کمبرخوردار انجام میشود.
با وجود این توضیحات اما فروش املاک مازاد آموزش و پرورش با انتقاداتی نیز همراه بوده است؛ محسن حاجی میرزایی وزیر سابق آموزش و پرورش در این رابطه نوشته است: تأمین کسری بودجه از محل فروش املاک و داراییهای آموزش و پرورش حتماً مولدسازی دارایی نیست.