مجلس یازدهم قانون برنامه توسعه را بروز کند
![مجلس یازدهم قانون برنامه توسعه را بروز کند](http://econews.ir/files/images/content-large/636859266489292768-1589860887.jpg?rev=20200519-9)
به گزارش خبرگزاری اقتصادی ایران ، علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی در برنامه گفتوگوی ویژه خبری درباره عملکرد مجلس دهم، اظهار داشت: البته زمان پایان مجلس دهم تا هفتم خردادماه است و ما دو روز کاری داریم اما تا 7 خرداد مجلس فعالیت خود را ادامه میدهد و در خدمت مردم است.
وی ادامه داد: بیانیه گام دوم انقلاب در این دوره از مجلس مطرح شد و مجلس شورای اسلامی در این زمینه تلاش بسیار خوبی داشت.
رئیس مجلس شورای اسلامی درباره ارزیابی از عملکرد مجلس دهم، تصریح کرد: مجلس پایگاه اصلی دموکراسی است و هر چه پشتوانه مردمی آن قویتر باشد مجلس نماینده واقعیتری برای مردم است و قدرت بیشتری دارد. مجلس دهم 62 درصد آرای مردمی را داشت و از یک پشتوانه خوب مردمی برخوردار بود. این مسئله نشان دهنده پشتوانه قوی مردمی مجلس دهم است و اینکه این مجلس نماینده واقعیتری برای مردم است.
لاریجانی گفت: 103 نفر از نمایندگان این دوره سابقه ایثارگری داشتند و 16 نفر فرزند شهید هستند و نشان دهنده این است که پیوند این مجلس با بخش انقلاب بسیار قوی است.
وی اظهار داشت: 80 درصد نمایندگان مجلس فعلی سابقه اجرایی دارند و این مسئله به فهم مشکلات مردم بسیار کمک میکند و هرچه سابقه اجرایی بیشتر باشد آنان بهتر میتوانند مشکلات مردم را درک کنند.
رئیس مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: چهار نفر از نمایندگان فعلی سابقه وزارت و چهار نفر سابقه استانداری، پنج نفر سابقه معاون وزیر، 11 نفر سابقه فرمانداری و تعداد زیادی سابقه شهرداری داشتند.
همواره به دنبال آن بودیم که موانع کسب و کار را حل و فصل کنیم
رئیس مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: 167 نفر از نمایندگان مجلس دهم دکترا و فوق دکترا داشتند و این نشاندهنده کارآمدی آنان است و 80 نفر مدرس دانشگاه هستند.
وی گفت: ما قانون منع بکارگیری بازنشستگان را اصلاح کردیم، برای اینکه دستگاههای اجرایی مجبور شوند که از جوانان استفاده کنند و هیچ مجلسی به اندازه مجلس دهم به شرکتهای دانشبنیان توجه نکرد و ما بودجه قابل توجهی به این بخش تخصیص دادیم.
لاریجانی اظهارداشت: قانون حداکثر استفاده از توان تولید داخلی را به تصویب رساندیم و همواره به دنبال آن بودیم که موانع کسب و کار را حل و فصل کنیم چرا که معمولا در کشور ما برای سرمایهگذاری موانع زیادی وجود دارد و افراد باید کفش آهنی پا کنند.
رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: یکی از قانونهایی که بنده از تصویب آن بسیار خرسند شدم قانون مربوط به توسعه اشتغال در مناطق روستایی و عشایری بود. در روستاها امکانی برای حضور جوانان برای فعالیت وجود ندارد و زمانی که جمعیت روستا زیاد میشود باید امکانات زیادی برای آنان فراهم کرد که ما در این قانون از صندوق توسعه ملی منابعی را در نظر گرفتیم تا این افراد در روستاها بتوانند سرمایهگذاری در بخشهای صنعتی، تولیدی و کشاورزی داشته باشند.
وی افزود: قانون تقویت و توسعه نظام استاندارد را به تصویب رساندیم که اهمیت زیادی دارد و ما این قانون را مستحکم کردیم.
لاریجانی بیان کرد: یکی از مشکلات مهم در کشور بحث پسماندها بود که در بسیاری از مناطق کشور مشکلاتی را ایجاد کرده است ما قانونی را در این زمینه به تصویب رساندیم و گفتیم که از بخش غیردولتی حمایت شود تا پسماندهای عادی را ساماندهی کنند.
وی با اشاره به اینکه قانون اعمال مالیات بر ارزش افزوده یکی دیگر از قوانین بسیار خوب مجلس دهم بود، گفت: در حال حاضر و بیماری کرونا که خریدهای رو در رو کاهش یافته است، تأثیر تصویب قانون صندوق مکانیزه فروش مشخص شد که بخشی از مشکلات مردم مرتفع شد.
لاریجانی گفت: ما قانون بخشودگی جرایم را به تصویب رساندیم که اهمیت زیادی دارد چرا که بسیاری از افراد جرایم خرد دارند و با اینکه شورای نگهبان چندین بار آن را رد کرد اما اصرار کردیم و به مجمع تشخیص مصلحت نظام ارجاع شد و در نهایت به تصویب رسید.
باید با نظارت به دنبال حل مشکلات باشیم
رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به تصویب قانون حمایت از هنرمندان و استادکاران صنایع دستی، گفت: مردم در این زمینه مشکلات زیادی داشتند که ما این قانون را اصلاح کردیم.
وی ادامه داد: مشکلاتی مردم به جهت مؤسسات مالی و اعتباری داشتند که ما چندین جلسه علنی و غیرعلنی در این باره برگزار کردیم، چرا که برای دولت در این زمینه مشکلاتی به وجود آورد، اما در نهایت این مشکل حل شد.
لاریجانی درباره علت ضعف نظارتی مجلس شورای اسلامی گفت: در این باره باید ببینیم که مجلس چه اقداماتی انجام داده است و اگر هر کسی انتقاد دقیقی داشته باشد ما به آن گوش میدهیم.
وی ادامه داد: بنده به خاطر دارم که در مجلس هشتم مقام معظم رهبری نکاتی را درباره نظارت فرمودند و در مجالس بعدی هم تکرار کردند و فرمودند که دو عنصر نظارت و همکاری صمیمانه با قوای دیگر دو بخش تفکیک ناپذیر است و نظارت به معنای جدال با قوای دیگر نیست چرا که همه جز یک حکومت هستند و هدف از نظارت باید حل مشکلات باشد.
لاریجانی گفت: برخی تصور میکنند که معنای نظارت این است که مجلس مدام یقه دولت و قوه قضائیه را بگیرد اما این طور نیست چرا که مقام معظم رهبری فرمودند که نظارت مجلس نباید به معنای رقابت با دولت و در نظر نگرفتن شرایط دولت باشد.
وی ادامه داد: برای مثال ما باید شرایطی چون تحریمها و همچنین شیوع ویروس کرونا را در نظر بگیریم. بر این اساس هر قوه باید به کار خود بپردازد اما باید به تنگناها هم توجه کنیم و ما باید با نظارت به دنبال حل مشکلات باشیم نه آنکه دعوا راه بیندازیم.
لاریجانی درباره شفافیت آرا و نظرات نمایندگان گفت: به نظر میرسد که این موضوع را رسانهها هم به صورت دقیق باز نمیکنند. در حال حاضر تمام مذاکرات مجلس به صورت علنی پخش میشود و در جلسات کمیسیونهای مجلس هم خبرنگاران حضور دارند و تنها چیزی که علنی نیست آن است که طبق آئیننامه داخلی مجلس رأی نمایندگان مکشوف نیست. مذاکرات شورای نگهبان و مجمع تشخیص مصلحت نظام را ببینید آیا مذاکرات آنان به صورت علنی پخش میشود؟
لاریجانی با اشاره به روزی که نمایندگان لباس سبز سپاه پوشیدند، گفت: بنده در آن مقطع در کشور قطر بودم و به بنده گفتند که آمریکا چنین تصمیم نااهلانه ای گرفته و سپاه پاسداران را متهم به یک نهاد تروریستی کرده است و برای بنده بسیار عجیب بود چرا که سپاه بخش نظامی ماست و ما در هواپیما در این باره بحث کردیم که چه کار کنیم.
وی ادامه داد: بنده گفتم بهترین راه این است که به آمریکا بگوییم که اگر سپاه را تروریست میداند همه ما سپاهی هستیم و تماس گرفتیم با مسئولان سپاه که 300 لباس سپاه به مجلس بفرستند و همه نمایندگان مجلس بدون اینکه از قبل اطلاع داشته باشند لباس سبز سپاه را پوشیدند و نشان میدهد که اگر به بخش امنیتی و نظامی ما توهین شود همه ما از نحلههای مختلف پشت آن هستیم و هیچ کس با این موضوع مخالفتی نکرد.
رئیس مجلس درباره تلخترین و شیرینترین خاطرات خود از مجلس دهم گفت: در زمانی که مجلس قانون برنامه پنجم توسعه را تصویب میکرد یکی از دوستان آمد و گفت که برای آیتالله هاشمی رفسنجانی حادثه ناگواری رخ داده است و بنده جلسه را ترک کردم و فهمیدم که ایشان رحلت کرده است و بسیار متاسف شدم چرا که ایشان خدمت بسیار زیادی به انقلاب کرد.
لاریجانی گفت: مورد دیگر هم درباره شهید حاج قاسم سلیمانی بود که بنده در حوزه انتخابیه قم بودم و شب قبل هم خوابم نبرد و تا صبح داشتم کارتابلهای بسیار زیاد مجلس را انجام میدادم که یکی از محافظان بنده در زد و گفت که حادثهای برای حاج قاسم رخ داده است و با هراس بلند شدم و به تهران آمدم و بین راه با آقای حجازی صحبت کردم که گفت حضرت آقا فرمودند ساعت 11 خدمت ایشان بروم که این حادثه هم برای بنده بسیار تلخ بود.