موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس، بازنمایی از ترویج گفتمان صلحطلبی ملت ایران است
مدیرعامل موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس میگوید: موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس یک موزه جنگ نیست، بلکه موزهای برای بازنمایی «دفاع» مشروع و ترویج گفتمان صلحطلبی ملت ایران و نظام جمهوری اسلامی ایران است.
به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی و امور بینالملل موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس، چهارمین پنل از سلسله وبینارهای جشنواره بینالمللی صلح و گردشگری به همت موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس و با موضوع نقش موزهها در آموزش صلح برگزار شد.
در این پنل که کارشناسانی از جمله محمدرضا تقیپور، مدیر موزه صلح تهران، دکتر محمدرضا کارگر، مدیرکل موزه های وزارت میراث فرهنگی و گردشگری، دکتر سید احمد علوی، مدیر کمیته گردشگری و میراث فرهنگی شورای اسلامی شهر تهران، دکتر محمدرضا مجیدی، رئیس انجمن ایرانی همکاری با یونسکو، ادواردو باسو، نماینده شبکه یادمانهای صلح اروپا، ابراهیم پورفرج رئیس جامعه تورگردانان ایران، علی صدرنیا رئیس هیئت مدیره جامعه راهنمایان گردشگری و تعدادی دیگر از صاحبنظران این حوزه حضور داشتند، دکتر علی اصغر جعفری، مدیرعامل موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس به سخنرانی پرداخت.
مدیرعامل موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس در چهارمین پنل از سلسله وبینارهای جشنواره بینالمللی صلح و گردشگری گفت: تقارن این نشست با ایام گرامیداشت چهل و یکمین سالگرد حماسه دفاع مقدس، ایستادگی، اقتدار و پیروزی ملت ایران به رهبری حضرت امام خمینی (ره) در جنگ تحمیلی رژیم بعث عراق با حمایت قدرت های بزرگ علیه ملت بزرگ ایران را به فال نیک میگیریم.
دکتر جعفری افزود: خوشحالم که امروز موزهها جایگاه مناسبی را در افکار عمومی و صحنه زندگی مردم پیدا کردهاند. موزهها در ابتدا صرفا مکانی برای جمعآوری و نمایش اشیاء بودند، اما در روند تکاملی خود به تدریج از کارکردهای سنتی خود فاصله گرفتند و امروز به عنوان نهادهای فرهنگی تاثیرگذار مسئولیتهای اجتماعی مهمی به آنها واگذار شده است. سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی سازمان ملل متحد (UNESCO) در ابلاغیه رسمی خود بیان کرده است که «موزهها در قلب مأموریت یونسکو برای ترویج صلح و تفاهم از طریق همکاری بینالمللی فرهنگی قرار دارند.»
وی با تاکید بر این که موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس، تجلی صلح است، اظهار کرد: جنگ تحمیلی رژیم بعثی علیه کشورمان که 8 سال به طول انجامید، طولانی ترین جنگ متعارف دنیا در قرن بیستم میلادی محسوب میشود. این جنگ در شرایطی آغاز شد که صدام با پاره کردن معاهده 1975 الجزایر و زیرپا گذاردن مرزهای بینالمللی با ادعاهای واهی از جمله مالکیت بر اروند رود و انضمام استان خوزستان به عراق، رسما آتش جنگ را علیه کشورمان برافروخت و صلح میان دو کشور را نقض کرد. متاسفانه قدرتهای بزرگ از جمله آمریکا و اتحاد جماهیر شوروی از او حمایت و پشتیبانی کردند که این حمایتها کشتار مردم بیگناه را از سوی صدام در پی داشت. در مقابل، ایران نیز با استناد به ماده 51 منشور سازمان ملل متحد به دفاع مشروع از خود پرداخت و حماسه «دفاع مقدس» ملت ایران خلق شد و چنانکه در انتهای جنگ شاهد بودیم، به اذعان سازمان ملل متحد صدام به عنوان آغازگر جنگ معرفی و محکوم به پرداخت غرامت به کشورمان شد.
دکتر جعفری ادامه داد: ملت بزرگ ایران در طول تاریخ منادی صلح، برابری و زندگی مسالمتآمیز با همسایگان و سایر ملل بوده و در طول سه قرن گذشته از سوی ایران به هیچ کشوری تعرض نشده و امنیت و صلح را برای همه آرزو داشته است؛ اما جنگ تحمیلی نظام سلطه با محوریت عراق علیه ایران نشان داد که در مقابل تجاوز تا پای جان میایستد. امروز موزهها میتوانند چهره کریه جنگ و سیمای زیبای صلح را به شایستگی به نسلهای جوان و ملتها نشان دهند.
مدیرعامل موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس با اشاره به تاریخچه شکلگیری این موزه خاطرنشان کرد: موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس که یکی از اقدامات ماندگار شهرداری تهران در مجموعه فرهنگی و گردشگری عباس آباد است، برابر اساسنامهای که به تصویب رهبر معظم انقلاب اسلامی رسیده وظیفه خطیر حفظ و انتقال ارزشها و دستاوردهای دفاع مقدس به نسلهای پس از جنگ و جلوگیری از تحریف واقعیات این مقطع مهم تاریخ معاصر کشورمان را بر عهده دارد. همانگونه که از نام این موزه برمیآید این موزه یک موزه جنگ نیست، بلکه موزهای است برای بازنمایی «دفاع» مشروع و ترویج گفتمان صلحطلبی ملت ایران و نظام جمهوری اسلامی ایران.
دکتر جعفری در پایان یادآور شد: این در حالی است که رسانههای دشمن با تبلیغات وسیع سعی در وارونه جلوه دادن جنگ تحمیلی و ترسیم چهرهای جنگ طلب از کشورمان دارند. لذا از مهمترین رسالتهای این موزه، اولا بازنمایی مظلومیت و حقانیت کشور در این جنگ نابرابر و ثانیا انتقال پیام صلح جویی ملت ایران به بازدیدکنندگانداخلی و خارجی است.
انتهای پیام