نامه مهم جبهه اصلاحات به مسعود پزشکیان + جزئیات

رئیس جبهه اصلاحات ایران در نامهای به رئیس جمهور بسته پیشنهادی راهبردی این جبهه برای عبور از بحران را اعلام کرد.
در نامه جبهه اصلاحات ایران به مسعود پزشکیان رییس جمهوری آمده است:
به نام خدا
جناب آقای دکتر مسعود پزشکیان
ریاست محترم جمهوری اسلامی ایران
با سلام و احترام
پیش از هر چیز به روان پاک شهیدان نظامی و غیر نظامی در تجاوز اخیر رژیم صهیونیستی به ایران عزیز درود میفرستیم و از تلاش دولت شما در تأمین و توزیع کالاهای اساسی متناسب با جابجایی مردم در ایام این تجاوز تشکر میکنیم. این تلاش دولت در کنار متانت و آرامش تحسین برانگیز جامعه، موجب گشت در این روزهای پرحادثه هیچ کمبود قابل توجه ای در سطح مایحتاج اولیه مردم احساس نشود.
حضرتعالی بهتر از هرکس به بحرانهای مختلف و به ویژه تهدیدهای عظیمی که در حال حاضر کیان کشور را هدف گرفته است واقفید و نیازی به ذکر آنها نمیبینیم. تجربه جنگ دوازده روزه به رغم مقاومت قهرمانانه نیروهای مسلح و حمایت ستودنی مردم، بیش از گذشته ناترازیها و ناکارآمدیهای نگران کننده در حوزههای تکنولوژی نظامی، امنیت اطلاعاتی و ضد جاسوسی، عملیات روانی و جنگ رسانهای، و... را آشکار کرد. اکنون دیگر تردیدی وجود ندارد که برای جبران این ناترازیها و ناکارآمدیها، کشور بیش از هر چیز نیازمند بازنگری در سیاست ها و رویکردها و نیز مدیریت چابک، قاطع و منسجم است تا با پرهیز از روزمرگی و آشفتگی گفتمانی به اقدامات اصولی و اصلاحات ساختاری اقدام کند.
سرمایه گذاری شما در ایجاد وفاق در سطح حاکمیت که بعضاً با بی اعتنایی به مطالبات جامعه و انتظارات طرفداران و نیروهای اصلاح طلب حامی همراه بود، علی القاعده امروز و درچنین شرایطی میبایست به همراهی و حمایت همه جانبه در تصمیمگیریهای کلان بینجامد، اما رخدادهایی نظیر مصوبه اخیر مجلس در تعلیق همکاری با آژانس بینالمللی انرژی اتمی، تعلل مداوم و عامدانه در پیوستن به FATF، و نهایتاً تصویب نیمبند آن، سیاستهای تبلیغاتی جنگ طلبانه و رویکرد تخریبی رسانه ملی علیه دولت، نشان دهنده آن است که متأسفانه چنین سرمایه و پشتوانهای شکل نگرفته است. از سوی دیگر ضعفها و نارساییها و عدم انسجام و هم افزایی کادر مدیریت اجرایی کشور و همچنین مماشات، سکوت و انفعال دولت در قبال اقدامات خسارت بار مذکور به احساس نوعی بی دولتی در جامعه دامن زده است.
تجربه جنگ دوازده روزه نشان داد که ایران در سطح بین المللی تنهاست و به رغم همه هزینههایی که کشور برای قرار گرفتن در کنار روسیه و چین پرداخت کرده است، مواضع این دو کشور از حد محکومیت لفظی تجاوز رژیم صهیونیستی فراتر نرفت. در روزهای پیش رو و پس از آتش بس شکننده و ناپایدار که ترامپ و نتانیاهو جنایتکار در پی اجماع سازی جهانی علیه ایران هستند و مکانیزم ماشه در آستانه فعال شدن است، نیز انتظاری بیش از گذشته از کشورهای مذکور نمیتوان داشت.
آقای رئیس جمهور
در روزها و ماههای آینده سه وضعیت محتمل در انتظار ایران است:
1- شروع مجدد جنگ و تخریب زیر ساختهای حیاتی کشور که خواست اسرائیل و جریان نومحافظه کار حاکم بر آمریکاست
2- ادامه وضعیت نه جنگ و نه صلح و محاصره کامل سیاسی اقتصادی و انزوای کامل ایران و در نتیجه تشدید بحرانهای کنونی و فرسایش توان ملی کشور
3- تجدید نظر در سیاستهای گذشته و اتخاذ راهبرد توسعه همه جانبه و تعامل سازنده با جهان به جای راهبرد ستیز و بقا که خروج ایران از انزوا و توسعه و پیشرفت و سربلندی ایران و ایرانی را در پی خواهد داشت
تحقق هریک از سه وضعیت مذکور به میزان زیادی بستگی به انتخاب و تصمیم نظام دارد. طبعاً در صورت درک منطق موقعیت و اتخاذ تصمیمات هوشمندانه، وضعیت سوم برای ایران به هیچ وجه دور از دسترس نیست. لازمه چنین انتخابی چنان که گفتیم بازنگری در رویههای گذشته و اتخاذ سیاستها و تصمیمات اصولی و سرنوشت ساز در عرصههای داخلی و خارجی و نیز چالاکی، قاطعیت و ابتکار عمل در سطح مدیریت اجرایی کشور است. در صورت چنین عزم و ارادهای میتوان به سوق یافتن شور ملی پدید آمده در نبرد میهنی اخیر در حمایت از دولت و نظام امیدوار بود. لازم به یادآوری نیست تصمیم نظام در خصوص مذاکره با آمریکا و حمله رژیم صهیونیستی در شرایطی که مذاکرات مذکور ادامه داشت در ایجاد احساس همبستگی ملی علیه این تجاوز نقشی به سزا داشت. از این رو اگر جامعه عزم و ارادهای در نظام برای تجدید نظر در سیاستهای گذشته احساس کند در حمایت و همراهی و تحمل شرایط سخت، تردیدی به خود راه نخواهد داد.
بر این اساس جبهه اصلاحات ایران برخود فرض میداند، بسته پیشنهادی راهبردی خود را به جنابعالی تقدیم کند:
1- مستندسازی جنایات رژیم صهیونیستی و رسیدگی فوری به قربانیان
پیش از هرچیز دولت باید به مستند سازی جنایات رژیم صهیونیستی و ثبت خسارات ناشی از تجاوز اخیر اقدام کند.
پنهانکاری و عدم اطلاع رسانی در باره خسارات و تکرار روایتسازیهای کاذب با توجیه حفظ روحیه مردم چنان که همواره شاهد بودهایم جز بی اعتمادی عمومی و افزایش ضریب نفوذ رسانههای بیگانه در افکار عمومی نتیجهای نخواهد داشت. خسارات وارده سند مظلومیت ایران در این جنگ و محکومیت این رژیم یاغی در مراجع بین المللی خواهد بود.
همزمان باید با استفاده از تمام امکانات موجود به جبران خسارات وارد آمده به قربانیان و درمان سریع و کامل مصدومان این تجاوز اقدام کرد. شعار و اصل راهنمای دولت در خدمت رسانی باید این باشد که این بخش از جامعه جز اندوه از دست دادن عزیزان خود رنج دیگری را متحمل نشوند.
2- ضرورت خروج سریع از حالت بی تصمیمی
تجربه جنگ دوازده روزه، ناکارآمدی روندهای گذشته را آشکار ساخته است. عدم پیش بینی وضعیت حاضر و فقدان آمادگی برای مواجهه با آن کشور را دچار وضعیت تعلیق کرده و فعالیت و برنامه ریزی در عرصه اقتصاد و اجرا را متوقف نموده است. مدیریت عالی کشور هرچه سریعتر باید میان ادامه مسیر گذشته یا انتخاب راهبردی جدید در اداره کشور تصمیم بگیرد. حتی تصمیم اشتباه نیز کم هزینهتر از بی تصمیمی است.
3- به کارگیری راهبرد توسعه به جای راهبرد ستیز
اصلاحات جزئی و قطره چکانی در چارچوب راهبردهای گذشته گرهی از مشکلات کشور نمیگشاید. امروز کشور نیازمند انتخابها و تصمیمات سخت و شجاعانه است. مواضع قابل تحسین شما در مصاحبه اخیر با فاکس نیوز و پیام به ایرانیان خارج کشور اگرچه نشانهای از درک این ضرورت است، اما مادام که نشانههایی از عزم و اراده بخشهای دیگر حاکمیت برای چنین تصمیمی مشاهده نشود، امید و اعتماد عمومی را در پی نخواهد داشت. نقش تاریخی شما بهعنوان رئیسجمهور و رئیس شورای عالی امنیت ملی در هماهنگسازی این تصمیمسازی بسیار کلیدی است.
4- اقدامات عملی برای تحقق آشتی ملی و تقویت بنیادهای مشارکت اجتماعی
مردم ایران به رغم انتظارات برآورده نشده و نارضایتی سیاسی، با همبستگی ملی و مدنی در جنگ 12 روزه اخیر، صبوری، بلوغ سیاسی و انسجام اجتماعی بی نظیری از خود نشان دادند. این سرمایه ملی را نباید به وفاق یک جانبه تقلیل داد و با روایت سازیهای کاذب آن را به نفع سیاستهای گذشته مصادره کرد، بلکه باید با اقدامات عملی از آن برای تحقق آشتی ملی و تقویت بنیادهای مشارکت اجتماعی بهره برد.
اصلاح سیاستهای داخلی، پایان دادن به رویکردهای امنیتی در اداره کشور، اصلاح سازمان گزینش براساس کفایت و توانمندی و نه ارادت و ایدئولوژی، اعلام عفو عمومی، اصلاح فوری صدا و سیما و استفاده از نیروهای آشنا با مقوله رسانه و راه اندازی کارزار گفت و گوی ملی در این رسانه، رفع حصر و آزادی زندانیان سیاسی، تأمین آزادیهای سیاسی و مدنی، پایان دادن به تنگنظریهای بی مورد و توهم آلود از جمله فیلترینگ و... از جمله اقداماتی است که علاوه بر بسیج این سرمایه ملی به سوی اتحاد میهنی علیه تهدید خارجی، و فعال کردن ظرفیتهای عظیم اجتماعی، دولت و حاکمیت را از پشتوانه اجتماعی لازم برای اتخاذ تصمیمات راهبردی و حرکت آرام و مطمئن در این مسیر بهره مند خواهد ساخت.
5- انسداد ساختارمند مجاری نفوذ و محدود سازی نقش آفرینی نفوذیها
با توجه به خلاءهای ساختاری در سازمان اطلاعات و امنیت کشور، پیگیری و شناسایی عناصر نفوذی اگرچه اقدامی لازم، اما نتیجهای بیش از دستگیری عوامل دست چندم نخواهد داشت. بنابراین در کنار این اقدام و فراتر از آن باید با تصمیمات و ابتکارات قانونی و سیاسی، مجاری نفوذ را مسدود و امکان نقش آفرینی نفوذیها را محدود کرد.
در کوتاهمدت، انسجام در فرماندهی اجرایی کشور و ممانعت از مداخلات و اقدامات مخرب نهادهای غیرپاسخگو ضروری است. در میان مدت نیز با اصلاح سازمان گزینش کشور، جایگزینی ارزشهای شایسته سالاری، کارآمدی و پاکدستی به جای معیارهای ایدئولوژیک مجاری نفوذ را مسدود نمایید.
تهدید مقامات کشورهای مختلف به قتل و ترور در رسانه ملی و منابر نماز جمعه که با توجه به جایگاه این نهادها در ساختار نظام میتواند در مجامع بین المللی علیه کشور مورد استناد قرار گیرد، مصوبه قطع همکاری با آژانس بین المللی انرژی اتمی که میتواند حرکت به سوی خروج از ان پی تی تلقی شود، فحاشی و بی نزاکتی مستمر در رسانه ملی علیه سران و مقامات کشورهای مختلف و... نمیتواند با نفوذ پیچیده و مستقیم و غیر مستقیم سرویسهای اطلاعاتی بیگانه نسبتی نداشته باشد. در شرایط حساس کنونی اعمال وحدت مدیریت و کنترل مراکز و مراجع مذکور و سازگار ساختن آنها با راهبردهای کلان نظام، ضمن تأمین انسجام گفتمانی حاکمیت در سطح سیاست خارجی و داخلی، نقش آفرینی و تأثیر نرم افزاری سرویسهای اطلاعاتی بیگانه را به شدت محدود میکند.
6- وحدت فرماندهی دیپلماسی کشور
یکی از اتفاقات زیانبار طی سالیان گذشته، انتقال فرماندهی سیاست خارجی از دستگاه دیپلماسی رسمی کشور به نهادهای فاقد صلاحیتهای لازم و مداخلات مؤثر نهادهای غیر مسئول درعرصه سیاست خارجی بوده است. تجربه چند ساله اخیر نشان داده است که نظامیان و نیروهای امنیتی دیپلماتهای خوبی نیستند و مداخلات آنها خسارات زیادی به کشور وارد میکند. اکنون فرصت مناسبی است به این مداخلات پایان دهید و دستگاه دیپلماسی رسمی کشور را به جایگاه اصلی آن بازگردانید.
7- لزوم مذاکره همه جانبه با آمریکا
مذاکرات ایران و عراق پس از پایان جنگ، مذاکره با آمریکاییها در باره افغانستان، مذاکرات برجام همگی شاهدی بر این مدعا هستند که ایران هیچگاه از مذاکره زیان نکرده است. در تجربه اخیر نیز تصمیم درست ایران برای مذاکره با آمریکا و تجاوز رژیم صهیونیستی همزمان با این مذاکرات، عامل مهمی در ایجاد همبستگی ملی و محکومیت قاطع رژیم صهیونیستی و استواری موضع ایران در مجامع بین المللی بود. از این رو ترک مذاکره با آمریکا به بهانه تجاوز اسرائیل فاقد توجیه منطقی است.
لازمه انتخاب راهبرد توسعه همه جانبه به جای راهبرد بقا و ستیز، مذاکره با آمریکا و دول اروپایی به منظور حل مشکلات فیمابین، لغو تحریمها، اخذ تضمینهای امنیتی لازم است. تجدید نظر در سیاستهای داخلی به شرحی که گذشت ضمن تقویت همبستگی ملی قدرت چانه زنی ایران در این مذاکرات را افزایش خواهد داد.
8- ضرورت اتخاذ موضع فعال و روشن در قبال تحولات منطقهای
در حال حاضر ایران به دلیل موضع کاملاً منفرد نسبت به مسئله فلسطین در سطح تحرکات دیپلماتیک منطقه برای حل این مسئله، تنها و منزوی است.
جمهوری اسلامی ایران باید با پیوستن به تلاش های دیپلماتیک کشورهای مهم منطقه مانند عربستان و مصر برای تشکیل دولت مستقل فلسطینی، ضمن خروج از انزوای سیاسی علیه توسعه طلبیها و جنایات رژیم صهیونیستی نقش مؤثری ایفا کند.
جناب آقای دکتر پزشکیان
اطمینان داریم پیگیری و اجرای این پیشنهادات که مورد اتفاق نظر اصلاح طلبان و همه نیروهای علاقمند به اعتلای کشور است، به بسیاری از مشکلات مزمن و بحران زای اقتصادی و سیاسی و اجتماعی کشور پایان خواهد داد. لذا جبهه اصلاحات ایران ضمن آرزوی توفیق برای شما در خدمت به ایران عزیز، بنا بر حس مسؤلیت و تعهدات ملی، خود را موظف میداند در پیگیری راهبردها و سیاستهای فوق با تمام توان از شما حمایت کند.
به امید ایرانی آباد، آزاد و سربلند
آذر منصوری
رئیس جبهه اصلاحات ایران
29 تیر 1404
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.