دوشنبه 5 آذر 1403

نظر زیباکلام درباره اعتراضات خیابانی / گلایه خزعلی از رسانه‌ها درباره خبر مهاجرت فرزندش / واکنش وزیر ارتباطات به احتمال فیلترینگ دائمی اینستاگرام

وب‌گاه الف مشاهده در مرجع
نظر زیباکلام درباره اعتراضات خیابانی / گلایه خزعلی از رسانه‌ها درباره خبر مهاجرت فرزندش / واکنش وزیر ارتباطات به احتمال فیلترینگ دائمی اینستاگرام

هر روز اخبار فراوانی در رسانه ها منتشر می شود که دنبال کردن آنها حتی برای آنان که اهل مطالعه اخبار هستند کار را دشوار می‌کند. بسته خبری - تحلیلی الف با رصد اخبار و رویدادهای مهم، همچنین تحلیل های صورت گرفته در این زمینه مخاطبان خود را از مهمترین وقایع روز آگاه می‌کند.

آمار کرونا در ایران

بنابر اعلام وزارت بهداشت طی 24 ساعت گذشته و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، 262 بیمار جدید مبتلا به کووید19 در کشور شناسایی شده که از این تعداد 78 نفر در بیمارستان‌های بستری شده‌اند.

متاسفانه در طول 24 ساعت گذشته، هفت بیمار مبتلا به کووید19 در کشور جان خود را از دست دادند و بر این اساس مجموع جان‌باختگان این بیماری در کشورمان به 144 هزار و 416 نفر رسید.

آمار واکسیناسیون در ایران

بنابر اعلام وزارت بهداشت تا کنون 65 میلیون و 81 هزار و 685 نفر دُز اول واکسن کرونا، 58 میلیون و 480 هزار و 657 نفر دُز دوم واکسن کرونا و 31 میلیون و 207 هزار و 915 نفر دُز سوم و بالاتر واکسن کرونا را تزریق کرده‌اند.

با این حساب مجموع واکسن‌های تزریق شده در کشور به 154 میلیون و 770 هزار و 257 دُز رسیده است.

***

نظر زیباکلام درباره اعتراضات خیابانی

صادق زیباکلام، تحلیلگر سیاسی اصلاح طلب درباره تاثیرات اعتراضات خیابانی به اعتماد گفت: «حضور خیابانی تنها در یک صورت می‌تواند نفعی برای توسعه سیاسی داشته باشد و آن اینکه این تجمعات همراه با نفی خشونت و حرکات رادیکال باشد و پیامی را به تصمیم‌سازان منتقل کند.

اما چرا امروز شرایط کشور با دوران شاه متفاوت است؟ در گذشته همه مسیرها به شخص شاه ختم می‌شد، هویدا، اسداله علم و... تاثیری نداشتند. امروز چهره‌هایی در عرصه سیاسی کشور حضور دارند که واقعیت‌های موجود در کشور را درک کرده و تلاش می‌کنند به متولیان منتقل کنند. چهره‌هایی چون سید محمد خاتمی، علی اکبر ناطق نوری، حسن روحانی، اسحاق جهانگیری، علی لاریجانی، محمدرضا باهنر و... میان اصلاح‌طلب، میانه‌رو و اصولگرا. وجود دارند که منشا اثر هستند.

ممکن است، برخورد مناسبی با این چهره‌ها صورت نگیرد و از چرخه تصمیم‌سازی‌ها خارج شوند، در لیست اعضای مجمع تشخیص قرار نگیرند، رد صلاحیت شوند و... اما این افراد حلقه ارتباطی میان مطالبات مردم و تصمیم‌سازان و سیاستگذاران هستند. شاید این تجمعات خیابانی، این پیام را به طیف‌های رادیکال‌تر فعال در سیستم و سیاستگذاران منتقل کند که به گونه‌ای دیگر بیندیشند و اینقدر موضوعات را یک بعدی نگاه نکنند و اجازه دهند این حلقه ارتباطی نقش خود را ایفا کند...

ترویج خشونت، رفتارهای رادیکال و غیر معقول هیچ فایده‌ای برای فردای نسل‌های این کشور ندارد و گرهی از هزار توی مشکلات باز نمی‌کند. اگر داشت، امروز وضعیت کشورمان این‌گونه نبود، بلکه باید سیاستگذاران و تصمیم‌سازان را به سمت اصلاحات تدریجی، اما پایدار سوق داد.»

***

به فکر ترمیم شکاف‌های اجتماعی باشیم

فرهیختگان نوشت: «برخلاف بسیاری از تحلیل‌های پیشینی گفتمان آزادی هنوز کار می‌کند و هنوز مساله است، فراموش نکنیم بستر یا حتی بهانه اعتراض اخیر ماجرای سبک زندگی و حجاب بود که دال مرکزی آن شکاف آزادی اجتماعی است؛ شکافی که عده‌ای به‌غلط گمان می‌کردند با مساله شدن معیشت به حاشیه می‌رود و امکان بازتولید ندارد...

به‌رسمیت شناختن حق اعتراض تنها راه سد کردن سوءاستفاده از اعتراض است، در حکومت مردم‌سالاری دینی اگر مشارکت در ساخت سیاسی تکلیف مردم است، اعتراض هم یک حق مصرح است، گزاره «مردم حساب خود را از اغتشاش‌گران جدا کنند» که در حد وزیر و... هم گفته می‌شود بدون به‌رسمیت شناختن حق اعتراض و یافتن سازوکاری برای اعمال آن یک لطیفه بی‌نمک است.

دیر یا زود کف خیابان جمع می‌شود، البته با هزینه‌های سخت و غم‌بار، از آنجا به بعد دو راه داریم؛ یکی اینکه فرمول گذشته را تکرار کنیم، مسابقه محکوم کردن اغتشاشات که تمام شد بستر اعتراض و آشوب را فراموش کنیم و ظواهر را درست کنیم، شکاف‌های اجتماعی را رها و حتی تشدید کنیم، داستانneet ها را در سطح گزارش‌های محرمانه بخوانیم و احساس تاسف کنیم، مساله را در حد بگیر و ببند در فضای مجازی تقلیل دهیم.

راه دوم هم آن است که به‌سمت ترمیم شکاف‌های اجتماعی برویم، به‌سمت حرف زدن و شنیدن برویم، باب گفت‌وگو درباره اصلاح برخی روندهایی که ممکن است جامعه درباره آن معترض باشد مثل گشت ارشاد را باز بگذاریم، سازوکارهای اطلاع‌رسانی را بازسازی کنیم، چهره گفتمان انقلاب را عقلایی بسازیم نه با استادان خودخوانده همه‌چیزدانی که هنرشان ریختن بنزین ِسوپر روی آتش است و بدانیم که حکومت و دولت چون خورشیدی که صبح طلوع می‌کند باید بر همه مردم بتابد و اینها منافاتی با تقویت باورهای دینی و جریان مومن ندارد و قابل‌جمع است.»

***

گلایه خزعلی از رسانه‌ها درباره خبر مهاجرت فرزندش

به گزارش ایسنا، انسیه خزعلی معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری در حاشیه جلسه امروز هیات دولت در جمع خبرنگاران اظهار کرد: از رسانه‌ها گله مندم که خبر دروغ درباره فرزندم منتشر کردند. پسرم به هیچ وجه قصد مهاجرت ندارد و به کشور باز می‌گردد. سفر وی هم مرتبط با فیلتر شکن و وی پی ان نبوده است.

وی خاطرنشان کرد: فروش فیلترشکن ربطی به پسر من ندارد. من از انتشار این اخبار گله مندم. وقتی رسانه های آن طرف آب و معاندین خبر دروغ منتشر می کنند، چرا رسانه های داخلی که به ما دسترسی دارند آن اخبار را منتشر کردند؟ حتی جوابیه ما را منتشر نکردند. این ها جای تاسف دارد.

خزعلی ادامه داد: برنامه های عفاف و حجاب عمدتا در شورای عالی انقلاب فرهنگی مصوب می شود که هنوز این برنامه های جدید تکمیل نشده است که برخی موارد اجرایی پیش آمد. امیدواریم که با طرح های جدید شرایط بهتری از لحاظ اجرا، و نوع کسانی که بحث آموزشی را دنبال می کنند فراهم شود. همچنین دستگاه های مخاطب و مسئول وظیفه خود را به خوبی انجام دهند و اینگونه نباشد که فقط یک دستگاه وارد مسئولیت شود که گاهی حتی مسئولیتش نیست.

***

واکنش وزیر ارتباطات به احتمال فیلترینگ دائمی اینستاگرام

به گزارش ایسنا، عیسی زارع‌پور وزیر ارتباطات در حاشیه جلسه امروز هیئت دولت در جمع خبرنگاران در پاسخ به پرسشی درباره برداشته شدن فیلترینگ اینستاگرام و واتساپ اظهار کرد: همانطوری که قبلاً هم مراجع ذیصلاح مصاحبه کردند و گفتند برخی از پلتفرم‌های عمدتاً آمریکایی در این مدت در اغتشاشات نقش سازماندهی داشتند و موجب واردآمدن خسارات زیادی به مردم شدند و بستری برای اغتشاشات شده بودند که بنا به صلاحدید مراجع ذیصلاح محدودیت‌هایی روی برخی پلتفرم‌ها اعمال شده است.

وی افزود: طبیعتاً برداشته شدن این محدودیت‌ها به تشخیص همان مراجعی است که این محدودیت‌ها را به ما ابلاغ کرده‌اند.

وی ادامه داد: تا وقتی که این پلتفرم‌ها بستر آشوب و اغتشاش و خسارت زدن به مردم باشند طبیعتاً این محدودیت ممکن است ادامه پیدا کند که مرجع تشخیص آن من نیستم و نهادهای ذیصلاح هستند.

وی در پاسخ به این پرسش که گفته می‌شود شورای‌عالی فضای مجازی فیلترینگ اینستاگرام را همیشگی دانسته است، تصریح کرد: شورای عالی فضای مجازی در این مدت اساساً جلسه‌ای نداشته است و گفتم که تصمیم‌گیری درباره ادامه فیلترینگ با مراجع ذیصلاح است.

وزیر ارتباطات اظهار کرد: پیشنهاد می‌کنم که کاسبان در کسب‌وکار خود روی پلتفرم‌هایی که پایبند به قوانین جمهوری اسلامی نیستند سرمایه‌گذاری نکنند. هرچند که حتی مجدداً این پلت‌فرم‌ها باز شود. می‌بینید که در هر بزنگاهی آن مسئولیت‌های بین‌المللی خود را هم ایفا نمی‌کنند و طبیعتاً ممکن است با محدودیت‌هایی روبه‌رو شوند.

زارع‌پور تاکید کرد: پلتفرم‌های داخلی هم ظرفیت‌های خوبی دارند و ما در این مدت شبانه‌روز مشغول هستیم تا ظرفیت‌های فنی لازم را برای پلتفرم‌هایی که می‌توانند مشکل مردم را در این بخش‌ها حل کنند فراهم کنیم که قابلیتهای خیلی خوب و مزیت‌های رقابتی خوبی هم دارند.

***

بخشنامه دادستان کل کشور درباره نحوه رسیدگی به پرونده متهمان اغتشاشات اخیر

محمدجعفر منتظری، دادستان کل کشور با صدور بخشنامه ای به دادستان های سراسر کشور نحوه رسیدگی به پرونده متهمان دستگیر شده در جریان اغتشاشات اخیر را ابلاغ کرد.

در بخش نامه دادستان کل کشور به دادستان های عمومی و انقلاب سراسر کشور آمده است:

«افرادی که فاقد هرگونه سابقه کیفری هستند و کمیته کارشناسی به عدم نقش آنان در ناآرامی‌ها اظهارنظر کرده با توجیه و ارشادات لازم آزاد شوند.

افرادی که باعث شهادت و یا مجروحیت حافظان امنیت و مردم شده‌اند، سرکردگان و افرادی که حضور آنها سازمان یافته بوده، تا زمان برگزاری دادگاه و صدور حکم قطعی در بازداشت باشند.

در مورد دانشجویان بازداشتی، با نظر کارشناسی حراست و رئیس دانشگاه مربوطه تصمیم‌گیری شود.

دانشجویانی که در ناآرامی‌ها و برهم زدن امنیت عمومی در داخل و یا بیرون از دانشگاه نقش داشته‌اند، با قرار وثیقه آزاد و یا تحت قرار بازداشت موقت باشند.

سایر دانشجویان بازداشتی متناسب با نقش و پرونده شخصیت آنان با قید کفالت یا وثیقه آزاد شوند.»

***

تناقض بزرگ کشورهای غربی درباره حقوق ملت ایران

ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت خارجه در توییتی نوشت: «عارض شرم آوری است که سخنگویان رسمی و مسئولان عالیرتبه دولتی که با اِعلام و اِعمال سیاست «فشار حداکثری» و «تحریم های ویرانگر و خرد کننده»، می خواستند مردم ایران را به زانو درآورند، امروز سخن از «غمخواری» و «هواداری» مردم ایران می زنند!

از آن متعارض تر آنکه رسانه هایشان درگیری های خیابانی، تخریب و ویرانگری را تشویق و انگیزه های قومی را تحریک می کنند اما شعار «زندگی» برای مردم ایران سر می دهند!! نفاق و ریاکاری دشمن اصلی ملت ایران پایانی ندارد!!!»

روزنامه ایران درباره این موضوع نوشت: «این رویکرد همیشگی سیاستمداران غربی بوده است. از یکسو از حمایت‌های خود از مردم ایران می‌گویند و از سوی دیگر، با اعمال تحریم‌ها زندگی آنان را تحت‌الشعاع قرار می‌دهند. آنچنان‌که طی 15 سال گذشته با حجم زیادی از اقدامات ضد مردمی این نوع سیاستمداران روبه‌رو بوده‌ایم که در قالب تحریم‌های اقتصادی با عناوینی همچون تحریم‌های فلج کننده، یا فشار حداکثری و مواردی از این قبیل، سختی‌های زیادی را علیه کشور و مردم ما اعمال کرده‌اند.

هدف این تحریم‌ها اگرچه محدود کردن و تضعیف ایران بوده اما به سخت‌تر شدن فعالیت اقتصادی و معیشت مردم انجامیده است. غربی‌ها حتی زمانی که دولت ایران پذیرفت تا در چهارچوب یک توافق خوب، برخی از حقوق هسته‌ای خود را کنار بگذارد باز هم حاضر نشدند که به صورت پایدار به تعهدات خود پایبند باشند و در نهایت بار دیگر تحریم‌هایی را علیه ایران وضع کردند.

دولت‌های غربی با چنین سابقه‌ای مدعی حقوق زنان شده‌اند و باید خیلی ساده لوح بود که باور کرد اینها به دنبال حقوق ملت ما هستند.»

***

قالیباف: جمهوری اسلامی برای مشکلات راه حل دارد

به گزارش مهر، محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس در نشست صمیمانه جمعی از رزمندگان خراسانی با اشاره به مشکلات کشور، تأکید کرد: بنده سال‌هاست تأکید می‌کنم که هرکس خود را حزب اللهی، انقلابی، سرباز رهبری و وطن‌پرست می‌داند یا دغدغه اسلام، انقلاب و ایران را دارد، باید بتواند کارایی دین در اداره جامعه را اثبات کند.

وی با بیان اینکه اثبات کارآمدی دین در اداره جامعه یعنی محقق کردن قدرت نظریه ولایت فقیه امام خمینی (ره) در اداره جامعه، تصریح کرد: جمهوری اسلامی برای مشکلات راه حل دارد، اما بوروکراسی و دیوان سالاری حاکم بر کشور اجازه نمی‌دهد از این قدرت حل مسئله استفاده کنیم.

رئیس مجلس شورای اسلامی ضمن تقدیر از همه کارمندان تلاشگر و زحمت‌کش، افزود: سیستم بوروکراسی و دیوان‌سالاری کشور مناسب اداره کشور نیست و حتی ضد مبانی جمهوری اسلامی و کارآمدی عمل می‌کند.

وی با بیان اینکه راه و مسیر را گم و مردم را از اداره جامعه حذف کرده‌ایم، تصریح کرد: متأسفانه گرفتار کسانی شده‌ایم که برای انقلاب یک سیلی نخورده‌اند، درد نکشیده‌اند و کاری هم نکرده‌اند و فقط هوار کشیده‌اند و این در حالی است که ما میدان را خالی کرده و کنار کشیده‌ایم.

***

عملیات موشکی و پهپادی سپاه علیه تروریست‌ها در اقلیم شمال عراق

روابط عمومی نیروی زمینی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در اطلاعیه‌ای از آغاز مرحله جدید عملیات قرارگاه حمزه سیدالشهدا (ع) نزسا علیه مواضع و مقرهای گروهک های تروریستی ضد ایرانی در مناطقی در عمق اقلیم شمال عراق خبر داد.

در این اطلاعیه آمده است: پس از هشدارهای لازم به مقامات اقلیم شمال عراق از طریق مبادی مربوطه مبنی بر برچیدن بساط فعالیت های گروه های تروریستی ضد ایرانی وابسته به استکبار جهانی در منطقه خود و بی اعتنائی نسبت به این خواسته مشروع و قانونی که با استمرار حضور گروهک های تروریستی و تعرض به مناطق مرزی جمهوری اسلامی ایران و مورد حمله قرار دادن برخی پایگاه ها و پاسگاه های مرزی کشورمان و همچنین پشتیبانی از آشوب های اخیر همراه بوده است، رزمندگان قرارگاه حمزه سیدالشهدا علیه السلام نیروی زمینی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی عملیات آتشباری و حملات توپخانه ای خود را نسبت به مقرها و مراکز استقرار آنها در بخش هایی از اقلیم آغاز کرد.

از آنجا که طی این مدت بقایای گروهک های ضد انقلاب تروریستی پس از تحمل تلفات در منطقه پراکنده و تهدید علیه امنیت و آرامش مردم عزیز کشورمان همچنان باقی است، از صبح امروز (چهارشنبه 1401/7/6) مرحله جدید عملیات رزمندگان اسلام علیه مواضع، مقرها و پادگان‌های گروهک های مذکور در عمق اقلیم شمال عراق با بهره گیری از یگان های موشکی و پهپادی نیروی زمینی سپاه و آتش پرحجم و ترکیبی موشک های نقطه زن و پهپادهای تهاجمی و انهدامی آغاز و ضربات مهلکی به آنان وارد شده است که متعاقباً جزئیات عملیات و تلفات و خسارت های وارده به دشمنان ملت ایران اطلاع رسانی خواهد شد.

***

رئیسی: تلاش دشمن برای فتنه‌انگیزی ناشی از احساس خطر از اقتدار نظام است

سید ابراهیم رئیسی در جلسه هیئت دولت با اشاره به دیدارهای اخیر خود و سخنان سران کشورهای مختلف در این دیدارها که به پیشرفت‌های جمهوری اسلامی ایران در عرصه‌های مختلف اعتراف کرده و نیاز خود را نیز به بهره‌مندی از این پیشرفت‌ها اظهار کردند، افزود: تلاش دشمن برای فتنه‌انگیزی در کشور ناشی از احساس خطری است که از این اقتدار و پیشرفت نظام می‌کند.

آیت‌الله رئیسی با تاکید بر لزوم حفظ، تداوم و ارتقای این اقتدار، تصریح کرد: باید اقتدار افتخارآمیز جمهوری اسلامی با تبیین دقیق و خلق آثار فرهنگی ماندگار به رخ کشیده شود تا هم دشمنان بیش از گذشته به آن پی برده و به این عظمت اعتراف کنند و هم نسل جدید نسبت به ابعاد این اقتدار آگاه شده و به آن افتخار کنند.

رئیس جمهور در ادامه سخنانش به برگزاری متفاوت مراسم زیارت اربعین امسال هم از لحاظ تعداد زائران و هم کیفیت برگزاری مراسم اشاره کرد و گفت: امسال مراسم سالروز شهادت امام رضا (ع) نیز با کیفیت متفاوتی برگزار شد و این دو رویداد ما را بر آن می‌دارد که از هم اکنون برای برگزاری هر چه بهتر این مراسم در سال آینده برنامه‌ریزی کنیم.