دوشنبه 5 آذر 1403

نقش مهم رسانه در برگزاری انتخابات پرشور

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
نقش مهم رسانه در برگزاری انتخابات پرشور

تهران - ایرنا - یکی از مهمترین ویژگی‌های رسانه‌ها در حوزه اطلاع رسانی، تبیین اهمیت انتخابات است که زمینه و بستر مشارکت و حضور حداکثری مردم را فراهم می‌کند و این حضور پرشور در عرصه انتخابات موجب افزایش ضریب امنیت و اعتلای نظام اسلامی خواهد شد.

امروز حضور پرشور در انتخابات قدمی موثر در گام دوم انقلاب است که دراین عرصه نیز رسانه ها با مسوولیت اجتماعی که دارند هرچه بیشتر باید در تنویر افکار عمومی ایفای نقش کنند، بنابراین دراین راستا رسانه ها با آگاهی بخشی شفاف و دقیق به جامعه می توانند بسترهای امیدآفرینی هرچه بیشتر را فراهم کنند. بررسی روزنامه‌ها، تارنماها و خبرگزاری‌های داخلی نشان می‌دهد که رسانه‌های داخلی از هم اکنون به بررسی جنبه های مختلف انتخابات ریاست جمهوری پرداخته اند.

مهمترین محورهای انتخاباتی از نگاه رسانه‌های اعتدالی، اصلاح‌طلب و اصولگرا

رسانه اعتدالی خبر آنلاین در شبانه روز گذشته در مطلبی به بررسی برنامه‌های حزب اصلاح طلبان برای انتخابات 1400 و چالش‌های پیش‌رو آنها پرداخت. همچنین در این بازه زمانی پایگاه خبری تحلیلی انتخاب در گزارشی ضلع‌ها و گرایش های مختلف جریان اصولگرا را بررسی کرد. رسانه‌های اصلاح طلب نیز در مطالب و گفت وگوهایی مختلف بر ضرورت اعتمادسازی برای مشارکت حداکثری در انتخابات تاکید کردند و مشکلات پیش‌رو در این امر خطیر را مورد بررسی قرار دادند و در مطالبی به حضور احتمالی برخی چهره های سیاسی در این دوره از انتخابات ریاست جمهوری پرداختند و آنها را مورد نقد و تحلیل قرار دادند، برای نمونه روزنامه آرمان ملی و ابتکار به ترتیب به نقد و بررسی کاندیداتوری محمد باقر قالیباف و آیت الله رئیسی، محمد جواد ظریف پرداختند... از دیگر مطالب این رسانه می توان به بررسی آسیب های «دقیقه نودی» انتخابات در ایران و نقش مهم فضای مجازی در این دوره از انتخابات پرداختند. رسانه‌های اصولگرا از جمله فارس و تسنیم نیز در این بازه زمانی در مطالب خود ضمن تاکید بر مشارکت حداکثری مردم در گفت وگو با بابک آذرباد دبیر جبهه اصلاح‌طلبان ایران و بازتاب سخنان غلامحسین کرباسچی به تحلیل این دوره از انتخابات و کاندیداهای احتمالی جریان‌های مختلف پرداختند.

رسانه‌های اعتدالی

بهزاد نبوی آبی بر آتش انتقادات ریخت 

خبرگزاری خبرآنلاین در گزارشی به بررسی برنامه‌های حزب اصلاح طلبان برای انتخابات 1400 پرداخت و آورد:

*حضور بهزاد نبوی در صدر سازوکار انتخاباتی اصلاح طلبان، امیدها در این جریان برای اجماع سازی نظرات بر سر یک کاندیدا را بالا برده است.

*کش و قوس‌ها بر سر امتناع از کنشگری در فضای بسته سیاسی یا استفاده از روزنه‌ها و فعلیت حداقلی، فضایی را فراهم کرد تا ساختاری با عنوان «نهاد اجماع ساز اصلاح طلبان» از میان این اختلاف ها سر برآورد. کمی بعدتر روزنامه اصلاح طلب با استفاده از حروف نخست هر کلمه به آن «ناسا» اتلاق کرد تا شاید بتواند در سپهر سیاسی خموش ایران آپولویی هوا کند.

* آنچه بیش و پیش از خود ناسا خبرساز شد، انتخاب اعضای حقیقی و حقوقی نهاداجماع ساز بود؛ مطرح شدن نام رییس موقت ناسا، آبی بود بر آتش انتقادات همین جوانانی که علم مخالفت با نهاد جدید را برداشته بودند.

*بهزاد نبوی در حالی رئیس نهاد اجماع ساز اصلاح‌طلبان شد که حتی تغییر نام دوباره این نهاد به «جبهه اصلاحات ایران» نتوانسته اختلانظرها را در این نهاد کاهش دهد و راهبردها را نزدیک کند؛ اما آنچه همه بر آن توافق دارند صداقت و مرضی‌الطرفین بودن رئیس 79 ساله آن است.

*چشم امید اصلاح طلبان به چریک پیر

* بعد از مدیریت ضعیف عارف بر شعسا، اکنون کشتی‌بان را سیاستی دگر آمده و چریک پیر زمین سیاست ایران بناست دوران متفاوتی را تجربه کند.

* نبوی بعد از مجلس ششم دیگر به عرصه‌های اجرایی ورود پیدا نکرد و تنها به مشاوره و کنشگری سیاسی اکتفا کرد؛ اکثری قریب به اتفاق جریان اصلاح‌طلبی بر قدرت اجماع سازی او توافق دارند.

دعوای چند ضلعی در اصولگرایان به شورای شهر رسید

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب در گزارشی آورد:

*گمانه زنی‌های زیادی طی روزهای منتهی به انتخابات در دسته بندی‌های سیاسی بیان می‌شود؛ از چپ و راست دیروز تا اصلاح طلب و اصولگرای امروز؛ اما هرچه به زمان رای گیری نزدیک تر می شویم و فهرست ها و نامزدها مشخص تر می شوند، این دسته بندی‌ها نیز عیان تر می‌گردند.

*در جناح اصولگرایی که البته برخی جوانان این طیف اصرار دارند، نام انقلابیون به آنان اطلاق شود، این روزها آرایش جدیدی از طیف های گوناگون و احزاب مختلف شکل گرفته که نامزدها و به طور خاص کاندیداهای شورای شهر نیز در این طیف ها مطرح می‌شوند.

*شورای ائتلاف نیروهای انقلاب آشناترین نام اصولگرایی است که سعی کرده تا چتری بر تمام احزاب این طیف باشد که البته به دلیل نوع عملکرد در انتخابات مجلس و انتقادات بسیار زیاد جوانان به نوع سهم خواهی های آشکار ائتلاف، ستون هایی از این ساختمان سیاسی جدا گردیدند.

* سومین ضلع اصولگرایی همان طرفداران عنوان «انقلابیون» هستند که طی این چند سال تشکل جماران را شکل دادند و در انتخابات مجلس نیز کنش گری‌شان بسیار فعال بود تا آنجا که تمام نامزدهای خود را در فهرست ائتلاف گنجاندند که البته با اتفاقات صورت گرفته غالب چهره‌های جوان جمارانی را بیرون راندند.

*این روزها تشکل جدیدی با محور نمایندگان جوان مجلس با عنوان «گام دوم» نیز اعلام موجودیت کرده که خبرها حکایت از هماهنگی "جماران و گام دوم" در انتخابات 1400 دارد.

*چهارمین ضلع اصولگرایی نیز گروه نام آشنا و خود مختار جبهه پایداری است که همواره سردمدارانش با سازی متفاوت تلاش دارند تا سهمی مستقل را از آن خود کنند، همانطور که در فهرست مجلس نیز در دقایق پایانی، این اتفاق در تهران رقم خورد.

رسانه‌های اصلاح‌طلب

پایان ماه عسل قالیباف

روزنامه آرمان ملی یادداشتی به قلم نعمت احمدی حقوقدان منتشر کرد و نوشت:

* نامه 220 نماینده مجلس در حالی که آقای‌محمد باقرقالیباف از مدت‌ها قبل فعالیت خود را برای ریاست‌جمهوری شروع کرده بود، ضربه کاری به موقعیت او به عنوان یکی از کاندیداهای بالقوه دوره سیزدهم ریاست‌جمهوری است.

* اگر آقای رییسی به این نامه و درخواست‌های دیگر لبیک بگویند و وارد انتخابات شود، سرگردانی اصولگرایان به سرانجامی خواهد رسید.

* اصلاح‌طلبان باید در نظر بگیرند، شرایط این روز و روزگار انتخابات جایی برای کاندیدای اصلاح‌طلب باقی نمی‌گذارد.

* به این مهم کاری ندارم که مردم چه اقبالی به صندوق‌های رای خواهند داشت. به این مهم کار دارم آیا کاندیدای اصلاح‌طلب هرکس که باشد و به فرض پیروزی می‌تواند در بن بست‌های به‌وجود آمده فعلی از وضع اقتصادی تا شرایط کرونایی، مذاکرات نیمه‌تمام برجامی، تحریم‌های تعیین تکلیف نشده کاری انجام بدهد و آبروی اصلاح‌طلبان را حفظ کند؟

* پیام 220 نماینده علاوه بر خطاب به آقای قالیباف، به نظرم، خطاب به اصلاح‌طلبان هم هست. اتفاقا، اصلاح‌طلبان باید بهتر این پیام را دریافت کنند و برای یکبار هم شده است، تصمیم درستی بگیرند تا کاندیدای اصولگرا بدون دغدغه مبارزه با کاندیدای احتمالی اصلاح‌طلب، ولو خاتمی یا تاجزاده یا ظریف باشد، از هم‌اکنون آمادگی چینش کابینه خود را داشته باشد.

عبور از قالیباف، دعوت از رییسی

 روزنامه آرمان ملی در گزارشی به بررسی نامه 220 نماینده و دعوت از حجت الاسلام رییسی برای شرکت در انتخابات 1400 پرداخت و نوشت:

*نفس نگارش نامه از سوی نمایندگان برای ترغیب رییسی به کاندیداتوری ایرادی ندارد اما با کمی دقت در محتوای نامه این نتیجه حاصل می‌شود که محتوای آن بیش از دعوت به انتخابات، یک بیانیه سیاسی است و بس.

* نمایندگان امضا کننده این نامه لازم است به این سوال پاسخ دهند که وظیفه اصلی آنها چیست؟ وظیفه یک نماینده مجلس کمک به دولت و نهادهای دیگر برای رفع مشکلات است یا وقت و جلسه گذاشتن برای انتشار بیانیه دعوت از یک شخصیت و درخواست از او برای کاندیدا شدن؟ به‌طور قطع جامعه نمی‌پذیرد، نماینده‌ای که با شعارهای رنگارنگ و دلنشین حل مشکلات توانسته به مجلس راه پیدا کند، وقت خود را به‌جای تحقق این وعده‌ها برای موضوعات سیاسی و جناحی و تبلیغ انتخاباتی صرف کند.

*نکته قابل توجه در این نامه سعی بر تخریب و سیاه نمایی علیه دولت است.

* این نمایندگان باید وجدان خود را قاضی کرده و این سوال را از خودشان بپرسند که جز سنگ اندازی در مسیر دولت چه اقدامی داشتند که نمونه آن در بررسی بودجه عیان شد.

*کاش نمایندگان مجلس به مواضع آقای رییسی درباره برجام توجه داشتند به‌ویژه زمانی که گفت: برجام یک سند ملی است که همه باید به آن احترام بگذارند.

*آقای رییسی به‌خوبی به پشت پرده ادعاهای این نمایندگان آگاه است و می‌داند آنها چه نقشی دارند و امروز برای جلوه دادن خودشان از ایشان مایه می‌گذارند.

* بدون شک نمایندگان مجلس یازدهم که اکثریت آنها از طیف اصولگرایان هستند با اینگونه اقدامات در حال زیر سوال بردن فلسفه مجلس و نمایندگی هستند.

آسیب‌های «دقیقه نودی» انتخابات در ایران

روزنامه همدلی یادداشتی به قلم ولی‌الله شجاع پوریان مدیرمسوول روزنامه منتشر کرد و نوشت:

*شاید برای مردم کمتر کشوری اتفاق بیفتد که در فاصله کمتر از دو ماه مانده به برگزاری انتخابات مهم ریاست‌جمهوری، نه از نامزدهای قطعی و نه از رویکردها و برنامه‌های انتخاباتی داوطلبان مطلع نباشند، این یک آفت اساسی و مهم در انتخابات ریاست‌جمهوری در دوره‌های مختلف بوده است.

* فرآیند دیرهنگام ثبت‌نام و تایید داوطلبان، عملا فرصت و امکان کافی و مناسب برای شناخت نامزدها و آشنایی کامل با برنامه‌های آنان را از مردم و رای‌دهندگان سلب می‌کند.

*در بسیاری از کشورهای دموکراتیک دنیا، دست‌کم از یک سال پیش از زمان برگزاری انتخابات، نامزدهای اصلی انتخابات مشخص شده و در یک بازه زمانی مناسب و به دور از شتاب‌زدگی و فضای هیجانی و تبلیغاتی، برنامه‌ها، رویکردها، اعضای شاخص و مهم کابینه به‌ویژه معاون اول خود را معرفی کرده و در معرض قضاوت رای‌دهندگان می‌گذارند.

* در چند دوره اخیر فردی که حائز رای اکثریت شده، در فاصله یکی دو ماه مانده به انتخابات شانس کمتری برای پیروزی برای او قابل پیش‌بینی بود و از این روی طرح و برنامه مشخص و مدونی هم برای موفقیت احتمالی خود در انتخابات نداشته است.

* گاه داوطلبان تا شب برگزاری انتخابات از تایید یا ردصلاحیت خود مطمئن نیستند. همان که با اصطلاح فوتبالی «دقیقه نودی» توصیف می‌شود تا شتاب‌زدگی و هیجانی بودن آن به خوبی نشان داده شود. *اگر فرایند ثبت‌نام و اعلام قطعی صلاحیت داوطلبان انتخابات در فاصله زمانی حداقل 6ماه مانده به انتخابات نهایی شود، هم نامزدها و هم شهروندان از این امکان و فرصت برخوردار هستند تا در یک فضای منطقی و معقول، به دور از هیاهو و تب انتخاباتی و شعارزدگی به بیان برنامه‌ها، راهکارها و معرفی خود بپردازند.

* برخی آغاز زودهنگام فرآیندهای انتخاباتی را عامل منفی در انتخاباتی شدن زودهنگام فضای کشور می‌دانند، اما اگر این تجربه در سایر کشورها مثبت بوده، به یقین برای کشور ما هم می‌تواند مثبت و مبارک باشد و باید از تجارب جهانی برای بهبود توسعه سیاسی و مشارکت شهروندان در این مورد استفاده کرد.

انتخابات1400؛ عرصه عرض‌اندام فضای مجازی

روزنامه اعتماد یادداشتی به قلم حسن رسولی منتشر کرد و نوشت:

*هر پروژه انتخاباتی اعم از انتخابات مجلس شورای اسلامی، ریاست‌جمهوری یا شوراهای اسلامی شهر و روستا به لحاظ فرآیند اجرایی بیش از 20 مرحله دارد که یکی از این مراحل، مرحله تبلیغات انتخاباتی است

* آن دسته از نامزدهای بالقوه که تایید شوند، نامزد قطعی هستند و آن دسته که تایید نشوند، از گردونه انتخابات خارج خواهند شد. این‌گونه اقدامات به انتخابات پرشور و رقابتی نیز کمک می‌کند.

*شرایط این روزها که واپسین روزها و ماه‌های برگزاری دو انتخابات مهم ریاست‌جمهوری و شوراهای اسلامی شهر و روستاست، متاثر از بیماری کروناست و با ادوار گذشته متفاوت است.

*در فضای کرونایی حفظ سلامت شهروندان در اولویت است. انجام روش‌های سنتی همچون برگزاری گردهمایی‌های چند هزار نفره و اقداماتی از این قبیل میسر نیست و علاوه بر فرصتی که صداوسیما به کاندیداهای انتخاباتی می‌دهد، عمده بستر فعالیت انتخاباتی ریاست‌جمهوری، فضای مجازی است.

* در این انتخابات شبکه‌های اجتماعی همچون «کلاب‌هاوس»، «توییتر»، «تلگرام» و «اینستاگرام» بیش از گذشته مورد استفاده قرار خواهند گرفت.

*شاید انتخابات پیش‌رو را باید عرصه عرض اندام فضای مجازی دانست، چراکه به علت شیوع کرونا اصل بر جلوگیری از تجمع و گردهمایی‌های سنتی است.

*باتوجه به توسعه کاربران فضای مجازی نقش‌آفرینی شبکه‌های اجتماعی، اپلیکیشن‌های اینترنتی پدیده‌های نو در انتخابات هستند.

* مشارکت شهروندان در انتخابات نیز در وهله اول به میزان رضایت یا عدم رضایت از شرایط عمومی حاکم بر جامعه وابسته است.

*هرچه رضایت از شرایط موجود و عملکرد ارکان نظام و امید به آینده بیشتر باشد، امکان و زمینه مشارکت و زمینه مداخله مردم برای استفاده از حق رای در انتخابات بیشتر خواهد بود. همچنین به هر میزانی که نارضایتی بیشتر باشد، مهم‌ترین تهدید متوجه اعتبار انتخابات خواهد بود.

ظریف به رهبر انقلاب نامه نوشته است؟

روزنامه ابتکار در گزارشی به مساله کاندیداتوری محمد جواد ظریف پرداخت و نوشت:

* به نظر می رسد اگر محمد جواد ظریف حضور پیدا کند گزینه نهایی اصلاح طلبان خواهد بود هر چند محمد جواد ظریف بارها اعلام کرده است قصد کاندیداتوری ندارد اما توئیت آخر مبنی بر این که فشارها به او و تیم مذاکره کننده ممکن است نتیجه عکس بدهد این گمان را تقویت کرد که همه راه های حضور او مسدود نیست. * جواد ظریف رای منفی کم، اعتماد رهبری و اجماع نخبگانی را داراست. * اعضای کارگزاران ظریف را کاندیدای جدی خود اعلام کرده بودند. به‌هرحال احتمالا تا پیش از شروع نام‌نویسی کاندیداها خبر تازه‌ای از ظریف منتشر نشود. *در این بین خیلی‌ها سعی دارند تا جواد ظریف را راضی کنند؛ آنهم کسی که چندین بار با قسم و آیه خواسته تندروها را متقاعد کند که برای انتخابات ثبت‌نام نخواهد کرد.

*محافظه‌کاران از نوع تندروهایشان و رسانه‌هایشان با سیاست «راه بنداز - جا بنداز» در حال این عملیات روانی هستند که مذاکرات هسته‌ای ایران با اعضای باقیمانده در توافق هسته‌ای برای رفع تحریم‌های ناشی از خروج ترامپ از برجام، مربوط به انتخابات می‌شود. *ظریف چندی پیش در متنی اینستاگرامی تهدید کرد که اگر همین فرمان را ادامه بدهند شاید هم نامزد بشود: «بر عزمم برای نامزد نشدن استوارم ولی تداوم فشارها، آزارها، افتراها و تهدیدها در اقبال عمومی و در این، تاثیر معکوس دارد» * ظریف را می‌توان نامزد و آرزوی غایی اصلاح‌طلبان فرض کرد.

باید به به نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری مدال طلا داد

خبرگزاری ایسنا به گفت وگو با بابایی کارنامی سخنگوی کمیسیون اجتماعی مجلس پرداخت و آورد:

* کسانی که برای انتخابات ریاست جمهوری نامزد می‌شوند، شجاعت خاصی دارند؛ چراکه مسوولیت سختی بر عهده دارند. باید به نامزدهای انتخاباتی که خود را در این وضعیت خطیر قرار می‌دهند، مدال طلا بدهیم.

* شروع تب و تاب انتخاباتی هنوز دیر نشده است.

* پیش بینی من این است که فضای ایران از پانزدهم اردیبهشت ماه به بعد انتخاباتی می‌شود، در عین حال نباید فراموش کرد که همه‌گیری کرونا، وضعیت اقتصادی و نارضایتی‌ها به سکوت انتخاباتی ما دامن می‌زند.

* یکی از ویژگی‌های رئیس جمهور خوب باید این باشد که در صورت ناتوانی اداره کشور، استعفا دهد.

* بی انگیزگی به جامعه مدنی ما نفوذ کرده است.

* ایرانیان آنقدر باهوش هستند که کشور خود را در بزنگاه‌های تاریخی خوب حفظ کردند.

* ایران به جایگاه واقعی خود بازخواهد گشت چرا که مردم ما شایسته بهترین‌ها هستند و بهترین مشارکت را رقم خواهند زد.

* تجربه به ما می‌گوید که جریانی پیروز میدان انتخابات خواهد بود که به جوانان ایرانی اعتماد کند، اتکا به درون داشته باشد، کدخدا برای کشور تعیین نکند و به مردم بها دهد.

*به نظرم جریانی پیروز خواهد شد که سیاست «عزت، مصلحت و حکمت» را همزمان اجرایی کند.

رسانه‌های اصولگرا

حضور قطعی عارف و پزشکیان در انتخابات

خبرگزاری فارس به گفت وگو با بابک آذرباد دبیر جبهه اصلاح‌طلبان ایران پرداخت و آورد:

* حزب کارگزاران سازندگی به دنبال علی لاریجانی است؛ به علاوه غلامحسین کرباسچی هم می خواهد نامزد شود.

* عارف تاکید کرده برای سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری قطعا کاندیدا خواهد شد.

* محمدرضا عارف از رفتاری که برخی از اصلاح‌طلبان به ویژه تندروهای جریان اصلاحات با او داشته‌اند انتقاد کرده و اذعان کرده است که آنان مرا اصلاح طلبان بدلی می‌دانستند و وقتی اعلام کردم که ریاست شورای سیاست گذاری باید دوره‌ای باشد، شروع به تخریب من کردند.

* مسعود پزشکیان هم تاکید کرد که کاندیداتوری من در انتخابات ریاست جمهوری قطعا است.

اولویت اول حزب کارگزاران گزینه اصلاح‌طلب است

خبرگزاری تسنیم به بازتاب سخنان غلامحسین کرباسچی دبیرکل حزب کارگزاران سازندگی پرداخت و آورد:

* اگر از درون اصلاحات نیروهایی بودند که مورد اجماع قرار گرفتند، مورد حمایت ماست، اما اگر نبودند من هیچ عیبی نمی‌نبینم که از همه نیروها استفاده کنیم.

* در این فصل از انتخابات هم اصولگراها کاندیدای بسیاری دارند. هم کاندیداهای اصلاح‌طلب پیدا خواهند شد.

*حزب کارگزاران تمام تلاشش این است که از مجموعه از اصلاح‌طلبان جدا نشود و همراه است، حالا باید پیش برود، ببینیم چه می‌شود.

* آقای لاریجانی از شخصیت‌های ارزشمند کشور است، ما برای رشد و توسعه کشور هیچ وقت نباید کسانی را که توانایی‌هایی سیاسی اجتماعی و... دارند، نادیده بگیریم.

*آقای لاریجانی تاکنون کوچکترین اثری برای حضور در انتخابات نداشته است.

* من البته بحث‌های مربوط به کاندیدای اجاره‌ای را قبول ندارم و باید نگاه‌مان به توسعه و پیشرفت کشور باشد.

* تاکنون نه بنده و نه حزب کارگزاران چنین بحثی را مطرح نکردیم که از لاریجانی حمایت کنیم.

بعید است انتخابات 1400 با اصلاحات جدید برگزار شود

پایگاه خبری افکار نیوز به بازتاب سخنان علیرضا سلیمی عضو هیات رییسه مجلس پرداخت و آورد:

* با توجه به روندی که برای طرح اصلاح قانون انتخابات ریاست جمهوری در شورای نگهبان و مجمع تشخیص مصلحت نظام طی می شود، بعید می دانم اصلاحات در این دوره از انتخابات اجرایی شود.

* در جریان انتخابات شاهد ثبت نام افرادی بودیم که باعث تمسخر نظام انتخابات کشور می شد، مجلس برای رفع این نقیصه کمر همت بست و وارد میدان شد تا سامانی به انتخابات بدهد و به این معنا نبود که مجلس می خواهد در اختیارات شورای نگهبان دخالت کند.

* به دنبال آن بودیم برای کسانی که می خواهند در انتخابات ثبت نام کنند، شرایطی در نظر بگیریم تا افرادی بیکار در این عرصه حاضر نشوند، بلکه افرادی با حداقل معیارها برای اداره کشور اعلام کاندیداتوری کنند و تایید صلاحیت آنها طبق قانون اساسی در اختیارات شورای نگهبان است.

اولویت نظام مشارکت حداکثری در انتخابات است

باشگاه خبرنگاران جوان به بازتاب سخنان افشین کریمی رییس هیات بازرسی انتخابات استان کرمانشاه پرداخت و آورد:

* برای دستیابی به مشارکت حداکثری باید مردم احساس کنند، نماینده آن‌ها به عنوان نامزد در انتخابات حضور دارد و از این رو باید شرایط را برای حضور همه سلیقه‌های سیاسی فراهم کنیم.

* حق انتخاب کردن و حق انتخاب شدن در هر انتخاباتی مهم و ضروری است.

* اینکه مردم احساس کنند در انتخابات گزینه‌ای برای انتخاب کردن دارند، بسیار حائز اهمیت است و در مقابل آن هم بر اساس شرایط قانونی، باید برای نامزدهای انتخابات و برخورداری آن‌ها از حق انتخاب شدن، زمینه تبلیغات و استفاده از تریبون‌های تبلیغاتی به طور مساوی طراحی و اجرا شود.

* بهترین روش برای اینکه مردم بتوانند در مدیریت کشور سهیم شوند، صندوق رای و هر راهی غیر از این هزینه‌بردار است و مردم نیز بدانند صندوق رای حامی نظر اکثریت است و هر تحول سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی در کشور در روز انتخابات رقم می‌خورد.

* با توجه به اینکه مردم در شرایط جوی و اقلیمی متفاوتی هستند، امکانات سخت‌افزاری و زیرساختی را بعد از نیازسنجی‌ها طوری تدارک دیده‌ایم تا مردم در کوتاه‌ترین زمان ممکن به صندوق‌های ثابت و سیار رای دسترسی داشته باشند.

* با توجه به اینکه بخشی از انتخابات الکترونیکی است، نیروهای انسانی را در بخش‌های مختلف آموزش دادیم تا حقی از مردم ضایع نشود.

*س_برچسب‌ها_س*