پنج‌شنبه 4 بهمن 1403

نوجوان ایرانیم، لشکر سلیمانیم...!

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
نوجوان ایرانیم، لشکر سلیمانیم...!

در بزرگ و آبی مقابل صورتت باز می‌شود و گلدسته‌ها پیش چشمت خودنمایی می‌کند، اشعه‌ی طلایی خورشید توی وسعت مصلا پهن می‌شود و نسل سلیمانی‌ها یکی‌یکی از راه می‌رسند. دختران و پسران حاج قاسم بی‌خیال سرمای زمستان توی صحن می‌دوند و باد میان پرچم‌های سه رنگ و بیرق‌های زردرنگ لبیک یا حسین می‌دود.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از بیست؛ اینجا هوا، هوای بهار است. مثل همان روزهای بهمن 1357 که ثمره تلاش یک کشور در نیمه بهمن به بار نشست و خاندان ویرانی برای همیشه به دوردست‌ها کوچ کرد.

16 بهمن 1398 اما شکل دیگری دارد. لشکر سلیمانی از راه رسیده است. همان‌هایی که آینده سرزمینمان در دستانشان نشسته است و بر پیشانی سربندشان «من سلیمانی‌ام» نقش بسته است.

این مطلب را در شبکه های اجتماعی و پیام‌رسان‌ها به اشتراک بگذارید 1 *س_ مثل همت و سلیمانی_س*

اتوبوس مدرسه می‌ایستد، بچه‌های یکی‌یکی پیاده می‌شوند، دخترک ریزنقش باعجله دست در کوله‌اش می‌کند و تند و تند سربندها را میان همکلاس‌هایش تقسیم می‌کند. بچه‌ها برای هم سربندهای سرخ‌رنگ را می‌بندد و به‌صف برای حرکت به سمت شبستان مصلای امام خمینی رحمت‌الله علیه به راه می‌افتند. می‌پرسم تو یک سلیمانی هستی!؟ و فاطمه جواب می‌دهد: «من سلیمانی هستم، تو سلیمانی هستی، او سلیمانی است... قدم تند می‌کند که از همکلاسی‌هایش عقب نیفتند. بلند می‌پرسم مگر دخترها هم می‌توانند سلیمانی باشند؟ با تعجب و کمی اخم نگاهم می‌کند و جوابش محکم و شک کننده است...«مگر مردها نمی‌توانند زینبی باشند؟» برای اینکه پاسخش غافلگیرم نکند ذهنم را جمع‌وجور می‌کنم و می‌گویم: «چطور باید سلیمانی شد؟» برمی‌گردد... نگاهم می‌کند و می‌گوید: «سلیمانی شدن به مرد و زن بودن نیست. به غیرت و همت است! همت درس خواندن و غیرت دفاع از کشور... تازه دفاع که همه‌اش نظامی نیست. دفاع از فرهنگ، از دین، از حجاب و عفاف... وقتی این‌طور به زندگی نگاه کنی می‌شوی سلیمانی، می‌شوی همت، می‌شوی حججی....

2 *س_ این‌همه لشکر آمده..._س*

دانش‌آموزان گروه‌گروه وارد می‌شوند. تو هم کفشت را درمی‌آوری و به شبستان وارد می‌شوی. میزبانان با چوب‌پرهای سبزرنگ خوش‌آمد می‌گویند. در ورودی شبستان اما حاج قاسم و ابو مهدی المهندس ایستاده‌اند و به مهمانان لبخند می‌زنند. جمع 30 هزارنفری دانش‌آموزان یک‌صدا تکبیر می‌گویند و شعار می‌دهند. لشکریان دختر و پسر حاج قاسم سلیمانی از مدارس مختلف و از مقاطع متوسطه اول و دوم استان‌های تهران، قم و قزوین یک‌صدا فریاد می‌زنند: «این‌همه لشکر آمده، به عشق رهبر آمده...» کنارم بچه‌های مدرسه پسرانه شهید احمدی روشن از منطقه 10 تهران نشسته‌اند، نوجوانان دهه هشتادی، برگه همخوانی برنامه امروز را تمرین می‌کنند تا در مراسم امروز همه شرکت‌کنندگان این همخوانی را اجرا کنند... نسل سلیمانی‌ها، درراه آل الله‌اند سینه‌زن عاشورا، سرباز ثارالله‌اند در مکتب اسلام، با چشم بارانی با رمز یا زهرا، هستیم سلیمانی... از محمدرضا می‌پرسم: «امروز چه حال و هوایی داری؟» و او همان‌طور که زیر لب در حال تمرین اشعار همخوانی است می‌گوید: «راستش امروز برای من حال و هوای همان روزی را دارد که به همراه پدر و مادرم در مراسم تشییع پیکر حاج قاسم سلیمانی شرکت کرده بودم. این جمعیت و این‌همه شور نتیجه شهادت حاج قاسم است. شهادت حاج قاسم روی من خیلی تأثیر گذاشت و فکر می‌کنم هدفم را در زندگی شناخته‌ام. من قبلا تصمیم داشتم که بعد از دبیرستان برای ادامه تحصیل به خارج از کشور بروم اما بعد از شهادت حاج قاسم فهمیدم باید مرد میدان بود. شاید ما امروز با تحریم یا مشکلات زیادی مواجه باشیم اما اگر قرار باشد من هم یک سلیمانی باشم باید برای سربلندی کشورم فداکاری کنم. حالا با خودم عهد بسته‌ام هم خوب درس بخوانم و هم در کنار درس خواندن به سرزمینم خدمت کنم. برای همین تصمیم دارم برای تابستان در گروه‌های جهادی نام‌نویسی کنم و به مناطق محروم بروم و به مردم این مناطق کمک کنم.»

3 *س_ سلیمانی شدن...!_س*

امیر از مدرسه شهید چمران منطقه 16 آمده است از او هم می‌پرسم که چطور می‌خواهد یک سلیمانی باشد و می‌گوید: «من هم‌درس می‌خوانم، هم ورزش می‌کنم و هم‌عصرها کار می‌کنم. من قبلا از اینکه همکلاسی‌هایم بفهمند که کار می‌کنم خجالت می‌کشیدم اما از وقتی فهمیدم که سردار سلیمانی هم در نوجوانی مثل من کار می‌کرده است دیگر احساس خجالت نمی‌کنم. راستش به نظرم سردار سلیمانی یکی مثل ما بود. برای همین همه ما اگر بخواهیم، اگر از سختی‌ها نترسیم، اگر هدفمان مشخص باشد، می‌توانیم سردار سلیمانی باشیم.» امیرعباس که از مدرسه هویزه منطقه 16 آمده است هم می‌گوید: «بعضی‌ها فکر می‌کنند سردار سلیمانی شدن یعنی اینکه حتما باید یک فرد نظامی شوند و با فعالیت‌های نظامی به کشور کمک کنند اما این‌طور نیست و شما می‌توانید در هر کاری سردار سلیمانی باشید. یک دانش درس‌خوان و با اخلاق، پزشکی که هوای بیماران نیازمندش را دارد، یک کاسبی که کالای باکیفیت به مشتری می‌دهد، یک مهندسی که در ساخت‌وساز یک بنا، استاندارد را رعایت و بنایی محکم و باکیفیت می‌سازد همه این‌ها یک قاسم سلیمانی هستند.»

4 *س_ در مسیر شهدای دانش‌آموز_س*

حالا شبستان مصلا مملو از جمعیت است، سخنرانان هم یکی‌یکی در جایگاه حاضر می‌شوند. یکی از سخنرانان مراسم امروز سردار سرتیپ پاسدار علی فدوی، جانشین فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی است او صحبت‌هایش را با یاد و خاطره شهید سلیمانی و شهدای مدافع حرم و شهدای دانش‌آموز شروع می‌کند و از ویژگی‌های دانش آموزان بسیجی در دوران دفاع مقدس می‌گوید. سردار فدوی همچنین شهید محمدحسین فهمیده و شهید بهنام محمدی را از الگوهای بسیار مناسب برای نوجوان کشور معرفی می‌کند: «شهید فهمیده و دیگر شهدایی که در سن و سال کم، دل دریایی داشتند و به‌جای نشستن در کلاس درس، در جبهه حضور یافتند و شهید شدند. برخی دیگر از رزمندگان دانش‌آموز نیز که در جبهه حضور یافتند و به توفیق شهادت نائل نشدند، امروز در قله‌های دیگری چون علم ایستاده‌اند.» جانشین فرمانده کل سپاه از نقش حاج قاسم سلیمانی و تلاش‌های او برای کمک به جبهه مقاومت هم صحبت می‌کند و می‌گوید: «سردار سلیمانی آن‌چنان با پایداری به تکالیفش عمل کرد که به‌صورتی متفاوت از سایر شهدا به شهادت رسید.» و به نسل سلیمانی توصیه می‌کند: «امروز ما باید از توانی که خداوند در اختیار ما قرار داده است، برای موفقیت جبهه مقاومت استفاده کنیم؛ امروز باید از ظرفیت‌هایی که داریم در راستای مبارزه با جنگ اقتصادی و فرهنگی دشمنان استفاده و در برابر حملات آن‌ها ایستادگی و مقاومت کنیم.»

5 *س_ در محور مقاومت_س*

در این مراسم یک اتفاق خاطره‌انگیز هم افتاد، حضور نوجوانانی از کشورهای عراق، سوریه، یمن، لبنان، فلسطین و افغانستان که مردمانی از سرزمینشان از هم‌رزمان حاج قاسم سلیمانی بوده‌اند. این نوجوانان به نمایندگی از همسالانشان از کشورهای محور مقاومت در مراسم حضور داشتند. پیام مهم آن‌ها این بود که «نسل سلیمانی‌ها» تنها شما نوجوانان و جوانان ایرانی نیستید بلکه این نسل تا همه کشورهای مظلوم و مقاوم امتداد دارد و ما در کنار شما با شعار وحدت و مقاومت در مسیری که حاج قاسم سلیمانی گام برداشته است حرکت خواهیم کرد. «نواب الحیدری» دانش‌آموز عراقی در این مراسم می‌گوید: «قطعا دوران بعد از شهادت حاج قاسم و حاج ابومهدی مثل دوران قبل از شهادت او نخواهد بود. اخراج کامل آمریکا از عراق و منطقه تاوان خون حاج قاسم و حاج ابومهدی و همان انتقام سختی است که امام خامنه‌ای بشارتش داده است.» «جلال السهیلی» مهمان یمنی این مراسم است. او عضو شاخه جوانان جنبش انصار الله یمن است که لباس سنتی و بومی مردم یمن را بر تن دارد و خنجر یمنی که نماد مقاومت مردم این سرزمین است را به کمر بسته. او می‌گوید: «حاج قاسم سلیمانی بهترین و مهربان‌ترین پدر، راست‌گوترین معلم و خیرخواه‌ترین برادری بود که همه کشورهای مقاومت او را می‌شناسند. مسیرش کربلایی، روحیهاش انقلابی و ایرانی، شجاعتش یمنی، آزادگی‌اش سوری، مقاومتش لبنانی و شکست‌ناپذیری‌اش فلسطینی بود.»

6 *س_ همه فرزندان حاج قاسم_س*

دانش‌آموزان کشورهای محور مقاومت که به جمع دانش‌آموزان ایرانی می‌پیوندد، فرزندان سردار سلیمانی در جایگاه حاضر می‌شوند. وقتی «محمدرضا» و «زینب» سلیمانی به جمع لشکریان حاج قاسم می‌پیوندد، شور و اشتیاق فضای مصلا را فرامی‌گیرد. لشکریان حاج قاسم می‌ایستند و تصاویر حاج قاسم و پرچم‌های رنگارنگ فضای مصلا را یکپارچه حماسه و شور می‌کند و نوای الله اکبر، مرگ بر آمریکا، مرگ بر اسرائیل در فضا طنین‌انداز می‌شود. محمدرضا سلیمانی، از این حضور حماسی ابراز خوشحالی می‌کند و می‌گوید، خوشحال است که امروز مهمان جمعیتی به این بزرگی و عظمت شده است: «من اکنون در این جمع، 40 هزار حاج قاسم می‌بینم. ان‌شاءالله که عاقبت همه ما ختم به خیر شود. قطعا حاج قاسم اکنون بین ما حضور دارد و در کنار ما ایستاده است. امیدوارم ما شایسته این باشیم که در کنار شما راه ایشان را ادامه دهیم.» زینب سلیمانی هم می‌گوید: «واقعا حیرت‌زده هستم از جمعیتی که اینجا حاضرند. خداوند را شاکریم از این‌که چنین نوجوانانی در مملکت ما هستند و پشت رهبر خود ایستاده‌اند و خواهند ایستاد. ان‌شاءالله... با یکدیگر و به یاری خداوند انتقام خون حاج قاسم را خواهیم گرفت.» فرزندان حاج قاسم در میان شور و عشق نسل سلیمانی‌ها و فریاد لبیک یا حسین، از جایگاه پایین می‌آیند و در میان خانواده‌های شهدای مدافع حرم حاضر می‌شوند اما دخترها دست‌بردار نیستند و باهم زینب سلیمانی را صدا می‌زنند، دختر حاج قاسم به‌طرف دانش‌آموزان دختر می‌رود و با تعدادی از آن‌ها عکس یادگاری می‌گیرد.

7 *س_ جای خالی سردار سلیمانی در کتاب‌های درسی_س*

حجت‌الاسلام علیرضا پناهیان هم در این مراسم از محبوبیت سردار سلیمانی می‌گوید: «سردار سلیمانی قبل از شهادتش نه‌فقط محبوب‌ترین شخصیت در ایران، بلکه در همه منطقه بود.» او سپس از خصوصیات یک مدرسه و نظام آموزشی خوب می‌گوید: «مدرسه خوب، مدرسه‌ای است که دانش‌آموز را ازنظر روحی قدرتمند بار بیاورد. آموزش‌وپرورش خوب، آموزش‌وپرورشی است که شاخص تعلیم و تربیتش قدرت روحی باشد. براین اساس با توجه به شخصیت قدرتمند سردار سلیمانی، از مسئولان آموزش‌وپرورش سؤال می‌کنم برای سردار سلیمانی چه خواهید کرد؟ دانش‌آموزان ما دوست دارند بدانند سردار سلیمانی در زمان حیاتش چرا محبوب بود. بنابراین ان‌شاءالله در کتاب‌های درسی از چرایی محبوبیت سردار سلیمانی مطالبی داشته باشیم...» پس از سخنرانی حجت‌الاسلام پناهیان و مداحی امیر عباسی و اجرای سرود، مراسم کم‌کم رو به پایان می‌رود. خواندن بیانیه آخرین بخش این همایش 30 هزارنفری است. بیانیه‌ای که از آمادگی نسل سلیمانی برای حمایت از مستضعفان، مظلومان و ستمدیدگان عالم خبر می‌دهد.

8 *س_ لشکر سلیمانیم..._س*

حالا دانش‌آموزان با تصاویر حاج قاسم، شهید ابومهدی المهندس، شهید همدانی و شهدای مقاومت عکس یادگاری می‌گیرند. یادگاری‌های خاطره‌انگیز از یک روز حماسی... به سمت خروجی شبستان حرکت می‌کنم. گروهی از دانش‌آموزان را می‌بینم که با همان شور و انرژی اول صبح، از شبستان خارج می‌شوند و می‌خوانند: «نوجوان ایرانیم، در مسیر طوفانیم، لشکر سلیمانیم...»