جمعه 5 بهمن 1403

همبستگی ستاره‌های بزرگ موسیقی برای توزیع عادلانه واکسن در جهان

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
همبستگی ستاره‌های بزرگ موسیقی برای توزیع عادلانه واکسن در جهان

تهران - ایرنا - ستاره‌های موسیقی جهان با برگزاری یک کنسرت خیریه برای تماشاچیان واکسینه شده در آمریکا، بیش از 26 میلیون دز واکسن کرونا برای کشورهای فقیر تامین کردند.

به گزارش روز دوشنبه گروه فرهنگی ایرنا، سازمان غیرانتفاعی گلوبال سیتیزن با حضور جمعی از ستارگان موسیقی جهان یک کنسرت بزرگ در آمریکا تدارک دید تا بر اهمیت توزیع عادلانه واکسن کرونا در جهان تاکید کرده و با درآمد حاصل از آن برای کشورهای فقیر واکسن و کیت‌های تست کرونا تهیه کند.

این کنسرت که لایو وکس: کنسرتی برای همبستگی جهان نام داشت، با حضور 27 هزار نفر تماشاچی واکسینه شده در ورزشگاه سوفای لس‌آنجلس برگزار شد. در این کنسرت سیاستمداران، سلبریتی‌ها و چهره‌های دنیای موسیقی مردم را به تزریق واکسن کرونا تشویق کردند و رهبران جهان را از احتکار واکسن برحذر داشتند تا همه کشورها به طور مساوی از فرصت واکسیناسیون علیه این ویروس برخوردار شوند. نتیجه از آن چیزی که پیش‌بینی شده بود به مراتب درخشان‌تر و امیدوارکننده‌تر بود.

به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، از برگزاری این کنسرت خیریه در مجموع 302 میلیون دلار پول جمع شد که از هدف تعیین شده برای این رویداد فراتر رفت. سازمان خیریه گلوبال سیتیزن روز شنبه (18 اردیبهشت 1400) اعلام کرد با این پول بیش از 26 میلیون دز واکسن کرونا برای کشورهای آسیب‌پذیر تهیه کرده است.

کنسرت لایو وکس به میزبانی سلنا گومز خواننده جوان آمریکایی و اجرای خوانندگان و نوازندگان معروفی چون ادی ودر، گروه راک فو فایترز، جی بالوین، اچ. ای. آر و جنیفر لوپز برگزار شد. جو بایدن رئیس‌جمهوری آمریکا و شاهزاده هری از خاندان سلطنتی انگلیس در این رویداد شرکت کردند و چهره‌های معروفی چون بن افلک ستاره هالیوودی، جیمی کیمل تهیه کننده و مجری آمریکایی، شان پن بازیگر و کارگردان هالیوودی و دیوید لترمن مجری و کمدین سرشناس آمریکایی از سخنرانان آن بودند.

لایو وکس اولین رویداد بزرگ موسیقی است که در یک سال و خورده‌ای که از شیوع کرونا در جهان می‌گذرد، با حضور تماشاچیان ایمن در برابر کرونا برگزار شد. تمامی اصحاب رسانه و تهیه‌کنندگان برای ورود به استادیوم برگزاری مراسم، ملزم به ارائه تست منفی کرونا بودند. این رویداد از قبل ضبط شده بود و در تاریخ هشتم ماه مه (18 اردیبهشت) از شبکه‌های تلویزیونی ای‌بی‌سی، سی‌بی‌اس، فاکس، ایستگاه رادیویی آی‌هارت و شبکه اجتماعی یوتیوب پخش شد.

ویروس کرونا اواسط ماه دسامبر (24 آذر) در شهر ووهان در استان هوبی چین گزارش شد. ابتدا از این بیماری به عنوان ذات‌الریه نام برده می‌شد اما کمیسیون ملی بهداشت چین در 30 دسامبر سال 2019 (9 دی 98) به صورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد.

این بیماری که به تدریج به کشورهای مختلف سرایت و سازمان جهانی بهداشت از آن با واژه همه‌گیری یاد کرد، تا لحظه تنظیم خبر 158 میلیون نفر را در جهان مبتلا کرده است که از این میان بیش از سه میلیون و 290 هزار نفر جان باخته‌اند.

شیوع این ویروس موجب تعطیلی بسیاری فعالیت و رویدادهای مختلف سیاسی، اجتماعی و فرهنگی از جمله جشنواره‌ها، نمایشگاه ها و بسته شدن سینماها، سالن های تئاتر و کنسرت و کتابفروشی‌ها شد و تأثیرات منفی زیادی بر بازارهای جهانی و اقتصاد کشورها در بخش های گوناگون از جمله فرهنگ گذاشت.

*س_برچسب‌ها_س*