واکنش کیهان به یادداشت اخیر جهانگیری / تاکید اژهای بر جبران اعتماد ازدسترفته مردم / توضیح قالیباف درباره سرنوشت وزارت بازرگانی
هر روز اخبار فراوانی در رسانه ها منتشر می شود که دنبال کردن آنها حتی برای آنان که اهل مطالعه اخبار هستند کار را دشوار میکند. بسته خبری - تحلیلی الف با رصد اخبار و رویدادهای مهم، همچنین تحلیل های صورت گرفته در این زمینه مخاطبان خود را از مهمترین وقایع روز آگاه میکند.
آمار کرونا در ایران
بر اساس اعلام وزارت بهداشت، از دیروز تا امروز 10 آبان 1401 و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، 155 بیمار جدید مبتلا به کووید19 در کشور شناسایی و 55 نفر از آنها بستری شدند.
متاسفانه در طول 24 ساعت گذشته، چهار بیمار مبتلا به کووید19 در کشور جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری، به 144 هزار و 580 نفر رسید.
در حال حاضر هم 3 شهرستان در وضعیت قرمز، 17 شهرستان در وضعیت نارنجی، 218 شهرستان در وضعیت زرد و 210 شهرستان در وضعیت آبی قرار دارند.
***
واکنش کیهان به یادداشت اخیر جهانگیری
کیهان درباره یادداشت اخیر جهانگیری درباره شنیدن صدای مردم نوشت: «در دولت سابق و در حوادث سالهای 96 و 98، برخی دولتمردان و از جمله رئیسآن، دستور برخورد قاطع با اغتشاشگران کف خیابان و بستن برخی پیامرسانهای بیگانه را صادر کردند...
درباره نقش دولتمردان سابق در ایجاد مجال برای اغتشاش کافی است به ماجرای شبیخون قیمت بنزین و اظهار بیخبری رئیسجمهور وقت اشاره کنیم. همچنین در حالی که مردم توقع رسیدگی به مشکلات اقتصادی را داشتند، آن دولت سرگرم سیاسیکاری و حاشیه سازی و دامن زدن به شکاف و دوقطبی میان اقشار مختلف مردم بود.
همین امر موجب شد تورم در دولت روحانی با نرخ 60 درصدی، رکورد 60- 70 سال اخیر را جابهجا کند و موجب نارضایتی مردم شود. و همان روند موجب شد مقبولیت رئیسدولت به زیر 6 درصد سقوط کند. این همان دولتی است که با قیمتگذاری 4200 تومانی ارز و واگذاری 60 میلیارد دلار به همین نرخ، رانت بزرگی را برای رانتخواران در ازای تحمیل فقر به مردم فراهم کرد. اسم این ارز را نشریات حامی دولت سابق، «ارز جهانگیری» گذاشته بودند و به هنگام تصویب آن، آقای جهانگیری را در شکل و شمایل سوپرمن تصویر میکردند!...
مردم عادی که در مقام اعتراض جای خود دارند؛ آقای روحانی صاحبنظران منتقد را بارها با انواعی از ناسزاها و اهانتها نواخت که در تاریخ دولتهای پس از انقلاب بیسابقه است. توهینهایی که حتی موجب شرمندگی برخی دولتیان در محافل رسانهای و دانشگاهی و سیاسی و کارشناسی شد.»
بیشتر بخوانید: یادداشت جهانگیری درباره شرایط امروز کشور
***
تاکید اژهای بر جبران اعتماد ازدسترفته مردم
غلامحسین محسنی اژهای، رئیس قوه قضاییه در نشست با اعضای کمیسیون امور داخلی کشور و شوراهای مجلس شورای اسلامی، به تبیین و تشریح برخی از مسائل مهم و اولویتدار کشور پرداخت و در این اثناء به مقوله اعتماد مردم به نظام و مسئولان اشاره کرد و گفت: باید بررسی کنیم که تاکنون چه مسائلی به اعتماد مردم نسبت به نظام و سرمایه اجتماعی ما خدشه وارد کرده و درصدد جبران برآییم و از سایر مسائلی که میتواند به این اعتماد عمومی و سرمایه اجتماعی لطمه وارد آورد پرهیز و اجتناب کنیم.
رئیس قوه قضاییه امید مردم و بالاخص جوانان به آینده را یکی دیگر از موضوعات مهم دانست و در همین راستا گفت: جوان هموطن ما میخواهد بداند چشمانداز آیندهاش چیست؟ لذا ما نیز باید بررسی کنیم که چه مواردی به تقویت امید جوانان نسبت به آینده کمک میکند و آنها را در دستور کار قرار دهیم.
وی با بیان اینکه تحقق و تقویت عدالت اجتماعی از جمله مواردی است که به افزایش اعتماد عمومی و امید به آینده میانجامد، تصریح کرد: با آن عدالت اجتماعی مورد انتظار که معتقد به آن هستیم، فاصله داریم و باید توجه کنیم که هر مقدار در ارتقاء مقوله عدالت اجتماعی تأخیر به عمل آوریم به همان نسبت در آینده با مشکل مواجه می شویم.
رئیس قوه قضاییه در همین راستا به موضوع معیشت مردم نیز گریزی زد و گفت: اگر نتوانیم معیشت و وضعیت اقتصادی مردم و دنیا و آخرت آنها را توأمان تأمین کنیم، آن اعتماد مورد اشاره مخدوش میشود؛ لذا امروز مسئله معیشت و اقتصاد و اشتغال از جمله مسائل بسیار حائز اهمیت و اولویت است.
***
فاطمی امین وزیر صمت باقی ماند
مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز طرح استیضاح سیدرضا فاطمی امین، وزیر صنعت، معدن و تجارت را مورد بررسی قرار داد. رئیس جمهور در جلسه امروز حضور نداشت البته رییسی هم به صورت شفاهی و هم به صورت کتبی در نامهای ضمن تشکر از نمایندگان اعلام کرد که به دلیل استقبال از نخست وزیر ارمنستان نتوانسته در جلسه استیضاح وزیر صنعت، معدن و تجارت حضور یابد.
نمایندگان متقاضی استیضاح، دلایل مخالفت خود با فاطمی امین را تشریح کردند که عمدتا حول محور خودروسازی کشور می گذشت. در مقابل فاطمی امین با پذیرش ضعف ها و ذکر این نکته خود نیز از وضعیت خودروسازی راضی نیست گزارشی از عملکرد خود در این حوزه ارائه کرد.
در نهایت نمایندگان مجلس شورای اسلامی با مخالفت با استیضاح سیدرضا فاطمیامین، مجددا به او رای اعتماد دادند و با 84 رای موافق، 182 رای مخالف، 6 رای ممتنع و 2 رای باطله از مجموع 274 او در وزارت صنعت، معدن و تجارت ابقا شد.
سخنان قالیباف پس از رای اعتماد دوباره مجلس به فاطمی امین
به گزارش ایسنا، محمدباقر قالیباف در جریان جلسه علنی امروز مجلس و پس از رای اعتماد مجدد نمایندگان به سیدرضا فاطمی امین به عنوان وزیر صنعت، معدن و تجارت بیان کرد: ضمن تبریک به آقای فاطمی امین لازم است این نکته را عرض کنم که ان شاءالله این اعتماد مجدد مجلس به ایشان یک فرصتی باشد برای اجرای طرحها و قولهایی که دادهاند تا شاهد تحولی اساسی در این حوزه به نحوی که مردم آن را حس میکنند باشیم.
وی در ادامه اظهار کرد: این وزارتخانه یکی از مهمترین وزارتخانه های اقتصادی دولت است که هم در اشتغال و هم در معیشت مردم تاثیر دارد. از سوی دیگر این وزارتخانه در ارزآوری برای کشور نیز بسیار موثر است.
قالیباف در ادامه اظهار کرد: مخصوصا اینکه مردم نباید در تامین کالاهای غیر اساسی خود نیز با مشکل مواجه شوند. اینکه قیمت اقلام غیر اساسی مردم بالا میرود در دست این وزارتخانه است. ان شاءالله بتواند با کارهای درست این وضعیت را اصلاح کند. در بحث قانون ساماندهی خودرو نیز با تمام مسیرهایی که طی کرد و تا مجمع تشخیص مصلحت نظام نیز رفت مجلس پای قانون خود ایستاد.
***
روزنامه اصولگرا: ادامه محدودیت اینستاگرام پیامدهای بدی دارد
مسعود فروغی، سردبیر فرهیختگان در این روزنامه نوشت: «اقتصاد ضعیفشده ایران در یک دهه اخیر و تلاش جامعه برای بازسازی خودش وابستگی زیادی به شبکههای اجتماعی پیدا کرده، ما نمیتوانیم میلیونها انسان را زیر فشار اقتصادی موجود رها کنیم.
حتی اگر عدد سادهانگارانه دو گیگی درست باشد حدودا 2 میلیون فرد وابسته به اینستاگرام هستند. اینکه وضعیت معیشتی تقصیر برجام است یا 6 سال پایانی دولت احمدینژاد علیالحساب مهم نیست، مهم استفاده اقتصاد ایران از ابزار قدرتمند شبکههای اجتماعی برای فعالیت است.
ابزارهای داخلی نمیتوانند آن نیاز را برطرف کنند. چرا؟ چون وسعت دربرگیری اینستاگرام بسیار بالاست، ما در وضعیت فعلی نمیتوانیم امیدوار باشیم که عموم کاربران داخلی به پلتفرمهای داخلی کوچ کنند. و اتصال جهانی که دیگر هیچ! از نظر فنی هم که با گذشت 5 سال شبکههای اجتماعی داخلی بیشتر خرج کردند تا پیشرفت! خدا قبول کند.
از نظر سیاسی نیز معنای محدودیت دسترسی به شبکههای اجتماعی پرمخاطب به تشدید فضای دوقطبی میانجامد. نوعی حصارکشی دور خودمان که برای افکارعمومی قابل توجیه نیست. نیازهای اقتصادی بر زمین مانده و محدودیت جدید.
این محدودیتها قبل از روی کارآمدن مجلس و دولت فعلی به عنوان اتهام مطرح میشد و حالا واقعا میخواهد عملی شود.
محدودیتهایی که جامعه را تحت فشار قرار میدهد و ذهنیت درباره کسانی که حرف از عمل انقلابی میزنند را اینگونه ترجمه میکند: «ما فضای زندگی شما را محدود میکنیم.» احتمالا دستاندرکاران میگویند برای مصلحت جامعه حاضریم تصویر منفی از خودمان بسازیم.
همان مفهوم «هزینه دادن برای آرمانها». مشکلی با این ندارم که برخی داروها با وجود تلخی مفید است و میدانم برای ساختن باید زحمت کشید ولی اگر نسخه اشتباهی باشد، تلخی دارو مثبت که نیست، اثر منفی هم میگذارد.
وقتی میدانیم جادهای نساختهایم نباید کاروان را به بیراهه ببریم. نمیتوانیم آرمانها را روی کول تصورات خیالی واقعی کنیم، چه آنکه این خیانت به آرمان است. همانگونه که تبدیل موضوع حجاب به پوست موز جلوی پای نظام به اسم دینمداری دستکم سادهانگاری بود.
همانطور که بهجای عمل فعالانه «توافق خوب» هستهای که هم ممکن باشد و هم قابل دفاع، به کنش منفعلانه تقابل با هرگونه توافق رفتیم و شد آنچه شد.
دولت محترم و شخص رئیسجمهور جناب آقای رئیسی که در طول 14 ماه اخیر تلاش زیادی کردهاند تا کمبودهای گذشته را جبران کنند به نظر در محاصره ایدههای واپسگرایانهای در حوزه شبکههای اجتماعی گیر کردهاند. تبدیل وزارت ارتباطات به وزارت صیانت اشتباهی تاریخی برای دولت سیزدهم است. کاش قبل از واقعه علاج شود.»
***
توضیح قالیباف درباره سرنوشت تشکیل وزارت بازرگانی
به گزارش ایسنا، محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی مجلس در جریان بررسی تقاضای استیضاح رضا فاطمی امین وزیر صنعت، معدن و تجارت (صمت) به ارائه توضیحاتی درباره اظهارات مطرح شده از سوی لطفالله سیاهکلی که به عنوان موافق استیضاح صحبت کرد، پرداخت و گفت: درباره آنچه که آقای سیاهکلی درباره تفکیک دو وزارتخانه اشاره کرد، باید بگویم که مرکز پژوهشهای مجلس و کمیسیون و تعدادی از کارشناسان این موضوع را بررسی کردند و نهایتاً به جمع بندی تخصصی درباره تفکیک صمت به دو وزارت خانه نرسیدند.
***
محسن منصوری معاون اجرایی رئیسجمهور شد سیدابراهیم رئیسی رئیسجمهور در حکمی «محسن منصوری» را به سمت معاون اجرایی رئیس جمهور و سرپرست نهاد ریاست جمهوری منصوب کرد.
«محسن منصوری» متولد خرداد 1363 در شهرستان و رامین و دارای مدرک کارشناسی مکانیک با گرایش ساخت و تولید از دانشگاه شهید رجایی تهران و کارشناسی ارشد مدیریتی آموزشی از دانشگاه تهران است.
وی پیش از این استاندار تهران بود.
***
واکنش روزنامه دولت به انتشار تصاویر خصوصی از رستم قاسمی
ایران نوشت: «دیروز در فضای مجازی و در اقدامی غیراخلاقی، عکسهایی با هدف حاشیه سازی درباره وزیر راه و شهرسازی منتشر شده است. قطع نظر از اصالت عکسها، انتشار عکسهای خصوصی یک فرد با چه هدفی جز اغراض کثیف سیاسی منتشر می شود.
متأسفانه بارها و به کرات شاهد بودهایم که برخی جریانهای سیاسی و عناصر مرموز و معلوم الحال و به دور از اصول اولیه اخلاقی، اقدامات و تحرکاتی مغرضانه را علیه نیروهای پرکار و پرتلاش انجام می دهند که نشان دهنده بیاخلاقیهای تمام ناشدنی است! هجمهها و حملاتی که برخی نیروهای انقلابی را نشانه رفته است برای این است که تصویری ضدمردمی از آنها برای افکار عمومی ایجاد کنند که البته مردم به اخبار غیراخلاقی حساس هستند و تحت تاثیر قرار نمی گیرند.»
***
نتایج یک نظرسنجی درباره اعتراضات اخیر
به گزارش ایسنا؛ " مصطفی رستمی" رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاههای کشور در نشست تشکلها و فعالین فرهنگی دانشجویی دانشگاههای استان ایلام با تاکید بر اینکه در اعتراضات سخن حق نیز وجود دارد، تصریح کرد: در یک نظرسنجی انجام شده،10 درصد مردم اغتشاشها و 55 درصد اعتراضات را تایید کردهاند. از این مقدار 83 درصد اصلا در این اعتراضات شرکت نکردهاند ولی با این وجود معترضاند. این افراد 60 درصد مسائل اقتصادی و معیشتی را دلیل این اعتراضها دانستهاند و همچنین بیش از 20 درصد فساد اداری و اصلاح ساختار آن را بیان کردهاند. از این افراد سوال شده است که مطالبات شما چیست. که باز هم 59 درصد اصلاح معیشت، 6 درصد رفع فیلتر و تنها 3.5 درصد آزادی زنان را در حجاب و پوشش خواستار شدهاند. وی با اشاره به اینکه در 10 سال گذشته وضعیت اقتصادی مطلوبی را نداشتهایم، تصریح کرد: باید بپذیریم در جامعه ما مشکلات زیر ساختی وجود دارد.
***
مهسا دختر ایران بود، آرمان پسر ایران نیست؟
غلامرضا بنی اسدی در روزنامه جمهوری اسلامی نوشت: پسرم می پرسد اما در جواب درمی مانم. میپرسد آیا فقط "مهسا امینی" دختر ایران بود؟ "آرمان علی وردی" پسر ایران نیست؟ راست می گوید. چطور اگر مأموری خطا کند یا از آتشی که می افروزند به دامان خودشان بگیرد و بیفتند می شوند فرزند ایران و هشتگ می شود و ترند می شود و فریاد واویلا به آسمان برمی خیزد اما اگر زمین سرخ شود از خون آرمانها، کسی صدایش درنمی آید؟
چطور برای اولی، یقه پاره کردند و برای دومی، تأسف هم در کلامشان ننشست؟ اگر مرگ مهسا مشکوک بود و با اما و اگر همراه، غریبکش کردن آرمان علی وردی و رسول دوستمحمدی و... که جنایتی است آشکار بی هیچ شک و شبههای و بی هیچ اما و اگری. اگر باید مراقبت می شد تا قصه مهسا، به غصه تبدیل نشود - که قطعا باید چنین می شد - چرا مدعیان به خود زحمت مراقبت نمی دهند بماند که با تمام توان جوان مردم را "غریبکش" می کنند؟...
ما هم مهسا را دختر ایران می دانیم. به سوگش عزادار شدیم. دلمان برایش سوخت اما در سوگ آرمان هم آتش به دل داریم. آیا کسی به ما تسلیت می دهد؟ شهید مظلومی که "تنها" گیرش آوردند و انبان کینه بر سرش خالی کردند. او که دعایش، حاجتش و آرزویش شهادت بود، حاجت روا شد. حالا "ولی دَم"، خداست. خدایی که اگرچه همیشه "بخشنده و مهربان" است، به وقتش، قادر و قاهر و منتقم هم می شود. او ولی دَم شهید و منتقم خون اوست. باشد و باشید و باشیم تا ببینیم چه خواهند کشید آنانی که "پسرِ ایران" را کشتند!»