وحشت از پاسخ پشیمانکننده با پیامدهای بینالمللی!
هرگونه پاسخ ایران با توجه به سطح توان نظامیاش یکی از مهمترین رویدادهای این تحولات خواهد بود و قطعا محاسبات کشورهای منطقه و جهان در حوزه دفاعی و امنیتی را تغییر خواهد داد.
به گزارش مشرق، محمدحسین محترم طی یادداشتی در روزنامه کیهان نوشت:
1- نکته مهم روز قدس امسال این بود که شاهد یک «خروش بینالمللی» بودیم و اگر در سالهای گذشته فقط مردم کشورهای اسلامی به خیابان میآمدند، امسال مردم در کشورهای غیراسلامی هم در دفاع از قدس و غزه به خیابانها آمدند و جهان نشان داد عشق و انسانیت، مرز نمیشناسد و امسال همه دنیا قدس را از آن خود دانستند و آزادی آن را فریاد زدند. نکته مهم دیگر این بود که رژیم صهیونیستی روز قدس امسال در حالی شاهد خروش بینالمللی علیه خود بود و در بحران نابودی خودساخته گرفتار شده که وحشت مرگبار ناشی از ترس پاسخ پشیمانکننده ایران وضع این رژیم جعلی را بحرانیتر کرده است. از یک طرف نتانیاهو ادعا میکند ما در آمادگی کامل برای پاسخ ایران هستیم، اما شهردار حیفا با عجز و ناتوانی خطاب به نتانیاهو میگوید «من چنین آمادگی را نمیبینم، چرا به ما نمیگوید چه کار کنیم؟!». عمق این سخن شهردار حیفا زمانی آشکار میشود که سخنگوی ارتش اسرائیل از ترس و هجوم اسرائیلیها به فروشگاهها و خودپردازهای بانکها خبر میدهد تا موادغذایی و ژنراتور برق را برای زمان ترس و انتظار پاسخ ایران ذخیره کنند.
اما مهمتر اینکه به گفته رسانههای رژیم صهیونیستی «این ترس باعث از هم گسیختگی شدید جبهه داخلی اسرائیل شده است». نگرانی و ترس اسرائیل از زمانی جدی شد که اداره دریانوردی انگلیس اعلام کرد سیستمهای جنگ الکترونیک ایران GPS منطقه و تمام کشتیها در خلیجفارس و بحرین را از کار انداخته و اطلاعاتی از آنها ندارد. لذا رژیم صهیونیستی مجبور شد مراکز دیپلماتیک خود در برخی کشورها را تخلیه و سفارتخانههای خود در 7 کشور منطقه را تعطیل کند و کابینه جنگ خود را به صورت تلفنی تشکیل دهد! نکته جالب توجه پس از فرمایش رهبری مبنی بر «پاسخ پشیمانکننده»، این است که اولین جایی که سطح هشدار به حالت فوق امنیتی درآمد، تلآویو و حیفا بود! چون اسرائیلیها با این اقدام به خوبی نشان دادند که در محاسبات خود محاسبه کردهاند که رهبرمعظم انقلاب قبلا فرموده بودند «اگر غلطی از سردمداران رژیم صهیونیستی سر بزند، جمهوری اسلامی تلآویو و حیفا را با خاک یکسان خواهد کرد»!
2- ترس آمریکا و اسرائیل آن قدر شدید شده که عدم حضور سردار حاجی زاده در زمان اقامه نماز بر پیکر شهدای قدس را هم رصد کردند. این نشان میدهد هر لحظه نگران فرمان شلیک او هستند! وقتی حامی اسرائیل در سایه ترس و وحشت موضعگیری میکند، چگونگی پاسخ ایران اهمیت خود را بیشتر نشان میدهد تا جایی که هیئت حاکمه آمریکا اذعان میکند «ما نمیدانیم رهبر ایران و سپاه پاسداران چه پاسخی و در چه سطحی میدهند، اما ما در حمله اسرائیل به سفارت ایران دخالت نداشتیم»!. بایدن هم خواستار تغییر در سیاست اسرائیل میشود و حتی ترامپ هم هشدار میدهد که «اسرائیل باید فورا به جنگ غزه پایان دهد». اینکه بعد از «پیام هشدار دهنده جمهوری اسلامی به آمریکا»، کاخ سفید از کانالهای خصوصی و عمومی مکررا اعلام کرد «آمریکا در این حمله نقش نداشته است» اولا این نشان میدهد که آمریکا از سطح و کیفیت پاسخ ایران به شدت هراس دارد و با این پیام تلاش دارد خود را کنار بکشد و در حقیقت پاسخی از سر وحشت و ناامیدکننده به این تهدید وزیر خارجه کشورمان بود که هشدار داده است، «به نفع آمریکاست که در پاسخ متقابل جمهوری اسلامی دخالت نکند»!
ثانیا این نشان میدهد که هماهنگی «میدان و دیپلماسی» به خوبی اثر خود را گذاشته و پاسخ ایران قطعی و حتمی است. ثالثا در کنار این ترس، نفاق و فریبکاری آمریکا را نشان داد چراکه آمریکا به جای چنین ادعائی باید صریح و شفاف این جنایت را محکوم و آن را خلاف قوانین بینالمللی عنوان میکرد. لذا همچون جنگ غزه، پشت پرده این جنایت آمریکاست، هرچند تلاش دارد از تبعات آن فرار کند که نخواهد توانست. چراکه بیش از هفتاد سال است و به ویژه از ابتدای جنگ غزه ثابت شده که در ابعاد راهبردی و تاکتیکی آمریکا هماهنگ و همسو با اسرائیل عمل کرده و پشتیبان مطلق سیاسی - دیپلماتیک و نظامی و رسانهای و مالی صهیونیستها بوده است. لذا هرگونه تلاش بخصوص از سوی برخی داخلیها برای جدا کردن نقش آمریکا و اسرائیل از یکسو و جدا کردن اسرائیل از نتانیاهو گمراهکننده و فریب افکارعمومی و تحریف وقایع میدانی و یک دستور سیاسی - رسانهای نوشته شده در سیا و موساد است.
3- حمله اخیر اسرائیل به خاک جمهوری اسلامی درکنسولگری دمشق بازتابهای فراوانی داشت و البته مطالبات زیادی! برآیند همه واکنشها و بازتابها محکومیت بیشتر و انزوای جهانی شدیدتر و تقویت اذهان و افکار عمومی دنیا علیه اسرائیل بود که در قاب روز قدس به خوبی و با عظمت هرچه تمامتر عیان شد. از بعُد مطالبات نیز حمله مستقیم در داخل مناطق اشغالی و یا حمله به مراکز دیپلماتیک و سفارتخانههای این رژیم خواسته شد و عدهای هم همچون گذشته از ترس خویشتنداری را راه چاره عنوان کردند. اینکه حمله اخیر با حملات گذشته فرق میکند، حرف درستی است، اما درخصوص اینکه چه پاسخی و در چه سطحی و با چه کیفیتی و در چه زمانی و یا پاسخی فراتر از سطح تحمل ورود به درگیری مستقیم با اسرائیل و یا پایینتر از این سطح داده شود، چند نکته مهم: اولا این جنایت در حقیقت واکنشی از سر عجز به شکست ترمیم ناپذیر و برای تحتالشعاع قرار دادن آن شکست بزرگ و شکستهای بعدی است که راه فرار از آنها را ندارند.
ثانیا یکی از اهداف اصلی آمریکا و اسرائیل در شرایط کنونی از این ترورها افزایش مطالبه پاسخ احساسی بدونِ هدف در داخل و خارج است تا محور مقاومت را وادار به عقبنشینی تحت فشار مطالبه انتقام فوری کند. کما اینکه ترور فرماندهان مقاومت در لبنان و فلسطین نیز همین هدف را دنبال میکند، اما از آنجایی که به فرمایش امام عظیمالشأن «ملتی که به شهادت و فداکاری خو گرفته، از هیچ دشمنی و هیچ قدرتی و هیچ توطئهای هراس ندارد و پیروز است»، و به فرمایش رهبرمعظم انقلاب «ملتی که صبر و بصیرت و استقامت به خرج دهد، توطئه دشمن اثری نمیبخشد»، دشمنان نتوانستهاند و نمیتوانند با این توطئه به اهدافشان برسند. البته این توطئه روی دیگر دو قطبیسازی فریبکارانه «مردم - موشک» است. ثالثا آمریکا و اسرائیل تلاش دارند جنگ غزه که بین جبهه مقاومت و آمریکا و اسرائیل و با محوریت فلسطین است به جنگ ایران و آمریکا تبدیل کنند تا اساسا فلسطین و غزه به فراموشی سپرده و اسرائیل از این بحران خارج شود.
لذا این جنایت تلاشی برای تغییر زمین بازی باخته و برون رفت از این وضعیت بغرنج بود، اما به اذعان خود تحلیلگران غربی - صهیونیستی هرگونه ابتکارعمل برای تغییر معادلات و توان برون رفت از باتلاق خودساخته از آمریکا و اسرائیل گرفته شده است. رابعا تلاشی بود برای وارد کردن مستقیم آمریکا به جنگ. اینکه اذعان کردند «تلآویو، واشنگتن را از این حمله مطلع کرده بود»، و روزین خبرنگار شبکه 14 تلویزیون رژیم صهیونیستی و الی کوهن وزیر کابینه اسرائیل هم ادعا کردند «اگر دوست بزرگ ما از ما حمایت نکند، او در خاورمیانه چیزی برای جست وجو نخواهد داشت»، نشان میدهد صهیونیستها در این مبارزه، تاب تحملشان تمام شده و قادر به ادامه این وضعیت نیستند و به ورود یار اصلی خود یعنی آمریکا به زمین نیاز دارند. خامسا این جنایت یک اقدام دیوانهوار بود و اقدام متقابل دیوانهوار نمیطلبد، بلکه پاسخی هوشیارانه و پشیمانکننده نیاز دارد. به هرحال بخشی از خاک ایران هدف قرار گرفته است و نیاز به درایت و هوشیاری است که چگونه این توطئه در نطفه خفه شود. از سوی دیگر هرگونه پاسخی چه مستقیم و چه غیرمستقیم و با هر کیفیتی و در هر زمانی از سوی جمهوری اسلامی، از نظر افکارعمومی و قوانین بینالمللی مشروع تلقی میشود و حق ایران در دفاع از امنیت ملی خود است
. سادسا اینکه ملت ایران و بلکه ملتهای منطقه خواستار پاسخ قاطع فوری به این حمله هستند، مطالبه غیرتمندانه به حقی است که در روز قدس نیز بخوبی شاهد آن بودیم، و به فرمایش رهبرمعظم انقلاب «فریاد انتقام مردم»، «سوخت حقیقی موشکهایی» خواهد بودکه اهداف آمریکایی و اسرائیلی رو زیر و رو خواهد کرد. لذا این مطالبه پشتیبان هرگونه اقدام پشیمانکننده خواهد بود و نشان میدهد نه تنها ملت ایران بلکه ملتهای دیگر هم حامی فرزندان غیور مقاومت هستند. سابعا هم توان و قدرت و هم شجاعت و غیرت نیروهای مسلح جمهوری اسلامی برای پاسخ دادن در هر سطح و کیفیتی الحمدلله در بالاترین سطح وجود دارد و دشمنان، مکرر از این قدرت و شجاعت جمهوری اسلامی ضربه خوردهاند و همواره میترسند و اکنون نیز به دلیل ناتوانی از مقابله با این اقتدار، از سر استیصال به چنین حملات کوری روی آوردهاند، و اساسا همین کمیت و کیفیت اقتدار و شجاعت محور مقاومت آمریکا را در آستانه اخراج کامل از منطقه و اسرائیل را در بحران نابودی قرار داده و آنها را عصبانی کرده است.
ثامنا این منافع و امنیت ملی کشور و بلکه امنیت منطقه و منافع ما در منطقه براساس منطق نظامی سیاسی است که سطح و کیفیت و آستانهِ پاسخ متقابل را تعیین میکند و نه احساسات نظامی و سیاسی و یا عاطفی! نیروهای مسلح اعم از سپاهی و ارتشی ثابت کردهاند برای انجام چنین ماموریتی نه ترس دارند و نه ناتوانند، و آنچه را که مصالح کشور و ملت و منطقه ایجاب کند و از سوی فرماندهی کل قوا از آنها خواسته شود، در زمان خود و بدون فوت وقت قدرتمندانه و شجاعانه و جان برکف انجام خواهند داد. لذا تمام راهبرد مقاومت و منافع و امنیت کشور و منطقه در همین دو کلمه نهفته است یعنی «زمان و مکان» تعیینکننده است، نه «واکنش احساسی»!، چراکه سازمانهای جاسوسی آمریکا و انگلیس و موساد به انتظار خطای محاسباتی محور مقاومت نشستهاند.
4- هرچند بعد از اینکه رهبرمعظم انقلاب فرمودند «رژیم خبیث را از این جنایت و امثال آن پشیمان خواهیم کرد»، حزبالله لبنان و انصارالله یمن و مقاومت عراق و مقاومت فلسطین، همگی آمادگی خود را برای اجرای این فرمان رهبری اعلام کردند و همزمان مقر فرماندهی ارتش رژیم صهیونیستی در مرز لبنان و یک کشتی در دریای سرخ و پایگاه اشغالگران آمریکایی در تنف سوریه و پایگاه هوائی تل نوف اسرائیل مورد هدف قرار گرفتند، اما نکته مهم در پیام رهبرمعظم انقلاب این است که مجازات رژیم صهیونیستی «به دست دلاورمردان ما» انجام خواهد شد! و آنچه از سوی نیروهای مقاومت در منطقه انجام شده و یا میشود، مقدمه خواهد بود. پاسخ ایران در ظرف مکانی و زمانی خود هر چه باشد، همان توئیت معنادار جکسون هینکل خبرنگار معروف آمریکایی است که با انتشار عکسی از به حضور پذیرفتن پوتین از سوی رهبرمعظم انقلاب، نوشت «پاسخ ایران سخت خواهد بود»!
5- نکته مهم بعد از هشدار رهبری این بود که همگان نظارهگر تحولات خاورمیانه شدهاند. به اذعان همه تحلیلگران منطقهای و بینالمللی هرگونه پاسخ ایران با توجه به سطح توان نظامیاش یکی از مهمترین رویدادهای این تحولات خواهد بود و نتایج این رویداد پیامدهای بیسابقهای در سطح منطقه و جهان و بخصوص در آرایش نظامی و سطح بازدارندگی ایران در منطقه خواهد داشت و قطعا محاسبات کشورهای منطقه و جهان در حوزه دفاعی و امنیتی را تغییر خواهد داد.