پنج‌شنبه 4 بهمن 1403

وحشت صهیونیست ها از بازگشت آمریکا به برجام

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
وحشت صهیونیست ها از بازگشت آمریکا به برجام

تهران - ایرنا - رئیس جمهور منتخب ایالات متحده تصمیم دارد تا روابط خود را با ایران تغییر دهد موضوعی که با وحشت و مخالفت رژیم صهیونیستی مواجه شده است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، دونالد ترامپ روزهای آخر ریاست جمهوری خود را سپری می کند و تا یک ماه ونیم دیگر جو بایدن رئیس جمهور آمریکا خواهد شد به همین دلیل مقامات رژیم صهیونیستی و لابی های وابسته به آن نگران سیاست‌های رئیس جمهور دموکرات مخصوصا در مسائلی مانند برجام هستند. سخنان رسمی و غیر رسمی مقامات اصلی رژیم اسرائیل نشانه‌هایی از آمادگی آنها برای به چالش کشیدن دولت جدید آمریکا در ارتباط با ایران دارد.

البته روابط آمریکا و رژیم صهیونیستی در دوره معاصر همواره مستحکم بوده است. آمریکا بنا به مجموعه ای از دلایل سیاسی، استراتژیک و فرهنگی از رژیم صهیونیستی حمایت می کند. از سوی دیگر، نقش لابی قدرتمند و بانفوذ اسرائیل در آمریکا نیز یکی از عوامل مهم نزدیکی دو طرف در چند دهه گذشته بوده است.

اما این روابط در دوره دونالد ترامپ آنچنان نزدیک شد که به نظر می رسید بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی سیاست های آمریکا را به ترامپ دیکته می کند و موضوعی که اکنون باعث نگرانی مقامات صهیونیستی شده است استقلال جو بایدن در تصمیم گیری ها است. جو بایدن با اعلام این موضوع که به توافق هسته ای با ایران بازخواهد گشت نشان داد تعیین کننده نحوه رابطه آمریکا با ایران نه رژیم صهیونیستی بلکه دولت آمریکا خواهد بود.

نشریه فارین پالیسی در گزارشی در این مورد نوشت: رئیس جمهور منتخب ایالات متحده تصمیم دارد تا روابط خود را با ایران تغییر دهد اما به نظر می رسد که اسراییل برنامه های دیگری دارد. ترور دانشمند برجسته هسته ای ایران یک نکته بسیار مهم را به ما گوشزد می کند که اسرائیل و دولت بایدن بر سر سیاست آمریکا درباره ایران، باهم اختلاف نظر خواهند داشت و با هم درگیر خواهند شد.

بایدن خروج ترامپ از توافق هسته ای را یک فاجعه خودآزاری نامیده و گفته است که پس از روی کار آمدن راهی معتبر برای بازگشت به دیپلماسی به تهران ارائه می دهد. بایدن و وزیر خارجه آینده او آنتونی بلینکن گفته اند که اگر ایران پایبندی به محدودیت های تعیین شده در توافق نامه ها را ادامه دهد، ایالات متحده مجددا به توافق می پیوندد و قطعا برخی تحریم ها لغو می شود و برجام به عنوان مبنایی برای گفتگوهای بعدی و با هدف تقویت و گسترش مفاد توافق هسته ای و سایر زمینه ها مورد توجه قرار می گیرد.

اما نتانیاهو و دیگر مقامات اسرائیلی اصرار دارند که اهرم های فشار بر ایران که دولت ترامپ آنها را ایجاد کرد، باید حفظ شوند. با چنین منطقی اسرائیل دست به ترور محسن فخری زاده، دانشمند هسته ای ایران می زند.

هنوز نتیجه قطعی انتخابات آمریکا روشن نشده بود که مقامات رژیم صهیونیستی رجز خوانی های خود را در مورد بازگشت بایدن به برجام آغاز کردند.

زاخی هانگبی، وزیر شهرک‌های یهودی‌نشین که از مقامات نزدیک به نتایاهو است گفت که بازگشت بایدن به برجام، به معنی جنگ اسرائیل و ایران خواهد بود. او در مصاحبه با شبکه 13 تلویزیون رژیم صهیونیستی گفت: بایدن از مدت‌ها قبل صریحا گفته که به برجام بازمی‌گردد. اگر او این سیاست را عملی کند، عاقبت آن، تقابل خشونت‌بار اسرائیل و ایران خواهد بود.

بنیامین نتانیاهو نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی نیز چند روز پیش طی مراسمی به مناسبت بزرگداشت موسس اسرائیل، در پیامی به بایدن گفت که بازگشت به توافق هسته‌ای سابق با ایران ممنوع است. نخست‌وزیر رژیم اسرائیل در ادامه مدعی شد: به لطف ایستادگی قاطع ما در برابر تبدیل شدن ایران به کشوری هسته‌ای و مخالفت با توافق هسته‌ای، کشورهای عربی بسیاری رویکردشان را از اساس در برابر اسرائیل تغییر دادند.

برای نتانیاهو رفتن ترامپ از کاخ سفید به معنای آن است که دوران طلایی روابط رژیم اسرائیل و آمریکا به سر رسیده است. فراسوی خرابی‌هایی که ترامپ در کشور خود و در سراسر جهان به بار آورد، شکی نیست که مقامات رژیم صهیونیستی حسرت دوران او را خواهند خورد آنها قرار است بلندی های جولان را که به طور نامشروع به رژیم صهیونیستی واگذار شده «بلندی های ترامپ» بنامند. تندروهای رژیم اسرائیل با رفتن دونالد ترامپ حامی کلیدی خود را از دست می‌دهند. ترامپ رئیس جمهوری است که شخصا اعتراف کرده است که برای حمایت از اسرائیل از برجام خارج شده است.

حالا مقامات رژیم صهیونیستی با جوبایدن، رئیس جمهوری روبرو است که معاون باراک اوباما رئیس جمهور پیشین آمریکا بوده است. اوباما کسی است که در مجمع عمومی سازمان ملل برای اولین بار صراحتا از رژیم صهیونیستی انتقاد کرده و این رژیم را به عنوان غاصب سرزمین اشغالی در فلسطین معرفی کرد، او در این مورد گفته بود: اسرائیل باید درک کند که نمی تواند برای همیشه اراضی فلسطینی را اشغال و در آن سکونت کند. اوباما و بایدن با وجود مخالفت های پی در پی نتانیاهو و بقیه مقامات رژیم صهیونیستی توافقنامه برجام را با ایران و کشورهای اروپایی به سرانجام رساند، موضوعی که آتش خشم را در بنیامین نتانیاهو علیه سران وقت آمریکا به‌شدت شعله ور کرد.

احتمالا پس از ورود به کاخ سفید با نخستین اشاره بایدن به توافق هسته ای با ایران، مقامات رژیم صهیونیستی شروع به فضاسازی بر علیه جمهوری اسلامی و بزرگنمایی خطر ایران نسبت به اسرائیل، منطقه و جهان خواهند کرد تا فضای روانی لازم را در فضای بین الملل برای اقدامات بعدی ایجاد کنند. باید منتظر ماند دید که بایدن چقدر در مورد برجام جدی عمل می کند و تا چه حد می تواند در مقابل اسرائیل ایستادگی کند.

*س_برچسب‌ها_س*