پزشکی که قهرمان شبکههای اجتماعی شد / دعا در جلسه ستاد کرونای آمریکا / نمایندگان نباید ملت را رها کنند
![پزشکی که قهرمان شبکههای اجتماعی شد / دعا در جلسه ستاد کرونای آمریکا / نمایندگان نباید ملت را رها کنند](http://www.alef.ir/files/post/lg/2020/10/182621.jpg)
هر روز اخبار مهمی در رسانه ها در حوزه های مختلف منتشر می شود. بعضا این اخبار توسط خبرگزاری ها و رسانه ها مورد توجه قرار می گیرد و تحلیل می شود اما ممکن است برخی از اخبار چندان دیده نشود. الف در نظر دارد بسته خبری ویژه ای را منتشر نماید که اخبار مهم آن روز به صورت خلاصه جمع آوری شده و مخاطبان می توانند برای اطلاع کامل تر درباره آن موضوع به اصل خبر مراجعه کنند.
تازهترین آمار ویروس کرونا در کشور
دکتر علیرضا رییسی - معاون بهداشت وزارت بهداشت، ضمن اعلام افزایش موارد قطعی ابتلا به کروناویروس جدید در کشور گفت: بر اساس یافتههای آزمایشگاهی از 24 ساعت گذشته تا کنون، 835 مورد جدید قطعی ابتلا به کووید 19 در کشور شناسایی شد که متاسفانه از این موارد جدید، 11 تن جان باختند.
وی گفت: بر این اساس کل موارد ابتلای قطعی کروناویروس جدید در کشور 2336 و متاسفانه مجموع موارد فوتی آن 77 تن گزارش شده است.
وی با اشاره به افزایش آمار بهبودیافتگان بیماری، گفت: در مجموع 435 تن از بیماران نیز بهبود یافتند.
بیشتر بخوانید:
آخرین آمار کرونا: مبتلایان: 2336 نفر؛ قربانیان 77 نفر / افزایش تعداد بهبودیافتگان بیماری
***
تست کرونای 23 نماینده مجلس مثبت شد
عبدالرضا مصری، نایب رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: تاکنون تست کرونای 23 نفر از نمایندگان مثبت بوده چراکه این افراد ارتباط تنگاتنگی با مردم دارند و از طرفی ناقل ویروسهای مختلفی از نقاط مختلف کشور هستند که ممکن است ویروس جدیدی خلق شود، بنابراین به نمایندگان و منتخبان توصیه میکنیم که فعلا ارتباط خود را با مردم قطع کنند تا آسیبی متوجه آنها نباشد.
بیشتر بخوانید:
مصری: نمایندگان فعلا ارتباط خود را با مردم قطع کنند
***
تبعیض کرونایی
روزنامه همشهری نوشت: همزمان با تأیید رسمی شیوع کرونا در کشور، خبر ابتلای تعدادی از مسئولان، مقامات، نمایندگان مجلس و آقازادههای آنها منتشر شده است و بعضا خود آنها با انتشار تصاویر ویدئویی با چهرههایی گشاده و فارغ از نگرانی از ابتلای خود به کرونا خبر داده و وعده کردهاند که با سپری کردن چند صباحی در منزل، کرونا را شکست خواهند داد و همزمان تجارب کرونایی خود را با دیگران به اشتراک خواهند گذاشت!... دسترسیهای مسئولان به تجهیزات تست کرونا در حالی است که مقامات وزارت بهداشت و مسئولان بیمارستان اعلام کردهاند که از تست کرونا صرفا برای افراد بستری در بیمارستان استفاده میکنند!
برای نمونه تصاویر اعطای بستههای بهداشتی و ماسک به نمایندگان مجلس درحالیکه مردم عادی دسترسی لازم به این تجهیزات حداقلی را ندارند، زمانی که در کنار تصاویر مسئولانی که از ابتلای خود به کرونا خبر میدهند، قرار میگیرد، یک تصویر بزرگتر و واضح تری از تبعیض را میان مسئولان و مردم عادی به نمایش میگذارد. دیدن این تصاویر تبعیضآلود در شرایط بحرانی که مردم از مسئولان انتظار همدردی دارند، حکم نمک روی زخم را دارد.
***
علمای مشهد: فعلا تشرف به حرم ضرورت ندارد
روزنامه خراسان نوشت: ایجاد محدودیت برای زائران حرم رضوی بدلیل شیوع بیماری کرونا، با تایید علما و روحانیون حوزه علمیه خراسان رضوی قرار گرفت.
آیت ا... «سید جعفر سیدان» با تایید اقدامات آستان قدس رضوی در خصوص مبارزه با ویروس کرونا در حرم مطهر گفت: بنده در جواب کسی که اقدامات آستان قدس در این شرایط را ناخوشایند میدانست، گفتم، این برنامهها عین ادب به اهل بیت (ع) و احترام به زائر ایشان است... در شرایط کنونی جامعه و رواج بیماری ویروسی، باید بهداشت فردی را در همه شرایط رعایت کرد، رعایت بهداشت در همه مکانها به ویژه در اماکن مقدسه، یک عمل عقلانی و دینی است.
***
دعا در جلسه ستاد کرونا
آفتاب یزد نوشت: روز گذشته تصاویری از جلسه ستاد مقابله با ویروس کرونا در کاخ سفید منتشر شد که حاکی بود اعضای این ستاد به ریاست مایک پنس، معاون ترامپ در حال دعا کردن برای دفع بلای کرونا از سر آمریکا هستند. آری؛ شاید باورش برای برخی در داخل سخت باشد اما درست است. کافی بود چنین تصویری مثلا از جلسه هیئت دولت ایران یا ستاد مقابله با کرونا وزارت بهداشت درز می کرد
تا بلوایی به پا شود. اما اگر دیروز شبکه های اجتماعی را رصد می کردید تقریبا هیچ یک از کاربران ایرانی اشاره ای به این نکته نداشتند که آمریکا و مسئولانش برای مقابله با کرونا در یک جلسه مهم دست به دعا شدند. البته کسی مخالف دعا نیست چون لازم است قطعا ولی مراد اشاره به استانداردهای دوگانه ماست. یعنی حالا که در کاخ سفید چنین شده لام تا کام صحبتی نمی کنیم، نقد نمی کنیم، اعتراض نمی کنیم، مخالفت نمی کنیم و... چون لابد هر کاری آمریکایی ها انجام می دهند درست است لیکن اگر در یک جلسه
دست چندم در دستگاه های اجرایی در ایران رئیس و حضار جلسه دعا کنند انواع و اقسام تحلیل ها و دشنام ها در شبکه های اجتماعی و ایضا رسانه ها روانه می شود. چند روز پیش هم در گزارشی به این موضوع اشاره شد که مدت هاست «خود تحقیر» شدیم؛ یعنی علاقه داریم در هر شرایطی مرغ همسایه را غاز بدانیم و مدام تو سر خودمان بزنیم... سوءمدیرت است، بیتدبیری است، بی کفایتی است، بی نظمی است، بی عدالتی است و... ولی آن طرف ماجرا هم مشکل وجود دارد. از برخی پستها در شبکههای اجتماعی میشود به سادگی متوجه شد عده ای با مشکلات حاد روانی پشت کیبورد نشسته اند و مردم را پند و اندرز میدهند.
باشگاه خبرنگاران هم نوشت: این روزها که کشور عزیزمان ایران نیز مانند سایر نقاط جهان درگیر مبارزه با ویروس کروناست، شبکههای خارجی و ضدانقلاب حمله به اعتقادات مذهبی مردم و تمسخر دعا و تمسک جستن از خداوند و اهل بیت علیهمالسلام برای ریشهکنی این بیماری را در دستور کار خود قرار دادهاند و برای رسیدن به این هدف از هیچ تلاشی فروگذار نمیکنند.
در چنین شرایطی که رسانههای بیگانه سعی در دوگانهسازی و دروغپردازی علیه ایران دارند، تصویری از جلسه ستاد مقابله با ویروس کرونا در کاخ سفید در حال دست به دست شدن در فضای مجازی است؛ تصویری که در آن اعضای این ستاد به ریاست "مایک پنس" معاون ترامپ در حال دعا کردن برای دفع بلای کرونا از سر آمریکا هستند. اما همه رسانههای مدعی که این روزها اعتقادات مذهبی مردم بهویژه ایرانیان را به سخره گرفتهاند در مقابل این تصویر سکوت کرده و دست از تخریب و تمسخر برداشتهاند.
بیشتر بخوانید:
اینجا قم نیست کاخ سفید آمریکاست!
***
کشور شرایط شکنندهای دارد / به آرامش و انسجام نیاز داریم
غلامحسین کرباسچی، دبیر کل کارگزاران سازندگی، در گفتوگو با اعتمادآنلاین گفت: نگرانیها از رویارویی احتمالی مجلس یازدهم با دولت در شرایطی است که از همه منتخبان شناخت کافی وجود ندارد و به همین دلیل نمیتوان درباره رویکرد مجلس یازدهم در قبال دولت قضاوتی صحیح داشت.
وی افزود: اما چهرههای شناختهشده مجلس آینده از همین حالا تقابل را زمزمه میکنند که این خطرناک است چرا که کشور شرایط شکنندهای دارد و به همین دلیل بیش از هر زمان دیگری در فضای داخلی به آرامش و البته انسجام نیاز داریم.
این فعال سیاسی اصلاحطلب در ادامه درباره «واکنش لازم» دولت در مواجهه با مجلس یازدهم گفت: دولت باید متناسب با نوع فعالیت مجلسیها واکنش لازم را از خود نشان دهد. البته تاکید میکنم که همه باید در وضعیت فعلی به فکر همکاری و تعامل باشند و با رویکردی تقابلی وضع را از این بدتر نکنند.
***
مردم در مساله کرونا به دولت و حاکمیت اعتماد کردند
عماد افروغ، جامعه شناس در گفتوگو با ایرنا اظهارداشت: شروع کرونا در ایران، شاید با بی اعتمادی مردم نسبت به مسئولان ذیربط همراه بود اما مانند هر اتفاق غیرعادی تاریخی به تدریج که به سمت جلو حرکت کردیم و حوادثی را پشت سر گذاشتیم، اعتماد مردم به دولت و حاکمیت بیشتر میشود زیرا ایرانیان چه در موضع حکمران و چه در موضع مردم، کلا قوم شرایط غیرعادی و بحرانی هستند.
وی به انسجام و وحدت ایرانیان در دفاع مقدس، سیل و دیگر موضوعات مشابه اشاره و تصریح کرد: شاید اوایل آمدن کرونا با یک بیاعتمادی همراه بود که این بیاعتمادی تا حدودی توسط شبکههای اجتماعی هم پمپاژ میشد اما به مرور این بیاعتمادی ترمیم و به اعتماد تبدیل شد.
افروغ با یادآوری تجلیل سازمان بهداشت جهانی از ایران به خاطر کنترل کرونا تصریح کرد: به نظر میرسد هرچه که جلوتر آمدیم این بی اعتمادی ترمیم شد و به اعتماد تبدیل شد یعنی مشاهده می کنیم که آمارهایی که مسئولان ذیربط می دهند نزدیک به همان آمارهایی است که سازمان بهداشت جهانی میدهد و وزارت بهداشت ما مورد تقدیر سازمان بهداشت جهانی هم قرار میگیرد.
وی، کمک به حل مشکل کرونا در ایران را موضوعی انساندوستانه دانست و گفت: کسانی که اخلاق اجتماعی و اخلاق نوع دوستی دارند تشخیص میدهند که در چنین مواقعی باید با ملت همدردی کنند و اینجا جایی نیست که بر طبل ناامیدی و بی اعتمادی بکوبند.
افروغ، علت همیشگی نبودن اعتماد و نوعدوستی را در رفتار مسئولان دانست و افزود: در شرایط عادی به دلیل رفتارهای فاقد نظارت مسئولان و صاحبان قدرت، بیاعتمادی افزایش پیدا میکند.
صادق زیباکلام، تحلیل گر اصلاح طلب در روزنامه آرمان ملی نوشت:... هر طور به مساله ویروس کرونا نگاه کنیم این واقعا درد بزرگی است که مردم نسبت به مسئولان بی اعتماد باشند. فراموش نکنیم که این بی اعتمادی یک شبه و بهواسطه سقوط هواپیمای اوکراینی و عدم ارائه آمار اتفاقات 98 بعد از 3 ماه بهوجود نیامده است و متاسفانه این بیاعتمادی ریشه عمیق و گسترده دارد و چند حادثه بیاعتمادی چنین گستردهای را بهوجود نمیآورد. بلکه تداوم حوادث و آنچه که سالیان متوالی مسئولان گفتهاند و با واقعیات صد درصد همخوانی نداشته باعث شده که ما امروز به اینجا برسیم که اگر مسئولان بگویند ماست سفید است و زغال سیاه بخشی آن را باور نمیکنند. مساله صرفا سیاسی نیست چون همانطور که گفته شد اگر آماری در خصوص کرونا توسط مقامات رسمی آمریکا داده شود حتی کسانی که به شدت مخالف ترامپ هستند نیز آن آمار را به میزان قابل توجهی قبول میکنند.
عباس عبدی نیز در کانال تلگرامی خود نوشت: کرونا برای مدیریت سیاسی ایران به مثابه آزمون آزمونها است.... چگونه میتوان انتظار داشت که با یک ماه تاخیر در اطلاع از بیماری؛ و سپس اعلام رییس جمهور به عادی شدن شرایط از شنبه؛ و پیش از رسیدن به شنبه، اعلام این هفته به عنوان اوج بحران؛ و دو روز بعد از این خبر، اعلام شود که اوج بحران در هفته بعد است و قطعا این اوج باز هم تاخیر خواهد افتاد، با این وضعیت چگونه مردم به طرح شما اعتماد و با ان همکاری کنند؟. به نظر میرسد که ستاد کرونا را باید بازسازی کرد و کار را به دست نیروهای سیاسی و اجتماعی داد و وزارت بهداشت در کنار آنان عمل کند. البته اکنون هم احتمالا کار دست همین نیروها است ولی بهتر است شفاف و پاسخگو شوند.
***
ضرورت پرداخت یارانه کرونا به اقشار کم درآمد و روز مزد
غلامعلی جعفرزاده ایمنآبادی، نماینده رشت در مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با ایلنا با بیان اینکه کرونا سلامت اقتصاد را خدشهدار کرده است، عنوان کرد: مردم از درب منازل بیرون نمیآیند که باعث تعطیلی کسب و کارشان شده است؛ همین امر میتواند به بسیاری از مشکلات اقتصادی و معیشتی دامن بزند. وی با اشاره به ایام نوروز و شب عید، بیان کرد: امروز بازارها رو به تعطیلی رفته است و مردم دچار مشکل شدهاند.
این عضو کمیسیون برنامه و بودجه خاطرنشان کرد: یکسری از اصناف دچار خسارت شدهاند، مانند کارگران روزمزد که ساعتی دستمزد دریافت میکنند این قشر زندگیشان فلج شده زیرا کل معیشتشان با سرکار رفتن در روز میچرخد اما این روزها به خاطر بیماری کرونا خانهنشین شدهاند، باید برای این بخش از جامعه که تعداد زیادی را هم تشکیل میدهند، فکری کرد.
جعفرزاده ایمنآبادی ادامه داد: باید به اقشاری که این روزها کم درآمد هستند و بیماری کرونا باعث تعطیلی همین مشاغل کوچک شده یارانه داده شود.
***
نمایندگان ملت نباید ملت را رها کنند
نامه نیوز در گزارشی با نقد تعطیلی مجلس شورای اسلامی بدلیل ویروس کرونا، سوالاتی را مطرح کرده که در ادامه آمده است:
1. آقای رئیس {علی لاریجانی} اول بفرمایید فرق مجلس با سایر ادارات دولتی و غیردولتی که این روزها در سختترین شرایط بهداشتی همچنان غیورانه به کار خود ادامه میدهند با مجلس چیست؟ چرا مجلس که سهروز در هفته جلسه دارد باید تعطیل شود اما دیگران باید به خدماتدهی به مردم بپردازند؟
2. تعطیلی مجلس درست در زمانی که بعد نظارتی باید بر سر کار باشد، چه توجیهی دارد؟ به یک معنا اگر چه که ستاد کرونا این را درخواست کرده اما این درخواست می شد با مقاومت مجلس به دلیل شزلیط خاص این روزها مواجه شود.
3. آیا اگر نمایندگان بر سر کار بودند و جلسه فوقالعاده تشکیل میدادند، جدا از بعد نظارتی نمیتوانستند مصوبات فوریتی برای بهبود وضعیت فعلی داشته باشند؟
4. حالا که کسبوکار مردم به دلیل مسائل بهداشتی کساد شده است، آیا نمایندگان نمیتوانستند طرحهایی را برای تسکین وضعیت اقتصادی مردم بیچاره مصوب کنند؟
5. تعطیلی مجلس درست در زمان بررسی بودجه؟
6. تصاویر توزیع کیفهای حاوی اقلام بهداشتی مانند ماسک و ژل ضدعفونیکننده بین نمایندگان مجلس بسیار دردآور، ناراحتکننده و ناشایست بود. آیا خون نمایندگان آنقدر رنگین شده که مردم حتی یک ماسک هم نمیتوانند بخرند اما آنها باید با خیال راحت با کیفی حاوی از اقلام بهداشتی راهی منزل شوند.
آقای دکتر! لطفا همین الان اگر این مطلب را خواندهاید یا به گوش شما رساندهاند، تلفن خود را بردارید و از نمایندگان بخواهید به خانه ملت بازگردند یا از ابزارهای فضای مجازی که حتی مدارس ابتدایی هم در حال استفاده از آنها برای عقب نماندن دانش آموزان ازتحصیل هستند بهره جسته و جلسات را به صورت ویدئو کنفرانس تشکیل دهید... اگر نمایندگان ملت در چنین اوضاعی مردم را رها کنند، حافظه تاریخی ملت آنها را فراموش نخواهد کرد.
***
چرا کرونا را به شوخی گرفتهاید؟ انصاف نیوز نوشت: مسعود پزشکیان، وزیر بهداشت دولت خاتمی و نایب رییس کنونی مجلس میگوید که کرونا شوخی گرفته شده است و باید بسیار جدیتر با آن برخورد کرد. او از لزوم برقراری جدی قرنطینه سخن گفته و ضمن انتقاد از عدم قرنطینه قم، به وزارت بهداشت توصیه میکند که با دستوری، قاطع و نظامی با این ویروس برخورد شود و اگر هم به برنامه و گوشزدهای وزارتخانه عمل نمیشود اما برای اتمام حجت بایداین مسائل را اعلام کند.
پزشکیان درباره قرنطینه قم گفت: من اگر جای وزارتخانه بودم روز اول قم را قرنطینه میکردم و اجازه نمیدادم بیرون بروند.؛ اگر هم قبول نمیکردند الان که این مشکلات پیش آمده میگفتم ما تکلیفمان این بود که به شما بگوییم، شما قبول نکردید و حالا تاوانش را هم بدهید. چون بالاخره این بیماری شوخیبردار نیست که ما اینگونه با آن برخورد میکنیم. مدام میگوییم که نترسید و ما میجنگیم! بنظر من باید کسی که گرفتار است قرنطینه شود، با کسانی که در ارتباط بوده قرنطینه شوند، تا دیگران را آلوده نکند.
من خودم مهم نیستم و میگویم که نمیترسم، ولی من با کاری که دارم میکنم 10 نفر دیگر را گرفتار میکنم، گناه آنها چیست؟ اینکه کشور را 15 روز تعطیل میکردند بهتر از این بود که الان کلا تعطیل شود. الان بیمارستانها برای مریضها جا ندارند، روزبهروز هم بدتر خواهد شد. اقتصاد و همهچیز مملکت را هم بنظر من بهم خواهد ریخت؛ مگر اینکه بصورت جدی و نظامی با آن برخورد کنند، شوخی بردار نیست. 15 روز مملکت را تعطیل میکردند، مثل عید که 20 روز تعطیل است، چه میشد؟ ولی متاسفانه نکردند و این گرفتاری در اکثر استانها پیدا شده است. بحث ویروس و بیماریهای واگیر شوخی بردار نیست؛ ما متاسفانه با آن جدی برخورد کردیم.
***
پزشکی که قهرمان شبکههای اجتماعی شده است
آفتاب یزد نوشت: مدت زمان کمی از حضور کرونا این ویروس ناخوانده در کشور میگذرد اما بر خلاف آنکه مسئولان وزارت بهداشت بارها اعلام کردهاند که این ویروس درصد کشندگی پایینی دارد، ترس و اضطراب عجیبی را به جان مردم انداخته است. از همین رو در تلاشند، مردم را با آگاهسازی نسبت به این ویروس، آرام کنند. یکی از این افراد پزشکی با عنوان مهرناز اسدی است. او فوق تخصص ریه و پزشک بخش مراقبتهای ویژه بیماران مبتلا به کرونا در بیمارستان امام خمینی تهران است.
این پزشک زمانی که در یکی از برنامههای تلویزیونی حضور پیدا کرد و در مورد کرونا گفته بود:«کرونا بیماری پیچیدهای نیست و مردم خیلی نگران نباشند. این ترس و نگرانی مردم ناشی از ترسی است که مردم در فضای مجازی به یکدیگر انتقال میدهند. من و همکارانم در ارتباط مستقیم با بیماران حاد کرونایی هستیم و تا کنون تست ندادم و تست هم نخواهم داد» برخی به او در فضای مجازی تاختند. تا اینکه این بانوی پزشک با انتشار ویدئویی از درون سالن قرنطینه بیمارستان امام خمینی که محل بستری بیماران مبتلا به کروناست بار دیگر نقش به سزایی را در روحیه دادن به مردم ایفا کرد... حالا او به یک قهرمان در شبکههای اجتماعی تبدیل شده است. این موضوع را میتوان از واکنشهای کاربران در شبکههای اجتماعی دید. یکی ازکاربران نوشته است:«یک تنه جلوی دروغپراکنی و شایعهسازی فضای مجازی ایستاد. خدا حفظش کنه کمی امیدوار شدم».