پنج‌شنبه 8 آذر 1403

چرایی شرکت در انتخابات / دستاورد مشارکت حداکثری؛ از توانمند کردن کشور در مقابله با تهدیدات تا تحول در وضع موجود

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
چرایی شرکت در انتخابات / دستاورد مشارکت حداکثری؛ از توانمند کردن کشور در مقابله با تهدیدات تا تحول در وضع موجود

انتخابات یکی از نمادهای حاکمیت مردم در یک نظام سیاسی است، حضور و مشارکت بالای مردم در انتخابات گوناگون نماد همراهی آن‌ها با حاکمیت در مدیریت و اداره کشور است که اعتبار بین‌المللی را برای کشور به همراه داشته و نظام را در مواجهه با تهدیدات و زیاده‌خواهی‌های دشمنان توانا می‌کند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از دیار آفتاب؛ انتخابات در نظام مردم‌سالار کارکردهای ممتازی دارد که اهمیت و ضرورت توجه به آن را بیش‌ازپیش آشکار می‌کند لذا انتخابات عالی‌ترین مظهر حضور مردم در عرصه سیاسی و مهم‌ترین مجرای تحقق حاکمیت مردم است چراکه نظام مردم‌سالار نظام حاکمیت مردم بر سرنوشت خویش، نظام داشتن حکومتی برخاسته از مردم و پاسخگو در برابر مردم است تا بدین‌وسیله سیستم سیاسی رو به اصلاح و بهبودی و تکامل تدریجی پیش برود.

برگزاری انتخابات مشارکت آمیز و رقابتی، احساس مسئولیت نظام در مقابل خواست‌های جامعه را افزایش می‌دهد، انتخابات و فضای شور رقابتی پیش از آن موجب افزایش آگاهی‌های سیاسی اجتماعی ملت شده و زمینه آگاهی مردم از وضعیت کشور در حوزه‌های مختلف را فراهم می‌آورد.

درنهایت مهم‌ترین کارکرد ویژه انتخابات و مشارکت سیاسی مردم، خنثی‌سازی توطئه‌ها و تهدیدات دشمنان است که درعین‌حال موجب افزایش اقتدار نظام و امنیت ملی کشور شده و پیامدهای مثبت منطقه‌ای و بین‌المللی برای هر نظام سیاسی خواهد داشت.

تلاش برای تحقق مشارکت حداکثری و حضور همه اقشار ملت پای صندوق‌های رأی، یکی از ملاحظاتی است که باید مقدم بر رأی آوردن این یا آن جناح لحاظ شود و همه فعالان سیاسی باید به‌مثابه یک شاخص مهم در منافع ملی به آن توجه کنند؛ لذا هر اقدامی که به این اصل حیاتی در انتخابات لطمه زند خط قرمزی است که باید مورد پرهیز جدی قرار گیرد.

دشمن طی سال‌های پس از انقلاب و به‌خصوص بار دیگر در این روزها به‌شدت این مشارکت حداکثری را نشانه گرفته است و پروژه هرچند شکست‌خورده بی‌اعتماد سازی و کاهش مشارکت سیاسی مردم در انتخابات را دنبال می‌کند.

جبهه رسانه‌ای گسترده‌ای برای تخریب و یاس آفرینی در مردم فعال است / اگر می‌خواهیم مشکل حل شود باید تحول حاصل شود

علی‌اکبر کریمی نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در گفتگو با دیارآفتاب گفت: همه ما باید به این باور برسیم که شرایط امروز کشور و انقلاب به‌مثابه جنگ احزاب در صدر اسلام است و امروز استکبار جهانی عواملش را در دنیا بسیج کرده است.

کریمی ادامه داد: جبهه رسانه‌ای گسترده‌ای علیه انقلاب با شایعه‌سازی، تخریب و یاس آفرینی در مردم فعال است و از طرفی هم عوامل آن‌ها در داخل، غرب‌گرایان و لیبرال‌هایی که آینده خودشان را در اتصال به غرب می‌بینند و با مبانی فکری انقلابی ملت همیشه سر ناسازگاری داشته‌اند امروز دست‌به‌دست هم داده‌اند تا آینده‌ای را که شایسته ملت ایران است را بگیرند.

این نماینده مجلس ادامه داد: مردم امروز مشکل دارند و از شرایط موجود ناراضی هستند و حق‌دارند ولی ما باید بابیان شیوایی این واقعیت را به مردم بگوییم که اگر می‌خواهید مشکل حل شود باید تحول حاصل شود و دولتی با رویکرد انقلابی و اراده مصمم و باور ما می‌توانیم مشکلات را حل کند، جراحی‌های بزرگی باید در کشور صورت گیرد که نیاز به قاطعیت و شجاعت دارد.

کریمی خاطرنشان کرد: همان‌طور که مقام معظم رهبری اخیرا هم تأکید کردند ما در بحث نظامی، جبهه مقاومت و عوامل اقتدار ملی بحمدالله موقعیت خوبی داریم ولی در بحث اقتصاد مشکل وجود دارد و اقتصاد ایران باید متحول شود و کسی می‌تواند آینده کشور را بسازد که روحیه تحول‌آفرینی داشته باشد.

چرا باید در انتخابات شرکت کنیم؟

انتخابات یکی از نمادهای حاکمیت مردم در یک نظام سیاسی است، حضور و مشارکت بالای مردم در انتخابات گوناگون نماد همراهی آن‌ها با حاکمیت در مدیریت و اداره کشور است که اعتبار بین‌المللی را برای کشور به همراه داشته و نظام را در مواجهه با تهدیدات و زیاده‌خواهی‌های دشمنان توانا می‌کند.

از سویی دیگر اعتمادبه‌نفس و شجاعت مسئولان را برای تحقق برنامه‌ها و پیشبرد برنامه‌های توسعه بالابرده، آنان را در برنامه‌ریزی و تلاش همه‌جانبه برای ساختن کشور مصمم می‌کند کما اینکه حضور پرشور مردم خود بار امانت سنگینی را بر دوش کارگزاران قرار خواهد داد که باید در راستای حفظ این امانت کوشا باشند.

یکی دیگر از ثمرات حضور و مشارکت مردم در انتخابات و بالا بردن جنبه‌های مقبولیت نظام این است که مانع از این می‌شود تا بیگانگان توان، جرئت و یا بهانه دخالت در امور داخلی کشورها را پیدا کنند و از این مدخل به تمامیت و یکپارچگی کشور آسیب برسانند.

حضور و مشارکت آگاهانه مردم در انتخابات مختلف نظام، منجر به شکل‌گیری نهادهای قوی و کارآمد از یک‌سو و تأمین امنیت همه‌جانبه از سوی دیگر می‌شود و همین دو مسئله زمینه‌های رشد و تعالی هر چه بیشتر کشور در ابعاد مختلف سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی را فراهم می‌سازد که نفع آن به عموم مردم جامعه بازمی‌گردد.

کشور ما کشوری است که در آن هر یک از سازمان‌ها به‌طور نظام‌مند به وظایف و مسئولیت‌های خویش عمل کرده و در قبال وظیفه، مسئولیت و توان و امکانی که بر عهده دارد باید پاسخگو نیز باشد، اگر خدای‌نکرده مردم با عدم مشارکت در انتخابات و یا انتخاب بر اساس ملاک‌های نادرست چنین نهادهایی را به‌درستی شکل ندهند، این سیاست‌ها و طرح‌ها نیز عملا نخواهد توانست به نحو احسن اجرایی شده و درنهایت دود آن به چشم مردم خواهد رفت.

از جنبه سیاسی، انتخابات نشان‌دهنده آگاهی و شعور سیاسی مردم جامعه است که در بعد داخلی انتخابات اراده ملی را به معرض نمایش گذاشته و نشان می‌دهد که از اتحاد، یکپارچگی و عزم ملی برخوردارند و در بعد خارجی نیز اقتدار ملی و شوکت سیاسی ملت را به رخ جهانیان می‌کشد و کشورهای دیگر بر اساس میزان آراء و حضور مردم و حساسیت‌های آنان در اموری که قوام دهنده یک نظام مدنی است، روابط و سیاست‌های خود را تنظیم می‌کنند.

مشارکت حداکثری در انتخابات قدرت مقابله با دشمنان در عرصه های مختلف را افزایش می دهد

نماینده مردم خمین در گفتگو با دیارآفتاب ضمن تأکید بر اینکه انقلاب اسلامی ارزش های اسلام را احیاء کرد و موجب سربلندی و کرامت ملت شد گفت: امروز در گام دوم انقلاب علاوه بر اینکه باید با استفاده از تجربیات گذشته مسیر عزت را دنبال کنیم بلکه باید با تکیه بر روحیه و تفکر انقلابی و جهادی حرکت شتابنده داشته باشیم.

وی اضافه کرد: در طی یک دهه گذشته تمرکز دشمنان بر روی جنگ اقتصادی با چاشنی عملیات روانی قرار گرفته که با هوشمندی ها و تدبیر مقام معظم رهبری و در صحنه بودن ملت ایران دشمنان نتوانستند به اهداف خود دست پیدا کنند

.

رییس مجمع نمایندگان استان مرکزی ادامه داد: جبهه استکبار و حامیان آنها امروز در شدیدترین وضعیت ناتوانی قرار دارند و آمریکا امروز دیگر علاوه بر اینکه قادر به نقش آفرینی در تحولات منطقه نیست در درون کشور خود هم قادر به حل مسائل نمی باشد.

وی با اشاره به اینکه مشارکت حداکثری مردم در انتخابات 28 خرداد ماه سرنوشت ساز و از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است، گفت: همچنین قدرت مقابله با دشمنان در عرصه های مختلف را افزایش می دهد.

نظری خاطر نشان کرد: همه باید برای افزایش مشارکت در انتخابات و حضور حماسی ملت در صحنه انتخابات تلاش کنیم و تلاش برای حضور گسترده مردم در انتخابات علاوه بر اینکه یک جهاد مقدس به حساب می آید ادامه راه امام و شهدای انقلاب اسلامی است.

راهکار قهر کردن با صندوق رأی نیست...

البته یکی از دلایلی که بعضا می تواند باعث دلسرد شدن مردم از حضور در عرصه‌هایی همچون انتخابات شود، عملکرد نامناسب منتخبان و نیز ناکارآمدی‌هایی است که از انتخاب‌های گذشته شکل یافته‌اند، بااین‌حال راهکار مقابله با چنین مسئله‌ای قطعا قهر کردن با صندوق‌های رأی نیست، چراکه این نهادها درهرصورت شکل خواهند گرفت و افرادی سکان‌دار این آن خواهند شد که تصمیم و نظرشان به‌صورت مستقیم و غیرمستقیم تک‌تک افراد جامعه را تحت تأثیر خویش قرار خواهد داد، از این روی بهترین راهکاری که در مواجهه با چنین وضعیتی می‌تواند وجود داشته باشد این است که با مشارکت فعالانه از یک‌سو و انتخاب ناشی از بصیرت و آگاهی و نه احساسات محض، از سوی دیگر، بهترین گزینه‌ها انتخاب شوند تا درنهایت نهادهای قوی و کارآمد که دغدغه اصلی‌شان حل مشکلات مردم باشد شکل گیرد.

بنابراین مشارکت فعال و آگاهانه در انتخابات مختلف اعم از ریاست جمهوری، مجلس شورای اسلامی، شوراهای اسلامی شهر و روستا و خبرگان یک ضرورت است که این ضرورت ناشی از عوامل مختلفی است که برخی از آن‌ها فراتر از دل‌بستگی به مذهب، جناح و یا نظام سیاسی خاصی بوده و بعد ملی پیدا می‌کند و به همین جهت حتی کسانی که علاقه و دل‌بستگی به‌نظام جمهوری اسلامی ایران ندارند، نیز باید در انتخابات مشارکت کنند، چنان‌که مقام معظم رهبری نیز در سخنانی به این نکته مهم اشاره‌کرده و فرمودند: «ما تکیه می‌کنیم، تأکید می‌کنیم، اصرار می‌ورزیم بر اینکه مردم همه شرکت کنند در انتخابات و من بارها این را قبلا گفته‌ام... حتی آن‌کسانی که نظام را قبول ندارند، برای حفظ کشور، برای اعتبار کشور بیایند در انتخابات شرکت کنند»

شهید حاج قاسم سلیمانی در وصیت‌نامه خود جمله عجیب و بسیار مهم و سرنوشت‌سازی دارد، آنجا که از عمق اعتقاد و صمیم قلب و شدت علاقه به مردم، می‌نویسد: «امروز قرارگاه حسین بن علی، ایران است. بدانید جمهوری اسلامی حرم است و این حرم اگر ماند، دیگر حرم‌ها می‌مانند... خیمه ولایت را رها نکنید. خیمه، خیمه رسول الله است... والله والله والله این خیمه اگر آسیب دید، بیت الله الحرام و مدینه حرم رسول الله و نجف و کربلا، کاظمین، سامرا و مشهد باقی نمی‌ماند».

حال حفظ جمهوری اسلامی یعنی مرکزیت حرم و دفاع از آن، به مقتضای زمان شکل‌های مختلفی به خود می‌گیرد؛ حضور در جبهه‌های عراق و سوریه برای حفظ حرم حضرت زینب سلام الله علیها و دیگر حرم‌های ائمه اطهار علیهم السلام در عراق و جان فدا کردن، یک شکل حفظ و دفاع است، و امروز مشارکت حداکثری در انتخابات و انتخاب فرد شایسته و اصلح که نظام اسلامی را به سوی تمدن نوین اسلامی به پیش ببرد شکل دیگری از حفظ و صیانت این حرم و فداکاری در راه آن است.

انتخابات تجلی حضور و مشارکت سیاسی مردم و عرصه تحقق اراده ملت برای تعیین سرنوشت خویش است و مردم نقش بزرگی در ایفای این رسالت و تکلیف بزرگی بر دوش خواهند داشت، حال ملت بار دیگر در آستانه یک آزمایش بزرگ قرار دارد و جمعه 28 خردادماه تجلی‌گاه یکی از زیباترین جلوه‌های مردم‌سالاری دینی در نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران پیش چشم جهانیان است.

در شرایط پیش رو و در گام دوم انقلاب ملت ایران راهی جز قوی شدن و توانمند شدن در همه عرصه ها ندارند و لذا انتخابات یکی از بسترهای قوی شدن ملت است، امروز مشارکت حداکثری مردم در انتخابات ستون امنیت کشور را مستحکم می کند و ضامن بقای جامعه خواهد بود که البته آثار و برکات زیادی از جمله رفع مشکلات اقتصادی و موانع معیشتی مردم را به همراه دارد.

انتهای پیام /

چرایی شرکت در انتخابات / دستاورد مشارکت حداکثری؛ از توانمند کردن کشور در مقابله با تهدیدات تا تحول در وضع موجود 2
چرایی شرکت در انتخابات / دستاورد مشارکت حداکثری؛ از توانمند کردن کشور در مقابله با تهدیدات تا تحول در وضع موجود 3
چرایی شرکت در انتخابات / دستاورد مشارکت حداکثری؛ از توانمند کردن کشور در مقابله با تهدیدات تا تحول در وضع موجود 4
چرایی شرکت در انتخابات / دستاورد مشارکت حداکثری؛ از توانمند کردن کشور در مقابله با تهدیدات تا تحول در وضع موجود 5