یک‌شنبه 4 آذر 1403

گروه هفت در مونیخ بیانیه ضدایرانی داد

وب‌گاه دنیای اقتصاد مشاهده در مرجع
گروه هفت در مونیخ بیانیه ضدایرانی داد

اعضای گروه هفت بار دیگر ادعاهایی را درباره نقش منطقه‌ای و برنامه هسته‌ای ایران را تکرار کردند.

وزرای خارجه گروه هفت شامل آمریکا، کانادا، فرانسه، آلمان، ایتالیا، ژاپن، انگلیس و همچنین مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا روز شنبه و در حاشیه کنفرانس امنیتی مونیخ گردهم آمدند.

طی بیانیه‌ای که که در وبگاه وزارت خارجه ایتالیا به عنوان رئیس دوره‌ای این گروه منتشر شده، بار دیگر از ایران خواسته شده «کمک به ارتش روسیه و جنگ تجاوزکارانه آن علیه اوکراین» را متوقف کند.

آن‌ها همچنین از تمام کشورها خواسته‌اند «تامین اجزا و قطعات مربوط به برنامه پهپادی ایران» که ادعا شده در راستای «حمایت از اقدامات جنگی روسیه» است را متوقف کنند.

این ادعاها در حالی مطرح شده که ایران بارها اعلام کرده در جنگ اوکراین و روسیه، یک طرف جنگ نیست و این کشورهای غربی هستند که با ارسال سلاح به یک طرف جنگ، بر آتش نزاع می‌دمند.

گروه هفت با تکرار ادعا درباره نقش منطقه‌ای ایران، مدعی شد ادامه ارسال سلاح از ایران برای ارتش یمن نقض قطعنامه 2216 شورای امنیت سازمان ملل است و باعث تشدید تنش‌ها در منطقه می‌شود.

ایران در پاسخ به ادعاهای قبلی غربی‌ها، تاکید کرده «نیروی نیابتی» در منطقه ندارد و گروه‌های مقاومت و ارتش یمن بر اساس منافع کشورهای خود اقدام می‌کنند.

اعضای گروه هفت در پایان «بر عزم خود مبنی بر اینکه ایران نباید هرگز به سلاح هسته‌ای دست یابد، تاکید کردند».

آن‌ها از «تشدید بدون وقفه» در برنامه هسته‌ای ایران که به ادعای آن‌ها «هیچ‌گونه توجیه غیرنظامی ندارد و به صورت خطرناکی آن‌را به فعالیت‌های مرتبط با سلاح نزدیک می‌کند، عمیقا ابراز نگرانی کردند».

ایران تاکنون بارها اعلام کرده به‌دنبال ساخت سلاح هسته‌ای نیست و پیشرفت در برنامه‌های هسته‌ای نیز طبق برجام و به دلیل بدعهدی طرف غربی بوده است.

تهران تاکید کرده اقدامات هسته‌ای ایران برگشت‌پذیر بوده و به محض بازگشت غربی‌ها به توافق، این اقدامات به روند گذشته بازمی‌گردد.

گروه هفت در پایان و درباره برنامه هسته‌ای ایران تاکید کردند: «راه‌حل دیپلماتیک بهترین مسیر برای رسیدگی به نگرانی‌های جهانی است».

انتهای پیام

--> اخبار مرتبط

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.