یک‌شنبه 4 آذر 1403

گزارش عملکرد 3 ماه وزارت رفاه در دولت آیت‌الله رئیسی منتشر شد

خبرگزاری تسنیم مشاهده در مرجع
گزارش عملکرد 3 ماه وزارت رفاه در دولت آیت‌الله رئیسی منتشر شد

وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی گزارش عملکرد 3 ماه سازمان بهزیستی، صندوق بازنشستگی و صندوق بیمه اجتماعی در دولت سیزدهم را منتشر کرد.

- اخبار اجتماعی -

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم؛ عملکرد سه ماه سازمان‌های زیر مجموعه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی منتشر شد، براساس این گزارش در صندوق بازنشستگی کشوری، «تسهیلات وام ضروری بازنشستگان کشوری» از 100 به 120 میلیون ریال برای 300 هزار نفر با کارمزد 4 درصد و بازپرداخت 36 ماهه اجرایی شد.

در این گزارش تصریح شده است: در آبان ماه امسال نزدیک به 400 هزار نفر برای دریافت این تسهیلات به صورت غیرحضوری و اینترنتی ثبت‌نام کردند که قرار است پس از بررسی و اولویت‌بندی 300 هزار نفر از واجدین شرایط در دو مرحله و هر مرحله 6 نوبت، وام خود را بدون نیاز به مراجعه حضوری و طی شدن فرآیندهای بانکی و مالی دریافت کنند.

همچنین، کمک هزینه «طرح آزمایش آنلاین» که به منظور کاهش تردد و مراجعه بازنشستگان به مراکز درمانی به خصوص در شرایط کرونایی با همکاری یک شرکت دانش‌بنیان و فناور اجرا شده بود در این مدت، از 500 هزار تومان به 750 هزار تومان برای هر بیمه شده تحت پوشش خدمات بیمه تکمیلی درمان این صندوق افزایش یافته است. آزمایش و معاینه پزشکی در محل یا منزل بازنشسته، انجام تست کرونا و سرم تراپی و فیزیوتراپی در منزل بیشترین خدمات ارائه شده از سوی این طرح به بازنشستگان و افراد تحت تکفل آن‌ها بوده است.

با وجود کمبود منابع مالی دولت، «تداوم و تسریع ایفای تعهدات صندوق نظیر پرداخت حقوق و مزایای بازنشستگان و موظفین» در موعد مقرر قانونی با هماهنگی کامل سازمان برنامه و بودجه کشور و خزانه‌داری کل کشور و اجرای همه تکالیف به ذیحسابی‌ها و سایر ذینفعان در موعد مقرر، از دیگر اقداماتی است که در این سه ماه رقم خورده است.

این گزارش حاکی است که «افزایش نزدیک به دو برابری تعهدات بیمه عمر و حوادث» نیز با موافقت دولت سیزدهم عملیاتی شده است و با پیشنهاد صندوق بازنشستگی کشوری، تعهدات بیمه عمر و حوادث بازنشستگان تحت پوشش صندوق از 79 میلیون ریال به 150 میلیون ریال افزایش یافت.

همچنین در این دوره، «تأمین نیازهای ضروی بازنشستگان کشوری به‌ویژه در حوزه مسکن» با تعامل و همکاری وزارت راه و شهرسازی، در راستای اجرا و تسهیل طرح مسکن ملی و شناسایی بازنشستگان کشوری مشمول طرح، در حال انجام است. علاوه بر اینکه با ایجاد «کمیته ویژه پیگیری مطالبات بازنشستگان» و برگزاری نشست‌های متعدد با کانون‌های مختلف بازنشستگان سراسر کشور به صورت حضوری و مجازی، پیگیری عملی مطالبات بازنشستگان وظیفه‌بگیران این صندوق صورت گرفت.

بر این اساس، کمیته پیگیری مطالبات بازنشستگان کشوری، موظف شده تا با دسته‌بندی مطالبات مطرح شده در نشست‌های مشترک و همچنین فضای مجازی، نسبت به ارزیابی و عملیاتی شدن مطالبات در چارچوب قوانین اقدام کرده و گزارش آن را به اطلاع ذینفعان برساند.

در بخش دیگری از این گزارش، بهره‌برداری کامل از سامانه دریافت و پرداخت الکترونیک و حرکت به سمت حذف صدور چک، برآورد آثار مالی افزایش حقوق و مزایای دستگاه‌های اجرایی و اعلام آن به سازمان برنامه و بودجه، مکانیزه کردن پرداخت کسور مشترکین خویش‌فرما، تهیه، تدوین و انتشار سالنامه آماری 1399 و فصلنامه تابستان 1400 صندوق، اجرای فاز سوم ارائه خدمات از طریق فناوری‌های نوین تلفن همراه، واگذاری سه خدمت جدید به دفاتر پیشخوان دولت، ارائه خدمات خرید اقساطی و تخفیفی از جمله فروشگاه‌های رفاه به بیش از 101 هزار نفر در قالب بسته‌های طرح یاری، استقرار نظام‌های جامع انتخاب و انتصاب مدیران آینده، نظام توسعه منابع انسانی با رویکرد جانشین‌پروری و نظام مدیریت دانش از دیگر فعالیت‌های سه ماهه صندوق بازنشستگی کشوری در دولت سیزدهم است.

پرداخت کمک هزینه کودکان به 28 هزار خانواده دارای فرزند چند قلو

به گزارش تسنیم؛ در گزارش 3 ماه سازمان بهزیستی نیز آمده است: ارائه خدمات مالی خرد به 100 نفر، پرداخت سرمایه کار و آماده‌سازی شغلی زنان سرپرست خانوار به 2500 نفر، کمک به تقویت و توسعه گروه‌های همیار زنان به 50 نفر، پرداخت حق بیمه سهم کارفرمایی یا خویش‌فرمایی نیازمندان به 6 هزار و 769 نفر، پرداخت حق بیمه سهم کارفرمایی یا خویش‌فرمایی معلولان به 19 هزار و 525 نفر، پرداخت هزینه ارتقاء کارایی معلولین به یک هزار و 919 نفر، آموزش آماده‌سازی شغلی برای ارائه خدمات توانبخشی به 709 نفر، کمک به تأمین مسکن 1900 واحد برای نیازمندان و معلولان، کمک به تأمین ودیعه مسکن زنان برای 1250 نفر سرپرست خانوار و کمک به امور رفاهی و تکریم 455 هزار نفر از سالمندان از جمله اقدامات این سازمان بهزیستی رود.

بر اساس این گزارش، 16 مورد راهبری و دیده‌بانی برنامه‌ها و دستگاه‌های حوزه سالمندی، کمک به بهبود تغذیه 2 هزار کودک مبتلا به بیماری‌های متابولیک، کمک به تغذیه یک هزار مادر باردار و شیرده نیازمند، پرداخت کمک هزینه کودکان به 28 هزار و 200 خانواده دارای فرزند چند قلو، پرداخت شهریه به 24 هزار دانشجوی تحت پوشش، حمایت از 80 هزار نفر از دانش‌آموزان خانواده‌های تحت پوشش، ارتقاء توانمندی و ترخیص 200 نفر از فرزندان تحت سرپرستی سازمان بهزیستی، کمک به نگهداری 18 هزار و 700 کودک و نوجوان، کمک هزینه پوشاک به 10 هزار نفر از فرزندان تحت سرپرستی این سازمان سایر اقدامات انجام شده محسوب می‌شود.

پرداخت کمک هزینه روزانه به 10 هزار نفر از فرزندان تحت سرپرستی، هزینه درمان و نگهداری به 2500 نفر از کودکان مجهول‌الهویه، ارائه خدمات توانبخشی و درمان اختلالات دهانی بلع و تغذیه به 2 هزارنفر، ارائه خدمات توان پزشکی به 3 هزار و 750 نفر از معلولین، پرداخت کمک هزینه به 90 هزار نفر از دانش آموزان و دانشجویان معلول نیازمند، تأمین حق پرستاری معلولین ضایعه نخاعی به 16 هزار و 200 نفر، تأمین وسایل بهداشتی به 23 هزار و 125 نفر از معلولین، تأمین وسایل توانبخشی 10 هزار نفر از معلولین و تأمین وسایل کمکی و اندام های مصنوعی به 4 هزار و 625 نفر از معلولین نیازمند را می‌توان از جمله دیگر اقدامات این سازمان نام برد.

طبق این گزارش، کمک به 98 هزار و 975 نفر از معتادان بهبود یافته تحت پوشش برنامه‌های توانمندسازی و آموزشی، کمک به 6 هزار نفر از افراد تحت پوشش برنامه‌های پیشگیری و کنترل ایدز، کمک به 3 میلیون و 525 هزار و 288 نفر از افراد تحت پوشش خدمات پشیگیری از سوء مصرف مواد مخدر و روان‌گردان‌ها، پرداخت کمک هزینه ارتقاء گروه‌های همیار و پایگاه‌های سلامت به 470 گروه از دیگر اقدامات این سازمان در طول سه ماه گذشته است.

در این گزارش تصریح شده است: تعداد دانش آموزان تحت پوشش برنامه‌های سلامت اجتماعی (مانا) 755 گروه، افراد تحت پوشش خدمات پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی (با سه ریز فعالیت: همیار مادر و کودک، پیشگیری از خودکشی و ارتقاء سلامت جنسی) شامل 30 هزار و 15 نفر در این سازمان است و (ساماندهی کودکان خیابانی) برای 1914 نفر، نگهداری از 2 هزار نفر از کودکان کار، کمک و حمایت از 78 فرد مبتلا به اختلال هویت جنسی، کمک و حمایت از 157 دختر در معرض آسیب واقع در خانه‌های سلامت، حمایت روانی - اجتماعی از 420 دختر و خانواده (ندای مهر)، حمایت و بازپروری 600 نفر از دختران و زنان آسیب دیده اجتماعی، حمایت و بازپروری از 90 نفر دختران و زنان آسیب دیده اجتماعی (راه نوین)، حمایت از یک هزار و 25 نفر از زنان در معرض خشونت واقع در خانه‌های امن، اجرای برنامه اورژانس اجتماعی برای 490 هزار نفر (تعداد پیش‌بینی شده در 4 فعالیت برنامه اورژانس اجتماعی)، از دیگر اقدامات و برنامه‌های این سازمان قلمداد می‌شود. بر اساس این گزارش، در حال حاضر 77 هزار و 409 نفر تحت پوشش برنامه‌های آموزشی پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی در این سازمان هستند و کمک هزینه مشاوره و راهنمایی به 28 هزار و 841 نفر پرداخت شده است.

ارائه خدمات مشاوره و فوریت های اجتماعی به 36هزار و 372 نفر، ارائه کمک هزینه مددکاری اجتماعی به 31 هزار و 943 نفر درمراقبت از خانواده های درمعرض طلاق، تدوین ضوابط فوریت‌های اجتماعی و مشاوره غیر حضوری به 394 هزار نفر از جمله دیگر اقدامات این سازمان است.

هم‌اکنون 2 هزار و 867 نفر تحت پوشش برنامه‌های آگاه‌سازی و آموزش مهارت‌های زندگی قرار دارند و کمک هزینه مددکاری اجتماعی در مراقبت از خانواده به 20 هزار نفر پرداخت شده است. ارائه خدمات توانبخشی به 99 سالمند، راهبری و نظارت بر مناسب‌سازی 3 هزار و 240 مکان عمومی و دولتی، ارائه خدمات مالی خرد به یک هزار فرد دارای معلولیت، کمک هزینه درمان و توانبخشی به 2 هزار نفر دارای بیماری‌های متابولیک، پرداخت شهریه به 13 هزار دانشجوی دارای معلولیت، پرداخت کمک هزینه تشویقی به 1500 دانشجوی دارای معلولیت دانشگاه های دولتی از دیگر اقدامات بهزیستی در 3 ماه گذشته اعلام شده است.

عزم جدی برای پوشش بیمه‌ای حداکثری جوامع روستایی و عشایری

اجرایی کردن طرح بیمه اجتماعی رایگان خانوارهای محروم و کمتر برخوردار با هدف رشد 83 درصدی ضریب پوشش ارائه خدمت بیمه اجتماعی به جمعیت کشاورزان، روستاییان و عشایر، از اقدامات شاخص صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر در طول سه ماه گذشته است.

در مرحله نخست این طرح، تفاهمنامه‌های مرتبط با سازمان‌های ذی‌ربط از جمله سازمان بهزیستی و کمیته امداد امام (ره)، معاونت امور زنان و خانواده به منظور پوشش بیمه زنان سرپرست خانوار، سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و... امضا و سپس اسامی مشمولان این طرح از سوی این سازمان‌ها، به صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر اعلام شد.

وصول 100 درصدی بودجه سهم دولت در سال1400، اختلاف 4 برابری نرخ بازدهی پرتفوی سرمایه‌گذاری صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر نسبت به نرخ رشد شاخص کل بازار سرمایه ) نرخ بازده صندوق 12درصد و نرخ شاخص کل بورس 3 درصد است) از دیگر اقدامات صندوق در سه ماهه آغاز به کار دولت جدید است.

انعقاد و مکانیزه کردن فرآیند نقل و انتقال سوابق و ازکارافتادگی در صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر و توانمندسازی کارگزاری های روستایی و ایجاد اشتغال پایدار با اصلاح نظام پرداخت به کارگزاران صندوق و رشد حدود 50 درصدی درآمدی آن‌ها از دیگر اقدامات شاخص این صندوق در سه ماهه ابتدایی آغاز به کار دولت سیزدهم است.

آیا سازمان تأمین اجتماعی 50 درصد از حق بیمه تکمیلی بازنشستگان را می‌پردازد؟