پنج‌شنبه 10 آبان 1403

10 درصد از مسکن های روستایی استان مرکزی بازسازی شد / ساخت بزرگترین کتابخانه کشور با 19هزار متر مربع زیربنا در اراک

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
10 درصد از مسکن های روستایی استان مرکزی بازسازی شد / ساخت بزرگترین کتابخانه کشور با 19هزار متر مربع زیربنا در اراک

زندیه وکیلی گفت: طی مدت 2سال و نیم گذشته 10هزار واحد مسکن روستایی که شامل 10درصد از کل مسکن های روستایی استان می شود، بازسازی شد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از دیار آفتاب؛ مهدی زندیه وکیلی معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری مرکزی گفت: طی مدت 2سال و نیم گذشته 10هزار واحد مسکن روستایی که شامل 10درصد از کل مسکن های روستایی استان می شود، بازسازی شد. 5 هزار واحد از این تعداد پس از سیل سال 1398 و با اعتبار مخصوص به آن و 5هزار واحد دیگر از محل بازسازی روستایی اعتبارش تامین شد.

با کارسازی 22هزار واحد مسکن ملی، جزو 3استان برتریم

وی افزود: با توجه به اینکه ساخت مسکن در یکی دو سال آخر دولت قبل آغاز شد، 22هزار واحد شهری در قالب اقدام ملی مسکن کارسازی شد که استان مرکزی را جزو سه استان برتر در این زمینه کرده است. برخی از این پروژه ها پروانه ساختمانی را اخذ کرده اند. همچنین ساخت سه هزار واحد مسکن محرومین طی مدت تقریبا یک سال و نیم گذشته انجام شد که دو هزار واحد آن به همت بنیاد مسکن و هزار واحد آن به همت کمیته امداد ساخته شد که اقدامی شاخص بود و در کمتر استانی چنین اقدامی با چنین حجمی انجام شده است. حدود 85درصد از این 3هزار واحد تکمیل شده و محرومین در آنها ساکن هستند.

زندیه وکیلی با اشاره به ساخت ده ها مدرسه و سالن ورزشی، گفت: بودجه این مراکز فرهنگی ورزشی توسط دولت و همچنین خیرین تامین شد. همچنین حدود 100زمین چمن مصنوعی در روستاهای استان ساخته شد که طرح آن نزدیک به 2سال پیش مورد تفاهم قرار گرفت.

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری مرکزی با اشاره به بهسازی و ساخت جاده ها و راه های استان، گفت: تکمیل راه اراک - خمین، اراک - فرمین که مسیر شهرستان های آشتیان، تفرش و کمیجان هم هست، بهسازی راهجرد - آشتیان، تکمیل و بهره برداری کمربندی ساوه به طول 30کیلومتر و بهره برداری راه غرق آباد - نوبران، راه شهباز - شازند و راه خمین - قورچی باشی نیز انجام شد. همچنین تعدادی از راه ها در طول این 4 سال آغاز شد که همچنان در حال انجام است و شامل محور اراک - خرم آباد که قرارگاه خاتم الانبیا در حال ساخت آن است و آزاد راه شمالی اراک که توسط جهاد نصر در حال ساخت است می شود. بهسازی راه اراک - کمیجان و دو بانده کردن نراق - دلیجان نیز در حال انجام است.

وی با اشاره به پروژه های عمرانی بخش بهداشت و درمان در استان تشریح کرد: تکمیل بیمارستان سوانح، سوختگی و پرتوی توسط سازمان انرژی اتمی، ساخت بیمارستان 130تخت خوابی خمین، ساخت بیمارستان ولیعصر (عج)، ساخت جایگزین بیمارستان زنان زایمان طالقانی در بیمارستان امیرالمومنین و همچنین عملیات اجرایی بیمارستان 220تختخوابی ساوه آغاز شده است.

زندیه وکیلی با اشاره به اقدامات صورت گرفته در حوزه منابع طبیعی و محیط زیست، گفت: جنگل کاری 100 هکتاری در منطقه چپقلی از اقدامات شاخص بود، جنگل کاری 400هکتاری در منطقه سرسختی شازند، ایجاد پارک آبخیزداری دره گردو از دیگر اقدامات شاخصی بود که توسط وزیر جهاد کشاورزی افتتاح شد که مشابهی در کشور ندارد.

خارج کردن 740دیگ آلاینده ایرالکو در راستای کاهش آلودگی هوای اراک

وی با بیان اینکه در طول 4سال گذشته اقدامات شاخصی جهت کاهش آلودگی شهر اراک انجام شد، گفت: یکی از اقدامات، از مسیر خارج کردن 740دیگ آلاینده ایرالکو، دیگری شروع ساخت واحد آندسازی در ایرالکو و مورد دیگر جلوگیری از سوزاندن مازوت در نیروگاه شازند بود که باعث کاهش آلودگی در شهر اراک شد.

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری مرکزی اضافه کرد: ساخت 5تقاطع غیرهمسطح در رینگ های ترافیکی شهر اراک و آغاز 5 تقاطع غیرهمسطح دیگر، اجرای طرح جامع شهر اراک و احداث 350هکتار فضای سبز در منطقه سیبک شهر اراک از اقدامات شاخص در شهر اراک بود.

وی با اشاره به اقدامات صورت گرفته در روستاهای استان، گفت: حجم و تعداد پروژه های عمرانی در روستاها در طی این 4 سال برابری می کند با کل پروژه های عمرانی قبل از آن. این اقدامات در حوزه پسماند روستایی، آسفالت، احداث دهیاری، احداث غسالخانه، ساماندهی گورستان ها و مزار شهدا شاخص بوده است.

زندیه وکیلی تصریح کرد: در حوزه مدیریت بحران نیز اقدامات خوبی صورت گرفت که می توان به پیش بینی سیل سال 1398 و جلوگیری از خسارت آن به خانه های مردم اشاره کرد. با توجه به اینکه معین دو استان لرستان و کرمانشاه در سیل 1398 بودیم، در هر استان 2هزار واحد مسکونی را بازسازی کردیم. همچنین در حوزه پیشگیری از شیوع آنفلوانزای پرندگان در میان طیور اهلی اقدامات خوبی صورت گرفت که مورد تقدیر کشوری قرار گرفتیم.

85درصد شهروندان اراکی از آب سد کمال صالح بهره مندند

وی با اشاره به اقدامات صورت گرفته برای آبرسانی به عموم مردم استان، گفت: آبرسانی به روستاهای خمین، تکمیل رینگ شمالی آبرسانی به شهر اراک تکمیل شد که در حال حاضر 85درصد از مردم اراک از آب سالم بهره مند می شوند. رینگ جنوبی نیز در دست احداث است و به نظر می رسد به زودی به بهره برداری برسد که با این کار حدود 95درصد شهر اراک از آب سد کمال صالح استفاده خواهند کرد. آبرسانی به تفرش نیز انجام شده و امروز آب منطقه هفتیان به این شهر می رسد. آبرسانی به ساوه نیز با پیشرفت 20کیلومتری در حال انجام است.

اراک با تکمیل 99درصدی فاضلاب جزو 3 استان برتر است

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری مرکزی اضافه کرد: تکمیل 99درصدی فاضلاب شهر اراک از اقدامات مهم بوده است. در مجموع استان مرکزی از نظر برخورداری از فاضلاب جزو 3 استان برتر کشور است. در حزوه پسماند نیز اقدام بسیار ویژه ای در شهر اراک انجام شد به طوری که پسماند عفونی شهر به صورت بهداشتی جمع آوری شده، بی خطر سازی می شود و به صورت بهداشتی دفن می شود. از این نظر نیز شاخص ترین استان کشور هستیم.

ساخت بزرگترین کتابخانه کشور با 19هزار متر مربع زیربنا در اراک

زندیه وکیلی با اشاره به پروژه های حوزه دفاع مقدس و فرهنگ سراها، گفت: فرهنگسرای علامه آشتیانی در شهر آشتیان، فرهنگسرای محلات، زرندیه و خنداب، ساخته شده است. همچنین فاز اول پارک موزه دفاع مقدس افتتاح شد و بقیه آن به مرور به بهره برداری می رسد. دو پروژه بسیار شاخص فرهنگی در اراک داریم؛ یکی تالار مرکزی که در کمتر از 6 ماه دیگر افتتاح می شود چرا که کل عملیات عمرانی آن به پایان رسیده و صرفا تجهیز سالن ها باقی مانده است که در صورت تکمیل با 10هزار متر مربع مساحت و دارا بودن دو سالن آمفی تئاتر، مجهزترین سالن آمفی تئاتر استان و جزو 5 سالن برتر کشور می شود. کتابخانه مرکزی شهر اراک نیز با 19هزار متر مربع زیربنا پروژه شاخص دیگری است که بعد از کتابخانه ملی ایران بزرگترین کتابخانه کشور است که ان شا الله سال آینده به بهره برداری می رسد.

با افتتاح 50طرح، مرکزی به مقصد گردشگری تبدیل شد

وی با اشاره به فعال سازی و وارد مدار کردن صد معدن به مجموع معدن های استان گفت: افتتاح 50 طرح گردشگری از جمله توسعه کاروانسرای دودهک، مرمت ارگ میشیجان، مرمت گنبد امامزاده آستانه علوی، افتتاح بیش از 30خانه بوم‌گردی باعث شد تا استان مرکزی به مقصد گردشگری تبدیل شود. همچنین در حوزه گازرسانی، 100درصد مناطق شهری و 99درصد مناطق روستایی استان لوله کشی گاز دارند.

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری مرکزی با بیان اینکه اقدامات بسیار خوبی در شهرهای مهاجران و امیرکبیر انجام شده است، گفت: پروژه های مانند استخر، زمین ورزشی، درمانگاه، کلانتری و آتش نشانی در شهر امیرکبیر افتتاح شده است. در این دو شهر، زمین به تعداد مورد نیاز آماده سازی شده است که شامل زمین 96هکتاری در مهاجران و 70هکتاری در امیرکبیر است و به هر تعداد مسکن در طرح های ملی نیاز باشد می توان در این دو شهر ساخت.

انتهای پیام /