شنبه 10 آذر 1403

150 هزار خانواده کمیته امداد فاقد مسکن هستند

خبرگزاری تسنیم مشاهده در مرجع
150 هزار خانواده کمیته امداد فاقد مسکن هستند

مدیر کل دفتر تامین مسکن و امور مهندسی ساختمان کمیته امداد گفت: براساس آمار 150 هزار خانوار کمیته امداد فاقد مسکن هستند.

- اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، احمد دالوند در نشست خبری خود با اشاره به اینکه فعالیتهای رسمی کمیته امداد در حوزه مسکن از سال 68 آغاز شده است اظهار کرد: در این زمینه کمیته امداد تلاش کرده است در راستای تامین مسکن افراد نیازمند و مددجو اقداماتی را انجام بدهد. در همین ارتباط کمیته امداد سرفصل‌هایی را در حوزه مسکن تهیه کرده است و فعالیت خود را براساس آن انجام می‌دهد که از آن جمله می‌توان به احداث و خرید مسکن و همچنین تغییرات واحدهای مسکونی در سرفصل‌های مختلف اشاره کرد.

مدیرکل دفتر تامین مسکن و امور مهندسی ساختمان کمیته امداد خاطرنشان کرد: براساس آخرین آمار 773 هزار خانوار تحت پوشش کمیته امداد نیاز به مسکن دارند که از این تعداد 150 هزار خانوار بدون مسکن و در اولویت واگذاری مسکن از سوی کمیته امداد قرار دارند. توجه به ساخت مسکن در مناطق روستایی یکی از سیاستهای اصلی کمیته امداد محسوب می‌شود و این نهاد توجه ویژه‌ای را به احداث مسکن در مناطق روستایی و مرزی دارد.

دالوند افزود: تامین مسکن برای ایتام و خانواده‌های پرجمعیت از اولویت‌های کمیته امداد در حوزه مسکن محسوب می‌شود؛ همچنین در این فرآیند رعایت عدالت اجتماعی و ارائه خدمات مطلوب به خانواده‌های تحت پوشش در حوزه مسکن مدنظر کمیته امداد قرار دارد.

مدیرکل دفتر تامین مسکن و امور مهندسی ساختمان کمیته امداد به برنامه‌ریزی کمیته امداد برای جلب حداکثری مشارکتهای مردمی در راستای احداث مسکن نیازمندان اشاره کرد و گفت: سیاستهای کلانی در حوزه مسکن پیش‌بینی شده است که از آن جمله می‌توان به احداث مسکن در مناطق روستایی، مرزی و همچنین احداث مسکن در شهرهای زیر 100 هزار نفر و همچنین مناطق در معرض آسیب بلایای طبیعی اشاره کرد.

وی افزود: در برخی شهرهای کوچک و روستاها به ذلیل ناکافی بودن درآمد، مهاجرتهایی به شهرهای بزرگ برای به دست آوردن شغل انجام می‌شود که همین امر منجر به وجود آوردن حاشیه‌نشینی و معضل در شهرها و کلانشهرها می‌شود و چنانچه خانواده‌ای این آمادگی را داشته باشد که به روستای خود برگردد، کمیته امداد نیز تسهیلاتی را برای تأمین مسکن مناسب این خانواده‌ها و همچنین شغل مناسب برای آنها انجام خواهد داد.

دالوند تصریح کرد: همچنین با عنایت به مصوبه مجلس شورای اسلامی مددجویان تحت پوشش دو نهاد حمایتی بهزیستی و کمیته امداد برای یک مرحله از پرداخت هزینه‌های حق انشعبات آب و گاز و برق معاف خواهند بود و این تسهیلات در راستای حمایت از این افراد انجام می‌گیرد.

وی به تعامل و همکاری کمیته امداد با دستگاه‌ها و نهادهای انقلابی اشاره کرد و گفت: در همین زمینه تفاهمنامه‌های خوبی با سپاه پاسداران، بنیاد مستضعفان، سازمان برنامه و بودجه، بنیاد مسکن و همچنین استانداریها در سراسر کشور به امضا رسیده است و از ظرفیت و پتانسیل این مجموعه‌ها در راستای ارائه خدمات مناسب به مددجویان استفاده می‌شود.

مدیرکل دفتر تامین مسکن و امور مهندسی ساختمان کمیته امداد در ادامه نشست خبری با اشاره به اینکه از سال 68 تا امروز 469 هزار و 83 واحد برای مددجویان احداث شده است گفت: در کنار این خدمات اقداماتی نیز برای تعمیر و بازسازی یک میلیون و 456 هزار و 727 واحد صورت گرفته که با احتساب واحدهای احداث شده از سوی کمیته امداد از سال 1368 تا امروز یک میلیون و 925 هزار و 810 واحد در حوزه‌های مختلف احداث، تعمیر و بازسازی و در اختیار مددجویان قرار داده شده است.

دالوند با اشاره به جزئیات تفاهمنامه‌های منعقد شده دستگاه‌های مختلف اشاره کرد و گفت: براساس تفاهمنامه انجام شده با سپاه پاسداران 6500 واحد مسکونی در مناطق محروم و مرزی احداث خواهد شد که این تفاهمنامه از سال گذشته اجرا شده است که براساس آخرین آمار 3500 واحد مسکونی در سال 98 تکمیل و مابقی آن در سال 99 احداث و به مددجویان واگذار خواهد شد.

وی گفت: همچنین تفاهمنامه‌ای با بنیاد مسکن انقلاب اسلامی به امضا رسیده است که براساس آن 20 هزار واحد مسکونی در مناطق روستایی و شهرهای زیر 100 هزار نفر در سال 99 احداث و واگذار خواهد شد. تفاهمنامه دیگری با سازمان برنامه و بودجه به امضا رسیده است که براساس آن قرار است در سه استان محروم خراسان جنوبی، کرمان و سیستان و بلوچستان؛ 16 هزار واحد مسکونی احداث شود.

مدیرکل دفتر تامین مسکن و امور مهندسی ساختمان کمیته امداد افزود: یکی دیگر از تفاهمنامه‌های امضا شده با سازمان برنامه و بودجه و با مشارکت خیریه ابوتراب؛ احداث مسکن برای ایتام در چند استان هرمزگان، ایلام، کرمانشاه، آذربایجان غربی، کهگیلویه و بویراحمد و همچنین چهارمحال و بختیاری است. همچنین تفاهمنامه‌های متعددی با استانداران در سطح کشور به امضا رسیده است که براساس آن قرار است 34 هزار خانوار صاحب مسکن و سرپناه شوند ضمن اینکه مدت زمان تفاهمنامه‌ها برخی یکساله و تا پایان سال 99 و برخی دوساله تا پایان سال 1400 خواهد بود.

دالوند افزود: اعتبار در نظر گرفته شده برای عملیاتی شدن تفاهمنامه‌های اشاره شده مبلغ 13 هزار و 257 میلیارد تومان خواهد بود. علاوه بر اینکه تفاهمنامه‌های خوبی نیز با صندوق توسعه ملی و بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در راستای عملیاتی شدن تفاهمنامه‌ها به امضا رسیده است.

مدیرکل دفتر تامین مسکن و امور مهندسی ساختمان کمیته امداد گفت: همچنین در سیل فروردین ماه سال گذشته برخی از واحدهای مسکونی دچار آسیب‌دیدگی شدند که بر همین اساس 25 هزار واحد مسکونی با مشکل جدی روبرو شدند که از این تعداد 15 هزار واحد نیاز به بازساطی و تعمیرات داشت و قریب به 10 هزار واحد باید احداث می‌شدند که بنابر آخرین گزارش اخذ شده 15 هزار واحد تحویل و 10 هزار واحد احداث شده با پیشرفت 90 درصدی روبرو هستند که با توجه به شیوع ویروس کرونا و مشکلات پیش آمده تلاش خواهد شد تا پایان تیر یا مردادماه این واحدها واگذار شود. بالغ بر 10 هزار واحد مسکونی در سال گذشته نیز در فرآیند گازرسانی قرار گرفتند که این واحدها در مناطق محروم و مرزی قرار داشتند.

دالوند ادامه داد: در ارتباط با احداث مسکن روستایی در سال قبل 25 هزار و 586 واحد تحویل شد ضمن اینکه 6 هزار و 857 واحد مسکونی نیز در مناطق شهری در برنامه سالانه کمیته امداد قرار داشتند. در مجموع 134 هزار و 137 واحد مسکونی در سال گذشته تحویل خانواده‌ها شده است که بخشی از این اقدامات در حوزه تعمیر و برخی در حوزه احداث و بازسازی بوده است.

وی همچنین به سهم اعتبارات دولتی و کمیته امداد در حوزه مسکن در سال گذشته اشاره کرد و گفت: در حوزه اعتبارات دولتی سهم 31 درصدی، منابع مرکز از محل مجتمع‌های اقتصادی 21 درصد، صدقات و کمکهای مردمی 8 درصد و تسهیلات صندوقی 40 درصد برای کمیته امداد در سال گذشته در نظر گرفته شده بود که جمع ریالی آن 862 میلیارد ریال بوده است.

دالوند افزود: همچنین در سال 99 و بنا به شرایط اقتصادی کشور و شرایط دولت تمهیداتی برای تامین منابع برای احداث مسکن نیازمندان و مددجویان پیش‌بینی شده است که براساس آن به سمت جذب مشارکت‌های مردمی و توافق با بخش‌های مختلف گام برداشته‌ایم که بر همین اساس برنامه‌های امداد در حوزه مسکن در سال 99 مصوب شده است که بنا داریم در سال جاری 58 هزار و 912 خدمت مسکن با رقم 13 هزار و 601 میلیارد ریال به جامعه هدف خود ارائه کنیم.

مدیر کل دفتر تامین مسکن و امور مهندسی ساختمان کمیته امداد گفت: از 13 هزار و 601 میلیارد ریال اعتبار در نظر گرفته شده در حوزه مسکن مبلغ 816 میلیارد ریال معادل 6 درصد از منابع دولتی خواهد بود. همچنین در سال 99 حذف سقف ایتام فاقد مسکن و همچنین حذف صف تامین مسکن برای مددجویان مستقر در شهرهای زیر 100 هزار نفر و روستاها در اولویت کمیته امداد قرار دارد. عمده فعالیتهای کمیته امداد در سال جاری در شهرهای زیر 100 هزار نفر و روستاها خواهد بود و براساس تفاهمنامه‌های انجام شده واحدهای مسکونی احداث و در اختیار نیازمندان قرار خواهد گرفت.

مدیرکل دفتر تامین مسکن و امور مهندسی ساختمان کمیته امداد اضافه کرد: یکی از برنامه‌های کمیته امداد در سال جاری علاوه بر تعامل با دستگاه‌ها و بخشهای دولتی راه‌اندازی مراکز نیکوکاری سرپناه خواهد بود. همچنین طی نامه‌نگاری‌های صورت گرفته با مجموعه وزارت راه و شهرسازی قرار است 200 هزار واحد مسکونی از طرح مسکن ملی برای مددجویان 2 دستگاه حمایتی کمیته امداد بزودی جزئیات آن اعلام خواهد شد.

مکاتبه با دولت برای توزیع بسته‌های معیشتی در بین مددجویان کمیته امداد

انتهای پیام /