شنبه 12 آبان 1403

2500 نیروی جهادی قم به طرح شهید سلیمانی پیوستند

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
2500 نیروی جهادی قم به طرح شهید سلیمانی پیوستند

قم - ایرنا - فرمانده عملیات قرارگاه شهید قاسم سلیمانی گفت:: طرح شهید سلیمانی، از ابتدای آذرماه جاری با هدف مقابله با ویروس کرونا و در سه محور مراقبت، حمایت و نظارت به ریاست فرماندار در قم آغاز شده و تاکنون بیش از دو هزار و 500 نفر نیروی جهادی به آن پیوسته اند.

به گزارش روز شنبه ایرنا از سپاه پاسداران انقلاب اسلامی استان قم، امیر جعفری در گفت و گویی بیان کرد: تا به امروز قرارگاه در 92 محله در شهر قم و 20 محله در پردیسان تشکیل شده و بیش از 2هزار و 500 نیروی جهادی در این رابطه شروع به فعالیت کرده اند و بخش‌های سلفچگان، خلجستان، جعفرآباد، کهک و قنوات نیز هرکدام قرارگاه بخشی تشکیل داده اند.

وی افزود: در همین رابطه جلسات کاری با هدف آماده‌سازی و اجرا نمودن این طرح با حضور مدیران و مسئولان مراکز مختلف استان برگزار و مصوب شد در هر محله با استفاده از ظرفیت‌های مختلف یک کمیته عملیاتی تشکیل شود.

جعفری بابیان هدف تشکیل از کمیته عملیاتی عنوان کرد: در کمیته عملیاتی سه گروه مراقبتی، نظارتی و حمایتی تشکیل شده است که هرکدام وظایف خاص خود را دارند و زیر نظر کمیته عملیاتی فعالیت می‌کنند.

وی با اشاره به وظایف هر کدام از گروه‌ها افزود: گروه حمایتی تحت امر بسیج وظیفه حمایت از خانواده های کرونایی را بر عهده دارد که نیازمندی های مالی، غذایی و کارهایی همچون خرید را پوشش می‌دهند.

فرمانده ناحیه ویژه بسیج قم ادامه داد: گروه‌های مراقبتی مسئولیتشان با مرکز بهداشت است و بایستی خدمات پزشکی و مراقبتی برای خانواده‌ها و بیماران کرونایی را پوشش دهند.

وی همچنین افزود: گروه نظارتی نیز بررسی محل های پر تردد همچون مغازه ها و بازارها برای رعایت بهتر دستورالعمل های بهداشتی را برعهده دارند.

جعفری خاطرنشان کرد: گروه‌های مراقبتی و نظارتی به صورت مستقیم زیر نظر پایگاه سلامت است و بسیج هم در این زمینه با نیرو های خود مشارکت می کند اما گروه‌های حمایتی باظرفیت خیرین با محوریت بسیج عمل می کند.

وی با بیان دیگر وظایف گروه حمایتی بیان کرد: این گروه با کمک خیرین و مردم هدیه‌های نقدی و غیرنقدی را جمع آوری کرده و به خانواده‌های نیازمند کرونایی اهدا می کند. جعفری خاطرنشان کرد: تمام فعالیت‌های طرح شهید سلیمانی برای خانواده های کرونایی است، در همین رابطه باید توجه داشت که شناسایی بیماران توسط مرکز بهداشت انجام شده و لیست بیماران کرونایی به کمیته های عملیاتی داده می شود و گروه‌های مراقبتی نظارتی و حمایتی در حوزه کاری خود وارد عمل می‌شوند. فرمانده ناحیه ویژه بسیج قم با تاکید بر اهمیت وظیفه گروه‌های مراقبتی تحت امر مرکز بهداشت بیان کرد: این طرح زمانی به بازدهی مناسب می رسد که گروه‌های مراقبتی به صورت مستمر و منظم در این طرح فعالیت کنند که به دلیل برخی مشکلات هنوز این گروه‌ها به صورت موثر آغاز به کار نکرده اند.

وی افزود: با فعالیت این گروه بیمار کرونایی برای دریافت خدمات پزشکی به بیرون از منزل مراجعه نمی کند که این امر باعث کم شدن انتقال ویروس منحوس کرونا می‌شود.

طبق رنگ‌بندی جدید وزارت بهداشت، استان قم از 15 آذرماه به‌عنوان استانی با رنگ نارنجی معرفی شده است؛ در شهرهای نارنجی بنا بر اعلام سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا فعالیت گروه‌های 3 و 4 شغلی و مراکز تجمعی مانند پاساژهای سربسته و برخی اماکن فرهنگی و مذهبی ممنوع است.

فهرست مشاغل گروه 3: مدارس، دانشگاه‌ها، حوزه‌های علمیه، آموزشگاه‌های فنی و حرفه‌ای، زبان‌سراها، آموزشگاه‌ها و کتابخانه‌ها، مهدهای کودک، استخرهای سرپوشیده، سینما و تئاتر، موزه‌ها و باغ موزه‌ها، تالارهای پذیرایی، آرایشگاه‌های زنانه و سالن‌های زیبایی و کاهش فعالیت مترو و حمل و نقل عمومی درون‌شهری در گروه‌های شغلی سه قرار دارند.

فهرست مشاغل گروه 4: همایش‌ها، برگزاری مراسم اجتماعی، فرهنگی و مذهبی، مدارس شبانه‌روزی، باشگاه‌های ورزشی مربوط به ورزش‌های پربرخورد، از جمله کشتی، کاراته و جودو، کافه‌ها، چایخانه‌ها و قهوه‌خانه‌ها با عرضه مواد دخانی، باغ وحش‌ها، شهربازی‌ها و مراکز تفریحی آبی در گروه‌های شغلی چهار قرار دارند.

در شهرهای نارنجی آموزش‌ها در دانشگاه‌ها و مدارس به‌صورت مجازی برگزاری می‌شوند و تنها برخی دانشگاه‌ها با مجوز از ستاد ملی مقابله با کرونا و با تأیید وزارت علوم می‌توانند با رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی برخی کلاس‌ها را به‌صورت حضوری برگزار کنند.

«ویروس کرونا»، موسوم به «کووید 19» 24 آذر 98 در شهر «ووهان» واقع در مرکز چین گزارش شد، ابتدا از این بیماری به‌عنوان ذات‌الریه نام‌برده می‌شد، اما کمیسیون ملی بهداشت چین در 9 دی 98 به‌صورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد.

شهروندان قمی برای طرح هرگونه پرسش در مورد ویروس کرونا می‌توانند با شماره تلفن‌های 4030، 3136 و 190 تماس بگیرند و برای کسب آخرین اخبار دانشگاه علوم پزشکی قم به کانال آن به نشانی webdaqom@ در فضای مجازی و یا تارنمای آن به نشانی اینترنتی www.muq.ac.ir مراجعه کنند.

همه ایرانیان می‌توانند با مراجعه به سامانه غربالگری الکترونیکی ویروس کرونا به نشانی اینترنتی https://salamat.gov.ir و تکمیل اطلاعات خواسته‌شده، گام بلندی در ارتقای سلامت جامعه و شکست ویروس کرونا بردارند.

«کرونا»، ویروسی است که گستردگی شیوع آن بسیار وسیع است و ازجمله راه‌های انتقال آن عطسه، سرفه، دست دادن و روبوسی است؛ پزشکان توصیه می‌کنند، افراد علاوه بر پرهیز از دست دادن، روبوسی و حضور در مرکزهای عمومی؛ به هنگام عطسه لازم است، جلوی بینی خود را با دستمال بگیرند و یا برای مهار آن از آرنج خود استفاده کنند.

برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا؛ رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی همچون استفاده از «ماسک» و «فاصله‌گذاری اجتماعی» توصیه‌شده است.

همشهریان قمی در صورت مشاهده هرگونه علامتی در رابطه با ویروس «کرونا» در خود و افراد خانواده، می‌توانند به «مرکزهای جامع سلامت» امام حسن (ع) در شهرک امام حسن (ع)، امام خمینی (ره) در بلوار شهید کریمی (بنیاد)، فرقانی در انتهای شیخ‌آباد، پردیس در پردیسان، خوراکیان در بلوار 15 خرداد و بعثت در نیروگاه مراجعه و خدمات «رایگان» دریافت کنند.

*س_برچسب‌ها_س* *س_پرونده خبری_س*