آغاز فصل دوم بزرگترین پروژه قرآنی رسانه ملی
حامد شاکرنژاد، احمد ابوالقاسمی، حجتالاسلاموالمسلمین قاسمیان، رضوان درویش و حسنین حلو کارشناسان ایرانی و بینالمللی فصل دوم برنامه «محفل» هستند.
برنامه «محفل» پدیده تلویزیونی است که فصل اول آن در ایام ماه مبارک رمضان 1402 از شبکه سوم سیما پخش شد. برنامهای با محوریت قرآن که توانست به سرعت جای خود را در قلب مخاطبان پیدا کند.
ویژهبرنامه تلویزیونی محفل از ابتدا تا انتهای ماه مبارک رمضان، هر روز در ساعات پیش از افطار مهمان خانه مخاطبان رسانه ملی میشد و این برنامه که با حضور پنج میزبان بینالمللی و 150 میهمان از سراسر جهان در ماه مبارک رمضان روی آنتن تلویزیون رفته بود، توانست میزان قابل توجهی از علاقهمندان قرآن کریم در سطح کشور و جهان اسلام را با خود همراه سازد.
با توجه به استقبال گسترده مخاطبین از فصل اول برنامه تلویزیونی محفل، امسال نیز فصل دوم این برنامه، تولید شده است و از امروز حوالی افطار میزبان علاقهمندان خواهد بود.
بزرگترین پروژه قرآنی صداوسیما است که با فضایی جذاب و نوآورانه تولید شده و در ایام نوروز و ماه مبارک رمضان روی آنتن شبکه سه خواهد رفت. این برنامه با حضور قاریان و حافظان برتر قرآن و استعدادهای برتر قرآنی ایران و جهان و ارائههای هنرمندانه و دیدنی همراه خواهد بود. حامد شاکرنژاد، احمد ابوالقاسمی، حجت الاسلام و المسلمین قاسمیان، رضوان درویش از کشور سوریه و حسنین حلو از کشور عراق، همانند سال گذشته کارشناسان ایرانی و بین المللی فصل دوم برنامه محفل هستند و اجرای این برنامه را رسالت بوذری بر عهده خواهد داشت. این برنامه شبهای ماه مبارک رمضان قبل از افطار حوالی ساعت 17:30 از شبکه سه و ساعت 23 از شبکه قرآن است.
در این گزارش به معرفی داوران «محفل» بزرگترین پروژه قرآنی صداوسیما پرداختیم که در ادامه میخوانید:
احمد ابوالقاسمی
احمد ابوالقاسمی متولد 10/3/1347 در تهران است، او از سال 61 یعنی در 13 سالگیاش وارد کلاسهای قرآن شده است و به گفته خودش در مدت کوتاهی روان خوانی قرآن را یاد گرفته است. او فارغ التحصیل مقطع کارشناسی ارشد علوم قرانی است و دکتری رشته تلاوت را دارد.
مادرش مشوق اصلیاش در این مسیر بوده و، چون پسرعمویش یکی از قاریان برجسته کشوری محسوب میشده، مادرش دوست داشته تا او نیز مانند پسرعمویش این راه را انتخاب کند. او یک خواهر و پنج برادر دارد. ابوالقاسمی خودش پدر دو دختر است.
ابوالقاسمی طی این سالها در 36 کشور به عنوان قاری قرآن حضور داشته است و از دید خودش مهمترین سفری که در این سالها داشته است، سفر به کشور مصر است که این سفر را به دعوت سفیر این کشور رفته است. ابوالقاسمی در کارنامه کاریاش ریاست رادیو قرآن را نیز دارد.
او از سال 66 جلسات قرانی را راه اندازی کرده است و در سال 1371 رتبه بینالمللی قران را گرفته است، شاگردانش معتقدند که در کلاسهای قران او، مطالب به طور مدون ارائه میشده است. از سال 81 کلاسهای او در فرهنگسرای قران برگزار میشود و در همان سالها حدود 300 نفر، قران پژوه در کلاسهایش حضور داشتند؛ به همین دلیل نام او در بین افراد قرآنی پرآوازه است.
غلامرضا قاسمیان
حجت الاسلام و المسلمین غلامرضا قاسمیان، متولد ششم فروردین سال 52 است. او در یک خانواده نسبتا مذهبی و پرجمعیت به دنیا آمده و مادرش خانه دار و پدرش بازنشسته ارتش بوده است. مادربزرگش بین تمام نوهها نسبت به او ارادت ویژهای داشته است. او در دوران مدرسه و نوجوانی صدای بسیار دلنشین و شیوایی داشته که همین باعث شده بود تا قرائت قرآن را از دوران نوجوانی شروع کند و از همان دوران شروع به یادگیری نهجالبلاغه میکند.
قاسمیان در دوران مدرسه بسیار کوشا و درسخوان بوده. او فارغ التحصیل رشته عمران از دانشگاه صنعتی شریف است. شهادت برادرش نقطه عطف زندگی او محسوب میشود و به گفته خودش بعد از شهادت برادرش مسئولیت سنگینی را روی دوشش احساس میکرد به همین دلیل به دنبال دروس حوزوی میرود و در این زمینه نیز تحصیل میکند. او استاد دانشگاه امیرکبیر، شریف و علم و صنعت و همچنین دروس مختلف حوزوی است. قاسمیان به فوتبال علاقه زیادی دارد و به گفته خودش فوتبالیست خوبی است و در رشته پینگ پنگ نیز مهارتی دارد.
در این سالها سعی کرده است که با شاگردانش رابطه استاد - شاگردی را کنار گذاشته و با آنها دوست باشد. به همین دلیل شاگردانش او را دوست خود خطاب میکنند، به گفته خودش در این سالها سعی کرده تا با رفاقت درس را به شاگردانش بیاموزد به همین دلیل بسیاری از اردوهای جهادی را با شاگردانش رفته است.
حامد شاکرنژاد
حامد شاکرنژاد متولد 31/1/1362 شهر مشهد است. او اینکه در خانواده قرآنی به دنیا آمده است را یک فضل الهی میداند، شاکرنژاد از سن 5 سالگی به همراه برادرش به قرائت قرآن مشغول بوده است. پدرش حاجمحمد شاکرنژاد یکی از قاریان خوب خراسانی است. حامد شاکرنژاد و برادرش (حمید شاکرنژاد) از شاگردانش محسوب میشوند.
شاکرنژاد در سن 11 سالگی به عنوان نماینده جمهوری اسلامی ایران در مسابقات بینالمللی قرآن در عربستان شرکت کرده است و در این مسابقه رتبه نخست را کسب کرده است. نکته جالب توجه در این موفقیت این بود که او برای نخستین بار در مسابقات بینالمللی حضور پیدا کرده بود و تا آن زمان هیچ قاری ایرانیای نتوانسته بود در این مسابقات، رتبه نخست را کسب کند.
شاکرنژاد فارغ التحصیل دوره کارشناسی ارشد مدیریت بازرگانی است و دکتری علوم قرآنی را دارد. او در حال حاضر مشاور فرهنگی وزیر راه و شهرسازی است. شاکرنژاد یک چهره قرآنی تک بعدی نیست و او در این سالها سعی کرده است تا چهره قرآن را در تمام عرصههای فرهنگی، اجتماعی و سیاسی به درستی نشان دهد.
بعد از ایجاد سبک جدیدی در تلاوت قرآن، این سبک مورد تایید رهبری قرار گرفت و حالا بسیاری از جوانان و نوجوانان ایرانی و غیر ایرانی از وی تقلید میکنند. حامد شاکرنژاد در قرائتش یک سبک خاصی را دارد و در میان قاریان قرآن صاحب سبک قرائت است و بسیاری از افراد از قرائتهای ایشان تقلید میکنند.
حسنین الحلو
حسنین الحلو متولد 12/10/1947 شهر بصره عراق در یک خانواده مذهبی است، زمانیکه او به دنیا آمد، مذهبیان عراق در دفاع از «محمدباقر صدر» یکی از طرفداران امام خمینی در حال جنگ بودند. زمانیکه که کلاس اول ابتدایی بوده است در عراق انتفاضه شعبانیه شکل گرفته بود به همین دلیل با عمهاش به شهر قم مهاجرت کرد و به خانه عمویش که یکی از سربازان سپاه بدر بوده است، آمدند. به گفته خودش چند تن از عموهایش در جنگ تحمیلی رژیم بعثی علیه ایران در جبهههای ایران به درجه شهادت رسیدهاند و در گلزار شهدای قم دفن شدهاند.
او 10 خواهر و برادر دارد که قرار بود چند روز بعد حضور او در قم آنها نیز به حسنین در قم بپیوندند، اما به دلیل جنگ مرز بسته شد و مجبور شدند به عربستان سعودی مهاجرت کنند. او از سن 6 سالگی تا 10 سالگی، از خانوادهاش هیچ خبری نداشته است و در نهایت بعد از 5 سال آنها را در اردوگاهی در ورامین میبینید.
به روایت خودش او به رشته فوتبال علاقهمند بود و انسی با قرائت قران نداشته است و همیشه قرائت قران را با لحن عبدالباسط که یادآور درگذشت کسی بوده است میشناخته تا اینکه صوت قران طلحه را شنید و به قرائت قران علاقهمند شد. او 13 سال در حوزه علمیه قم درس خوانده است و بعد از 23 سال زندگی در ایران، به کشورش عراق باز میگردد، او در سال 2013 به عنوان موذن حرم امام حسین و حضرت عباس انتخاب شد. او در سال 2004 با "شحات"، یکی از قاریان قران برجسته دیدار داشته است و او را مشوق اصلی خود میداند. او در سال 2005 نفر اول مسابقات قرانی کشور عراق شده است و بعد از آن سال داور بیش از 450 مسابقه قرانی بوده است.
او معتقد است که قران در زندگیاش معجزات بسیاری داشته است یکی از آنها موذنی در حرم حضرت عباس بوده است. زمانیکه در حضور ایت الله گلپایگانی مشغول قرائت قران بوده است، ایشان بعد از قرائت حسنین، از او دعوت میکنند تا به عنوان موذن و قاری حرم حضور داشته باشد. حسنین الحلو در یکی از برنامههای مذهبی تلویزیون عراق به عنوان مجری و تهیه کننده حضور داشته است که همین موضوع را از برکات قران میداند.
رضوان درویش
رضوان درویش متولد 8 مارس 1965 (17 اسفند 1343) در دمشق است. ایشان از مسلمانان اهل سنت هستند و ارادت خاصی هم نسبت به ائمه دارند. درویش در خانه پدری در یک خانواده 14 نفره زندگی کرده است که 7 خواهر و 4 برادر دارد. ایشان چهار دختر، یک پسر و پنج نوه دارد. درویش فارغ التحصیل مقطع کارشناسی رشته اقتصاد است.
او از کودکی به ابتهال و قرائت قرآن علاقه بسیار داشته است و از 5 سالگی به جلسات تلاوت قران رفته است. او پسرعمهاش که موذن مسجد بوده است را مشوق اصلی اش در این راه میداند. او از کودکی به تشویق پسر عمهاش موذن مسجد بوده است.
پدر و مادر درویش نیز در این راه یکی از مهرههای اصلی این موضوع محسوب میشوند، او علاوه بر قرائت قران در عرصه تواشیح نیز فعالیت داشته است که به گفته خودش در این راه هیچ معلمی نداشته است و همه اینها حاصل سعی و تلاش خودش بوده است.
او به همراه یکی از نوههایش به نام "آلما" که در شهر استانبول ترکیه زندگی میکند، آهنگهایی که میخواند را اجرا میکند و همین موضوع یکی از نکاتیست که توجه بسیاری را سمت او جلب کرده است، یکی از آرزوهای او برای نوههایش، این است که آنها قاری قرآن شوند.
رضوان درویش یکی از قاریان بینالمللی است که در این سالها نام او در بین قاریان مطرح جهان اسلام میدرخشد و همواره یکی از کسانی است که در این سالها در مقامات قرانی بسیاری را کسب کرده است. همچنین ایشان به عنوان داور در بعضی مسابقات قرآن ایران هم حضور داشته اند.
باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری رادیو تلویزیون