آغاز مجلس یازدهم با پیام رهبر انقلاب
مجلس یازدهم ساعت 8:35 دقیقه با حضور 268 نماینده و غیبت هشت نماینده رسما افتتاح شد.
به گزارش خبرنگار الف، انتخابات یازدهم دوره مجلس شورای اسلامی در دوم اسفند سال گذشته برگزار شد.
قرار بود در این انتخابات 290 نماینده انتخاب شوند اما انتخابات 11 حوزه انتخابیه به دور دوم کشیده شد و در مرحله اول انتخابات 279 نماینده مشخص شدند.
بعد از برگزاری انتخابات فاطمه رهبر منتخب تهران و محمد علی رمضانی دستک منتخب آستانه اشرفیه بر اثر کرونا درگذشتند. همچنین انتخابات تفرش به دلیل نداشتن مدرک فوق لیسانس از سوی سینا کمالخانی منتخب این حوزه باطل شد. بنابراین مجلس یازدهم باید با حضور 276 نماینده افتتاح می شد.
اداره اولین جلسه مجلس یازدهم طبق آئیننامه داخلی مجلس، بر عهده هیئت رئیسه سنی مجلس است.
بر اساس آئیننامه داخلی مجلس، 2 نفر از مسنترین نمایندگان مجلس به عنوان رئیس و نایب رئیس و 2 نفر از جوانترین نمایندگان به عنوان دبیران هیئت رئیسه سنی مجلس تعیین میشوند که وظایفی مانند اداره جلسه افتتاحیه، انجام مراسم تحلیف و اجرای انتخابات هیئت رئیسه موقت و تعیین شعب 15 گانه را بر عهده دارند.
حجت الاسلام سید رضا تقوی منتخب مردم تهران در مجلس یازدهم که 74 ساله است، مسنترین نماینده این دوره مجلس محسوب میشود که ریاست سنی مجلس جدید را بر عهده دارد.
سیدمصطفی آقامیرسلیم منتخب مردم تهران که 73 ساله است، نایب رئیس هیئت رئیسه سنی است.
روح االه نجابت منتخب شیراز هم که 31 ساله است، به همراه محسن فتحی منتخب سنندج که 33 ساله است، دبیران هیئت رئیسه سنی مجلس یازدهم هستند.
منتخبین مجلس یازدهم در اولین جلسه علنی پس از استماع پیام مقام معظم رهبری به مجلس یازدهم و نیز گزارش عبدالرضا رحمانیفضلی وزیر کشور از روند برگزاری انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی، طبق ماده 67 قانون اساسی سوگند یاد میکنند.
حاشیه های اولین روز افتتاح مجلس یازدهم
*منتخبان مجلس یازدهم از ساعت شش و نیم صبح یواش یواش وارد محوطه مجلس می شدند و از ساعت هفت صبح وارد صحن مجلس شدند.
*به منظور جلوگیری از شیوع کرونا در همان درب ورودی مجلس، با استفاده از تب سنج، تب همه افراد اعم از منتخبان و خبرنگاران گرفته می شد.
* درب پارلمان از ساعت 7:40 دقیقه بر روی خبرنگاران و عکاسان باز شد و خبرنگاران و عکاسان برای پوشش این مراسم در صحن مستقر شدند.
*وقتی خبرنگاران وارد صحن مجلس شدند، اکثر منتخبان بر روی صندلی های خود مستقر شده بودند.
*یکی از مسئولین مجلس قبل از آغاز جلسه، چند بار از پشت تریبون مجلس از منتخبان، خبرنگاران و مهمانان حاضر در مجلس خواست که برای جلوگیری از شیوع کرونا، فاصله اجتماعی را رعایت کرده و از ماسک و دستکش استفاده کنند.
*سردار اشتری فرمانده نیروی انتظامی اولین مقام مسئول و مهمان دعوت شده بود که در ساعت 8:05 دقیقه وارد صحن مجلس شد. ظریف وزیر امور خارجه و رحمانی فضلی وزیر کشور دیگر مقاماتی بودند که 10 دقیقه بعد وارد صحن شدند.
*جایگاه مقامات و مسئولین از قبل تعیین شده بود و هر کسی که وارد صحن مجلس می شد با راهنمایی کارکنان مجلس بر روی صندلی خود می نشست.
* ساعت 8:30 یکی از مسئولین مجلس پشت تریبون قرار گرفت و از منتخبان خواست تا برای آغاز مراسم بر روی صندلیهای خود قرار بگیرند. بعد از این درخواست سید حسن خمینی و علی لاریجانی در حالی که دوشادوش هم راه می رفتند، وارد صحن مجلس شدند. سپس سردار سرلشگر باقری، غلامعلی حداد عادل، حسن روحانی رئیس جمهور، آیت اله رئیسی رئیس قوه قضائیه، اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور، علی اکبر ناطق نوری وارد صحن شدند که در ردیف اول و جایگاه ویژه نشستند.
* برخی از مقامات مثل علی لاریجانی، ظریف، رحمانی فضلی ماسک داشتند اما برخی مثل سید حسن خمینی ماسک نداشتند.
* در ردیف اول و جایگاه ویژه یک صندلی خالی بود که به نظر می رسید جایگاه آیت اله آملی لاریجانی رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام بود.
*فرش قرمز پهن شده از ابتدای وردی ساختمان مجلس تا ورودی صحن مجلس یکی دیگر از حاشیه های امروز مجلس بود که منتخبان از بدو ورود به ساختمان مجلس از طریق همین فرش قرمز به صحن هدایت می شدند.
*جلسه افتتاحیه قرار بود ساعت هشت صبح آغاز شود اما با تاخیر 35 دقیقه ای آغاز شد.
*سید رضا تقوی رئیس سنی مجلس در آغاز مراسم تعداد نمایندگان حاضر در صحن را 268 منتخب اعلام کرد که این نشان می داد در همین اولین روز هشت منتخب غایب جلسه بودند. *علاه بر 2 بنر از فاطمه رهبر منتخب تهران و محمد علی رمضانی دستک منتخب آستانه اشرفیه که بر اثر کرونا درگذشتند، در رارهروی مجلس نصب شده بود، در نمایشگرهای صحن مجلس نیز تصویر این نمایندگان فقید چندین بار نشان داده و یاد این منتخبان گرامی داشته شد.
*هنگام سخنرانی حجت الاسلام تقوی بعنوان رئیس سنی مجلس و اتخاذ مواضع ضد استکباری، نمایندگان با شعار مرگ بر آمریکا و الله اکبر مواضع ضد استکباری وی را تائید کرده و حمایت خود را از این مواضع نشان دادند.